Laat ons lachen!


[ Bron foto ]

Wat vindt u nou humor om te lachen op medisch gebied? Zelf iets grappigs meegemaakt of ergens gelezen? Alles mag, van glimlach tot schuddebuiken tot een heuse rotfl (rolling on the floor laughing).

De beste inzender krijgt -op eigen kosten- de lachcursus Training Lachen zonder Reden of iets soortgelijks aangeboden in het kader van keuzevrijheid. O.a. lachworkshops en lachmeditatie zijn in het hele land te vinden.

Nu een uitgelezen kans om er hier alvast geheel gratis een vrolijke boel van te maken.

Disclaimer: Wij van Crytocheilus wijzen elke verantwoordelijk af voor mogelijke bijwerkingen zoals natte onderbroeken of langdurig de hik.

Artikel aangepast 26 mei 20:00

207 Responses to Laat ons lachen!

 1. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/ik/2012/05/25/bewusteloos/

  Zaterdagmorgen, bij de kassa van de supermarkt. De caissière zegt, over mijn schouder: „Goh, wat heb ik jóu lang niet gezien.”

  Even denk ik dat ze het tegen mij heeft, maar ze blijft over m’n schouder kijken. Ik draai me half om, een vrouw van een jaar of vijftig met een rollater zegt: „Ja, dat komt, ik ben drie maanden bewusteloos geweest.” De cassiere weer: „En nu loop je met zo’n karretje!?”

  Een wat oudere man in de rij naast me, een beetje onverzorgd met grijzende baardstoppels op de kin, mompelt: „Dríe maanden bewusteloos, wat mensen al niet doen om de tijd door te komen!”

 2. wilmamazone says:

  In de catagorie Gouwe Ouwe:

 3. Renate says:

  Ik vond net deze, met de volgende reactie, waar ik niet van bijkwam:
  http://www.sciencebasedmedicine.org/index.php/what-to-make-of-medical-dogs/

  # DugganSCon 25 May 2012 at 9:35 am

  One of the girls I dated briefly in Philadelphia was a lawyer at a company that specialized in support animal legal cases. Among their cases was the patient with a support snake (!) who was not allowed to board a plane with her snake draped over her.

  Hier kan ik me dus echt niets bij voorstellen. Ik ben dol op slangen, maar een hulp slang? Sommige mensen maken het wel heel erg bont.

 4. DaSilva says:

  OUDE mensen hebben problemen !
  Een 85-jarige man werd verteld door de dokter dat hij een aantal zaadcellen in het kader van zijn lichamelijk onderzoek nodig had.
  De dokter gaf de man een potje en zei: ‘Neem deze pot mee naar huis en breng het morgen terug met een spermamonster .’
  De volgende dag verscheen de 85-jarige man op het spreekuur van de dokter en gaf hem de pot, die was zo schoon en leeg als op de vorige dag.
  De dokter vroeg wat er gebeurd is en de man verklaarde,
  ‘Nou, doc, eerst heb ik geprobeerd met mijn rechter hand, maar niets.
  Daarna heb ik geprobeerd met mijn linkerhand, maar nog steeds niets.
  ‘Toen vroeg ik mijn vrouw om hulp.
  Ze probeerde het met haar rechterhand, dan met haar linkerhand, nog steeds niets.
  Ze probeerde het met haar mond, eerst met de tanden in, dan met haar tanden uit, nog steeds niets.
  ‘We hebben zelfs Agnes, de buurvrouw geroepen en ze probeerde ook, eerst met beide handen, dan een oksel, en ze probeerde zelfs knellend tussen haar knieën, nog steeds maar niets.

  ‘ De dokter was geschokt! ‘Je vroeg je buurvrouw?’

  De oude man antwoordde: ‘Yep, niemand van ons kon dat potje open krijgen.’

 5. LK says:

  Ik moest hier heel hard om lachen. Bedacht me opeens dat hoewel ‘natuurgeneeskunde’ geen officieel specialisme is en je als (basis)arts jezelf dus kunt promoveren tot antroposofisch, holistisch, homeopathisch, orthomoleculair natuurarts (en als niet-arts, kun je jezelf ook dit alles toedichten, maar dan verander je ‘arts’ gewoon in ‘geneeskundige’ of ‘therapeut’), er misschien wel een opleiding voor aangeboden werd. Ik vond de volgende folder:

  http://www.abng.nl/opleidingfolder.pdf

  En moest heel hard lachen toen bij het onderdeel ‘detoxificaties’ het verplicht is om als arts ook een vastenkuur te ondergaan en dat deze module met een verslag van deze detoxificatie moet worden afgesloten. Zodat je uiteindelijk je patienten kunt helpen op grond van je eigen ervaringen. Allemaal aan de chemo collega’s!

  (En ik snap het als ik de enige ben die hier om moest lachen en zal voortaan alleen maar echte grapjes posten…)

 6. wilmamazone says:

  LK:

  (En ik snap het als ik de enige ben die hier om moest lachen en zal voortaan alleen maar echte grapjes posten…)

  Ik zou niet weten waarom een stukje zwarte humor overgeslagen zou moeten worden.

  Hier ging mijn fantasie meteen van werken:

  En moest heel hard lachen toen bij het onderdeel ‘detoxificaties’ het verplicht is om als arts ook een vastenkuur te ondergaan en dat deze module met een verslag van deze detoxificatie moet worden afgesloten. Zodat je uiteindelijk je patienten kunt helpen op grond van je eigen ervaringen. Allemaal aan de chemo collega’s!

  In die opleidingfolder staat namelijk ook:

  ad 6. De niet-toxische tumortherapie is de belangrijke aanvullende therapie op de reguliere behandelmethodes van kanker. Een introductie in deze benaderingswijze is onmisbaar voor de ABNG-arts. De door de ANTTTverzorgde introductie omvat de onderwerpen voeding, reiniging, immuunstimulatie, suppletie en niettoxisch tumor remmende stoffen.

  Zou ik spontaan een voorstel willen doen om de cursus te verdiepen/uit te breiden:
  De cursisten allemaal -tegelijkertijd met het detoxen- een volledige chemokuur van de bovenste plank, maar nu uiteraard zonder de reguliere middelen om misselijkheid en braken te voorkomen. Dat lossen ze zelf maar op, en het geeft bovendien een eerlijker beeld van hun eigen middeltjes.
  Zie ik wel het een en ander voor me wat de eigen kuurervaring betreft, en het verslag dat daarover gemaakt dient te worden. O.a. melding van mislukte spurtjes naar de plee ondanks de samengeknepen billen en kotsmisselijk van hun eigen gepropageerde voeding, suppletie en niettoxisch tumor remmende stoffen.

  Wiens oma zei vroeger ook alweer?:
  ‘Er bestaat geen schoner vermaak dan leedvermaak’

 7. Renate says:

  Ja Wilma, misschien moeten we vaker behandelingen die dit soort kwakdenkers bedenken op henzelf toepassen. Bij Orac las ik pas iets over het behandelen van autisme met MMS dat niet alleen oraal moet worden ingenomen, maar ook in de vorm van klysma’s. En dat dus gedurende meerdere jaren.

 8. wilmamazone says:

  @Renate

  Soms willen mensen lachen om niet te hoeven huilen…….

 9. Renate says:

  Inderdaad en als je over dit soort kindermishandeling leest, onder het mom van het brengen van genezing, dan heb je heel wat nodig om niet te huilen.

 10. DaSilva says:

  @LK

  Niets mis met zwarte humor hoe zwarter hoe beter wat mij betreft.

  Op Want To Know staat ook weer een artikel waar ik eigenlijk om moest lachen maar me
  tegelijkertijd kapot zat te ergeren, je kent het wel, je lacht maar bent niet blij.

  Spiritueel raadsvrouwe Marieke de Vrij beweert:

  Vanuit een meer spiritueel standpunt is dit echter ongegrond; de mens is in wezen niet zijn lichaam maar dát wat hem doet ‘begeesteren’. Hiermee wordt bedoeld zijn innerlijke vonk, zijn geest, die via een zielsafsplitsing geïncarneerd is om een bepaalde spirituele persoonseigen opdracht te vervolmaken hier op aarde. Deze innerlijke vonk overstijgt het aardse leven en evolueert geestelijk bestaanszeker. Er is hier geen sprake van verval, de eigen identiteit blijft gehandhaafd en vervolmaakt zich..!

  Om even later een totaal andere richting in te slaan en het doneren van organen niet raadzaam te achten i.v.m. bad karma.

  Ieder orgaan beeldt een complexe specifieke individuele psychologische gesteldheid uit, daarin ligt de neerslag van de complexiteit van jóuw individuele innerlijke levensopdracht, daarin ligt eveneens opgeslagen jóuw opgedane levenservaring. Met andere woorden jouw diepere wezen, jouw zijn, wordt aards onder meer vertolkt en vertaald door verscheidene organen. Elk orgaan bevat andere specifieke herinneringsopslag en kwaliteiten.

  Je kunt je voorstellen dat de vitale organen door de hoeveelheid indrukken die er in zijn opgeslagen zeer essentiële organen zijn. Bij de uitname van je eigen organen om plaats te maken voor de donororganen, ontstaat een gemis van je eigen specifieke herinneringsfrequentie om plaats te maken voor de herinneringsfrequentie van de donor die aan het donororgaan gekoppeld is..!! Vervolgens krijg je heel veel subtiele overdracht van zielsenergie van die ander in jouw lichaam.

  De mens is niet zijn lichaam?

  Het mens is knetter-knettergek lees wat zij op haar website beweert over mensen met het downsyndroom en het lachen vergaat je vanzelf.

 11. wilmamazone says:

  Blijft leuk, dus hier ook nog maar een keer:

 12. Renate says:

  Mijn hemel, DaSilva, deze dame zou je toch een enkeltje naar een nog zuidelijker bestemming willen geven.

 13. JennyJo says:

  WMZ:

  Wiens oma zei vroeger ook alweer?:
  ‘Er bestaat geen schoner vermaak dan leedvermaak’

  Mijn oma zei dat.

  En mijn oma zei ook altijd, als iemand aan het opscheppen was (zoals bijvoorbeeld een Harry Smit, een Robert Gorter en dergelijke): oh, daar hebben we weer zo’n wichtigmacher. En dan voegde ze er steevast aan toe: und es sind immer die Kleinen die sich wichtigmachen.

 14. JennyJo says:

  Als de mens toch zijn lichaam niet is, wat maakt orgaandonatie dan uit? Dat lijkt me dan echt totaal geen probleem, waar zeuren die mensen eigenlijk over?

 15. Renate says:

  Ja Jenny, dat dacht ik ook. Men zal wel bedoeld hebben dat de mens meer is dan z’n lichaam en dat organen dus niet alleen maar organen zijn, die als reserve-onderdelen gebruikt kunnen worden. Had ene mevrouw Oomen zich hier ook al niet eens over uitgelaten?

 16. JennyJo says:

  Ja, mevrouw Oomen heeft daar ook heel specifieke gedachtes over.

  Gisteravond op een verjaardag ben ik weer dermate overvoerd met kwakdenken dat ik even moet bijkomen.

 17. wilmamazone says:

  Een gesprek tussen vijf chirurgen ….

  De eerste zegt:
  “Ik heb het liefste boekhouders op mijn snijtafel,
  want als je die opent, vind je alle organen genummerd,
  en dat is vreselijk gemakkelijk”.

  De tweede antwoordt:
  “Ja, maar je moet eens elektriciteitsmannen op je snijtafel leggen,
  alles in hun lichaam is geordend volgens de kleurcode”.

  De derde zegt daarop:
  “Nee, de bibliothecarissen, die zijn het beste om te opereren,
  alles in hun lichaam ligt op alfabetische volgorde”.

  De vierde zegt hierop:
  “Weten jullie, ik heb het liefste de constructiebouwers,
  die mannen hebben er begrip voor als je reserveonderdelen over hebt”.

  De vijfde zegt uiteindelijk:
  “Jullie hebben het allemaal goed mis.
  De politici zijn ’t gemakkelijkste:
  geen ruggengraat, geen hart, geen ballen, geen hersenen,
  en je kunt het achterwerk met het hoofd verwisselen!”.

 18. Renate says:

  Tja Jenny, bij dat soort verjaardagen ben ik geneigd om me maar terug te trekken met een boek. Zou ik toch wat autistische trekjes hebben? 🙂

 19. wilmamazone says:

  Renate:

  Men zal wel bedoeld hebben dat de mens meer is dan z’n lichaam en dat organen dus niet alleen maar organen zijn, die als reserve-onderdelen gebruikt kunnen worden.

  Het is inderdaad oppassen geblazen:

  Er komt een man in grote paniek bij de dokter : “Dokter, ik ben gegrepen door een pitbull, mijn hele zaakje ligt eraf.”
  “Tja,” zegt de dokter, “dan moeten we iets transplanteren, maar ik heb momenteel niets op voorraad. Kom over een week of twee maar terug.”

  De man komt twee weken later terug: “En dokter, heeft u al wat?”
  “Al wat ik heb is een olifantenslurf,” zegt de dokter, “wat denkt u ervan?”
  “Zet die er dan maar op,” zegt de man. Zo gezegd, zo gedaan.

  Een tijd later gaat de man met een meisje naar de bioscoop. Maar de man kan niet stilzitten, hij zit maar te draaien en te schuiven op zijn stoel. Vraagt het meisje: “Wat zit je nou toch te doen?”
  Zegt de man: “Drie stoelen verder ligt een pinda, maar ik kan er net niet bij.”

 20. JennyJo says:

  @Renate
  Als jij autistische trekjes hebt, heb ik ze ook hoor!

 21. JennyJo says:

  Man vond de chirurgen ook errug leuk! Die van die pitbull vond-ie een beetje eng.

 22. JennyJo says:

  @DaSilva,

  Ik ben zo vrij om te zeggen dat mevrouw De Vrij heel erg ernstig van het padje af is.

 23. LK says:

  Ik denk dat Spiritueel raadsvrouwe Marieke de Vrij (ik kreeg letterlijk tranen in mn ogen toen ik dit las, maar het waren de goede, vreugdevolle tranen :D) niet helemaal begrepen heeft dat het moedertje Natuur haarzelf is die de grootste bijdrage levert aan het aborteren van foetussen met trisomie 21, omdat de meeste van deze foetussen niet levensvatbaar zijn en in een vroeg stadium van de zwangerschap al afgedreven worden.

 24. LK says:

  Hilarisch ook dat ze in die link schrijft:

  In 2012 is Marieke de Vrij uitgenodigd om tijdens het wereldcongres in Kaapstad (Zuid-Afrika) haar visie openlijk te delen. Zeer verheugend is het dat ook Marleen Oosterhof toestemming heeft gekregen om te spreken.

  Alsof het heel bijzonder is dat je ‘toestemming’ krijgt om op een congres te mogen spreken. Meestal worden mensen uitgenodigd omdat ze weten waar ze het over hebben. Het feit dat je blij mag zijn dat je ‘toestemming’ krijgt, zegt al genoeg over de waanzin die je daar gaat verkondigen.

  (Nog even afgezien dat Zuid-Afrika, afgezien van dat het een prachtig land is, nou niet echt het walhalla is van medische congressen waar de creme de la creme op afkomt…)

 25. LK says:

  Flud van Giffen (giechel… begin nu echt melig te worden… :p)

 26. DaSilva says:

  @LK

  Staat die Flud van Giffen ook op die site *proest* waarom kan ik dat nu weer niet vinden?
  Ik zag wel dat Marieke de Vrij een boek geschreven heeft samen met Jan de Dood ik ga maar niet verder zoeken ik wil het mens niet belachelijk maken of zo….

 27. JennyJo says:

  (…) niet helemaal begrepen heeft dat het moedertje Natuur haarzelf is die de grootste bijdrage levert aan het aborteren van foetussen met trisomie 21, omdat de meeste van deze foetussen niet levensvatbaar zijn en in een vroeg stadium van de zwangerschap al afgedreven worden.

  Maar dat is het nou juist, het zou verboden moeten worden dat moedertje natuur dat doet!

 28. JennyJo says:

  Oh, samen met Jan de Dood. Hoe is dat nou weer mogelijk? Het is vast een teken of zo, denken jullie ook niet?

 29. LK says:

  Bad karma, JennyJo, bad karma…

 30. LK says:

  @DaSilva: in het linkje over Down Syndroom, staat:

  Belangrijke ondersteuners in dit werk zijn verder Sonja Verberne, Flud van Giffen en ook Caroline Belle, voorzitter van de stichting de Upside van Down.

  Het mens kan er natuurlijk ook niets aan doen dat ze zo heet en het is heel kinderachtig van mij dat ik er nog steeds heel hard om moet lachen als ik die naam weer lees… 😀

 31. JennyJo says:

  ’t Is Flud. Ja, dat klopt. Ik moet er ook vreselijk om lachen, begrijp er niks van. :mrgreen:

 32. LK says:

  Marieke de Vrij en Marleen Oosterhof houden er nogal enge theorieen op na overigens:

  http://www.spireality.nl/mar01a.html

  Even samengevat: Ze willen kinderen met Down syndroom afzonderen van de buitenwereld en opsluiten in een gesloten gemeenschap alwaar ze zogenaamd hun helende energieveldje kunnen activeren. Dit mogen alleen ‘pure’ kinderen zijn, die nog niet ‘beschadigd’ zijn, want die beschadigde Downers, daar heb je natuurlijk helemaal geen hol aan. (Gelukkig heeft de auteur van het stuk zo’n heerlijk puur Down-kind. Want daar gaat het altijd om bij dit soort lui: als ze in achterlijke theorieen geloven, zijn die theorieen altijd van toepassing op henzelf. Zij zijn spiritueel begiftigd, zij hebben de overstap naar de 9e dimensie gemaakt, zij kunnen telepathisch communiceren met extraterestriale nieuwetijdskinderen en o-wat-toevallig, zij hebben een PUUUUR kindje met Down syndroom. Pech voor de ouders met een verpest kindje met Down syndroom, had je maar iedere dag je chakra’s moeten uitpoetsen met een tandenborstel van engelenhaar…)
  Dus: alleen pure Down-kindjes opsluiten in een hokje, isoleren van de buitenwereld en dan gaat het Grote Genezen beginnen.

  Als ik zo’n idioot experiment zou willen uitvoeren, moet ik daarvoor toestemming vragen aan de Medisch Ethische ToetsingsCommisie. Die zouden met een blik op het onderzoeksvoorstel roepen: Zeg, wat dacht je er zelf van? Je theorie is absurd en niet alleen dat, je brengt die kinderen ernstige schade toe door ze het contact met de buitenwereld te ontzeggen.

  Spiritueel van het padje af, zullen we maar zeggen…

 33. JennyJo says:

  Als ze teveel in het doen moeten leven, gesepareerd moeten gaan denken of in het fysieke handelen moeten doorschieten op een hele specifieke wijze, is dat een energie-inspanning die hun veld verzwaart.

  Ze moeten gewoon de hele dag lekker luieren en precies doen waar ze zin in hebben als ik het goed begrijp.

  Weet iemand van jullie trouwens wat “gesepareerd” denken is? Het klinkt erg moeilijk. Ik ga trouwens nu naar bed, anders schiet ik teveel door in het fysieke handelen en dat is helemaal niet goed. Dag allemaal!

 34. LK says:

  Juist, maar wel in eenzame afzondering. Maximaal 2 mensen erbij die geen Down hebben en vooral geen problemen in hun leven gehad mogen hebben, want die negatieve frequenties interfereren met het almachtige energieveld wat die kinderen nou net zo druk onbewust aan het creeeren zijn…

 35. JennyJo says:

  Wat begrijp jij het toch allemaal goed LK, dat vind ik echt heel knap van je!

 36. LK says:

  En het kringetje is rond: vaccinaties zijn ENG!

  http://devrijemare.nl/userdata/download/82nieuwsbrief%2022%20december%202009%20%20-april%202010.pdf

  Aller-allermooiste quote uit de nieuwsbrief die mij (om niet off-topic te gaan) deed glimlachen:

  Belangrijk blijft (…) Dat je probeert veel zuurstof in te ademen, zodat je steeds goed kunt revitaliseren.

  Heeeel belangrijk, dat zuurstof in blijven ademen… :mrgreen:

 37. LK says:

  @JennyJo, ik heb me ooit door een betrouwbare bron laten vertellen dat ik een nieuwetijdskind ben, dus dat verklaart het een en ander wellicht…

 38. JennyJo says:

  Ja LK, dat verklaart alles, dan ben je heel bijzonder. Ik ben helaas een ouwetijdskind, niks mee te beginnen.

  Overigens, dit heeft me ineens heel ongerust gemaakt:

  Belangrijk blijft (…) Dat je probeert veel zuurstof in te ademen, zodat je steeds goed kunt revitaliseren.

  Ik stond er nooit bij stil maar nu denk ik bij elke ademtocht: adem ik eigenlijk wel zúúrstof in? Of adem ik iets anders in wat mogelijk heel gevaarlijk is? Adem ik überhaupt wel eigenlijk? Ik heb ineens een drang gekregen om steeds te controleren of ik niet dood ben en voor het advies van mevrouw De Vrij tot mij kwam had ik dat nooit. Nu ben ik helemaal zenuwachtig vanwege al dat ademen en dat komt door mevrouw De Vrij!!

 39. JennyJo says:

  Het taalgebruik van die mevrouw is heel apart. Wat moet je hier bijvoorbeeld van denken:

  Onderwerpen als seksualiteit stonden voor het eerst op de agenda en samenwoonsituaties van volwassenen met Downsyndroom waarin de oprechte liefdesbeweging van deze mensen naar elkaar en anderen toe en anderen en het effect daarvan op de directe omgeving meermalen werd benoemd met grote positieve verandering als gevolg daarvan

  Bedoelt ze nou dat het leuk is als Downies kindjes krijgen?

 40. LK says:

  Ja LK, dat verklaart alles, dan ben je heel bijzonder. Ik ben helaas een ouwetijdskind, niks mee te beginnen.

  Wellicht kun je een praatgroep beginnen met de energetisch beschadigde Down-kinderen, daar kunnen we ook niks mee. (Overigens echt weer zo’n intelligente oplossing van een praktisch ingesteld nieuwetijdskind als ik)

  En @het taalgebruik van mevrouw De Vrij, viel mij (als nieuwetijdskind zijnde), vooral dit op:

  de oprechte liefdesbeweging

  Wat zou DAT te betekenen hebben? Ik kan er maar een beeld bij oproepen, maar dat zal mijn wederom praktisch ingestelde nieuwetijdskindbrein wel zijn.

  Ik heb ook eens zo’n oprechte liefdesbeweging mogen meemaken van een meneer met Down toen ik als kind met een koortje in een tehuis voor gehandicapten ging optreden en de toehoorders uit oprechte belangstelling het podium opliepen en de uitvoerenden poogden te betasten. Dat maakte een hoop energetische velden bij me los, maar niet van de positieve soort…
  Het is alom bekend dat veel Down-mensen nogal eens moeite hebben met het toepassen van de seksuele grenzen in het dagelijks verkeer. Dat kun je omschrijven als ‘oprechte liefdesbeweging’. In de praktijk zul je een goed gesprek met ze moeten voeren en proberen een vorm van anticonceptie te verwezenlijken…

  (Doet me overigens opeens denken aan mensen die denken dat kinderen pure, onbeschreven bladeren zijn die nooit iets fout doen. Wat denk je wat er gebeurt als je een groep Down-kinderen met zeer summiere begeleiding in een klooster stopt, zoals De Vrij i-de-aal lijkt? Alsof mensen met Down-syndroom altijd maar lief en leuk en vredelievend zijn. Die hebben toch ook wel eens een rotbui? Of een gemene ingeving? Per slot van rekening zijn het wel mensen, wat De Vrij en consorten ook mogen denken… En er mag vast geen anticonceptie aan te pas komen, want zoiets is natuurlijk hartstikke onnatuurlijk, zoals de antroposofen ook zo goed weten. Nuja, hoe meer zielen, hoe meer energetische veldvreugde…)

 41. LK says:

  Ik begin nu toch wel te twijfelen hoor, ik voldoe min of meer aan alle kenmerken: ik ben soms hoogbegaafd, ik heb soms paranormale ervaringen, ik neem soms de stemming van anderen over, ik heb soms dyslexie of dyscalculie (vooral als ik ergens geen zin in heb), ik heb soms astma, ik doe hele wijze uitspraken voor mijn leeftijd, ik heb vaak voedselintoleranties en bovenal heb ik als baby gehuild. Maar dan lees ik:

  Alle Nieuwetijdskinderen reageren bijzonder goed op Homeopathie, Bach-remedies en Reiki. Als dit door therapeuten wordt gedaan waar ze zich thuis voelen kan men in korte tijd verbijsterende resultaten zien

  En dan denk ik: de laatste keer dat ik Prrrrikweg van Vogel op mijn muggebult smeerde (ruim 8 jaar terug ofzo, nog voordat ik besefte dat het helemaal geen echt medicijn was), kreeg ik een behoorlijk heftige verergering van de zwelling…
  Ben ik dan toch geen nieuwetijdskind? Na te lezen op:

  http://www.platovisit.nl/ntk/kenmerk.htm

  P.s. Iets zegt me dat dit soort sites beheert worden door mensen met een behoorlijke belangenverstrengeling…

  Edit WMZ Je bent er bijna wat de html van quoten bij WordPress betreft. Nu dus nog ff de hekjes boven komma en punt i.p.v. [ en ].

 42. wilmamazone says:

  Je drinkt te veel koffie als:

  Je de deur open doet voordat er gebeld wordt.

  Je bergop skiet.

  Je zelfs een bekeuring krijgt voor snelheid als je geparkeerd staat.

  Je aan snelwandelen doet in je slaap.

  Je niet meer met je ogen geknipperd hebt sinds de laatste maansverduistering.

  Je zojuist een trui af hebt, terwijl je niet eens kunt breien.

  Je je koffiebonen maalt in je mond.

  Je slaapt met je ogen open.

  Je films altijd op fast-forward moet kijken om ze te snappen.

  Je alleen stil staat als er een aardbeving is.

  Je een foto van jezelf kunt maken van 4 meter afstand zonder de zelfontspanner te gebruiken.

  Je je koffiepot altijd schoon likt.

 43. JennyJo says:

  Mensen met Down hebben ook rotbuien en dan kunnen ze gemeen schoppen, stompen en knijpen, zoals ik, samen met een aantal andere gasten, heb mogen ondervinden op een bruiloft waar ook een downie was. Er zijn ook downies die flink kunnen vloeken. Ik was eens in een hotel waar ook een downie was. Die vond het leuk om de glazen van de gasten en de kopjes af te ruimen en naar de keuken te brengen. Nou, behulpzaam toch. Maar ze vond het zo leuk dat ze ook de volle glazen en kopjes mee wilde nemen en als je daar bezwaar tegen maakte werd ze heel boos en zei dingen als gvd en t-hoer en zo. Dat bracht grote hilariteit teweeg bij de gasten, maar op geen gegeven moment gaat het toch vervelen, je moest de hele tijd opletten dat je drinken je niet ontfutseld werd. Dat zal dan wel zo’n energetisch rijke opvoeding zijn denk ik.

 44. DaSilva says:

  @JennyJo

  Ik vind het erg dat hier wordt gedaan alsof elk persoon met het syndroom van Down per definitie gelukkig en stralend door het leven zou moeten gaan en dat uitgerekend de “beschadigde” personen niet in aanmerking komen voor deze quest.
  Die mogen zeker gewoon opgesloten worden want die hebben het verdiend?
  Wat ik ook vreemd vind is dat een Stichting als De upside van Down zich hier mee inlaat.
  Maar laten we maar niet beginnen over stichtingen want dan is het hek van de dam.

 45. wilmamazone says:

  Een klein oud vrouwtje gaat naar de dokter en zegt:

  “Dokter, ik heb een probleem met gasvorming. Het stoort me eigenlijk niet, want mijn winden zijn altijd stil en ruiken niet. Eigenlijk heb ik sinds ik hier binnen gekomen ben al minstens 20 winden gelaten. U hebt er vast niets van gemerkt, want ze ruiken niet en zijn altijd stil.”

  De dokter: “Ik begrijp het, neem dit medicijn en kom volgende week nog maar eens terug.”

  De week erna komt het vrouwtje terug bij de dokter.

  “Dokter, ik weet niet wat u mij gegeven heeft, maar mijn winden…. Ze zijn nog steeds geluidloos, maar ze stinken verschrikkelijk!”
  De dokter zegt: “Goed zo, nu uw neusholtes weer open zijn zullen we eens kijken wat we aan uw gehoor kunnen doen.”

 46. JennyJo says:

  Ik vind het erg dat hier wordt gedaan alsof elk persoon met het syndroom van Down per definitie gelukkig en stralend door het leven zou moeten gaan en dat uitgerekend de “beschadigde” personen niet in aanmerking komen voor deze quest.

  Dat vind ik ook erg en verschrikkelijk dom ook. Je hebt Down en Down, er zijn enorme verschillen onderling, met name voor wat betreft intelligentie en opvoedbaarheid. In bepaalde kringen heerst ook een groot taboe op “je kind uit huis doen” en ik kan me voorstellen dat dan bij ouders de moed weleens in de schoenen zakt.

  Die mogen zeker gewoon opgesloten worden want die hebben het verdiend?

  Of die ouders hebben in dit of een vorig leven iets misdreven waardoor ze zo’n beschadigde downie hebben gekregen dan wel er zelf voor gekozen hebben om als beschadigde downie geboren te worden. In de spirituele denkwereld bestaat er namelijk geen pech, alles is daar altijd iemands schuld.

 47. DaSilva says:

  Yo, het is zondag dus het mag!

  DE nieuwe pastoor

  De nieuwe pastoor was zo zenuwachtig dat hij de eerste mis bijna niet kon spreken.

  Hij vroeg de bisschop om raad.

  Deze raadde hem aan om voor de mis 2 á 3 druppels wodka in een glas water te doen en dit op te drinken.

  De pastoor deed dit en de mis verliep prima:
  Hij was de rust zelve en alles ging zoals het zou moeten gaan.

  Nadat de pastoor het recept nogmaals had genomen, maar deze keer met iets meer wodka bleef hij rustig tijdens de mis, terwijl het buiten stormde alsof de wereld verging.

  Toen hij na de mis weer in de pastorie kwam lag er een briefje voor hem van de bisschop:

  Bij deze neem ik de vrijheid enige feedback op uw laatste mis te geven en hoop dat u aan deze punten zult werken:

  1. Het is niet nodig om citroenschijfjes op de rand van de misbeker te steken.
  2. Het hokje naast het altaar is de biechtstoel en niet de wc.
  3. Er zijn 10 geboden, … geen 12.
  4. Er waren 12 apostelen, … geen 14
  5. Geen van de apostelen was een dwerg en niemand droeg een rood kapje.
  6. Jezus Christus en de Apostelen duiden we niet aan als:
  “J.C. and the Gang”.
  7. David won van Goliath, maar niet door het geven van een “trap in zijn ballen”.
  8. We noemen Judas niet “Hoerenjong” en de paus noemen we niet “El Padrino”.
  9. Bin laden heeft niets te maken met de dood van Jezus.
  10. Het weiwater is er om te zegenen en niet om de nek te verfrissen.
  11. Waarom u de miswijn in één teug heeft leeg gedronken dan zout likt en daarna in een citroen heeft gebeten snap ik nog steeds niet.
  12. Die “muts met die kleine tieten” was moeder Maria.
  13. In het vervolg niet meer leunen op de beelden, en deze al helemaal niet zoenen.
  14. De “freak in het midden” is overigens Jezus.
  15. Hij hangt daar niet uit verveling, maar is aan het kruis genageld.
  16. Diegene in de hoek bij het koor, welke u eerst betitelde als homo en later als travestiet in een nachtjapon was ik.
  17. De volgende keer graag 2 druppels wodka in het water en niet omgekeerd…

  Met vriendelijke groet,
  De Bisschop

 48. wilmamazone says:

  Een vrouw wil zich laten opereren, want ze vindt dat haar vaginale lippen te groot zijn.
  Ze vraagt aan de dokter om de verrichting geheim te houden:” Ik wil niet dat iemand het weet.”
  “Mevrouw, wij zijn gebonden aan ons beroepsgeheim.”

  Na de operatie ziet de vrouw 3 rozen op haar nachtkastje staan.
  Ze roept de dokter: “Ik had u toch gevraagd om met niemand over mijn operatie te spreken.”
  “Maak u maar niet ongerust, ik heb niemand iets gezegd.
  De eerste roos is van mij omdat u zo moedig bent geweest.
  De tweede is van mijn verpleegster die mij geholpen heeft.”
  “En de derde roos?”
  “Deze komt van iemand uit de afdeling Brandwonden om u te bedanken voor zijn nieuwe oren.”

 49. DaSilva says:

  @Wilma
  Hij is goed 😉

  @JennyJo

  In de spirituele wereld bestaat er namelijk geen pech, alles is daar altijd iemands schuld.

  In dat geval hoeft dat mens ook niet naar Afrika en kan ze op haar lauweren gaan rusten, het is per slot van rekening eigen schuld dikke bult.
  Stel je voor dat ze iemands karma verpest?

 50. wilmamazone says:

  Komt een rijke kakmadam bij de dokter nadat ze gestoken is door een wesp.

  Vraagt de dokter: “Waar bent u gestoken mevrouw?”

  “Oh dokter, dat kan ik u niet zeggen, want dan schaam ik me zo.”

  “Maar ik moet het toch echt weten hoor, anders kan ik u niet helpen.”

  “Nee dokter, als andere mensen dit weten dan word ik uitgelachen en schaam ik me dood.”

  “Luister,” zegt de dokter, “ik heb een geheimhoudingsplicht, dus ik zal echt tegen niemand zeggen waar u gestoken bent.”

  “Oké dan,” zegt de vrouw: …. “… bij de Aldi.”

 51. DaSilva says:

  Aanvraagformulier om ziek te worden

  Formulier ingevuld en ondertekend afgeven aan uw chef. Tenminste 14 dagen vóór de datum dat u de ziekte wilt laten beginnen inleveren, om zodoende het bedrijf goed te laten functioneren (voor zover het nog functioneert).
  Naam :…………………………………………. ………….
  Voornaam :…………………………………………. ………….
  Adres :…………………………………………. ………….
  Postcode :……………. Woonplaats:…………………………….
  Aard van de gewenste ziekte :……………………………………..
  Datum waarop u de gewenste ziekte wilt laten beginnen…..-……-20…
  Heeft u reeds eerder een aanvraag voor dezelfde ziekte ingediend: Ja/Nee*
  Zo ja, op welke datum :……-……-20…
  Hoe wenst u dat de ziekte zal zijn? Goedaardig/ernstige koorts/besmettelijk/ongeneeslijk/blijvende invaliditeit/dodelijk*
  Indien het een dodelijke ziekte betreft, wenst u dan dat de leiding vertegenwoordigd is bij de uitvaart? Ja/Nee*
  Plaats waar u ziek wenst te zijn: Thuis/Center parcs/Franse Zuidkust/Spanje/Griekenland*
  Indien u wilt dat de ziekte besmettelijk is, voor wie moet dit dan zijn? Directie/Chef/Leidinggevende/Collega*
  Eventueel wie?
  (naam)…………………………………….. ……………….
  Wenst u dat uw partner wordt ingelicht? Ja/Nee*
  Als medicijn wens ik: belangstelling/liefde/massage/frisdrank/bier/jenever*
  Duur van de door u gekozen ziekte:……dagen/……weken/……maanden/……jaren
  Ondergetekende verklaart de gegevens daar waar mogelijk, zoveel mogelijk naar waarheid te hebben ingevuld.
  Plaats:…………………… Datum:……..-…….-20…..
  Handtekening:
  *Doorhalen wat niet van toepassing is.

 52. DaSilva says:

  De laatste (voorlopig).

  Witte jassen.

  Ligt een vrouw op de poli gynaecologie in de behandelstoel, in de welbekende houding voor inwendig onderzoek.
  Er komt een man binnen in een witte jas, knikt vriendelijk naar de vrouw, kijkt aandachtig tussen haar benen, zegt haar gedag en gaat weer.
  Daarna komt weer een man met een witte jas binnen. Lacht vriendelijk naar haar, controleert haar spreidstand en gaat weer.
  Als een derde man met witte jas binnenkomt en haar nauwkeurig bekijkt, roept de vrouw uit :

  ‘Zeg, wanneer word ik nou eindelijk eens geholpen .?!?! ‘

  Waarop de man zegt:
  “Geen idee, wij zijn hier de gang aan het schilderen ….. !” ‘

 53. JennyJo says:

  Stel je voor dat ze iemands karma verpest?

  Ja, dat denk ik dus ook altijd! Je moet helemaal niet helpen, want dan verstoor je iemand’s spirituele pad en dan moet-ie alles weer opnieuw doen. Het is allemaal zo onlogisch en tegenstrijdig dat ik me weleens afvraag of ze zelf hun theorieën eigenlijk wel snappen.

 54. wilmamazone says:

  Op de ‘achterkant’ van deze site is voor beheerder(s) o.a. te zien welke zoekmachine-termen gebruikt zijn en soms staan daar hilarische tussen. Vandaag staat deze erbij en waar heeft deze persoon nou precies naar gezocht en waarom? Laat de fantasie eens werken:

  narcose knuppel

 55. LK says:

  It wasn’t me, hahaha 😀

 56. Renate says:

  Hoe je iemand met een knuppel bewusteloos kan slaan?

 57. wilmamazone says:

  De reden waarom deze persoon ons vond en ff kwam kijken:

  medisch « Cryptocheilus Weblog
  20 mei 2012 … Met welk rustgevend muziekje erbij ga jij het liefst onder narcose? ……
  Zorgverzekeraar CZ gooide de knuppel in het hoederhok en stelde zelf …
  cryptocheilus.wordpress.com/category/medisch/ – 263k – Gelijkwaardige pagina’s

  Ik denk aan een narcotiseur:
  Een onhandig mens wordt namelijk ook een knuppel genoemd, een synoniem van kluns.
  Op zoek naar foute narcotiseurs/anesthesisten, dus narcoseknuppels?

  Of de medische stand sowieso niks vinden en b.v. bij chirurg zoeken met: operatie knuppel?

  Uiteraard moest ik ook denken aan een operatiekamer van de Flintones met Fred op de stenen tafel. Die ziet de dokter met een prehistorische knuppel op zich af komen en schreeuwt: ‘Wilmáááááááááááááááááááááááááááááááááá !!!!!!!!!!!!

 58. Renate says:

  Natuurlijke verdovingsvorm, speciaal voor de mensen die alles zo natuurlijk mogelijk willen hebben.

 59. DaSilva says:

  Vroeger kreeg je gewoon een klap op je hoofd als verdovingsmiddel, maar of dat nu met een knuppel gebeurde?

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Algehele_anesthesie

  Voor 1846 werden operaties zelden uitgevoerd. Dit werd mede veroorzaakt door een gebrek aan goede narcosemiddelen. Het waren met name tandartsen die hiernaar op zoek waren, omdat zij nog meer dan andere artsen dagelijks geconfronteerd werden met patiënten met pijn: vaak als bijproduct van hun eigen werk. Een andere reden was dat veelgebruikte methoden zoals het iemand bewusteloos maken door een klap op het hoofd, een overmaat alcohol of verwurging grote risico’s met zich mee brachten

 60. JennyJo says:

  Ja, daar dacht ik ook aan!

 61. DaSilva says:

  Dat wurgen wist ik dan weer niet hoe lang moet je dan wel niet knijpen om iemand bijvoorbeeld een kwartier of nog langer uit te schakelen?
  Om over die klap maar helemaal te zwijgen…
  Als ik mocht kiezen werd het de overmaat aan alcohol en jullie?

 62. Renate says:

  Ja, die overmaat aan alcohol lijkt me misschien ook wat aangenamer. Maar ja, het heeft weer ongewenste bijeffecten. Dat wurgen of die klap op het hoofd hebben natuurlijk ook weer vervelende bijeffecten. De dosering is natuurlijk heel belangrijk, zoals de mensen die door auto-sufficatie aan hun gerief komen, wel weten.

 63. JennyJo says:

  Nou, dan die alcohol maar.

 64. wilmamazone says:

  Da Silva:

  Als ik mocht kiezen werd het de overmaat aan alcohol en jullie?

  Ja ik ook en dit rustgevende muziekje bij:

 65. DaSilva says:

  UUhmm dat gaat hem niet worden @Wilma we praten pak em beet 1864 dus dat wordt dit (sorry maar we moeten wel even bij de feiten blijven he?)

  *Geeuw*

 66. wilmamazone says:

  Om weer goed wakker te worden:

 67. DaSilva says:

  Okay ik ben weer wakker.

  Tijdens een les biologie aan de Havard universiteit gaf de prof een
  uitweiding over het glucose gehalte in het mannelijke zaad. Dankzij
  deze glucose kunnen de spermacellen lange tijd overleven op zoek naar een vrouwelijke tegenhanger. Een vrouwelijke studente stelde daarop de vraag of het klopte dat er dan veel suiker in sperma zat.
  De prof bevestigde dit en kreeg meteen als wedervraag: “Maar waarom smaakt het dan niet zoet?”
  Na een korte stilte barste de zaal uit van het lachen. Plots besefte ze
  wat ze gezegd had en wat ze over zichzelf geïnsinueerd had.

  Met een hoofd rood als een tomaat pakte ze haar boeken en wou afdruipen om nooit meer weer te keren. Nog voor ze echter het auditorium uit was, sprak de prof met uitgestreken gelaat: “Dat komt omdat de smaakpapillen voor zoet op het puntje van de tong liggen en niet achterin de keel. Nog een prettige dag verder…”

 68. wilmamazone says:

  (H)eerlijk gepikt van LK uit de nieuwsbox:

 69. wilmamazone says:

  Ook uit de nieuwsbox geplukt, maar niet gepikt:

 70. wilmamazone says:

  Ik schoot bij dit bericht van MC in de lach vanwege:

  ‘genootschap van hackende huisvrouwen’

  Ut zijn de huisvrouwen van vroegah niet meer.

 71. Renate says:

  Moeten die huisvrouwen zich niet met de huishouding bezig houden inplaats van hun tijd achter de computer te besteden?

  Tja, ik zit een groot deel van de dag achter de computer, maar ik noem me dan ook geen huisvrouw.

 72. LK says:

  Nog wat zwartgallige LK-humor: Ik kom maar niet door dit stuk heen:
  http://medischcontact.artsennet.nl/Nieuws-26/archief-6/Tijdschriftartikel/115806/Discussies-over-zorg-zogenaamd-rationeel.htm

  Eerste reactie onder het artikel: “Wat een helder artikel”

  :mrgreen:

 73. Renate says:

  Ik vond het stuk niet zo onbegrijpelijk. Het was voor mij best te lezen en ik heb maar een mavo-diploma, dus zo moeilijk kan het niet zijn.

 74. LK says:

  Klopt, ik heb een universitaire studie afgerond, maar ben eigenlijk gewoon oliedom

 75. Renate says:

  Of denk ik dat ik het begrijp en begrijp ik het niet echt. Aan de andere kant staan er ook 2 reacties onder van artsen die het een helder stuk is.
  Ik ben altijd geneigd te denken dat als ik iets begrijp, dat een ander dat dan ook wel zal begrijpen.

 76. wilmamazone says:

  Ik had het artikel al eerder gelezen en ook moeite met door het stuk heen komen. Niet omdat ik niet begrijp waar het dr. Bert Voerman om en over gaat, maar omdat ik me afvraag of hij zelf wel zo objectief en helder is in die hele lap tekst.
  Met name deze quote vond ik alles behalve om te lachen; het voorbeeld stoorde me enorm. Het kostte de nodige moeite om nog verder te lezen, want ik klapte behoorlijk dicht:

  Bij de geweldige toename in regelgeving zien we als meest voorkomende rechtvaardiging: borging van kwaliteit. Regels gaan over processen die inderdaad voorwaarden voor kwaliteit kunnen zijn. Het gaat echter fout als de procesregels zelf tot kwaliteit wordt verheven. Zo moet de diagnostiek bij patiënten met een mammacarcinoom binnen vijf dagen zijn afgerond. De Nederlandse Vereniging voor Heelkunde heeft een uiterst genuanceerd standpunt over deze ‘kwaliteitsindicator’ en vindt de indicatorwaarde voor de kwaliteit van zorg beperkt.2Toch bestaat de indicator nog steeds. Dit betekent dat andere belangen in het spel zijn. Deze zouden van ideologische aard kunnen zijn (sneller is beter), gedacht vanuit een verondersteld psychologisch patiëntenbelang (fijn om een snelle uitslag te hebben) of vanuit een machtsbasis (procesrichtlijnen worden opgesteld door diegenen die eraan kunnen voldoen).

  Ik heb nu pas deze link gelezen eerlijk gezegd, want ik kan er niet altijd tegen dat borstkankerpatiënten zo vaak het haasje lijken te zijn als er een voorbeeld op tafel moet komen:
  2. Leeswijzer diagnose mammacarcinoom binnen 5 dagen. http://www.chirurgie-olvg.nl/?p=p_34&sName=leeswijzers-van-de-nederlandse-vereniging-voor-heelkunde

  Het zal Voerman om punt 9 en 10 gaan (vanaf blz.4):

  9. Wat zou de score op deze indicator kunnen betekenen?

  Er is nergens officieel (bij wet bijvoorbeeld) vastgelegd hoe een mammapoli er precies uit moet zien en aan welke eisen een mammapoli minimaal moet voldoen. De aanwezigheid van een mammapoli geeft aan dat een ziekenhuis de intentie heeft zorgvuldig met deze vorm van zorg om te gaan, maar het hebben van een mammapoli is nog niet per definitie een garantie voor kwalitatief goede mammazorg. Uiteraard is het zo dat het ziekenhuis zichzelf zodanig moet organiseren dat de mammapoli efficiënt werkt. Logistiek en planning moeten op de juiste manier zijn ingericht. Verder hoeft het niet zo te zijn dat als een ziekenhuis geen mammapoli heeft ingericht, het ziekenhuis niet zorgvuldig omgaat met de kwaliteit van zorg. Het is heel goed mogelijk dat er een andere, goed functionerende oplossing is gevonden voor het leveren van goede mammazorg.

  10. Wat is het standpunt van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en haar subvereniging de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie ten aanzien van deze indicator?

  Chirurgen hebben van oudsher veel ervaring met de diagnostiek en behandeling van borstafwijkingen. Vooralsnog is een adequaat uitgevoerde operatie de belangrijkste factor in de kans op genezing van borstkanker. Chirurgen spelen dus een essentiële rol in een mammateam. Het oprichten van mammapoliklinieken zal er toe leiden dat patiënten met borstafwijkingen alleen nog door enkele chirurgen behandeld zullen worden wiens interesse en wiens specialisatie ligt op het gebied van borstafwijkingen. Het steeds verder concentreren van heelkundige specialisatie op één of enkele vakgebieden, zoals bijvoorbeeld borstkanker, zal de kwaliteit van zorg op dat gebied waarschijnlijk doen toenemen. Daartegenover dient ervoor gewaakt te worden dat deze dieptespecialisatie niet ten koste gaat van kennis in de breedte van het vak. Denk hierbij aan de brede kennis en vaardigheden die nodig zijn om algemene chirurgische avond-, nacht- en weekenddiensten te draaien. Overigens geldt dit niet alleen voor chirurgen maar ook voor overig medisch personeel en middelen. Het is de vraag waar de juiste balans ligt tussen de voor- en nadelen van dieptespecialisatie versus die van minder diepe, maar breder inzetbare specialisatie. De Nederlandse Vereniging voor Heelkunde juicht elke verbetering in zorg toe, maar wil ervoor waken dat zorg voor andere patiënten daar niet onder lijdt.

  Quote van blz. 3 :

  Volgens de NABON-richtlijn houdt een goed functionerend mammateam een gezamenlijk poliklinisch spreekuur en heeft het regelmatig gestructureerd patiëntenoverleg. Ook stelt de richtlijn dat de werkwijze van het mammateam erop gericht moet zijn dat alle onderzoeken op één dag plaatsvinden en dat 90% van de patiënten binnen vijf werkdagen na het eerste bezoek aan de mammapoli de uitslag krijgt.

  Voerman in zijn stukkie/hèt hete hangijzer voor mij:

  Het gaat echter fout als de procesregels zelf tot kwaliteit wordt verheven. Zo moet de diagnostiek bij patiënten met een mammacarcinoom binnen vijf dagen zijn afgerond.

  Ik merk dat ik er weer pissig van word, dus laat ik nu niet meer zeggen dan dat borstkankerpat. vaak willen lachen om niet te hoeven huilen.

 77. Renate says:

  Als ik het goed begrijp, wordt er hier min of meer gesteld dat de tijd waar in de diagnostiek wordt afgerond, niet onmiddellijk een indicatie is voor de kwaliteit van de diagnostiek. Daar kan ik op zich nog wel inkomen. Dat de snelheid waarin de diagnostiek wordt afgerond belangrijk is, begrijp ik ook nog wel, maar wat men volgens mij wil zeggen, is dat het niet moet ontaarden in een snelle diagnostiek, die onnauwkeurig is. Als ik m’n werk afraffel, ben ik wel snel klaar, maar de kwaliteit van m’n werk, lijdt daar dan onder. Dus behalve dat de diagnostiek snel moet gebeuren, moet het ook zorgvuldig gedaan worden.

 78. wilmamazone says:

  @Renate

  Op de 1e plaats is die indicator van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde waar Voerman naar verwijst uit 2004. Bovendien stelden die m.i. nergens de diagnostiek binnen vijf dagen ter discussie en gaat het aan mij voorbij waarom Voerman dat nu in 2012 als hoofdpunt van twijfel meent te moeten benoemen.
  Deze uitspraak viel me ook zwaar op mijn maag vanwege dat ‘verondersteld’:

  Deze zouden van ideologische aard kunnen zijn (sneller is beter), gedacht vanuit een verondersteld psychologisch patiëntenbelang (fijn om een snelle uitslag te hebben)

  Het heeft niets van doen met een mogelijk te snelle diagnostiek die dan onnauwkeurig is. Het is bij de meeste borstkankerpatiënten heel goed en adequaat te doen binnen 5 dagen. Ik hoorde in 2005 bij de groep waarbij dat niet kon en kan dus uit persoonlijke ervaring bevestigen dat er wel degelijk sprake is van een psychologisch patiëntenbelang. Er is niets zo erg als steeds maar weer opnieuw te moeten wachten op een uitslag en met name als je weet/beseft dat dat niet altijd nodig is. Er is wat met mij gesold op dat gebied. Mijn huisarts is op meerdere momenten zowat uit zijn vel gesprongen en heeft ingegrepen waar maar kon!

  Zelfs dan kun je nog in de lach schieten. Huisarts (op huisbezoek) wilde naar het ZH bellen en griste daarvoor de afstandsbediening van de TV van mijn salontafeltje. Je had dat gezicht moeten zien!

 79. Renate says:

  Nee, hoe sneller de uitslag is natuurlijk wel beter, maar het moet wel goed gebeuren. Ik begrijp ook heel goed dat langer wachten ook invloed heeft op het ervaren van de kwaliteit. Ik zie overigens door de bomen van alle onderzoeken het bos vaak niet meer. Ziekenhuis A scoort hier goed op de zorg voor borstkankerpatiënten en ziekenhuis A scoort op een andere lijst goed op de zorg voor borstkankerpatiënten. Waar ben je dan beter af?

 80. wilmamazone says:

  In menig ZH kun je in (minder dan) een/1 dag van alle ellende verlost zijn. Hier een voorbeeld.

  Echt niet rationeel genoeg hoor! Dit betekent vast dat er andere belangen in het spel zijn… 😈

  http://www.oncoline.nl/uploaded/docs/mammacarcinoom/NABON%20nota%202008.pdf

  blz.4:

  Het diagnostisch traject van mammapathologie
  De diagnostiek van mammapathologie dient plaats te vinden op een (multidisciplinaire) mammapolikliniek, die dusdanig georganiseerd is, dat alle diagnostische onderzoeken (palpatie door de chirurg en/of nurse practitioner, beeldvormend onderzoek (mammografie, echografie) en cytologie of dikke naald biopsie op één dag worden uitgevoerd. Indien geïndiceerd worden dezelfde dag afspraken gepland voor additionele diagnostiek zoals MRI. In principe verwijst de huisarts vrouwen met verdachte mammapathologie volgens de NHG criteria (ook de door de BOB verwezen vrouwen) naar de chirurg van het mammateam waar vrouwen met “verdachte” mammapathologie binnen 5 dagen terecht kunnen. Wanneer directe verwijzingen door de huisartsen naar de afdeling radiologie voor mammografie tot de mogelijkheden behoort, dient op de mammapolikliniek voldoende ruimte te zijn voor vrouwen, bij wie onverhoopt toch een verdenking op basis van beeldvormend onderzoek gevonden wordt. Ook zij krijgen op korte termijn een afspraak bij het mammateam.

  Ach wie weet heeft Dr. Bert Voerman een bril en was ie die vergeten te poetsen.

 81. LK says:

  @Renate: Ik vond het stuk gewoon te wollig voor woorden. Moeilijke zinsopbouw, dure taal. Ik ben daar altijd een beetje allergisch voor. Als ik mn best zou doen, zou ik het stuk best door kunnen lezen en begrijpen, maar heel helder vind ik het niet. Maar ik snap dat de meningen verschillen, ook gezien de reacties onder het artikel. Dat is de grap juist

  @WMZ: ik denk dat de snelheid van diagnostiek niks te maken heeft met kwaliteit van de uitslag, als wel met de kwaliteit van de organisatie. Je moet als ziekenhuis de boel gewoon zo organiseren dat mensen met verdenkingen van enge ziektes daar snel uitslag over kunnen krijgen. Daarvoor moet je voldoende personeel hebben en moet dat personeel bereid zijn om de werkdag zo in te richten dat die uitslagen snel bekend zijn. Je hoort wel eens van mensen die een longfoto maken en na twee weken de uitslag nog niet hebben. Terwijl het in de praktijk gewoon een kwestie is van foto maken en 2 seconden later kan de radioloog die foto beoordelen. Kost een minuut tijd. Maar zo’n radioloog heeft nog meer dingen te doen, dus als die niet weet dat een patient om de uitslag zit te springen, gebeurt er niks. En als de behandelend arts van die patient er niet achter aangaat, gebeurt er ook niks. En als de patient blijft wachten, gebeurt er al helemaal niks. Juist daarom is het zo goed als je een huisarts hebt die er werk van maakt.
  Maar nog beter is het als de zorg gewoon zo ingericht is dat die uitslagen op tijd binnen zijn.
  Kwestie van organisatie.

 82. Renate says:

  Tja, het stukje had helderder geschreven kunnen worden. Met moeilijke zinsopbouw en dure taal heb ik weinig moeite, misschien omdat ik altijd veel gelezen heb. M’n vader merkt wel eens op dat ik dure woorden gebruik, zoals ‘soelaas’ (wat ik geen duur woord vind). Ik heb ooit in een vergaderverslag de zinsnede ‘de oorzaak hiervan was gelegen in het feit dat’ gebruikt. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan.

 83. wilmamazone says:

  @LK:

  Terwijl het in de praktijk gewoon een kwestie is van foto maken en 2 seconden later kan de radioloog die foto beoordelen. Kost een minuut tijd.

  Het gaat er om en over dat een uitslag eigenlijk niet gegeven kan/mag worden voordat deze geautoriseerd is, dus geldig verklaard middels handtekening van de eindverantwoordelijke van de betreffende afdeling. Daar krijgt men meerdere werkdagen de tijd voor (in 2005 waren dat er 5), en als daar weekend, feestdag(en) tussen zitten heb je pech. Een voorlopige uitslag mag in feite zelfs niet aan huisartsen gegeven worden, maar de ene arts in ZH doet daar moeilijk over en de andere niet. Neemt niet weg dat het van de zotte is als een geautoriseerde uitslag er na twee weken nog niet is. Dat zou tegenwoordig niet meer moeten kunnen. Het duurt soms al gekmakend lang voor je voor een onderzoek aan de beurt bent.

  Wat Voerman betreft:
  Naast het wollige taalgebruik neem ik hem dus kwalijk dat hij refereert -op een foute/onheldere/ongenuanceerde manier- aan een schrijven uit 2004 toen de mammapoli nog zowat in de kinderschoenen stond.
  Gepensioneerde huisarts kijkt wat dit betreft ook niet verder dan de eigen neus lang is : “Wat een helder artikel”. Ja anmehoela!

 84. LK says:

  Ja, maar die gepensioneerde huisarts leeft waarschijnlijk ook nog in 2004 :p

 85. wilmamazone says:

  Ingeblikte lach is minder:

 86. wilmamazone says:

  Arend Zeevat van Argusoog vraagt zich vandaag in alle ernst af: Komen de Nephilim (Reuzen) terug?

  enkele quotes:

  Dat we op school nooit over op aarde rondlopende reuzen als bestaand ras hebben geleerd is opmerkelijk en geeft aan dat dit onderwerp tot de verboden en verborgen archeologische thema’s van de menselijke geschiedenis behoort. Waarom wordt ons wel verteld over gigantische dieren zoals de dinosuarussen, maar niets over menselijke reuzen. Het feit dat dit stuk geschiedenis verzwegen wordt, geeft aan dat de onderwijs bepalende beleidsmakers geïnstrueerd zijn door de Powers That Be (PTB) om het te verzwijgen.

  Dat dit soort zaken buiten het indoctrinatiepakket valt van het door de PTB vormgegeven onderwijs, heeft natuurlijk alles te maken met beeldvorming. De beeldvorming die ons opgedrongen wordt, is er op gericht om ons te doen geloven dat de westerse wetenschappelijk en technologisch georiënteerde ‘beschaving’ het summum is van vooruitgang en ontwikkeling. Ieder idee of beeld van eerdere culturen en beschavingen die ook een zeer geavanceerd technologisch niveau zouden hebben bereikt moet daarom zorgvuldig en vooral angstvallig buiten beeld van de massa gehouden worden.(..)

  (..) En het is natuurlijk zo dat als de wetenschap met de bek vol tanden staat ten aanzien van zich voordoende fenomenen, het voor de de ware onbevangen onderzoeker pas echt interessant wordt.

  eindquotes:

  Moraal van dit verhaal?
  De grote vraag is wat mij betreft, wat de achtergrond is van al de bovenbeschreven niet wetenschappelijk te verklaren bijzondere fenomenen. Maken wij als mensheid deel uit van een groots voor ons niet te bevatten kosmisch spel, waarbij ook interstellaire en misschien wel intergalactische oorlogen een rol spelen? Zijn wij ontstaan uit een genetisch manipulatief experiment en worden we nog steeds beheerst door de nazaten van hen die het experiment zijn gestart? Als de reuzen uit het verleden, gevallen engelen zouden zijn zoals sommige overleveringen aangeven, zou dat dan de verklaring kunnen zijn voor de moreel gedegenereerde elite, die de vertegenwoordiger is van het Kwaad in deze wereld en de gevallen engel Lucifer aanbidt? Is het genetisch manipulerende geklooi met plant, dier en mens hun manier om zich weer te kunnen ‘verheffen’ tot het niveau tot waarop zij oorspronkelijk gevallen zijn toen zij hier deze planeet moesten gaan kolonialiseren?

  Daar er vele vragen open blijven en wij de antwoorden daarop vooral zelf moeten gaan vinden door zelf onderzoek te doen en zelf de dots te moeten connecten, is het van het grootste belang dat wij de intuïtief geconnecte dots met elkaar delen. Allemaal dragen wij, door onze specifieke en unieke kwaliteiten, een stukje van de puzzel in onze ziel met ons mee. Laten we die in vrijheid met elkaar delen uit Liefde voor het Leven en de Schepping. Laten we samen de puzzel van wie wij zijn, waarom we hier zijn en wat we hier komen doen, kompleet maken.

 87. JennyJo says:

  Ik vind dit zo volslagen belachelijk en gestoord dat ik met mijn bek vol tanden zit.

  Eerst ga je iets compleet verzinnen en vervolgens verwijt je de wetenschap dat die daar niets over te zeggen heeft. Hoe gek kun je zijn??

 88. wilmamazone says:

  Bij Grenswetenschappen al in 2009 een item over reuzen: Sporen van reuzen
  Daar bakte men het onderwerp niet zo bruin als Arend Zeevat.

  In de mythologie vinden we talloze verwijzingen naar reuzen waarmee de mens ooit eens de aarde deelde. Denk bijvoorbeeld maar aan de Nefilim waarover de Bijbel spreekt. “In die dagen waren er reuzen op aarde,” zo lezen we in Genesis 6:2. Maar ook de Inca’s uit Zuid-Amerika houden vol dat de periode van de tweede zon in het teken stond van de reuzen. De Noren kennen ook reuzen in hun vertellingen en zo werd bijvoorbeeld de zoon van Oergelmer, Ymir, de vader aller reuzen. Uit de Soemerische afbeeldingen blijkt steevast dat het godenvolkje de Annunaki minstens de helft groter was dan de gewone sterveling.
  Allemaal fabels? Soms duiken er ook andere sporen op die het bestaan van reuzen onderstrepen………

 89. wilmamazone says:

  Nog een stukkie van een paar jaar geleden van ene meneer Huisman:
  quotes:

  Over de hele wereld ziet men, vanuit de oudheid, zeer grote afbeeldingen van personen met enorme testikels en dito penis. De zogenaamde fallische reuzen of losse afbeeldingen van testikels of penissen en ook grottekeningen van persoon met penis in de mond. Dit slaat op de spraakverwarring die over de mensheid gekomen is.
  Zo is ook Stonehenge, samen met………

  (..)Als er al een heiliggeschrift bestaan heeft, dan begon dat volgens mij zo: “God schiep de aarde met een sexdaad, zegende dat (regen), en ruste uit”.
  We weten wat daar ooit van gemaakt is (zie Latijns voor sex).

  En nu het klapstuk:

  Duizenden jaren later is men de penis recht overeind gaan zetten; kerktorens met klokken, voor de testikels die beijeren! Vele discussies zijn hier al over gevoerd in ’t verleden. Ieder uur worden wij herinnerd aan de geboorte van de nieuwe mens op een nieuwe aarde, maar niemand weet de betekenis hier meer van. Zelfs de kralen van de rozenkrans heten ‘Beijers’ (zie Van Dale Woordboek uit 1961).

  Tis toch wat! Ik leerde de rozenkrans verplicht bidden toen ik een jaar of 6 was en geen bal niets wist/mocht weten van mannelijke onderdelen. Een jongen had nu eenmaal een plassertje, en voor de rest geen vragen stellen. Blijk ik járen klootjes in mijn handen te hebben gehad. Bah!

 90. LK says:

  Ik begon te lachen bij:

  zelf de dots te moeten connecten, is het van het grootste belang dat wij de intuïtief geconnecte dots met elkaar delen.

  En je kon me opvegen bij:

  en ook grottekeningen van persoon met penis in de mond. Dit slaat op de spraakverwarring die over de mensheid gekomen is.

  En ik wilde net zeggen: ik heb wel degelijk geleerd over reuzen op school, maar ik zat dan ook op een Christelijke school 😀

 91. JennyJo says:

  Heb je ze eerst geconnect, moet je ze weer delen. Efficiënt is anders hoor. En dat van die penis, tja, wat moet je daar nou op zeggen. Thuis zeggen wij bij zulk soort dommigheden: daar kun je alleen maar op kauwen. :mrgreen: Tjongejonge, wat een achterlijk zoodje is dat Argusoog toch.

 92. wilmamazone says:

  JJ:

  En dat van die penis, tja, wat moet je daar nou op zeggen.

  Dat je daar meer mee dan alleen maar op kauwen? 😆

  Bij de weg:
  Dat stukkie over o.a. de piemul en de beijers is niet van Argusoog, maar van ene meneer Huisman. Ik heb het er voor alle duidelijkheid maar even bijgezet.
  Niet dat ie niet bij Argusoog zou passen; hij kan ook dots verbinden als de beste:
  “Een 20 jarige studie met o.a.
  duizenden schakelingen van alle
  wetenschappelijke diciplines,
  religie, mythologie, astrologie, enz.”

 93. JennyJo says:

  Nou, al is-ie dan niet van Argusoog, hij zou er helemaal passen. Hoe verzinnen die mensen het toch allemaal. En ik vraag me af of lieden als meneer Huisman zich weleens afvragen of hun redeneringen wellicht worden ingegeven door hun hoogst-persoonlijke obsessies. Ik bedoel, als je al 20 jaar zo met het piemulgebeuren bezig bent, dat is toch tamelijk eh… afwijkend, zullen we maar zeggen.

 94. LK says:

  O, maar Argusoog en Huisman zijn dezelfde entiteit. Net als Niburu en wanttoknow allemaal door dezelfde organisatie geleid wordt. Het is allemaal verbonden met de Bilderberg-groep, want het is geen toeval dat deze artikelen net nu uitkomen nu er weer een Bilderberg bijeenkomst is. Dat is allemaal om ons domme klootjesvolk af te leiden en de wetenschap te beinvloeden, want waarom is hier nooit iets over bekend geworden? En waarom leer je dit soort dingen niet op de basisschool? Omdat die lui van wanttoknow overal vuistdiep inzitten en kinderen zoveel mogelijk afgeleid moeten worden want al die wiskundige kennis kunnen ze gewoon telepathisch uit de alwetende rondzwevende energiebron plukken. Dus…

 95. wilmamazone says:

  Wat de foto betreft die Arend Holvat Zeevat in zijn artikel van vandaag toont:
  Een artikel uit 2007

  De foto’s van zogenaamde reuzenskeletten die op internet circuleren over de vondst van zogenaamde reuzenskeletten zijn onjuist volgens National Geographic. ‘Wij hebben geen overblijfselen van reuzen gevonden.’

  eindquote:

  Digitaal bewerkt
  De foto’s die in de Hindu Voice staan en eerder op het internet circuleerden, zijn gemanipuleerd door iemand met de alias IronKite. De maker van de foto is verrast door alle aandacht. Hij bewerkte de foto in 2002 voor de website Worth1000, die elke dag een fotomanipulatiewedstrijd houdt. De reuzenskelet werd toen derde in een wedstrijd met de naam ‘archeologische abnormaliteiten’.

  De Hindu Voice heeft het verhaal inmiddels ingetrokken. ‘We zijn tegen het verspreiden van leugens en canards. Onze intelligente lezers dulden geen onzin.’

  De oude internethoax uit 2002 wordt nu dus alwéér nieuw leven in geblazen alsof het niks is.
  Crypto zou zeggen:’Ik lach me de ballen uit m’n broek!’

 96. LK says:

  ‘Onze intelligente lezers dulden geen onzin’
  Gniffel…

 97. wilmamazone says:

  In mijn voorgaande post werkte de link naar de website Worth1000 niet meer, maar via Hoax history: Reuzenskelet opgegraven wel:
  http://effects.worth1000.com/entries/18533/giants

  Ik heb eens wat geklikkerdeklikt op die site en al heel wat gezien dat de moeite van het (verder) bekijken waard is. Niet alleen wat met fotoshop allemaal kan, maar hier een voorbeeld van hoe je stap voor stap een nepfoto maakt;
  http://www.worth1000.com/tutorials/160983/160983-chiseled-images-crop-circles

  Met het eindresultaat had o.a. Arend Zeevat vast weer een prachtig verhaal kunnen verzinnen.
  Dat kan met deze foto ook makkelijk om te bewijzen dat elfjes bestaan hebben/vast nog bestaan: http://effects.worth1000.com/entries/18515/fossil-fairy

  Op de 1e plaats eindigde deze foto en het kan niet anders dan dat dit ei lang geleden uit de ruimte kwam toch?
  Zeevat:

  De grote vraag is wat mij betreft, wat de achtergrond is van al de bovenbeschreven niet wetenschappelijk te verklaren bijzondere fenomenen. Maken wij als mensheid deel uit van een groots voor ons niet te bevatten kosmisch spel, waarbij ook interstellaire en misschien wel intergalactische oorlogen een rol spelen? Zijn wij ontstaan uit een genetisch manipulatief experiment en worden we nog steeds beheerst door de nazaten van hen die het experiment zijn gestart?(..)

  Het staat iig vast dat er in de huidige tijd heel wat mensen bestaan met een duim waar héél wat uitgezogen kan worden en die dat ook schaamteloos doen/blijven doen. Beseffen blijkbaar niet hoe belachelijk men bezig is en dat is voor hen zelf misschien maar goed ook.

 98. wilmamazone says:

  LK:

  Het is allemaal verbonden met de Bilderberg-groep, want het is geen toeval dat deze artikelen net nu uitkomen nu er weer een Bilderberg bijeenkomst is.

  Voor een stukje Bilderberg schakelen wij nu over naar Barracuda met: Pretpakket

 99. LK says:

  @WMZ:

  Dank voor deze link naar een zeer interessante video over de ware aard van de Bilderberg Illuminati aangevoerd door Beatrix, Paus Johannes Paulus de 2e (wiens dood in scene is gezet), mijn overbuurman die mij ’s avonds door de gordijnen bespiedt en een journalist die wordt aangemoedigd om autosodomie te plegen. Vooral die laatsten zijn gevaarlijk…

  O en:

  genetisch manipulatief experiment

  Het is toch wat met die experimenten die tegenwoordig in zichzelf al genetisch manipulatief zijn…

 100. JennyJo says:

  Wat knap van dat experiment! Hoe kan zo’n experiment dat, vraag je je toch af.

 101. Renate says:

  Autosodomie, hoe doe je dat? Dan moet je wel een lang en flexibel geslachtsorgaan hebben. Of moet je er een auto instoppen? Dat zal dan vermoedelijk wel een speelgoedexemplaar moeten zijn. 🙂

 102. JennyJo says:

  Of sodemietert die auto zichzelf?

 103. wilmamazone says:

  JJ:

  Of sodemietert die auto zichzelf?

  Nee mens! Het gaat bij autosodomie gewoon om botsautootjes. Zo’n ding kan aan alle kanten stevig geraakt geworden door minstens een andere auto. *zucht*

 104. LK says:

  @JJ, jij snapt hem: als je autosodomie kunt plegen, zit je dus wel heel heeel heeeeel diep in het wereldje, zeg maar…

 105. wilmamazone says:

  Presteren sporters beter als ze vlak voor een wedstrijd seks hebben?

  Met de aftrap van het Europees voetbalkampioenschap in het verschiet, luidt de prangende vraag of onze jongens de komende dagen in afzondering moeten doorbrengen. Seks voor de wedstrijd, is dat een geheim wapen? Of leidt het tot slappe knieën en het missen van kansen voor open doel? De wetenschapsredactie van de Volkskrant zocht het uit.

  eindquotes:

  Het schaarse wetenschappelijke onderzoek spreekt elkaar tegen. Een Belgische studie bij twaalf voetballers wees uit dat hun spieren sneller verzuurden en hun uithoudingsvermogen minder was als ze de dag ervoor seks hadden gehad. Maar Zwitserse artsen kwamen tot een andere conclusie. Vijftien atleten deden na een vrijpartij twee keer een conditietest en lieten bloed prikken. Twee uur na de seks bleken ze inderdaad niet goed hersteld maar tien uur na de daad was alles weer bij het oude.

  Het blijft een individuele kwestie, aldus Van Driel. Sporters moeten proefondervindelijk vaststellen of seks hun prestaties beïnvloedt. Algehele conclusie: seks kan, maar niet pal voor de wedstrijd.

 106. wilmamazone says:

  Ander haantjesgedrag voor de mensen die niets met voetballen hebben :
  Met een gehypnotiseerde haan op de fiets

  In Stramproy kijken de mensen er niet meer van op als ze Hub Aendekerk op de fiets zien.
  Hij zit namelijk niet alleen op de fiets maar met een van zijn hanen. Om de dieren zo ontspannen mogelijk te krijgen, worden ze eerst gehypnotiseerd.

 107. DaSilva says:

  Bevolkingsonderzoek
  Het ministerie van Volksgezondheid is een onderzoek gestart naar de lengte van het geslachtsdeel van de Nederlandse man. Alle mannen wordt gevraagd hun erectie te meten. Mocht deze onder de 15 centimeter blijven dan wordt deze mannen verzocht de komende weken ORANJE vlaggetjes voor hun huis en/of aan hun auto te hangen. Namens de minister hartelijk dank voor de medewerking.

 108. wilmamazone says:

  Fred Flinstone legt uit :‘Waarom mannen van voetbal houden’

  Annemarie van Gaal moet blij zijn dat mannen dol zijn op voetbal. Dat stelt Marcel Canoy. ‘Zonder voetbal zouden mannen echt geen cursus volgen of meegaan naar yogales.’

  eindquotes:

  Waar komt toch die dwangmatige behoefte vandaan om de hele dag nuttig te moeten zijn? Mogen we ons ook af en toe ontspannen? Ik gun iedere vrouw haar Reiki of cursus holistische bijna-doodervaringen, maar gun ons het voetbal dan zijn we weer het hele jaar lief.

  In plaats van het even fantasieloze als humorloze vrouwengeneuzel van van Gaal, heb ik toch liever Anthony Burgess (die van A Clockwork Orange) met zijn ‘Five days shalt thou labour as the Bible says. The seventh day is the Lord thy God? The sixth day is for football’

 109. Renate says:

  Reiki, of een cursus holistische bijna-doodervaringen? Mag ik een teiltje? Als de keus is tussen dit en kijken naar voetbal, laat dan maar zitten. Geef mij maar een boek, of laat me componeren, maar van reiki of ander zweefteverig gedoe (waarom lijken het altijd vrouwen te zijn die zich daarmee bezig houden?) moet ik absoluut niets hebben.

 110. wilmamazone says:

  De volgende voetbalgiller:
  ‘Dieren worden schaamteloos aangewezen als opvolger Octopus Paul’

  Overal in Europa worden dieren aangewezen als de opvolger van het legendarische weekdier Octopus Paul, dat twee jaar gelden alle zeven WK-wedstrijden van Duitsland goed voorspelde. Maar bewezen hebben ze zich nog niet, schrijft Paul Onkenhout in zijn EK-column.

  eindquote:

  En dat is nog maar het topje van de ijsberg. In Kiev is de hoop gevestigd op Chrjak, een varken dat dol op bier schijnt te zijn. Charkov zet alle kaarten op Fred de fret. In Krakau worden wonderen verwacht van een olifant. In de plaatselijke dierentuin werd de uit India afkomstige olifant Citta (33) verkozen boven een ezel, een papegaai en een soortgenoot.

  In Singapore dook een parkiet op, in Duitsland een olifant, een koe en een otter, in Engeland een lama en in Portugal een octopus. Bewezen hebben ze nog niets, de zogenaamde opvolgers, en dat zullen ze waarschijnlijk ook nooit doen.

  Octopus Paul draait zich om in zijn graf.

 111. Renate says:

  Echt gebeurd, toen m’n moeder in het ziekenhuis lag. Verpleegster: “mevrouw, wakker worden, het is tijd voor uw slaappil.”

 112. wilmamazone says:

  Rarara…..wie kwam op 4 juni j.l. met deze spetterende medische verklaring?:

  Allergieën, zij kunnen via heel veel invloeden ontstaan.
  Wanneer je allergisch bent voor eieren, kortom alles waar maar iets van ei in is verwerkt, dan kan dat zijn dat dit is ontstaan door vaccinaties.
  Als een vaccin op een voedingsbodem van eieren is gekweekt dan gaat er altijd iets van die voedingsbodem mee in het vaccin en gaat je lichaam ook tegen dat onderdeel antistoffen ontwikkelen met als gevolg dat het niets meer met eieren te maken wil hebben.
  Dan zal een persoon met een allergie voor eieren steeds weer vervelend reageren wanneer hij of zij een ei of maar een zelfs maar beetje daarvan heeft genuttigd.
  Ditzelfde ontstaat tevens wanneer we verkeerde stoffen via voeding in ons lichaam krijgen.

 113. Renate says:

  Harry Smit?

 114. wilmamazone says:

  Nee Harry isset niet.

 115. Renate says:

  Zou het dan die gefrustreerde huisarts Van der Linden zijn?

 116. DaSilva says:

  Volgens mij is het die grijze muis hoe heet ze ook alweer Anneke of Hanneke Bleeker?

 117. LK says:

  @Renate: bedoel je niet Jannes Koetsier? Van der Linde is meer pleitbezorger van gescheiden medische en farmaceutische werelden, verder geen kwakzalverssympathieen. Overigens is die theorie die WMZ noemt nu ook weer niet zo belachelijk. Theoretisch zou het best kunnen dat je antistoffen aan gaat maken tegen andere bestanddelen van het vaccin. In de praktijk gebeurt het niet, omdat de hoeveelheid die er nog over is echt te klein is om een immuunrespons op te wekken. Het is net zoiets dat op theoretische gronden 1:10.000 mensen die een vaccinatie krijgt een ernstige allergische reactie krijgt, maar dat dat in de praktijk veel minder is.

  Bovendien wordt ei denk ik niet zo snel als vreemd lichaam door het lichaam gezien (behalve door mensen die een allergische constitutie hebben). Bijvoorbeeld: mensen die gevoed worden via een slangetje rechtstreeks naar het bloed (parenterale voeding), krijgen dat meestal omdat ze erg ziek zijn. Dan is het immuunsysteem hartstikke geactiveerd. Toch ontwikkelen ze geen allergie tegen parenterale voeding (die slang raakt vaak ook nog geinfecteerd, dus dan komt het immuunsysteem helemaal in actie).

  Daarnaast loopt de route waarop een allergie tot stand komt anders dan een route waarop een afweerreactie tot stand komt. (Ergo: dat zou betekenen dat als je inge-ent wordt tegen polio en je ooit in aanraking komt met polio, je een allergische reactie tegen polio zou ontwikkelen. Dat is natuurlijk te gek voor woorden…)

 118. Renate says:

  Ik dacht aan meneer Van der Linde, die inmiddels toch ook wel aardig populair begint te worden in de kwakkringen. Jannes Koetsier zou misschien meer voor de hand liggen.

 119. JennyJo says:

  Dat moet Anneke Bleeker geweest zijn, die schrijfstijl: oma vertelt en snapt er zelf ook niks van.

 120. wilmamazone says:

  Da Silva:

  Volgens mij is het die grijze muis hoe heet ze ook alweer Anneke of Hanneke Bleeker?

  JJ:

  Dat moet Anneke Bleeker geweest zijn, die schrijfstijl: oma vertelt en snapt er zelf ook niks van.

  Bingo! Jullie mogen vanavond/morgen beiden wat lekkers bij de koffie of de thee áls je dat in huis hebt.

  De quote kwam uit dit stukkie van Anneke Tanneke (lezen op eigen risico): Weer een nieuwe ‘ziekte’… Meervoudige Vetzuur Allergie…

  Wat allergie door vaccinatie betreft:
  http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Onderwerpen/R/Rijksvaccinatieprogramma/Bijwerkingen/Andere_oorzaken

  Aandoeningen als astma en allergie komen tegenwoordig vaker voor dan vroeger. De oorzaken zijn niet bekend. Wel presenteert de wetenschappelijke literatuur een lange lijst veronderstellingen. Daarop staan onder meer de verbeterde hygiëne, het veranderde voedingspatroon, antibiotica en overgewicht. Aan deze veronderstellingen voegen sommige (vooral homeopathische) artsen toe dat vaccineren ook een reden kan zijn. Deze veronderstelling staat bekend onder naam hygiënehypothese. Door uitgebreide vaccinatieprogramma’s zou het immuunsysteem van kinderen niet genoeg werk meer hebben en van slag raken. Het zou gaan reageren op stoffen die niet schadelijk zijn. Tot nu toe gaat het hier om een theorie. Er zijn geen wetenschappelijke aanwijzingen dat vaccinatie de kans op allergie of astma beïnvloedt.

  http://www.onlineconsultatiebureau.nl/cb/content/index.php?id=93

  Ook een kind dat een allergie heeft, mag gewoon ingeënt worden, tenzij er sprake is van een allergie voor één van de bestanddelen van het vaccin. Het BMR-vaccin bevat geen kippeneiwit. Kinderen met een kippeneiallergie mogen dus gewoon gevaccineerd worden.

  De bron van alle ellende is m.i. de erfenis van Tinus Smits:

  Het vaccin
  Het bevat een levend verzwakt virus, dat gekweekt wordt op kippenembryos. De vele allergien bij kinderen en volwassenen voor kippeneiwit kunnen hieruit verklaard worden.

  De bangmakerij van anti-vaccinanten kent geen grenzen, en Anneke Tanneke doet daar op velerlei gebied nog een schepje bovenop.

 121. Renate says:

  Ik heb een zeer ernstige allergie tegen allerhande kwakdenkers zoals Anneke Tanneke, Harry Smit, Jannes Koetsier en al die andere kletskoekverkopers. Ik krijg dan heel vervelende neigingen.

  Na een bladzijde van het stukje van Anneke Tanneke had ik al genoeg.

 122. wilmamazone says:

  Renate:

  Na een bladzijde van het stukje van Anneke Tanneke had ik al genoeg.

  Goh wat jammer nou! Anneke promoot nog wel zo ijverig deze ‘ster’ aan het firmament: Licht van Zelf …

  Sinds 1978 had ik een eigen huisartsenpraktijk, waarin ik als solistisch huisarts heb gewerkt tot 2002.
  In de jaren tachtig heb ik de opleiding Klassieke Homeopathie gevolgd aan de Stichting Homeopathische Opleidingen en in de jaren negentig heb ik me verdiept in Bioresonantie als vorm van geneeskunde. Ik volgde daarbij cursussen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Vervolgens heb ik mij naast de huisartsenpraktijk meer en meer en vooral in de late middaguren en op zaterdagen bezig gehouden met dit soort meer holistisch gerichte consulten. Dat had in sterke mate mijn passie.

  Een geluk is dat je niet verder hoeft te kijken dan naar waar deze arts zelfbenoemde deskundige meent naar te moeten/mogen linken.

  Zelfs ‘ons aller’ Guido Jonkers staat erbij, dus…………juist ja!

 123. LK says:

  @Renate, ik kan er niks aan doen, maar ik moet dan altijd denken aan een Anneke die een gesprek met een mede-bezorgde moeder voert terwijl ze heel sereen een bloemstukje aan het schikken is. En dan is mijn spanningsboog weer gebroken. Moet dat soort dingen inderdaad ook niet teveel lezen…

 124. LK says:

  Zonder de spot te willen drijven met die man, valt het mij toch op dat je vaak ziet dat artsen die het roer drastisch omgooien en de kwakzalverij opgaan een zelfde soort verhaal hebben:

  Eigenlijk was de werkdruk veel te hoog en bovendien had ik de neiging om over mijn grenzen te gaan en te laten gaan door anderen, mede omdat ik bang was om te voelen wat er eigenlijk met mijzelf of in mijzelf gaande was. Ergens was ik aan het wegvluchten voor mijzelf in de zorg voor de ander: een grote valkuil, het hulpverlenerssyndroom.

  Wat ze dus eigenlijk doen in plaats van de waarheid onder ogen zien: ik ben niet geschikt voor het vak van arts, is de waarheid verdraaien in hun voordeel: ik ben wel geschikt, het vak klopt gewoon niet. Dus ik ga mijn eigen geneeskunde verzinnen en opeens ben ik weer een superarts…

 125. LK says:

  En tot slot: er wordt altijd wel geroepen dat vrouwen dit soort flauwekul gemakkelijk geloven, maar als je op de linkjes klinkt die die man op zn website heeft staan, zie ik de ene na de andere man voorbij komen. Dus ik geloof dat het wel meevalt met de sekseverdeling…

 126. Renate says:

  Tja, maar soms krijg ik de indruk dat mannen er vooral actief in zijn, terwijl de dames er als makke schapen achteraan lopen. Maar goed, dat is maar een idee.

 127. LK says:

  Hohoho, Anneke Bleeker heeft anders in haar eentje een heel imperium op weten te zetten, met haar man als steunende factor in het kielzog. En als je een associatiespelletje doet en iemand zou roepen: ‘kwakzalverij’ dan is het eerste wat ik zou roepen: ANNEKE BLEEKER!
  :p

 128. Renate says:

  Ja, Anneke Bleeker is berucht. Misschien moet je de actieve kwakkers en de mensen die achter kwakkers aanlopen samen nemen. Volgens mij krijg je dan toch wel een vrouwenoverschot.

 129. wilmamazone says:

  DaSilva zegt:
  juni 6, 2012 om 6:39 pm
  Bevolkingsonderzoek
  Het ministerie van Volksgezondheid is een onderzoek gestart naar de lengte van het geslachtsdeel van de Nederlandse man. Alle mannen wordt gevraagd hun erectie te meten. Mocht deze onder de 15 centimeter blijven dan wordt deze mannen verzocht de komende weken ORANJE vlaggetjes voor hun huis en/of aan hun auto te hangen. Namens de minister hartelijk dank voor de medewerking.

  Attentie: het onderzoek loopt nog t/m komende zondag.

 130. DaSilva says:

  Misschien krijgen we nog iets van een verlenging, of zeg ik nu iets geks?

 131. wilmamazone says:

  DS:

  Misschien krijgen we nog iets van een verlenging, of zeg ik nu iets geks?

  Nee hoor niks geks. Proberen den piemeledokus te verlengen is een medische ingreep die steeds vaker uitgevoerd wordt, maar of het resultaat heeft is een tweede.

 132. Renate says:

  Niet medisch, maar in aansluiting op DaSilva:
  Ik heb vroeger iemand gekend die bedrijfsfilms maakte. Op een gegeven moment had hij een film gemaakt over de aanleg van pijpleidingen door de polder. Hij kwam dus met de titel: “Pijpen in de polder”, maar dat vonden z’n opdrachtgevers toch niet zo’n goed idee.

 133. DaSilva says:

  Je hebt nu toch ook die reclames van “zij/hij gaat voor zaad” met van die grote billboards langs de snelweg?
  http://www.jijgaatvoorzaad.nl/

 134. Renate says:

  Misschien een iets andere doelgroep? Het is natuurlijk ook wel een aardig tijdje geleden.

 135. wilmamazone says:

  Piepen

  Vader van 92 woont in een aanleunwoning bij het verzorgingshuis, maar het alleen wonen gaat steeds moeilijker. Op een dag belandt hij door een val in het ziekenhuis met een gebroken arm. Door alle pijnstillers is hij een beetje in de war. Ik vraag aan de verpleging of ze erop letten dat hij zijn pijnstillers daadwerkelijk inneemt. Hij kan nog één arm gebruiken en is trillerig, ik ben bang dat zijn medicijnen in bed vallen. De jonge verpleegster antwoordt efficiënt: „O mevrouw, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken, hoor. Als hij zijn pijnbestrijding niet krijgt, piept hij vanzelf wel.”

 136. wilmamazone says:

  Big smile vanwege ” dat er geen verschil is tussen dik en dun”. Neem me niet kwalijk, maar ik voel me nou toch superslank met mijn paar kilo teveel:
  http://www.nrc.nl/inbeeld/2012/06/19/miss-large-verkiezing-in-israel/

 137. DaSilva says:

  Ik zou hier eigenlijk niet om moeten lachen maar tjonge jonge wat een slogan!

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3274062/2012/06/20/Ben-je-verkracht-Bel-118.dhtml

  ‘Ben je verkracht? Bel 188’

  Het Centrum Seksueel Geweld in Utrecht onderzoekt uitbreiding naar een landelijk netwerk van centra voor verkrachtingsslachtoffers. Daarvoor willen zij in de toekomst één landelijk telefoonnummer invoeren met de boodschap: ‘Ben je verkracht, bel 188.’

 138. Renate says:

  Wat wordt de volgende?
  “Ben je verlegen, bel 119”?

 139. DaSilva says:

  Ha ha man oh man…
  Of…”kun je niet meer zien bel 010″ of…”kun je niet meer horen bel o”…oh,wacht!

 140. wilmamazone says:

  Een nieuwsitem in het tv-journaal van een Chinese lokale zender heeft nogal wat hilariteit veroorzaakt. Aanleiding van de reportage was een zeldzame paddenstoel die gevonden is door een boer uit Xi’an terwijl hij een waterput aan het graven was. Het ding bleek echter alles behalve een paddenstoel.

 141. DaSilva says:

  Ha ha ha, mijn eerste gedachte was toch dat andere ding wat wél op een “mushroom” lijkt…
  Ik dacht trouwens dat die dingen “made in china ” waren.

 142. Renate says:

  Ben je alleen, bel 111.
  Zoek je een wijf, bel 115.
  117, voor hen die zweven.

 143. DaSilva says:

  @Renate
  ik zie dat je beter kunt dichten dan ik, mag ik tegen de tijd dat het Sinterklaas is een beroep op je doen?

 144. Renate says:

  Rijmen kan ik wel, dichten niet.

 145. wilmamazone says:

  mail van mijn dochter:

  Wel wat om bij de hand te hebben voor je internet gedoe:

  MIDDLE AGE TEXTING CODES:
  ATD -at the doctor.
  BFF -best friend fell.
  BTW -bring the wheelchair.
  BYOT -bring your own teeth.
  FWIW -forgot where I was.
  GGPBL -gotta go, pacemaker battery low.
  GHA -got heartburn again.
  IMHO -is my hearing aid on?
  LMDO -laughing my dentures out.
  OMMR -on my massage recliner.
  ROFLACGU -rolling on floor laughing and can’t get up.
  TTYL -talk to you louder!

 146. DaSilva says:

  Okay, dit is ook een manier om je boek te promoten.

  http://www.mamanieuws.be/gezondheid/nederlandse-schrijfster-steekt-hoofd-in-koeiendrek-om-boek-te-promoten.html

  Rhijja Jansen is een Nederlandse journaliste en schrijft onder andere voor Metro.

  Ze schrijft ook boeken. Eind deze maand verschijnt haar eerste tienerboek: Boer zoekt M/V.

  Ter promotie van het boek heeft ze haar ultieme gezondheidstip op YouTube gepost.

  Een koeienvlaaimasker.

  En dat mag u heel letterlijk nemen.

 147. Renate says:

  Daar zit een luchtje aan.

 148. DaSilva says:

  http://www.biostabil.net/NL/index.php

  Na 5 jaar onderzoek komen wij begin juni 2012 met
  het wetenschappelijk bewijs over de grove leugens van

  Tros Radar over de BioStabil 2000 en Bruno Santanera.

  Houdt u deze website in de gaten, wilt u reeds meer informatie of contact met ons? Stuur dan een email aan info@biostabil.net.

 149. Renate says:

  Begin juni? Het is nu eind juni en de laatste mededeling is van 8 juni. “Meer volgende week.” De Biostabiel heeft kennelijk ook invloed op de lengte van de weken. En dan het gezeur over een foto.

 150. DaSilva says:

  Precies!
  En over die foto gesproken:
  De foto of opname die Tros radar genomen heeft is vanaf de linkerkant van het gebouw genomen, de foto die door de site opgevoerd wordt is vanaf de rechterkant genomen.
  Het kan zijn dat de tros die foto’s geretoucheerd heeft ivm personen die zich achter de lamellen bevonden.
  Hier een andere foto van links.

  We wachten het wetenschappelijk bewijs maar even af.

 151. wilmamazone says:

  Aanvullend:
  http://www.trosradar.nl/nieuws_detail/bericht/biostabil-is-terug-als-placebo/
  Gepubliceerd op 22-01-10

  BioStabil is terug als placebo

 152. DaSilva says:

  Yep, en hierrrrr is ie dan!

  http://www.biostabil-shop.nl/biostabil-wellness-heart.html?osCsid=87f51f1fc6874bfa2ddb3c5cabff1f69

  Onder het kopje “wetenschappelijk bewijs”.

  Omdat het volledig wetenschappelijk rapport nog in een wetenschappelijk blad gepubliceerd moet worden, moeten wij hier volstaan met een internationaal, officieel uittreksel
  uit het rapport. Op aanvraag is inzage in het volledig rapport eventueel mogelijk. Een Nederlandstalig uittreksel, alsmede verwijzingen naar andere Internationale, recentelijk gepubliceerde onderzoeken naar statische magneten staat onder de Internaionale versie.

  Self-perceived effectiveness of the use of a static magnetic pendant (Biostabil 2000®): a mixed methods analysis of the spontaneous feedback of its users.

  2010, EMWU, Germany.

  Methode

  reacties van dragers van de Biostabil 2000® werden via ´mixed methods` geanalyseerd. De reacties werden kwantitatief aan een inhoudsanalyse onderworpen en kwalitatief via de IPA methode geanalyseerd. De reacties bestonden uit brieven aan de makers van de BioStabil 2000®. Daarnaast werd naar reacties op het Internet gezocht. Als zoekterm bij dit laatste werden ´*BioStabil`; ‘Biostal 2000*’ en ‘Bio 2000*’ gebruikt.

  Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha wat een giller!
  We-ten-schap-pe-lijk en “mixed methods” en als zoekterm werd “BioStabil”; “Biostal 2000″en “Bio 2000” gebruikt!
  Maar goed lees zelf verder, ik heb weer genoeg gezien.

 153. DaSilva says:

  Deze moét ik even met jullie delen, hij is té leuk! (9e reactie van boven)

  http://www.biostabilshop.com/information.php?info_id=1

  Ik ben zo gelukkig dat ik de BioStabil 2000 heb. Ik liep al meer dan 20 jaar bij het ziekenhuis. Sinds ik de hanger draag heb ik geen last meer van jeuk aan de vagina en ook mijn maagpijnen zijn weg. Ik heb weer overal zin in. Het is een wonder, dat zeggen ook mijn buren. Ook slaap ik hele nachten door. Het was voor mij wel een uitgave, maar daar heb ik geen spijt van. Ik raad het iedereen aan die iets mankeert.

  C .v.d. V. te Leiden

  Geen jeuk meer aan de vagina, overal weer zin in en wat is dat met die buren? 😯
  Zo, de voetbal is voorbij laters!

 154. JennyJo says:

  Hm… geen jeuk meer en weer overal zin in. Moet ik even over nadenken hoor. Er is trouwens ook een andere persoon die na aankoop van de biostabiel weer overal zin in heeft. Dat gastenboek is heel vermakelijk, bijna nog vermakelijker dan het gastenboek van Harry Smit, de wereldberoemde homeopaat en genezer-zonder-handen.

 155. wilmamazone says:

  Slager

  Mijn 91-jarige vader zit sinds anderhalf jaar in een verzorgingshuis in een naburig dorp. Tijd en plaats ontgaan hem. Regelmatig kopen wij bij de dorpsslager droge worstjes voor hem. „Heerlijk”, zegt hij dan glunderend.

  Vandaag kwam bij hem een rolstoelcontroleur langs, die met mij, zijn dochter/contactpersoon, een afspraak wilde maken. Mijn vader wist niet meer waar ik woonde maar redde zich eruit door te zeggen: „Ga maar naar de slager, zij weten het wel.”

 156. wilmamazone says:

  Johan -Geen Zorgverzekering- Oldenkamp met de volgende regelrechte giller:
  http://barracudanls.blogspot.nl/2012/07/occupy-pauw-witteman.html

 157. wilmamazone says:

  http://www.speld.nl/2012/07/06/evans-mogelijk-betrapt-op-homeopathische-doping/

  Evans mogelijk betrapt op homeopathische doping
  Te weinig sporen van versterkende middelen aangetroffen

  Het is onduidelijk of wielrenner Cadel Evans morgen aan de start zal verschijnen van de zevende etappe van de Tour de France. De winnaar van 2011 is volgens de Tourdirectie betrapt op mogelijk gebruik van homeopathische stimulerende middelen.

  eindquote:

  Tourdirecteur Michel Prudhomme geeft vanmiddag een persconferentie naar aanleiding van de recente ontwikkelingen. Het is nog onduidelijk wat precies de gevolgen zijn van het mogelijk gebruik van de middelen. Prudhomme: “Het zal ook meewegen of Evans zelf gelooft in deze middelen.”

  Met dank aan Maarten Koller van Kloptdatwel?

 158. wilmamazone says:

  Je mag er eigenlijk niet om lachen, maar ik deed het toch, want kan het nog gekker?
  http://barracudanls.blogspot.nl/2012/07/de-nieuwe-pim.html

  De nieuwe Pim

  Zeg nou zelf. Dit is toch echt wel het jaar van Dr. Johan Oldenkamp.

 159. JennyJo says:

  Je mag er eigenlijk niet om lachen, maar ik deed het toch, want kan het nog gekker?

  Nou, ik heb er ook om gelachen hoor, wat kun je anders? Ik vind Oldenkamp onderhand een soort van clowntje geworden.

 160. wilmamazone says:

  Ik zeg niet waar ik het gevonden heb, want ik wil niemand belachelijk maken, maar ik schoot zó in de lach:

  (..)genitale hartafwijking via de mannelijke lijn.

 161. JennyJo says:

  Ja, heel bijzonder, die afwijking. Bestaan er plaatjes van?

 162. LK says:

  Ik heb ook weer eentje om te lachen. Van niemand anders dan ons aller Anneke Bleeker. Ik moet toch een beetje op de hoogte blijven van de gevaren van vaccins, niet waar?
  http://www.verontrustemoeders.nl/2012.07.25%20Ouders%20voelen%20zich%20ontoerekeningsvatbaar%20verklaard.pdf

  Kijk eens op het internet naar de bijsluiters en 
  als je werkelijk goed leest wat erin zit dan heb je letterlijk gegeten en gedrnken!

  Geen wonder dat de lezers van mevrouw Bleeker allemaal rare klachten krijgen van die vaccins als ze massaal de bijsluiter opeten…

  Het verhaal zelf is verder oersaai (over een meerderjarig meisje dat reisvaccins haalt en spontaan oogontstekingen krijgt. Voor Anneke Bleeker is, en ik quote uit dezelfde brief: ‘één plus één twee’. Dat komt natuurlijk door de vaccins. In de volgende zin schrijft ze nog dat het meisje spontaan in slaap valt met haar lenzen in. Voor deze dokter is één en één overigens ook twee…). Mooi is nog dat ze helemaal verontwaardigd is dat, hoewel de ouders van het meisje hemel en aarde hebben bewogen om haar af te laten zien van vaccinatie, andere mensen zomaar hun mening lijken te mogen opdringen. Tja, Anneke, schandalig. Dat is het…

 163. DaSilva says:

  http://www.nrc.nl/ik/2007/09/18/reincarnatie/

  Theresa, de vrouw van ome Dirk, kan ‘helder ruiken’. Dat komt doordat ze in een vorig leven een heks was, zegt ze. Ze kwam aan haar einde op de brandstapel.

  Iedereen wil bijzonder zijn. Volgens Theresa is ieder mens paranormaal begaafd. Ik ben helderziend, mijn echtgenote is iriscopist en ome Dirk gebedsgenezer. Alleen weten we dat zelf nog niet. We moeten onze gaven nog ontdekken, zogezegd.
  Ook gelooft ze in reïncarnatie. Ze is vroeger Cleopatra, Madame Curie en heks geweest. „Dit is de eerste keer in haar reïncarnatie cyclus”, beweert echtgenoot Dirk, „dat ze als gewone burgertrut door het leven moet.”

 164. DaSilva says:

  Nog even over abortus en religie.

 165. Jan Willem Nienhuys says:

  Em natuurlijk
  “every sperm is sacred”

 166. wilmamazone says:

  Bij de zoektermen vandaag: tante greet liet een scheet gedichtje

  Ik wist meteen dat ik de schuldige was/de reden voor dit bezoekje, maar wist niet meer waar het stond. Geen probleem, de zoekterm zelf invoeren et voilà:
  http://www.zoeken.nl/?refer=opensearch&q=tante+greet+liet+een+scheet+gedichtje

  Het is groen en het….. « Cryptocheilus Weblog
  cryptocheilus.wordpress.com/2008/07/16/het-is-groen-en-…
  uit Dongen zich eindelijk liet Het allerergste is een gedichtje toen we ‘Dit is het verhaal
  van tante Greet, haar laatste kreet was een knetterende scheet,

  Toen ff scrollen, en u begrijpt nu ook waarom het met mij nooit helemaal goed gekomen is 😳 :
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/07/16/het-is-groen-en-het/comment-page-1/#comment-2933

 167. wilmamazone says:

  Eigenlijk vind ik deze allernieuwste trend in lichaamsversiering ook om te huilen; hoe krijg je mensen zo gek, en moet alles maar kunnen omdat het kan?
  Hier het donuthoofd (oftewel: bagelhead).

 168. Renate says:

  Is het niet net zo iets als stammen in Afrika die hun lippen uitrekken, of vrouwen in Azië, die een hele stapel banden om hun nek krijgen?

 169. wilmamazone says:

  En wat vinden we van de ‘versiering’ deze kerels?:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/09/24/kijken-wat-een-fohn-en-krulspelden-niet-voor-je-baard-kunnen-doen/

  Lijkt me zo handig bij het eten van soep enzo.

 170. Renate says:

  Tjonge, daar is de gezichtsbeharing van Ilja Gort niets bij.

 171. wilmamazone says:

  Vers van de pers:
  ‘Aluhoedjes’ maken gedachtelezen juist makkelijker

  Vaste overtuiging van complottheoretici: aluminium hoofddeksels maken het moeilijker om via radiogolven of straling, of laten we zeggen: invloeden van buitenaf, het menselijk brein te bereiken. Dat is waarom in bepaalde kringen het dragen van aluminium hooddeksels populair is. Maar wat blijkt? Die maken het brein bestralen juist makkelijker.

  Sterker nog: aluminium hoofddeksels maken het, mocht er inderdaad een groep regelmatig in Bilderberg bij elkaar komende overheidsvertegenwoordigers of buitenaardse wezens uit zijn op uw gedachte, juist makkelijker toegang te krijgen tot het menselijke brein.

  Eindquote:

  De conclusie van de groep MIT-studenten was dan ook: het propageren van aluminiumhoedjes kan niet anders zijn dan een vooropgezet overheidsplan. Met medewerking van de regeringscommissie voor communicatie (die er ongetwijfeld ook voor heeft gezorgd dat dit onderzoek nu pas via The Atlantic en deze site naar buiten komt.)

  Het wachten is op b.v. der Gwiedo met een waarschuwing. Rotflderotfl!

 172. Bijenkorf. Drie dwaze dagen…..

  http://tinyurl.com/9y3mgg2

  Met de nadruk op dwazen.

 173. Renate says:

  Ach, niet zo lang geleden hoorde ik regelmatig op de regionale radio een reclame met Willeke van Ammelrooy voor die prescan, die bij haar een begin van kanker ontdekt zou hebben. En zo worden de mensen dus weer gelokt.

  Nu heeft mijn regionale omroep wel een patent op reclames voor dubieuze producten. In het verleden hoorde je ook een reclame voor speciaal duur kattenvoer, dat echt goed voor de kat moest zijn, in tegenstelling tot het gangbare kattenvoer. Dit voer bestond namelijk uit puur vlees.

 174. wilmamazone says:

  Mondig

  Ik bezoek de KNO-arts. Ik weet dat er artsen zijn die zich ergeren aan ‘klantgedrag’ van mondige patiënten. Voordat ik vertel dat ik heb gelezen over een mogelijke behandeling voor mijn kwaal, vraag ik dus:

  „Heeft u er een hekel aan als patiënten zelf met ideeën komen voor de behandeling?” De arts heeft dat niet, zegt hij, en hij luistert geduldig. Even later verricht hij zijn onderzoek: een camera aan een slangetje verdwijnt via mijn linkerneusgat in mijn hoofd.

  Na afloop zeg ik: „Ik moest denken aan mummificatie.”

  „Hoezo?” vraagt de arts.

  Ik: „De Egyptenaren haalden dan toch via de neus de hersenen uit de schedel?”

  De KNO-arts tikt gegevens in terwijl hij antwoordt: „Oh, maar dat doen wij hier niet hoor.” Dan kijkt hij vrolijk op van zijn toetsenbord. „Heel soms een klein stukje van de hersenen. Maar alleen bij patiënten die zelf met ideeën komen voor de behandeling.”

 175. Renate says:

  Een arts met gevoel voor humor.

 176. wilmamazone says:

  Aanvulling op deze post:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2012/05/26/laat-ons-lachen/comment-page-1/#comment-30716

  Wat mensen leuk vinden voor een avondje stappen, blijkt (logischerwijs) niet zonder risico:
  * De naalden die worden gebruikt zijn vaak niet steriel.
  * Een ander risico is dat de zoutoplossing te veel zout bevat en het lichaam de hoeveelheid niet aan kan.
  * Bij veel herhaling bestaat de kans op een ‘lubberend voorhoofd’.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3333783/2012/10/18/Een-Bagelhoofd-is-niet-zonder-risico.dhtml

  Mijn moeder zou zeggen: ‘Gek word je niet zomaar, daar heb je tijd voor nodig’ of ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’.

 177. wilmamazone says:

  Abortus na te weinig Facebook-likes voor echo
  ‘Moet je een kind opzadelen met prenatale impopulariteit?’

  Een 27-jarige vrouw uit Naaldwijk heeft abortus gepleegd nadat een foto van haar echo een tegenvallend aantal likes opleverde op Facebook. Bij het zien van de twintig-weken-echo klikten slechts drie vrienden op ‘vind ik leuk’.

  Karine Voorthuizen zou in februari……..

  “Het is zeker geen overhaaste beslissing geweest,” aldus Voorthuizen. “De twijfels begonnen al toen ik vier maanden geleden twitterde dat ik zwanger was. Na een week was dat bericht niet meer dan vijf keer geretweet. Bij mijn eerste zwangerschap was dat nog het dubbele. Mijn huisarts bleef zeggen dat het normaal was, maar voor mij was het een eerste indicatie dat er iets niet goed zat.”

  Eindquote:

  De statusupdate over de abortus van Voorthuizen is inmiddels enkele keren gedeeld. “Het is bijzonder om te zien dat het leed geshared wordt: dat is het mooie van sociale media.”

 178. hieronder gaan wij het met u, of voor u, kloosrieden, want zo zijn wij. Gedeeld lachen is dubbel lachen, per slot van rekening.

  http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=35586

 179. wilmamazone says:

  Zo duidelijk mogelijk zijn ter preventie:

 180. wilmamazone says:

  De Vlaamse taal kent veel prachtige woorden en uitdrukkingen. Van deze voor homeopathie werd ik helemaal vrolijk: zever in pakskes.

  Dat er nog steeds uitbebreid gezeverd moet worden over deze onzin is uiteraard minder:
  http://skepp.be/nl/gezondheid/alternatieve-behandelingen/homeopathie/homeopathie-binnen-de-klinische-praktijk

 181. wilmamazone says:

  Nu nog een ingebouwde geluidsdemper, erwtensoepschetenpreventie zeg maar, en het wordt echt wat met de Anti-scheet onderbroek. 😆

  Een Japans bedrijf ontwikkelde onderbroeken die de geur van winderigheid neutraliseren. Vooral onder zakenmensen blijkt de anti-scheet onderbroek populair.

  Update:
  Hilarisch antwoord in/door het Zuid Afrikaans op een vraag over geluiddempen:

  Dewald P Montgomery
  Briljante vraag! Ek kan al sien hoe wag die manne vir die reukie en gluur mekaar so loer loer aan!

 182. wilmamazone says:

  Droge humor

  Ik loop even binnen bij een opgewekte patiënte in het verzorgingshuis die ik nog niet goed ken, omdat zij zeer onlangs de overstap van een collega maakte naar onze praktijk. Vanwege een serie urineweginfecties, gevolgd door kweken en kuren, leg ik haar nu uit dat ik op proef een tijdje Synapause vaginale zetpillen wil inzetten.

  Ze lijkt het te begrijpen, en maakt een keer of vier het grapje: ‘een muntje in het gleufje, en dan doet-ie het weer’. Als ik naar buiten loop, vraag ik de verzorgende of er misschien wat minder bagage in de bovenkamer over is. Maar die antwoord stralend: ‘Nee hoor, ze heeft droge humor!’

 183. wilmamazone says:

  Soms wil je lachen om niet te hoeven huilen:
  Heeft u ook een hybride kind?

  Het wachten is nu nog slechts op de commerciële omroep die haar spirituele timeslot nog met iets nieuws moet opvullen.

 184. Renate says:

  Kan ik m’n uitkering aanvullen door een paar hybride kinderen op te geven? Een mens moet toch iets verzinnen? Vraag is natuurlijk of ik met droge ogen kan beweren dat de ambtenaren mijn hybride kinderen niet kunnen zien, omdat ze een ander trillingsgetal hebben en zich in een andere dimensie bevinden.

 185. wilmamazone says:

  Moet ik nu sorry zeggen omdat ik in de lach schoot? Het is toch eigenlijk te gek om te vertellen dat mensen dit zelf niet konden bedenken of niet soms?:
  Crematoria: geen gsm in kist doen

  De crematoria in Twente doen een beroep op nabestaanden om geen mobiele telefoons of flessen sterke drank in de kist van de overledene te doen. Volgens het crematorium in Almelo kunnen die tijdens de crematie exploderen.
  eindquotes:

  Bovendien zijn de accu’s van de mobieltjes niet bestand tegen de hitte en exploderen. “Het is naast de overlast ook niet een piëteitvolle gedachte om een crematie uit te voeren waar een explosie met een telefoon plaatsvindt”.

  Het is volgens de woordvoerder een landelijk probleem, waar tot nu toe niet of weinig over wordt gesproken.

 186. Renate says:

  Nadenken kunnen veel mensen niet. Daarom zijn er ook allerlei regeltjes, bijvoorbeeld over het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur. Voor het gebruik van deze dingen op de fiets zijn er dan weer geen regeltjes, omdat die niet gehandhaafd kunnen worden. Als je een beetje je verstand gebruikt, kun je zelf wel bedenken dat het niet handig is om op de fiets te telefoneren, of een paraplu vast te houden. Fietsers lijken over het algemeen hun hersens toch al thuis te laten. Ik hoef alleen maar te kijken naar fietsers die op alle mogelijke plaatsen tegen het verkeer in rijden, zelfs op fietsstroken waar 2 fietsers elkaar niet eens kunnen passeren.
  Vroeger was er een campagne “Geef je verstand eens voorrang”. Echt helpen deed dat niet en toen werd het “Rij met je hart”, hetgeen er echter ook niet voor zorgde dat mensen zich ineens aan de verkeersregels gingen houden.

 187. wilmamazone says:

  @Renate

  Het lijkt me dan wel wat om voor uitvaarten in een crematorium een toepasselijk lied te bedenken op onderstaande melodie. Jij kan goed teksten schrijven op muziek als ik het goed begrepen heb:
  Hij/zij kon het bellen niet laten en foonde zelfs op de fiets.
  Het verkeer niet meer in de gaten en o oo ooo oooo ooooo daar kwam narigheid van. tjing boem.

  Nu nog wat bedenken voor de alcoholist die je geen eer aandoet met maar een fles jajum of whatever in de kist. Fluistert buurvrouw Trees na de zoveelste explosie: ‘Zie je nou wel dat het een stiekeme drinkerT was; ik wist het wel.

  Ik moet opeens denken aan de passende uitvaart van een liefhebber van vuurwerk.
  En wat heb je nog meer… 🙄

  Op het terrein van alle crematoria een apart ingerichte afdeling voor gecontroleerde Pats Boem. Kan je -indien gewenst- extra voor betalen bij de aanvullende uitvaartverzekering of handje contantje flink dokken.

  Manomamomanoman, die doodgravers hebben geen fantasie en geen oog voor een gat in de markt. De sukkels!

 188. Renate says:

  Ik ben beter in het schrijven van muziek en die leent zich niet echt tot het schrijven van teksten. Vroeger zong ik tijdens de afwas wel eens samen met m’n vader (tot groot ongenoegen van m’n moeder, die vermoedelijk terecht vond, dat we vals zongen), waarbij ik alternatieve teksten bedacht voor bekende liedjes.

  Ja, misschien kun je beter de wensen van de klant bedienen. Voor de vuurwerkliefhebbers wat extra vuurwerk en de alcoholist kan de rest van z’n drankvoorraad meenemen in de kist. Natuurlijk wel in een speciale oven, tegen een speciaal tarief.

 189. wilmamazone says:

  Hoogbejaarde patiënt zoekt biertje

  In München is een hoogbejaarde patiënt (94 red.) stiekem het ziekenhuis uitgelopen om een biertje te drinken. Hij was jarig en vond dat hij dat niet in het ziekenhuis kon vieren.

  eindquote:

  Het werd geen bierlokaal maar opnieuw het ziekenhuis. Artsen zorgden ervoor dat de jarige alsnog een biertje kreeg.

  Hilarisch, maar ook ontroerend, en een veer in de reedt van de betrokkenen.

 190. Renate says:

  Muziekje erbij?

  Haindling – Bayern

 191. wilmamazone says:

  Het sterke geslacht in het beste filmje sinds járen. Met het grootst mogelijke genoegen:

  Ik heb zo een dikke 16 uur doorgebracht in het ZH en moest bovendien al die tijd plat op mijn rug blijven liggen…..

 192. wilmamazone says:

  ‘Computerdeskundige’ Henk Krol de oudste hacker van iig Nederland, maar gelukkig wordt niet geloofd dat er een kans op herhaling bestaat.

 193. wilmamazone says:

  Het spijt me (niks). Deze ‘hobby’ werkt nog steeds op mijn lachspieren, omdat het geen gezicht is.

  In ieder geval geen last van koude voeten, maar hoe het zit met kou op de blaas? 😆

 194. wilmamazone says:

  Wensambulance

  Met de wensambulance sta ik voor een slagboom die ons tegenhoudt om de strekdam op te gaan. Ik stap uit om te kijken of we erlangs kunnen. Er tuurt een aantal mensen in het water waar een paar grote bruine ogen nieuwsgierig terugkijkt. Er komt een dame met een bezorgd gezicht op ons af.

  „Er is toch niets mis?”, vraagt ze. „Dit is een wensambulance”, leg ik haar uit. „Ik heb een zieke bij me die graag naar dit plekje wil… als laatste wens.”

  „O, gelukkig”, zucht mevrouw, „ik dacht al dat er iets met het zeehondje was!”

 195. DaSilva says:

  Dit artikel klopt als een bus, ik ken vrouwen die op hun gemakje de hoge C halen tijdens het gebruik van dit apparaat.

  http://zijonline.nl/2013/03/24/je-gaat-er-beter-van-zingen-het-verborgen-voordeel-van-een-vibrator/

  Volgens onderzoeksleider David Ley zingen vrouwen die geregeld met een vibrator over hun keel wrijven beter en hoger.

 196. Renate says:

  Dit artikel klopt als een bus, ik ken vrouwen die op hun gemakje de hoge C halen tijdens het gebruik van dit apparaat.

  Maar dan niet door ermee over hun keel te wrijven.

  Zou het ook helpen om een hogere stem te krijgen?

 197. DaSilva says:

  Zou het ook helpen om een hogere stem te krijgen?

  Volgens de onderzoekert wel.

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130322_00514193

  Volgens onderzoeksleider David Ley zingen vrouwen die geregeld met een vibrator over hun keel wrijven beter en hoger. Zijn ‘kuur’ wordt cynisch onthaald, maar hij heeft bewijzen dat het wel degelijk werkt. Naar eigen zeggen hielp hij al 150 zangers en acteurs.

 198. wilmamazone says:

  Kattenluik

  Bij thuiskomst worden we begroet door hond Fien, die zoals gewoonlijk haar kop door het kattenluik steekt. Koen (7), een vriendje van de overkant, is erbij en vertelt enthousiast: „Ik heb een keer mijn hoofd door het kattenluik gestoken en toen kreeg ik hem er niet meer uit. Hij moest eraf geschroefd worden!”

  Ik kon een grote schaterlach niet onderdrukken. Dan blijft het een paar seconden stil en Koen kijkt mij verbouwereerd aan. Ik heb direct spijt. Maar Koen zegt serieus:

  „Nee, niet mijn hoofd… het kattenluik!”

 199. wilmamazone says:

  Reanimatie

  Mijn collega doet op een zondagochtend boodschappen in de supermarkt als er wordt omgeroepen dat er met spoed behoefte is aan een arts. Ze snelt met haar volle winkelmandje naar de kassa.

  Een vrouw van middelbare leeftijd blijkt in nood. Na een succesvolle reanimatie bij de lopende band wacht haar een applausje van de omstanders; de patiënte wordt meegenomen door de ambulance. In de zoektocht naar haar boodschappen wendt mijn collega zich vragend tot de caissière. Deze antwoordt dat ze de boodschappen heeft laten opruimen. Het is immers niet de bedoeling dat boodschappenmandjes onbewaakt in de winkel worden achtergelaten.

 200. wilmamazone says:

  Waar olijfolie toch niet allemaal goed voor is! 😆

 201. Renate says:

  Was er geen goedkopere olie in huis? Ik denk dat ik in zo’n geval toch eerder naar een goedkope fles slaolie grijp.

 202. wilmamazone says:

  @ Renate

  Nood breekt wet. Jeweettoch!

  Naar verluidt neemt ie bij verstoppertje spelen in het vervolg voor alle zekerheid o.a. een pakje margarine van de euroshopper mee.

 203. Pingback: Laat ons lachen 3 | Cryptocheilus Weblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: