Gezondheid: Komkommernieuws, zomerweer en vakantieperikelen.

voor pampus liggen

Het is dit jaar wat aan de late kant met de kom-kommerlijke nieuwswaardigheden, maar beter laat dan nooit. Men had ook niet het gevoel dat het zomer was met al die donkere, regenachtige dagen, maar nu de prangende vraag: ‘Hebt u met name gisteren nou ook voor pampus gelegen?’

Kortom: alles waar u zich nu en de rest van deze zomer beroerd van of over voelt, kunt u kwijt in de comments. Dat lucht op.

[ Bron foto ]

Advertenties

137 Responses to Gezondheid: Komkommernieuws, zomerweer en vakantieperikelen.

 1. wilmamazone says:

  Tegenwoordig elk jaar hetzelfde liedje en volgende week pas Zwarte Zaterdag, de drukste verkeersdag van het jaar. Kleine kinderen die urenlang in een overvolle auto gepropt worden met al of niet een sleurhut er achter, en ga zo maar door. Gezond verstand maar al te vaak ver te zoeken.

  Opnieuw lange files op Europese wegen door vakantiegangers

 2. wilmamazone says:

  Youp met : Vergeten baby!

  Mijn mobieltje is ermee gekapt. Nee, ligt niet aan T-Mobile. De BlackBerry faalt. Ik had hem in de auto laten liggen en hij is in de snikhitte gestikt. Dom? Ja dom. Maar het is maar een mobieltje en het niet bereikbaar zijn geeft een heerlijk gevoel.

  einquotes:

  We zijn een raar land. Twee maanden heeft de hemel dikke tranen gehuild, het weer was uitzichtloos somber, het aantal suïcides hoger dan ooit, dus denk je bij de eerste spatjes zon: dit wordt genieten. Maar wat roepen de nieuwslezers? „Niet in de zon! Levensgevaarlijk! Kanker, kanker en nog eens kanker!” Als u in de zon wilt moet u een skipak aan, moonboots aan de voeten en een integraalhelm op. Wel een met getint vizier. En langer dan vier minuten per dag is een enorm risico. En niet zwemmen. Absoluut niet zwemmen. Waarom niet? Je kunt overvaren worden door een binnenvaartschip of je wordt getroffen door een watervogelparasiet en voor je het weet zit je onder de jeukende blaasjes. En het water is sowieso gevaarlijk. In de buurt van Amsterdam zit het vol coke en cannabis. Zo uit het riool in onze plassen en rivieren. De Franse toeristen hangen hele dagen met hun neus boven het doucheputje in hun Amsterdamse hotelkamers en de Duitsers springen met open mond de gracht in. Ons water is een walhalla voor drugsverslaafden. Zonder wietpas door het water joelen. Opeens snap ik de uitdrukking zo stoned als een garnaal. Dus niet zonnen en niet zwemmen. Dat is het weekje zomer in Nederland.

  Laatste nieuws dat ik op mijn BlackBerry kreeg was van die vergeten Belgische baby, die gestikt is in de auto van haar vader. Hij was druk, druk, druk, druk en vergat zijn slapende kind af te geven bij de crèche. Schijnt heel vaak te gebeuren. ’s Avonds, toen hij de hummel kwam halen, kwam hij erachter. Kindje was gestikt. Onvoorstelbaar.

  Ik vertelde dit verhaal aan een oude radeloze dame, die in een Tehuis voor Oude Radeloze Dames haar leven uit zit te zitten. Ik vertelde haar dat het vaker gebeurt, maar meestal goed afloopt. Zij keek me lang aan en zei toen: „Ik begin veel te vergeten, maar dit kan toch gewoon niet. Je kunt veel vergeten, maar niet je kind! Dan is het toch ergens totaal mis. Structureel! Te lang te bloot in de zon gezwommen?”

  De tranen blonken in haar oude vermoeide ogen, ze wil niet meer omdat ze niet meer kan. Waarna ze heel zacht fluisterde: „Het wordt mooi weer! Heb jij voor mij het adres van die Belg?”

  Bij de laatste zin sprongen mij de tranen in de ogen….

 3. wilmamazone says:

  Alle wijsheid komt het Oosten toch?:
  Japanse boeddhisten koelen lichaam en geest

  Japanse boeddhisten branden moxa (gedroogde medicinale kruiden) bovenop een ongeglazuurde stenen plaat op hun hoofd. Ze bidden voor een goede gezondheid tijdens een zomerritueel in de Myoenji tempel in Tokyo. Het 350-jaar oude gebruik, genaamd ‘houroku-kyu’, zou helpen om het hoofd koel en het lichaam fris te houden tijdens de hete zomermaanden.

 4. Renate says:

  Volgens zweefteefjes komt alle wijsheid inderdaad uit het oosten. Ik ben daar zelf niet van overtuigd.
  Wat goed is komt van ver (bij voorkeur uit het oosten), uit een ver verleden, of van volkeren die nog in harmonie met de natuur leven (en dus over het algemeen niet oud worden, maar er wel oud uit zien).

 5. JennyJo says:

  Tegenwoordig elk jaar hetzelfde liedje en volgende week pas Zwarte Zaterdag, de drukste verkeersdag van het jaar. Kleine kinderen die urenlang in een overvolle auto gepropt worden met al of niet een sleurhut er achter, en ga zo maar door.

  Tja, daarom gingen wij dus gewoon lekker naar Elspeet.

 6. JennyJo says:

  Ik heb het vreselijke gevoel dat je dat dus in bepaalde omstandigheden wél kunt vergeten, hoe vreselijk het ook is. Maar Youp is altijd al heel goed geweest in (ver)oordelen. En dat verhaal van die demente vrouw vind ik goedkoop sentiment. Mijn moeder is mij al heel lang vergeten hoor, zo gaat dat vaak als mensen dement worden. Ze is bijna alles vergeten, alleen haar eigen moeder en twee van haar zussen nog niet helemaal. Maar haar kinderen wel.

 7. wilmamazone says:

  @JJ

  Ik heb het altijd de doen met de ouder/grootouder/andere naaste die zoiets verschrikkelijks overkomt. Enkele jaren geleden werd een straat verder het kleinkind -een peuter van drie- door opa overreden op zijn eigen oprit.

  Met name als ik opa zie, denk ik nog steeds:”Arme Piet”. Hetzelfde met de berichten over vreemden, zoals nu die vader uit België. En nee Youp is niet altijd leuk en veel ouders danken hun goede geweten aan een slecht geheugen denk ik dan. Er gebeuren wel meer onbedoelde, onverwachte dingen met kinderen door toedoen van ouder(s) die dan goed of na verloop van enige tijd goed aflopen. Wie heeft er nog nooit een zucht van verlichting geslaakt?

  Dit bericht kwam ik al eerder tegen, maar of dat een goede oplossing is?:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/27/handig-systeem-om-babys-uit-loeihete-autos-te-redden/

  Handig: systeem om baby’s uit loeihete auto’s te redden

  Elke zomer doen dezelfde verschrikkelijke verhalen de ronde over onoplettende ouders en baasjes. ‘Hitte wordt vergeten baby fataal.’ ‘Hond komt om het leven in snikhete auto.’ Een groepje studenten heeft de oplossing.

  Een aangepast zitje, voorlopig alleen voor kleine kinderen. De studenten…….

 8. JennyJo says:

  Wat ik overal lees is dat die dingen met name gebeuren als mensen om wat voor reden dan ook moeten afwijken van een bepaalde routine. In geval van deze vader was hij niet gewend zijn kind naar de creche te brengen; je hoeft dus maar even afgeleid te zijn en dan kun je het kind vergeten. Bij de moeder in het stuk over de rechtszaak werd ze afgeleid door collega’s die haar mee naar binnen namen.

  Ik ben eens vergeten het traphekje dicht te doen. Ik wist zeker dat ik het gedaan had – ik was er namelijk mee bezig – toen de wasmachine ineens een heel eng geluid maakte. Ik erheen, hele traphekje vergeten. Toen ik uiteindelijk terugliep zat mijn dochter doodgemoedereerd pal aan de rand van de trap te spelen, het klamme zweet brak me uit. Wat zou er gebeurd zijn als ze naar beneden gevallen was en haar nek gebroken had? Dan had ik ook de halve wereld over me heen gekregen. Maar nu kan ik net doen alsof MIJ zoiets natuurlijk nooit overkomt, want IK ben immers een goede moeder.

  Ik ben ook meer dan eens op de fiets naar het winkelcentrum gegaan en lopend weer naar huis gegaan. Ik nam namelijk alleen de fiets als ik veel nodig had. Maar op een gegeven moment kon ik ook de kleine boodschappen dat stuk niet meer dragen en vanaf toen ging ik dus altijd op de fiets. En die liet ik dan staan bij het winkelcentrum. Ik kwam er vaak ook pas achter als ik weer boodschappen moest doen. Hoe stom is dat? Het heeft wel een tijdje geduurd voor ik eraan gewend was. Maar ja, het is een fiets en geen kind, dus niemand neemt mij iets kwalijk.

 9. Renate says:

  Inderdaad, iedereen vergeet wel eens iets, al heeft het gelukkig niet altijd ernstige gevolgen. Ik ben ook wel een paar keer vergeten m’n katten eten te geven. Het is me ook een keer gebeurd dat ik bijna een kat die ik moest verzorgen, was vergeten. Gelukkig dacht ik daar ’s avonds alsnog aan.
  Toen m’n moeder pas overleden was, ben ik ook wel eens vergeten om een kattenbak opnieuw met steentjes te vullen. Dat was een stuk minder geslaagd. Bij iemand anders is het me ook wel eens overkomen. Dat was een dame bij wie ik 2 keer per week de kattenbak schoonmaakte en een praatje maakte. Dit was uiteindelijk ook de reden dat ik er mee gestopt ben. Onze gesprekjes waren ook niet echt aangenaam, vooral veel geklaag over dingen die op TV werden uitgezonden en andere dingen. Helaas heb ik niet altijd veel geduld met mensen. De zorg is ook niets voor mij.

  Als het op fietsen aankomt, ik ben verschillende keren vergeten m’n fiets op slot te zetten. En het is me ook meerdere keren overkomen dat ik m’n fiets wel op slot zette, maar dat ik de sleuteljes liet zitten. Gelukkig stond m’n fiets, als hij gestolen werd, wel op slot.

 10. JennyJo says:

  O ja, sleutel in het slot laten gebeurt mij ook. Of sleutels in de voordeur laten zitten, aan de buitenkant dan.

  Ik ben ook eens onze honden vergeten, bij de apotheek. Ik had ze daar vastgebonden terwijl ik medicijnen ophaalde. We hadden ze geleerd niet te blaffen of te piepen als ze af en blijf moesten. Toen ik naar buiten kwam ben ik meteen naar huis gelopen; de ingang van de apotheek is schuin en daardoor zaten ze niet in mijn blikveld toen ik terug liep. Pas toen ik een uur thuis was drong het tot mij door en toen ben ik als een haas teruggegaan. Ze zaten er nog en hebben inderdaad de hele tijd niet geblaft of gepiept, arme beesten.

  Normaal nam ik ze nooit mee als ik boodschappen ging doen, maar ik had met ze gelopen en kon niet mijn normale route volgen want daar waren ze aan het baggeren. Daardoor kwam ik vlak langs de apotheek en dacht: o, dan ga ik meteen die medicijnen halen. Zo gezegd zo gedaan, honden vastgebonden en straal vergeten.

  Zo gaan die dingen soms.

 11. JennyJo says:

  Ik heb het altijd de doen met de ouder/grootouder/andere naaste die zoiets verschrikkelijks overkomt.

  Ik ook, heel erg. Niemand wil dat natuurlijk en je wordt volgens mij helemaal gek en radeloos van schuldgevoel en ellende.

 12. Renate says:

  Inderdaad. Enerzijds kun je je misschien voorstellen dat mensen om een strenge straf roepen voor ouders die hun kind vergeten, maar aan de andere kant hebben deze mensen al de zwaarste straf, namelijk het leven met het schuldgevoel, dat hun kind is overleden.

 13. DaSilva says:

  Ik vind het stukje van Joep niet veroordelend in de zin dat joep echt veroordeelt, hij vindt het onvoorstelbaar en dat kan ik begrijpen.
  Iedereen die dit leest denkt “dit zal mij nooit gebeuren” de vader die het overkomen is zal dit waarschijnlijk ook ooit gedacht hebben.
  En zie: het is hem overkomen nu rest hem niets dan terugdenken hoe het ooit heeft kunnen gebeuren en de gedachte “had ik maar dit, of had ik maar dat” zal hem de rest van zijn leven achtervolgen.
  Deze man zal het koud laten wat andere mensen van hem denken of zeggen, ze hebben wat hem betreft gelijk, er is niemand die hem ooit nog een goed gevoel kan geven over het gebeurde of die kan zeggen “het is je vergeven” want de enige die hem kan vergeven en begrip moet tonen voor het gebeurde is hijzelf en hoe doe je dat?

 14. JennyJo says:

  Ja, helemaal vergeten, dat muisje, zo lief. Ik heb een zwak voor muisjes. Onze kat ook helaas.

 15. JennyJo says:

  Zo zie je maar dat een mens ziet wat hij wil zien: een muis dus. Maar het is een hamster die op de foto voor pampus lijkt te liggen. Niet dat ik die niet leuk vind hoor, maar ja… sorry hamster, ’t is niet persoonlijk hoor!

 16. wilmamazone says:

  JJ:

  Zo zie je maar dat een mens ziet wat hij wil zien: een muis dus.(..)

  😆

 17. wilmamazone says:

  Ik moet er niet aan denken!:
  http://nos.nl/artikel/402634-zwarte-zaterdag-vroeg-begonnen.html

  Zwarte Zaterdag vroeg begonnen

  Zwarte Zaterdag is vandaag vroeg begonnen. Volgens de ANWB stonden in Frankrijk en Duitsland al voor acht uur lange files richting het zuiden. Rond het middaguur wordt zo’n 600 kilometer file in Frankrijk verwacht.

  Voor miljoenen Fransen is de vakantie begonnen, terwijl er ook……..

 18. Renate says:

  Toch maar een dagje later vertrekken?

 19. wilmamazone says:

  Je kunt je er beroerd van voelen, maar schuddebuiken mag ook of -als je een vent bent- je de ballen uit de broek lachen. Barracuda met de zoveelste voorspelling die gisteren niet doorging met een hoofdrol voor ‘meesterfilosoof’ Arend Zeevat die het hele jaar door grossiert in komkommerlijke nieuwswaardigheden.

  De Olympische Spelen zijn nu al ruim een week onderweg, en nog altijd is er niks gebeurd: geen valse vlag-aanvallen, aliens, Derde Wereld-oorlog en andere door complotters voorspelde super duper megarampen

  De gekkies wisten het absoluut zeker: zaterdag 4 augustus zou het dan echt gebeuren,………

 20. Renate says:

  Oh, natuurlijk is het wel gebeurd, maar er wordt gewoon een complot gesmeed om het allemaal geheim te houden.

 21. JennyJo says:

  Wat we nu zien is allemaal holografisch. Het echte Londen bestaat niet meer, dat is gisteren opgeblazen door aliens, die nu een holografische show opvoeren om ons in slaap te sussen.

 22. wilmamazone says:

  Hologr…………..

 23. JennyJo says:

  Ja. Holografisch. Egwel. Bewijs maar dat het niet zo is!

 24. wilmamazone says:

  DE quote van komende week:

  Het maakt allemaal niet veel uit als het toch allemaal hutsekluts is in de bovenkamer.

  Jan Willem Nienhuys

 25. wilmamazone says:

  Het blijkt ook elk jaar weer nodig om dit soort oproepen te doen:
  ‘Ouders, let goed op je kind’

  De Reddingsbrigade roept ouders op om goed op hun kinderen te passen en dan vooral in de buurt van water. Volgens de Reddingsbrigade zijn ouders steeds vaker afgeleid door mobiele telefoons, laptops en iPads.

  eindquote:

  Van Mourik: “Nu zijn al die kinderen veilig teruggebracht, totdat dat een keer niet lukt en een ongeluk gebeurt.” Zijn organisatie deelt kinderpolsbandjes uit waar 06-nummers op worden geschreven. Veel kinderen konden dankzij deze bandjes terug worden gebracht naar hun ouders.

  De Reddingsbrigade heeft 180 afdelingen met 5000 actieve vrijwilligers die toezicht houden op zwemmers en watersporters.

 26. wilmamazone says:

  Het hele artikel letterlijk overgenomen van IPS en lijkt inderdaad, zoals ene Piet in reactie zegt, een gratis reclamespotje voor onzinwetenschap door Trouw

  Chinese geneeskunde wil wereld veroveren

  De traditionele Chinese geneeskunde wordt buiten China nauwelijks geaccepteerd door medische gemeenschap. Daar wil het land nu wat aan veranderen, met wetenschappelijke bewijzen.

  Lees alvast:
  http://www.kwakzalverij.nl/1331/Traditionele_kruidenpreparaten_aan_banden_gelegd

  Traditionele kruidenpreparaten aan banden gelegd

  Op 1 mei 2011 werd een Europese regeling betreffende traditionele kruidenmiddelen definitief van kracht.

  en:
  http://www.kwakzalverij.nl/1400/Verbied_Chinees_kwakzalverscongres_binnen_Leidse_universiteitspoort

  Verbied Chinees kwakzalverscongres binnen Leidse universiteitspoort

  quote:

  Geen enkele van de traditionele Chinese kruidenpreparaten heeft aan de in ons werelddeel gebruikelijke kwaliteitseisen en vereisten voor registratie kunnen voldoen en niemand verwacht dat dit ooit zal veranderen. Bovendien kunnen preparaten schadelijk zijn.

 27. Renate says:

  De reacties zijn zeer voorspelbaar. Het is allemaal de schuld van Big Pharma en natuurlijk is altijd beter.

 28. Jan Willem Nienhuys says:

  In China zelf kijkt de reguliere geneeskunde nogal neer op de volksgeneeskunde.

  en de opmerking

  traditionele geneesmiddelen een farmaceutische goudmijn

  geeft misschien onbedoeld aan waar het om gaat: geld verdienen aan buitenlanders die helaas nog niet lichtgelovig genoeg zijn en die hebben gehoord dat Chinese medicijnen een rommeltje zijn. Het artikel noemt 100.000 formules waarvan sommige 2000 jaar oud.

  Als je niet 2000 jaar teruggaat maar 100 jaar en niet naar China maar gewoon Europa, dan zie je honderden of misschien wel duizenden ‘middelen’ die stuk voor stuk onzin waren. Waarom zou allerlei bijgeloof van lang geleden een haar beter zijn?

  Het devies is dus kennelijk de rotzooi enigszins opruimen om des te meer aan buitenlanders te verdienen. Als je nagaat hoeveel er aan homeopathie geloven, moet er toch behoorlijk wat geëxporteerd kunnen worden naar onze contreien.

 29. JennyJo says:

  en natuurlijk is altijd beter.

  Ik zal eens een lekker pannetje arsenicumsoep koken voor al die natuurliefhebbers – gegarneerd met een toefje waterscheerling.

 30. wilmamazone says:

  @ Jan Willem

  Waar IPS die info zelf vandaan heeft, nog niet gevonden. Hier wel de homepage van Karl Wah-Keung TSIM die op deze pagina dit vermeldt:

  Research Directions

  Our lab has chosen vertebrate neuromuscular junctions (peripheral nervous system) and neuron-neuron synapses (central nervous system) as the model systems to study the cellular and molecular events that lead to the formation of synapses during development and regeneration. Besides, using modern techniques to investigate the Traditional Chinese Medicine (TCM), and their cellular and biological effects are also interested.

  (vet door mij)

 31. Rob Alberts says:

  Ik geniet vooral van een dikke plak komkommer met een dun likje miso.
  Afwisselend met een partje meloen dun bestrooid met vers gemalen peper.
  Zonnige zomergroet

 32. Marie Prins says:

  Op het ogenblik is er een TCM middel tegen overgangsverschijnselen te koop per e-mail van een in Wondergem (B) gevestigde Chinese firma. Het bevat het uiterst natuurlijk Polygonum multiflorum, een soort varkensgras. Dit kruid beschadigt de lever.

  Rie

 33. Renate says:

  Vandaag kreeg ik een merkwaardige mailing over gezonde voeding, waarin werd beweerd dat brood en ontbijtgranen ongezond waren, omdat ze gluten bevatten. Nu weet ik wel dat die gluten bestaan en dat ze in allerlei producten zitten, maar bij mijn weten zijn ze alleen ongezond voor mensen die daar problemen mee hebben en die dan ook een glutenvrij dieet hebben. De kleinzoon van m’n hulp heeft dat namelijk.
  Verder vind ik de mailing dus gewoon onzinnig en nodeloze paniekzaaierij. Nu heb ik geen kinderen, maar ik vraag me af wat zo’n mailing voor indruk zou maken op iemand die wel kleine kinderen heeft.
  Hier is de tekst:
  http://mailings.kortingswinkel.nl/HM?a=ENX7Cll-gU5w8SA9MOB2xJ3nGHxKXQa_fPcStGb5lw8W0bBhOG5mpqVsje_HheEEWlOl

  Beste mama,

  Als je de gewoonte hebt om voor je kinderen bruine boterhammen te smeren, cornflakes of muesli te geven lees dan verder.

  Er zit een groot nadeel aan deze producten, waardoor ze schadelijk zijn voor jouw gezondheid en dat van je kind.

  Boterhammen en ontbijtgranen bevatten namelijk gluten.

  Gluten beschadigen het darmkanaal vanwege de aanwezige stof gliadine.

  Hierdoor neemt je lichaam niet alle belangrijke stoffen op en komen er stoffen in je bloedbaan die er niet horen, met allerlei gezondheidskwalen tot gevolg.

 34. JennyJo says:

  Ik heb nog nooit gehoord dat gluten zo gevaarlijk zijn voor mensen die geen last hebben van coeliakie. Alleen bij die mensen is er sprake van dat minder voedingsstoffen kunnen worden opgenomen, zij zijn namelijk intolerant voor een specifieke glutenvariant, de gliadines; die brengen een auto-immuunreactie teweeg die de darmvlokken van de dunne darm beschadigt. “Gewone” glutenallergie is iets anders en heeft niets te maken met coeliakie, maar de meeste mensen gooien het allemaal op één hoop. Wat er in dat foldertje staat, heeft dus alleen betrekking op coeliakie.

  Ik heb een kennis die aan glutenallergie lijdt – zegt ze zelf. Ze is ook vegetariër en gebruikt regelmatig seitan, zonder problemen. Ik heb maar niet gezegd dat dat van gluten wordt gemaakt.

  Enfin, het lijkt me een vorm van reclame. Natuurlijk kun je als glutenallergievrij mens een glutenvrij dieet gaan volgen, maar waarom zou je dat doen als je nergens last van hebt? Het is alleen maar lastig en duur. Je gaat toch ook geen pinda’s mijden als je helemaal geen pinda-allergie hebt?

 35. Renate says:

  Inderdaad, dat dacht ik dus ook. Gewoon paniekzaaierij om mensen op de een of andere manier geld uit de zak te kloppen. Vraag me ergens af hoeveel mensen er in trappen.

 36. JennyJo says:

  Wat hier staat bijvoorbeeld:

  Gluten beschadigen het darmkanaal vanwege de aanwezige stof gliadine.

  Dat is gewoon complete onzin, dat gebeurt alleen bij mensen die aan coeliakie lijden. Ik kan me hier echt kwaad om maken, want er zullen ongetwijfeld veel mensen intrappen. Bah, wat wordt er toch een onzin uitgekraamd, enkel en alleen om mensen van alles aan te smeren, zoals dat stomme boek, om te leren hoe je nooit meer op dieet hoeft. Soms word je er toch moedeloos van.

 37. Renate says:

  Dat vind ik dus ook. Het is vervelend genoeg als je om wat voor reden dan ook een glutenvrij dieet moet volgen, maar om dit mensen door middel van dit soort flauwekul aan te praten, vind ik ziekelijk.

 38. JennyJo says:

  maar om dit mensen door middel van dit soort flauwekul aan te praten, vind ik ziekelijk.

  Ja, eerst mensen onder valse voorwendselen aan een glutenvrij dieet “helpen” en dan op grond van het aantal mensen dat een glutenvrij dieet volgt gaan roepen dat er alsmaar meer mensen komen met tekorten en ziektes, wat natuurlijk komt door alle ongezonde dingen die er in de supermarkt te koop zijn (GLUTEN!!!) en de “gifstoffen” in het milieu en de mobiele telefoons en noem het allemaal maar op. Wat sommige mensen met hun hersenen doen is me echt een godsraadsel.

 39. Renate says:

  Sommige mensen gebruiken hun hersenen om mensen allerlei onzin aan te praten. Natuurlijk combineert men dit maar wat graag met allerlei complottheorieën en een wantrouwen jegens de overheid. Want de overheden hebben natuurlijk helemaal niet goed voor met de gezondheid van de bevolking, zulks in tegenstelling tot alle onzinverkopers, die maar wat graag hun onzinproducten aan de man proberen te brengen.
  En ja, de mensen gebruiken hun hersenen misschien wel om op internet naar informatie te zoeken, maar als ze dan de verkeerde informatie geloven, bijvoorbeeld omdat ze informatie van officiële instanties wantrouwen, dan gaat het mis.

 40. wilmamazone says:

  Over peoep praten gesproken! Guido Jonkers vandaag met deze tekst op de homepage:

  Het effect van röntgen en CT-scans op kinderen..

  -Elektro Magnetische Straling (EMS) – Dat kinderen té vaak letterlijk ‘het kind van de rekening’ zijn, zeker als het om gezondheidszaken gaat, wordt steeds meer duidelijk. We hebben het hier op de site al meermalen laten zien, dat vooral electro-magnetich straling voor kinderen funest is. Het is met name het nog in ontwikkeling zijnde lichaam dat zich moeilijker kan verweren dan een volwassen lichaam. Met name de schedelstructuur, die bij een kind nog in volle ontwikkeling is, maakt dat het kind extra kwetsbaar is voor de elektromagnetische straling van allerlei apparaten die we dagelijks om ons heen gebruiken..! Nu heeft het toonaangevende tijdschrift ‘The Lancet’ de noodklok. »

  In het artikel zelf wordt medische beeldvorming voor het gemak op een hoop gegooid – een MRI werkt b.v. heel anders dan een CT-, en hier het artikel van de Lancet waarin geen sprake is van de noodklok luiden:
  http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(12)60815-0/fulltext

  eindquote:

  Use of CT scans in children to deliver cumulative doses of about 50 mGy might almost triple the risk of leukaemia and doses of about 60 mGy might triple the risk of brain cancer. Because these cancers are relatively rare, the cumulative absolute risks are small: in the 10 years after the first scan for patients younger than 10 years, one excess case of leukaemia and one excess case of brain tumour per 10 000 head CT scans is estimated to occur. Nevertheless, although clinical benefits should outweigh the small absolute risks, radiation doses from CT scans ought to be kept as low as possible and alternative procedures, which do not involve ionising radiation, should be considered if appropriate.

  Onder een foto van een mammografie een geliefde tekst van Jonkers die er ook nu weer met de haren bijgesleept wordt:

  Een ander voorbeeld van dubieuze stralingseffecten.. Het uiterst pijnlijke borstonderzoek dat borstkankerpreventie zou dienen.. (klik voor artikel over de dubieuze claims van preventie!)

  GGGggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

 41. Renate says:

  Uiterst pijnlijk borstonderzoek? Dan weet meneer Jonkers nog niet wat uiterst pijnlijk is.

 42. JennyJo says:

  Is die Jonkers nou verschrikkelijk dom, verschrikkelijk gemeen – of mogelijk allebei? Als je van zijn website uit moet gaan is ieder woord dat uit zijn pen komt een leugen.

 43. JennyJo says:

  Dan weet meneer Jonkers nog niet wat uiterst pijnlijk is.

  Ik vrees dat meneer Jonkers praat naar dat hij verstand heeft.

 44. Jonkers is dom. Kan gebeuren. Het ergste is dat hij nooit bijleert. Dat kan ook niet als je nooit zelf je stukjes schrijft maar je beperkt tot het overschrijven van stukjes die anderen hebben geschreven.

  Dat is voor mij aan de andere kant een troost. Je zou er niet aan moeten denken dat zo’n figuur ook nog iets bijleert. Bovendien lijkt het mij nu niet echt fijn dat je zelf helemaal geen antwoorden hebt als er iets over je stukjes gevraagd wordt. Laat staan als er kritiek komt. Vandaar dat hij een nogal rigide banbeleid moet voeren. Anders wordt die totale leegheid zo overduidelijk.

 45. JennyJo says:

  Laat staan als er kritiek komt. Vandaar dat hij een nogal rigide banbeleid moet voeren. Anders wordt die totale leegheid zo overduidelijk.

  Die kritiek wordt heel snel geband daar, ook kritiek in de vorm van beleefde vragen van nette personen wordt heel snel geband en daar reageert Jonkers zonder uitzondering uitermate lullig en onbeschoft op. Hij herkent het dus wel degelijk, kritiek, ook in de vorm van beleefde vragen herkent hij het, anders zou het niet zo rap gewist worden. Dat geeft mij te denken.

 46. Volgens mij is er ook geen arts of radioloog die ontkent dat er een verhoogd risico is t.a.v. het uitvoeren van een scan maar wat is het alternatief? Afwachten? We moeten niet vergeten dat er ook veel voordelen zijn aan het uitvoeren van scans.

  Hier trouwens de fulltext met commentaar.

  http://press.thelancet.com/ctscanrad.pdf

  Er staan een heel aantal onderzoeken op stapel (zie tabel commentaar) en dat is een goede zaak. We hebben tot nu toe voornamelijk risico’s geschat aan de hand van studies voor overlevenden van de kernbommen in Japan.

 47. JennyJo says:

  Mijn oncoloog vertelde mij dat hij soms horendol wordt van mensen die alsmaar “scans” (ze weten zelf niet welke, maar willen gewoon scans) en bloedonderzoeken willen, “voor de zekerheid”. Als hij dan uitlegt dat dat zinloos is als het gezien de prognose niet waarschijnlijk is dat er uitzaaiingen zijn en er ook geen tekenen zijn die daarop wijzen en het helemaal niet goed is om om de haverklap maar scans te doen en dat hij er daarom niet aan begint, wordt er vaak gezegd dat ze daar toch zeker recht op hebben omdat ze zoveel premie betalen of dat ze dan wel naar Duitsland gaan. En soms doen ze dat ook inderdaad. Of ze gaan zeuren om een second opinion, waarmee ze dan bedoelen dat ze in een ander ziekenhuis een scan willen.

 48. wilmamazone says:

  Crypto:

  Er staan een heel aantal onderzoeken op stapel (zie tabel commentaar) en dat is een goede zaak. We hebben tot nu toe voornamelijk risico’s geschat aan de hand van studies voor overlevenden van de kernbommen in Japan.

  Dat is zeker een goede zaak, want een CT werkt met met behulp van röntgenstralen. Daar gaat het in het artikel bij The Lancet om en over.

  In het artikel bij Jonkers o.a. deze suggestieve tekst(dat zou dan de situatie in Amerika zijn):

  Wie lopen er risico?
  De bezorgdheid houdt niet op bij kinderen. Het gebruik van geavanceerde diagnostische beeldvorming zoals CT scans en MRI scans is substantieel toegenomen – tussen 1996 en 2010 bijna verdrievoudigd en is nog steeds stijgend. Blootstelling aan straling door CT scans is per hoofd van de bevolking verviervoudigd en echografie is in dezelfde periode ongeveer verdubbeld. PET scans zijn sinds 2004 jaarlijks met ongeveer 57% gestegen..!

  http://www.werkendlichaam.nl/10182/1/ct-scan.html

  CT staat voor Computed Tomography oftewel Computertomografisch onderzoek. Tijdens een CT-scan worden met behulp van röntgenstralen en computerberekingen afbeeldingen van weefsels en organen gemaakt.

  Het is bekend dat röntgenstralen nadelig kunnen zijn voor de mens. Een onderzoek met röntgenstraling wordt daarom alleen gedaan als het nuttig en belangrijk is voor de medische behandeling.

  Het is belangrijk zwangerschap of een vermoeden ervan vooraf te melden. Röntgenstraling kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind.

  http://www.werkendlichaam.nl/10186/1/mri-scan.html

  De afkorting MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging, Magnetische Resonantie Beeldvorming
  Met behulp van een grote sterke magneet en radiogolven worden bepaalde signalen in het lichaam opgewekt, die door een antenne worden opgevangen (Er wordt dus geen röntgenstraling gebruikt).
  Een computer verwerkt de signalen tot een afbeelding die op een beeldscherm bekeken kan worden. Met deze techniek kunnen makkelijk doorsneden van het lichaam of bepaalde organen worden gemaakt alsof er plakjes van zijn gesneden. De afbeeldingen kunnen ook afgedrukt worden. Het beeldscherm en de computer bevinden zich in een ruimte naast de onderzoeksruimte. Van hieruit wordt het scanapparaat bediend.

  Bijwerkingen en risico’s
  In het algemeen heeft een MRI-scan geen bijwerkingen maar er zijn wel bepaalde risico’s voor sommige mensen. Er kan geen MRI worden gedaan als zich in of op het lichaam kleine metaaldeeltjes bevinden, zoals een metaaldeeltje in het oog; implantaten in de oren en metalen vaatclips in het hoofd. Ook bij geïmplanteerde elektronische apparatuur, zoals een pacemaker of een onderhuids insulinepompje en bij bepaalde hartkleppen is het niet mogelijk om een MRI-scan te ondergaan.
  Ook worden MRI-scans niet gedaan tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap.

  http://www.werkendlichaam.nl/10183/1/echografie.html

  Wat is het?
  Echografie is een onderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van geluidsgolven om te bekijken of er afwijkingen zijn in het lichaam. Deze geluidsgolven zijn voor het menselijk oor niet hoorbaar.

  Op de huid wordt een apparaatje geplaatst dat de geluidsgolven uitzendt. Deze geluidsgolven worden door verschillende weefsels teruggekaatst. De teruggekaatste geluidsgolven (echo’s) worden door hetzelfde apparaatje weer opgevangen en door middel van een computer op een monitor in beeld gebracht.

  Bijwerkingen en risico’s
  Echografie wordt al meer dan vijfentwintig jaar op grote schaal toegepast. Tot nu toe zijn in de praktijk en in wetenschappelijk onderzoek geen nadelige gevolgen of schadelijke effecten naar voren gekomen. Een garantie dat onbekende ongewenste effecten nooit zullen optreden, is niet te geven.

  Voor de zekerheid wordt aangeraden alleen een echo te maken als deze nuttige informatie kan opleveren.

  http://www.bronovo.nl/Bronovo/nl-NL/bronovo/Patienten+en+bezoekers/patientenvoorlichting/Patientenfolders/petscan.htm

  Een PET-scan (Positron Emissie Tomografie) is een onderzoeksmethode om foto’s te maken van het functioneren van de te onderzoeken organen/weefsels. Bij dit onderzoek wordt een hoeveelheid radioactieve stof in het lichaam gespoten, waardoor de organen/weefsels via de scan zichtbaar worden. Zo kan uw behandelend arts informatie verkrijgen over uw ziekteproces.

  Kan de straling van de radioactieve vloeistof kwaad?
  Nee, want de hoeveelheid straling is beperkt. De stof die we inspuiten heeft geen bijwerkingen. Enige uren na het onderzoek is de radioactiviteit volledig uit uw lichaam verdwenen.

  Jonkers haalde zelf de Mammografie er nog bij:
  http://www.chirurgenoperatie.nl/pagina/borstkanker/mammogram.php

  Met Röntgenstraling moet zeer voorzichtig worden omgesprongen. Echter de hoeveelheid Röntgenstralen die u krijgt toegediend is niet schadelijk voor uw gezondheid. De kwaliteit van de mammografieapparaten wordt scherp gecontroleerd door ziekenhuizen en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

  Het item bij Jonkers maakt er dus een soepje van met als voornaamste ingrediënt: onnodige bangmakerij. Een snertartikel dus.

 49. wilmamazone says:

  JennyJo:

  Mijn oncoloog vertelde mij dat hij soms horendol wordt van mensen die alsmaar “scans” (ze weten zelf niet welke, maar willen gewoon scans) en bloedonderzoeken willen, “voor de zekerheid”.(..)

  In het artikel bij Jonkers komt dit ter sprake, maar dus niet in de juiste context:

  Waar het geld stopt…
  Artsen die hun eigen MRS apparaten bezitten, verkopen meer MRI-scans dan degenen die hun patiënten doorverwijzen. Dr. Sigvard T. Hansen, Jr., professor orthopedie en sportgeneeskunde aan de Universiteit van Washington zegt, dan hij scans min of meer afwijst, omdat ze zelden nuttige informatie verstrekken over die patiënten die hij behandelt – degenen met voet- en enkelblessures. “Patiënten hebben vaak het gevoel dat zij betere zorg krijgen als mensen prachtige onderzoeken krijgen voorgeschreven en er zijn zelfs patiënten die hier komen en een MRI eisen – dat is een deel van het probleem,” zegt hij.

  De waarheid mag gezegd worden: onderzoeken tonen aan dat de uitkomsten van patiënten met MRI scans, vergeleken met standaard Röntgenfoto’s weinig uitmaken, of dat standaard-röntgenfoto’s soms betere uitkomsten geven.

  Met meteen daarna de conclusie:

  De keuze is uiteindelijk aan jou. Keer op keer komt in deze tijd aan het licht, dat wij onze eigen kracht in handen dienen te nemen..! En dat geldt met name in de gezondheidszorg..! Ook mensen met een kwalitatief ‘betere’ verzekering ondergaan meer onderzoeken dan mensen met een mindere verzekering. Vraag je dokter nauwgezet alles rondom de geplande scan die hij wil laten maken, iedere keer als hij of zij dus onderzoeken met ioniserende straling aanbiedt. Overweeg de lange termijn consequenties; het kan zomaar zijn dat over 20 jaar de kanker in je lichaam misschien niet meer in verband gebracht wordt met de oorspronkelijke oorzaak.

  O.a. een MRI heeft dus niets van doen met ioniserende straling. Hier meer info daarover:
  http://www.erasmusmc.nl/dipe/organisatie/straling/algemeen/ioniserende_straling

  Ioniserende straling en stralingshygiëne in het Erasmus MC
  Ioniserende straling kun je niet zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Zij is echter wel in onze omgeving aanwezig en is in staat biologische effecten te veroorzaken. In de medische wereld wordt straling gebruikt om in de mens te kunnen kijken (diagnostiek). Ioniserende straling wordt ook gebruikt om cellen te doden (therapie). Er bestaat ook niet-ioniserende straling zoals laser, infrarood, radar en microgolven. Deze wordt hier niet behandeld. In deze brochure wordt met “straling” ioniserende straling bedoeld.

  Ioniserende Straling
  De door radioactieve stoffen uitgezonden straling wordt in de volksmond en door de pers vaak “radioactieve straling” genoemd. Dit is echter een onjuiste benaming omdat de straling die wordt uitgezonden niet radioactief is, maar een gevolg is van radioactief verval van stoffen. Om aan te geven dat deze stralingssoort zich onderscheidt van andere vormen van straling, zoals bijvoorbeeld licht en warmte, wordt de door radioactieve stoffen uitgezonden straling ioniserende straling genoemd. Deze straling heeft zijn naam dus te danken aan het feit dat ze ionisaties in materialen veroorzaakt. Ionisatie wil zeggen dat de straling zoveel energie aan een elektron van een atoom overdraagt, dat het elektron uit het atoom loskomt. Er blijft vervolgens een atoom over dat één elektron te weinig heeft. Een dergelijk atoom is geïoniseerd. Aangezien röntgenstraling ook ionisaties veroorzaakt, hoort deze stralingssoort eveneens bij de groep van ioniserende straling.

  In de dagelijkse praktijk komt bestraling van het gehele lichaam niet vaak voor. Zowel bij diagnostiek, therapie als bij handelingen met stralingsbronnen en bij incidenten wordt meestal slechts een deel van het lichaam bestraald, waardoor de eventuele directe stralingsschade beperkt blijft tot het bestraalde deel van het lichaam.

  Bij Jonkers dus het gebruikelijke beetje van hemzelf en een hoop van de zoveelste zelfbenoemde deskundige; ook nu met een dubbele agenda:

  Over de auteur: Craig Stellpflug is voedingsspecialist met betrekking tot kanker, Lifestyle Coach en Neuro Development Consultant bij Healing Pathways Medical Clinic, Scottsdale, AZ. Met 17 jaar klinische ervaring in het werken met zowel hersenaandoeningen en kanker heeft Craig uit eerste hand de verwoestende effecten van vaccins en geneesmiddelen op het menselijk lichaam gezien en is tot de conclusie gekomen dat een natuurlijke levensstijl en natuurlijke remedies de echte antwoorden zijn op een goede gezondheid en een prettig leven.

  Al dat geroeptoeter vind ik nou een vorm van milieuvervuiling/uitstraling die de gezondheid niet ten goede komt.

 50. Renate says:

  Van de heer Jonkers en andere alterneuten verwacht ik eerlijk gezegd niets anders. Deze mensen zijn ook niet op andere gedachten te brengen, omdat ze alle informatie die niet in hun straatje past gewoon wantrouwen en zeggen dat deze afkomstig is van instanties die er belang bij hebben om de waarheid te verdoezelen.

  En een stukje van het Bronovo ziekenhuis zal nu wel extra gewantrouwd worden, nu er bij iemand een gezonde prostaat is weggenomen. Het hele verhaal is overigens wel een beetje vreemd.
  http://nos.nl/artikel/405695-man-beschuldigt-bronovo.html
  Het verhaal is misschien tragisch, maar ik weet het niet helemaal.

 51. wilmamazone says:

  Wat deze post betreft nog deze info in het kader van: U vraagt, wij draaien:
  JJ:

  Mijn oncoloog vertelde mij dat hij soms horendol wordt van mensen die alsmaar “scans” (ze weten zelf niet welke, maar willen gewoon scans) en bloedonderzoeken willen, “voor de zekerheid”. Als hij dan uitlegt dat dat zinloos is als het gezien de prognose niet waarschijnlijk is dat er uitzaaiingen zijn en er ook geen tekenen zijn die daarop wijzen en het helemaal niet goed is om om de haverklap maar scans te doen en dat hij er daarom niet aan begint, wordt er vaak gezegd dat ze daar toch zeker recht op hebben omdat ze zoveel premie betalen of dat ze dan wel naar Duitsland gaan. En soms doen ze dat ook inderdaad. Of ze gaan zeuren om een second opinion, waarmee ze dan bedoelen dat ze in een ander ziekenhuis een scan willen.

  Bram Hengeveld over commerciële bodyscans:
  http://geriatricare.wordpress.com/2012/08/01/diagnostiek-voor-dummies/

  Diagnostiek voor dummies

  Scans zijn niet zaligmakend en er hoort al helemaal geen misbruik van gemaakt te worden door goedgelovigen onnodig geld uit de zak te kloppen.

 52. wilmamazone says:

  Renate:

  En een stukje van het Bronovo ziekenhuis zal nu wel extra gewantrouwd worden, nu er bij iemand een gezonde prostaat is weggenomen. Het hele verhaal is overigens wel een beetje vreemd.
  http://nos.nl/artikel/405695-man-beschuldigt-bronovo.html
  Het verhaal is misschien tragisch, maar ik weet het niet helemaal.

  Dat verhaal had ik ook al gelezen op diverse plekken, maar met de beperkte info -en de vraag of die überhaupt klopt/details zijn niet overal hetzelfde- vind ik het dus een schoolvoorbeeld van komkommernieuws.
  Eerst maar eens afwachten óf het juiste verhaal boven tafel komt, en of er dus inderdaad sprake is van een medische blunder zoals in diverse media met grote chocoladeletters in de koptekst staat: MEDISCHE BLUNDER KOST MAN PROSTAAT

 53. JennyJo says:

  Wat ik ook een probleem vind is dat het artikel op WtK uitsluitend betrekking heeft op de situatie in Amerika, waar je je voor elke klapscheet kunt laten scannen, zolang je maar betaalt. De organisatie van de gezondheidszorg in Amerika wijkt op veel punten heel erg af van die in Nederland, dus wat moeten mensen met zo’n verhaal? Het is ongenuanceerde bangmakerij, bedoeld om de reguliere sector in diskrediet te brengen, meer niet. De informatieve waarde van het stuk is nul.

 54. Renate says:

  Ik vond het verhaal over die prostaat ook nogal vaag en niet helemaal geloofwaardig. Maar iedereen begint onmiddellijk te roeptoeteren.

  Overigens stond er zaterdag in De Volkskrant ook een groot interview met Huub Schellekens, dat gegarandeerd ook wel weer door de kwakdenkertjes gebruikt zal worden om te roepen dat de farmaceutische industrie niet deugt en ons allemaal een oor aan probeert te naaien. Zelfs als zijn kritiek zich op heel andere zaken richt, de kwakdenkertjes zullen alleen lezen wat in hun kraam te pas komt.

 55. Jan Willem Nienhuys says:

  ongezond waren, omdat ze gluten bevatten.

  Dat brood en dergelijke kunnen rijzen, komt door de gluten. Dat je brood moet kneden (plat maken, dubbel slaan, weer plat maken enzovoorts) is ook een trucje om de glutenmoleculen op te rekken, zodat hun elasticiteit extra helpt bij het rijzen. Dat je dingen als spaghetti zo goed kunt uitrekken, komt ook door de gluten (als dat niet klopt, hoor ik het wel). De gluten maken een belangrijk deel van het eiwit in brood uit en andere graanproducten uit. Aangezien een groot deel van de mensheid regelmatig en vele, vele eeuwen brood en tarweproducten eet, kun je je afvragen waarom al die ziekelijke tarwe-eters niet allang onder de voet gelopen door de oergezonde eters van rijst en sojabonen of misschien zelfs wel uitgestorven zijn.

 56. JennyJo says:

  Aangezien een groot deel van de mensheid regelmatig en vele, vele eeuwen brood en tarweproducten eet, kun je je afvragen waarom al die ziekelijke tarwe-eters niet allang onder de voet gelopen door de oergezonde eters van rijst en sojabonen of misschien zelfs wel uitgestorven zijn.

  Ja, dat kun je je inderdaad afvragen. Maar raar genoeg vragen al die oergezonde rijst- en boneneters zich dat nooit af. Ze zullen het wel te druk hebben met het in elkaar draaien van malle mailings.

 57. Oh. Dit had ik nog even gemist.,

  @ JJ

  Ik heb nog nooit gehoord dat gluten zo gevaarlijk zijn voor mensen die geen last hebben van coeliakie.

  Our data confirm the existence of non-celiac WS as a distinct clinical condition.

  http://www.nature.com/ajg/journal/vaop/ncurrent/abs/ajg2012236a.html

 58. JennyJo says:

  Crypto, het gaat hier toch om twee verschillende zaken? “Wheat allergy” is iets anders dan Coeliakie. Dacht ik. Schreef ik ook. In de folder die Renate kreeg wordt iets beschreven dat betrekking heeft op Coeliakie. Glutenallergie niet zijnde coeliakie geeft andere klachten. Als je geen coeliakie hebt en ook geen glutenallergie is er volgens mij geen enkele reden om gluten te mijden. Je hoeft ook geen pinda’s te mijden als je geen last hebt van pinda-allergie.

 59. Het gaat naar ik lees over twee verschillende condities in dat onderzoek. Een groep heeft zonder coeliakie dezelfde symptomen/karakterstiek als mensen die coeliakie hebben. De andere groep vertoont meer allergie-achtige verschijnselen. De auteurs spreken dan ook van Non-celiac wheat sensitivity (beide groepen).
  Ik geef echter mijn mening voor een betere.

  Die mail van Renate is natuurlijk gewoon de gebruikelijke onzin. Laten we het daar over eens zijn.

 60. JennyJo says:

  Die mail van Renate is natuurlijk gewoon de gebruikelijke onzin. Laten we het daar over eens zijn.

  Dat zijn we. 🙂

 61. Renate says:

  Dat die mail onzin was, wist ik ook wel. Ik neem echter aan dat ik niet de enige was die deze mail kreeg en er zullen misschien best mensen zijn die het een en ander geloven. Het merkwaardige is overigens dat het verhaal over gluten alleen in de mail te zien is en niet op de pagina waar je op terecht komt, als je op de links clickt. Nu word je van die links sowieso al niet veel wijzer, want je kunt het een en ander verder alleen lezen als je een naam en e-mailadres geeft. Het kan dus best zijn dat het hele glutenverhaal ook weer terugkomt in het gratis boekje.

  Zou je hierover een klacht in kunnen dienen?

 62. Renate says:

  Deze uitspraak van Orac vond ik heel treffend in de hele discussie over gezondheidszorg, die maar al te vaak door alterneut en co misbruikt wordt.

  As I’ve said time and time again, science-based medicine has its flaws. It sometimes holds on to old treatments longer than it should based on evidence and sometimes leaps too quickly at new treatments based on insufficient evidence. It’s expensive, and the system that has been built up to administer it is inefficient and unwieldy. Meanwhile pharmaceutical companies can have too much influence. However, the flaws in SBM do not mean that naturopathy or other “alternative” treatments work.

  http://scienceblogs.com/insolence/2012/08/14/naturopathic-cancer-treatments-versus-reality/

 63. wilmamazone says:

  Agossie! Nouw hep Spongebob ut weer gedaan:
  ‘Spongebob promoot homoseksualiteit en is een gevaar voor kinderen’

  De cartoon Spongebob Squarepants is een ‘homo-figuur’ en een ‘echte bedreiging’ voor Oekraïnse kinderen, aldus de organisatie die de zeden van het land moet bewaken.

  eindquote:

  Ook de Teletubbies zijn ‘verdacht’, en dan met name Tinky Winky, het paarse karakter met de handtas. De figuur Shrek van Disney zou sadisme promoten en dus ook ongeschikt zijn voor kinderen.

  Noot:
  Tinky Winky zorgde in 2007 vooral voor ophef in Polen.

 64. Renate says:

  Waren Spongebob en Tinky Winky ook bij bepaalde Christelijke groepen in de VS al niet omstreden vanwege vermeende homosexualiteit?
  Ik vind het toch wel ver gezocht. Waar haalt men het een en ander eigenlijk vandaan? Spongebob heeft een vriend in Patrick, maar dat is toch duidelijk meer een gewone vriendschap tussen mannen en daar is toch niets homoseksueels aan?

 65. JennyJo says:

  Nee, Stalin, dát was pas een gezellige vent. Tjongejonge, of ze geen andere problemen hebben daar.

 66. Renate says:

  Ja, maar homoseksualiteit is natuurlijk allemaal het gevolg van verderfelijke westerse, anti-religieuze propaganda en daar moet tegen gestreden worden.
  Of je nu door de kerk, of door Stalin en z’n aanhangers wordt, onderdrukt, maakt weinig uit. De eerste belooft een paradijs in het hiernamaals en de ander op aarde. Helaas kunnen ze het geen van beide waarmaken.

 67. JennyJo says:

  Ja, maar homoseksualiteit is natuurlijk allemaal het gevolg van verderfelijke westerse, anti-religieuze propaganda en daar moet tegen gestreden worden.

  Ja, dat is waar, dat vergeet ik elke keer weer, silly me!

 68. Renate says:

  Ach, ook in andere landen zijn er mensen die menen dat je homoseksueel kunt worden door propaganda.

 69. Rob Alberts says:

  Ik heb zaterdagmiddag weer ontzettend genoten van de Hartjesdagen op de Zeedijk.
  Wat een vrolijkheid en verdraagzaamheid.
  Of is dat voor jullie de verkeerde propaganda?
  Zonnige zomergroet

 70. JennyJo says:

  Heel leuk, maar voor mij te heet gisteren.

 71. wilmamazone says:

  @Rob Alberts

  Ik heb je even geleden uit spamfilter gevist; dat ligt niet aan ons, maar WordPress heeft soms kuren.

  Het zou wel fijn zijn geweest als je een en ander had toegelicht, want ik had b.v. nog nooit van Hartjesdagen gehoord:
  http://www.beleven.org/feest/hartjesdag

  Mannen die in vrouwenkleren paraderen, en andersom. Kleine kinderen mochten/mogen daar zomaar naar kijken? Schande! Het wordt nooit wat met die Amsterdammers. 😉

 72. wilmamazone says:

  Republikein: ‘Vrouw wordt niet zwanger bij verkrachting’

  De Amerikaanse politicus Todd Akin, namens de Republikeinse partij kandidaat in de staat Missouri voor een zetel in de Senaat, is ervan overtuigd dat vrouwen niet zwanger worden door een verkrachting. Dat zei hij in het tv-programma ‘The Jaco Report’.

  De 65-jarige Akin werd in het tv-programma gevraagd waarom hij voorstander is van een verbod op abortus, ook als vrouwen zwanger raken na een verkrachting. ‘Ten eerste, van wat ik heb begrepen van artsen is zwangerschap door verkrachting echt zeldzaam. Als het echt om verkrachting gaat, heeft het vrouwenlichaam manieren om dat hele ding uit te schakelen’, aldus Akin.

  De talking head zegt verder:

  ‘Laten we aannemen dat het misschien niet werkt of iets dergelijks, dan moet er absoluut een straf zijn. Maar die straf moet voor de verkrachter zijn, niet voor de baby.’

  Hij zegt intussen wel dat ie zich versprak, maar is dat ook zo? Of denkt ie stiekem dat het bij zwangerschap van meisje/vrouw niet zo’n vaart gelopen kan hebben en het dus eigenlijk geen verkrachting genoemd mag worden, maar eerder: eigen schuld dikke bult?

 73. JennyJo says:

  Akin:

  Ten eerste, van wat ik heb begrepen van artsen is zwangerschap door verkrachting echt zeldzaam.

  Dat heb ik ook begrepen. Dat lijkt me overigens ook niet zo vreemd, want een vrouw wordt doorgaans ook niet meteen zwanger na één keer gewone sex. Ik zie alleen totaal niet wat het te maken heeft met verkrachting, daarom denk ik ook dat Todd Akin hier eigenlijk suggereert dat vrouwen vaak een verkrachting verzinnen om maar een abortus te kunnen krijgen. En ook daar heeft het gegeven dat zwangerschap na verkrachting zeldzaam is, niks mee te maken. In mijn ogen is zijn redenering niet meer dan een goedkope manier om de gevolgen van een verkrachting te bagatelliseren teneinde zijn argumenten tegen abortus te versterken.

 74. wilmamazone says:

  Hier inmiddels een videofragment waarin Todd Akin letterlijk zegt dat vrouwen eigenlijk niet zwanger (kunnen) worden als ze echt worden verkracht:
  http://nos.nl/artikel/408573-ophef-vs-over-uitspraken-politicus.html

 75. Renate says:

  Was er in Italië niet ooit een rel over een politicus die stelde dat een vrouw in een strakke spijkerbroek niet verkracht kon zijn, omdat het te lastig was om dat uit te trekken?

  Mannen lijken een problematische verhouding met verkrachting te hebben, als je kijkt naar de uitspraken, bijvoorbeeld over het uiterlijk van de activisten van vrouwen tegen verkrachting, of over de kleding van vrouwen die verkracht zijn. In het ene geval worden ze geacht te lelijk te zijn om verkracht te worden en in het andere geval hebben ze het zelf uitgelokt.
  En dan wil ik het nog maar niet hebben over de landen waar de heren menen dat een vrouw die verkracht is overspel gepleegd heeft en derhalve gestraft dient te worden.

  En nee, ik wil niet zeggen dat verkrachting een mannenprobleem is.

 76. Rob Alberts says:

  Toevoeging op de Hartjesdagen.
  De prachtigste liederen worden op straat, uit het raam en in de deuropeningen gezongen.
  Als dan een vleugel over je tenen wordt gereden voor het volgende optreden is weer duidelijk dat vooral de Kunst nu aan het lijden is.

  Terugkijkend naar de mooiste kledij, vergeet ik maar even of ik nu verliefd naar een man of een vrouw heb gekeken ……

  Vrolijke zonnesteekgroet

 77. LK says:

  Mooi rekensommetje:
  http://wiki.answers.com/Q/What_are_the_odds_of_getting_pregnant_if_you_had_sex_only_one_time

  Ik heb altijd gehoord dat de kans op zwangerschap groter is als je verkracht wordt, omdat verkrachters onbewust vrouwen uitzoeken die ovuleren. Echter, ik heb dat soort verhalen nooit echt serieus genomen. Maar nee, er is niet zoiets als dat het lichaam een eicel tegenhoudt oid. Het is niet alsof je hersenen een eenmalige heftige gebeurtenis kunnen registreren als verkrachting en dat doorgeven aan je hormoonstelsel, zo werkt het brein niet. Wel kun je je voorstellen dat heftige stress iemand tijdelijk verminderd vruchtbaar maakt (verhoging stresshormonen die andere hormonen onderdrukken). Maar dan is het denk ik al te laat…

 78. Jan Willem Nienhuys says:

  Rekensommetje: De kans wordt berekend op basis van de aanname dat ‘onbeschermde seks’ op een random ogenblik in de cyclus plaats vindt. Maar er wordt ook gezegd dat als een paar (bijv. na de huwelijkssluiting) regelmatig ‘onbeschermde seks’ heeft, de vrouw binnen een jaar in 85% van de gevallen zwanger raakt. Dat komt overeen met ongeveer 14% per maand.
  Die 85% is met inbegrip van de circa 10% (??) waarin er vruchtbaarheidsproblemen zijn, dus het kan best dat voor normaal vruchtbare vrouwen de kans eigenlijk 0,75 per maand is onder die omstandigheden.

 79. Jan Willem Nienhuys says:

  Zie ook dit artikel
  http://www.washingtonpost.com/blogs/ezra-klein/wp/2012/08/20/study-rape-victims-have-a-higher-pregnancy-rates-than-other-women/

  Study: Rape victims have a higher pregnancy rates than other women

  verwijst naar 1 studie uit 2003 waarin zwangerschap na verkrachting juist 2x zo hoog is als
  ‘gewoon’:
  Jonathan A. Gottschall and Tiffani A. Gottschall,
  Are per-incident rape-pregnancy rates higher than per-incident consensual pregnancy rates?
  Human Nature Volume 14, Number 1 (2003), 1-20, DOI: 10.1007/s12110-003-1014-0

  (link naar artikel in washington-post-stuk)

  Of those 405 women included in the sample, 6.4 percent — or 26 women — reported a pregnancy that year. A separate large-scale study showed that, for the general population of women that age, the per-incidence pregnancy rate for a single act of intercourse is 3.1 percent.

  (een uitkomst van 26 betekent eigenlijk dat je een interval van ongeveer 16-36 hebt gevonden die 95% kans heeft om het ‘ware aantal’ te bevatten)

  he Gottschalls do acknowledge that their study was at odds with previous research, which showed a lower rate of pregnancy among rape victims.

 80. wilmamazone says:

  Boontje komt om zijn loontje:
  http://nos.nl/artikel/408894-republikein-moet-uit-race-stappen.html

  ‘Republikein moet uit race stappen’

  In Amerika neemt de druk toe op de Republikeinse politicus Todd Akin om uit de verkiezingsrace te stappen.

  quote:

  Diverse Republikeinse senatoren hebben Akin opgeroepen uit de race te stappen. Ze noemen zijn uitspraken bizar, onvergeeflijk en biologische onzin. Bovendien vinden Republikeinen dat zijn kandidatuur de partij geen goed doet. Het congreslid is voor de staat Missouri verkiesbaar voor de Senaat.

  eindquote:

  President Obama reageerde desgevraagd op de uitspraken, en zei: “Verkrachting is verkrachting”. Volgens Obama tonen de uitspraken van Akin nog eens aan dat politici, van wie meeste man zijn, niet namens vrouwen beslissingen moeten nemen over gezondheidskwesties.

 81. Jan Willem Nienhuys says:

  Het is curieus dat Akin nu wordt aangevallen op de term ‘legitimate’ in deze context, dat hij kennelijk heeft gebruikt in de betekenis van ‘échte’, namelijk ‘forcible’. Je hebt in de VS ook ‘statutory rape’, wat een ander woord is voor ‘seks tussen meerderjarige en iemand onder de age of consent‘. Akin heeft eerder, samen met Paul Ryan, geprobeerd een wettelijk onderscheid te maken tussen verschillende soorten verkrachting en daar komt ‘forcible’ vandaan. Hun voorstel haalde het niet.

  Meer nieuws hierover:
  http://www.nytimes.com/2012/08/21/us/politics/republicans-decry-todd-akins-rape-remarks.html

  http://www.nytimes.com/2012/08/21/us/politics/rep-todd-akin-legitimate-rape-statement-and-reaction.html

  http://www.nytimes.com/2012/08/21/us/politics/rape-assertions-are-dismissed-by-health-experts.html

  (de bron is o.a. een ideetje van een 87-jarige huisarts die daar 13 jaar geleden over heeft geschreven)

  http://thelede.blogs.nytimes.com/2012/08/20/myth-about-rape-and-pregnancy-is-not-new/

  een oogarts die beweerde dat hij e.e.a. wist van horen zeggen en uit ‘anekdotische verslagen’
  beweerde zoiets ook al in 1998 (en verloor toen de senaatsverkiezingen, maar werd vervolgens benoemd tot hoofd van het Department of Health van Arkansas) .

  Afgezien dat het onzin is, lijkt het me heel moeilijk om zelfs maar een zwakke statistische bewering te doen over de zwangerkans bij verkrachting. De zwangerkans hangt namelijk of van het gebruik van voorbehoedmiddelen (verkrachters gebruiken soms een condoom om voor de hand liggende redenen) en de gezondheid van de dader en de leeftijd van het slachtoffer. Jonge vrouwen hebben een grotere zwangerkans. Dus als je precies gaat vergelijken moet je zorgen dat de leeftijdsverdeling in de te vergelijken groepen hetzelfde is.

  Eigenlijk komt het argument van Akin erop neer dat hij zegt: wie zwanger wordt na verkrachting wilde het waarschijnlijk zelf. Een misselijke variant op ‘door haar kleding/gedrag vroeg ze er gewoon om’.

 82. LK says:

  Wat Akin probeerde duidelijk te maken is dat het argument dat abortus moet blijven bestaan, omdat het vooral gebruikt wordt door vrouwen die verkracht worden, niet echt steek houdt, want zo vaak komt dat niet voor. Daarvoor had hij geen flutsprookje moeten ophangen, maar naar de statistieken moeten kijken welke redenen vrouwen opgeven voor abortus.
  Volgens wiki geeft 1% van de vrouwen verkrachting op als reden voor abortus:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Abortion_in_the_United_States#Number_of_abortions_in_United_States

  Sommige mensen hebben een ongekend talent om zich verschrikkelijk in de nesten te werken door uitspraken te doen die ze ook heel anders hadden kunnen formuleren…

  (Overigens: 50 miljoen abortussen sinds 1973 (tot?…), waarvan 1% verkrachting is nog altijd 50.000 vrouwen in de US…)

 83. Jan Willem Nienhuys says:

  Wat Akin probeerde duidelijk te maken is dat het argument dat abortus moet blijven bestaan, omdat het vooral gebruikt wordt door vrouwen die verkracht worden, niet echt steek houdt, want zo vaak komt dat niet voor.

  Nee. Todd Akin is faliekant tegen abortus om welke reden dan ook. Volgens

  http://fox2now.com/2012/08/19/the-jaco-report-august-19-2012/

  the congressman and U.S. Senate candidate was asked whether abortion should be allowed in the case of rape.

  en zijn antwoord was dat dit sowieso praktisch niet voorkomt. In deze context is het aantal keren dat het argument gebruikt wordt en wetenschappelijke onzekerheid of de Risk Factor wat meer of wat minder is dan 1 onbelangrijk.

  In feite, zou je kunnen zeggen, geeft daarmee hij toe dat het wel een goede reden zou zijn, maar je moet geen wetten gaan maken voor iets dat eigenlijk nooit gebeurt. Hij voegde er nog aan toe

  He went on to say that punishment should be on the rapist and not the child.

 84. JennyJo says:

  Wat Akin probeerde duidelijk te maken is dat het argument dat abortus moet blijven bestaan, omdat het vooral gebruikt wordt door vrouwen die verkracht worden, niet echt steek houdt, want zo vaak komt dat niet voor.

  Nee. Todd Akin is faliekant tegen abortus om welke reden dan ook.

  Precies. In mijn ogen is zijn redenering niet meer dan een goedkope manier om de gevolgen van een verkrachting te bagatelliseren teneinde zijn argumenten tegen abortus te versterken.

 85. LK says:

  Natuurlijk is hij faliekant tegen. Maar hij krijgt als tegenargument dat abortus nodig is voor vrouwen die verkracht waren. En dan komt hij met dat warrige verhaal. Dat had hij helemaal niet moeten doen. Hij had gewoon bij zn standpunt moeten blijven dat hij vind dat alles na de conceptie moet kunnen groeien en bloeien zonder dat dat van buitenaf gestopt wordt.

 86. LK says:

  Voor degenen die m nog niet gezien hebben:

 87. wilmamazone says:

  Internet wordt overspoeld met grappen over blunderaar Todd Akin

  De cartoons, memes en grappen over republikein Todd Akin overspoelen internet. Veel ervan zijn hilarisch, maar halen nooit het niveau van gekte & originaliteit als Akins eigenlijke uitspraak: ‘Ten eerste, van wat ik heb begrepen van artsen is zwangerschap door verkrachting echt zeldzaam. Als het echt om verkrachting gaat, heeft het vrouwenlichaam manieren om dat hele ding uit te schakelen(…)’

 88. wilmamazone says:

  Voor wie dacht dat het met Akin & Co.de ver-van-mijn-bed-show was/is:
  http://nos.nl/artikel/411635-zelden-zwanger-na-verkrachting.html

  ‘Zelden zwanger na verkrachting’

  SGP-leider Van der Staaij noemt het een feit dat de kans heel klein is dat vrouwen zwanger raken na een verkrachting. “Dat neemt niet weg dat het wel kan gebeuren en dat het een probleem is”, voegt hij eraan toe.

  In het programma ‘Wat kiest Nederland’ op RTLZ zegt hij dat hij verkrachting vreselijk vindt en hij erkent de grote gevolgen voor de slachtoffers, maar zijn partij blijft tegen abortus. “Wij blijven onder alle omstandigheden waarin niet het leven van iemand in het geding is, voor het ongeboren leven staan,” aldus Van der Staaij.

  O.a. zelfbeschikkingsrecht voor vrouwen? Zo heeft O.L.Heer het nooit bedoeld hoor! Haar enige recht is het aanrecht/zou dat nog steeds moeten zijn.

 89. JennyJo says:

  Tja, dat is duidelijk, hij staat voor het ongeboren leven. Het geboren leven moet zichzelf maar redden. Laten mannen toch in vredesnaam hun mond hierover houden; bij verkrachting is er maar één die de beslissingen neemt wat mij betreft en dat is het slachtoffer. Niemand anders. Meneer Van der Staaij moet gewoon zijn mond houden hierover, hij heeft geen enkel recht van spreken, hij toont alleen maar dat hij geen greintje respect voor vrouwen heeft. Weet je wat er gebeurt als je vrouwen dwingt om de vrucht van een verkrachting te baren? Dan kan de vader rechten opeisen en in de USA krijgt hij die dan ook vaak. Kan hij gewoon doorgaan met zijn slachtoffer het leven zuur maken. Het is toch niet te geloven hoe harteloos sommige mensen kunnen zijn. Ik krijg met de dag een grotere hekel aan christenen en andere moraalridders. En ik had al niks met ze op, kun je nagaan.

 90. wilmamazone says:

  Vers van de pers:
  http://nos.nl/artikel/411714-geen-excuses-van-der-staaij.html

  Geen excuses Van der Staaij

  SGP-leider Van der Staaij is niet van plan excuses aan te bieden voor zijn uitspraken over abortus bij RTL. Van der Staaij noemde het bij RTL eerder vandaag een feit dat de kans heel klein is dat vrouwen zwanger raken na een verkrachting.

  De opmerking leidde tot ophef in politiek Den Haag. Verschillende Kamerleden reageerden kwaad en de PvdA eiste excuses.

  In een toelichting tegenover de NOS zei Van der Staaij…………

  JJ:

  Laten mannen toch in vredesnaam hun mond hierover houden; bij verkrachting is er maar één die de beslissingen neemt wat mij betreft en dat is het slachtoffer.

  Niet alleen hun bek mond dichthouden, maar ook eens eindelijk leren om dat met hun broek te doen. De verkrachter is in een overgroot aantal van de gevallen een bekende van het slachtoffer.

 91. Renate says:

  Het vreemdste vind ik misschien nog dat dit soort figuren de grootste bezwaren hebben tegen het doden van een medemens, of het nu om een ongeboren vrucht gaat, of iemand die euthanesie wil, maar dat men wel voor de doodstraf is. Dat valt kennelijk niet onder het doden van een medemens.

 92. wilmamazone says:

  En dan te bedenken dat seksueel geweld, dus ook verkrachting, in gesloten gemeenschappen zoals de SGP bovengemiddeld is. Men knijpt graag de katjes in het donker zeg maar en naar de buitenwereld toe de gristelijke moraalridder uithangen. Nog nooit gehoord van éérst voor eigen deur vegen of wat?

  O.a. seksuoloog Van Lunsen heeft geen goed woord over voor SGP-leider Van der Staaij:

  “schandalige flauwekul” en “een belediging aan alle slachtoffers van seksueel geweld”.

  http://nos.nl/artikel/411737-bewering-van-der-staaij-onjuist.html

  Beluister Van Lunsen ook in de audio: ‘Jaarlijks 2000 vrouwen zwanger in NL na verkrachting’

  Intussen zegt Van der Staaij dat ie verkeerd begrepen is en dat het hoofdprobleem de vanzelfsprekendheid van abortus is. Yeah Right!

 93. JennyJo says:

  Van der Staaij hoort dat niet voor vrouwen te beslissen, ook niet na een verkrachting. Wat verbeeldt die man zich eigenlijk. Dat ze hun eigen vrouwen de wet voorschrijven is al erg genoeg.

 94. wilmamazone says:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kees_van_der_Staaij

  Van der Staaij streeft ernaar om ‘vanuit de Bijbelse waarden en normen constructief bij te dragen aan goede besluitvorming’. Van der Staaij is lid van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Oud_Gereformeerde_Gemeenten_in_Nederland

  Het kerkgenootschap is tegen het gebruik van televisie en het bezoeken van de bioscoop. Vaccinatie en verzekeringen worden afgewezen. Zaken als homoseksualiteit, (het gebruik van) anticonceptie, abortus en euthanasie worden gezien als ernstige zonden. Politiek gezien stemmen de leden op de SGP en het Reformatorisch Dagblad vormt de hoofdbron qua nieuwsvoorziening. De kinderen gaan naar reformatorische scholen. De meisjes en vrouwen dragen een jurk of rok en in de kerk ook een hoed.

  De SGP krijgt voornamelijk stemmen vanuit de de bijbelgordel/bible belt, maar dat zal niemand verbazen.

 95. JennyJo says:

  Zo vervreemd van de dagelijkse werkelijkheid, die kun je toch niet serieus nemen.

 96. DaSilva says:

  Volgens zijn zegsman baseert Van der Staaij zich op een Amerikaans wetenschappelijk rapport uit de jaren 80: ‘Politiek, moraal en grondwet’ geheten.

  Wie is de man die dit rapport/boek geschreven heeft?
  Dr. Stephen M. Krason.
  Zo kutholiek als je het maar bedenken kan, tegen alles wat maar in de verste verte met abortus te maken heeft en daar moet je hier in Nederland een voorbeeld aan nemen?
  Zijn blog is ook de moeite van het lezen waard wat een ongelofelijke quasi!
  Dat hij gauw eventjes inbindt en zijn excuses gaat maken!

  http://www.franciscan.edu/faculty/KrasonS/

  He has written and published in many subject areas including: abortion and human life issues, Catholic social teaching, enzovoorts en zo verder

  Op onderstaande link een beknopte samenvatting van het rapport/boek. *geeuw*

  http://www.mmisi.org/pr/19_01/wolfe.pdf

 97. DaSilva says:

  Ow…
  En dan nog een kleinigheidje:
  Waarom denken mannen te kunnen beslissen over abortus?
  Mannen kunnen per slot van rekening niet zwanger raken!

 98. wilmamazone says:

  DE krant van de bible belt met:
  Analyse: En hup, weer een rel over een christelijk standpunt

  SGP-leider Van der Staaij ligt zwaar onder vuur vanwege uitspraken die hij dinsdag deed over de visie van zijn partij op abortus. Heeft hij iets nieuws gezegd? Versprak hij zich soms? Zo nee, waar komt dan alle ophef vandaan? Een analyse in zes vragen en antwoorden.

  Vraag zes:

  Maar waarom voert hij het punt eigenlijk op dat verkrachtingen relatief zelden tot een zwangerschap leiden?

  Omdat voorstanders van vrije abortus het voorbeeld van een meisje dat door verkrachting zwanger is geworden altijd aanvoeren als argument waarom abortus wél zou moeten worden toegestaan. Bijbelgetrouwe christenen stellen daar vanouds tegenover dat: a) het ook in dat geval verboden is het leven van een jonge menselijke vrucht te doden, b) van alle abortussen die jaarlijks worden uitgevoerd (ruim 28.000), abortussen als gevolg van verkrachting een kleine minderheid zijn (waarschijnlijk zo’n 50) , c) van alle verkrachtingen slechts een klein deel tot zwangerschap leidt. Zodat het misdrijf van verkrachting nooit een argument kan zijn om abortus maar helemaal vrij te geven.

 99. JennyJo says:

  Christelijke standpunten zijn standpunten van christenen. Wat Van der Staaij c.s. in eigen kring willen doen moeten ze zelf weten, maar daar hoort het ook te blijven. Ik ben namelijk geen christen en zie niet in waarom ik als niet-christen dergelijke standpunten opgedrongen zou moeten krijgen. Dat vind ik ook altijd zo mateloos irritant bij dat gedram over de zwembadsluiting op zondag en dergelijke. Als zij vinden dat je op zondag niet mag zwemmen, winkelen, voetballen of weet ik wat, dan gaan ze toch gewoon niet? Ik snap niet waarom alle andersdenkenden dan ook altijd maar van alles moeten laten.

 100. JennyJo says:

  Waarom denken mannen te kunnen beslissen over abortus?

  Ze verbeelden zich waarschijnlijk dat ze er zoveel werk in gestoken hebben dat ze erg veel recht van spreken hebben.

 101. wilmamazone says:

  Vraag twee en drie:

  Is dat een nieuw standpunt van de SGP?

  Nee, in het geheel niet. Zolang de SGP bestaat en zolang abortus een politiek vraagstuk is, is dit het standpunt van de partij geweest.

  Waarom dan zoveel ophef hierover?

  Het geheugen van de gemiddelde 21e eeuwse Nederlander is uitermate kort. Dat abortus ooit illegaal was en dat het onder voorwaarden toestaan van het doden van de menselijke vrucht ruim dertig jaar geleden verre van vanzelfsprekend was, zijn velen vergeten. Zij kennen maar één acceptabele opvatting over dit thema en dat is de huidige meerderheidsopvatting: abortus is een recht van alle vrouwen. Als er plotseling dan toch weer politici opduiken die hier anders over denken, leidt dat tot grote verontwaardiging en uitingen van diepe afkeer.

  Mijn geheugen toverde meteen het woord engeltjesmaker tevoorschijn:
  http://www.lydiavanderweide.nl/pfw/artikel.php?pArt=002

  De geschiedenis van voorbehoedsmiddelen

  Vroeger moest je goed opletten als je seks had. Want je kon er altijd ongewenste zwanger van raken. Tegenwoordig kunnen we kiezen uit meer dan twintig goed-werkende, veilige voorbehoedsmiddelen. Hoe bijzonder dat is, blijkt wanneer je kijkt naar de geschiedenis van de anticonceptie door de eeuwen heen.

  Abortus is altijd streng verboden geweest maar bestaat toch al heel lang. Er werden primitieve en gevaarlijke middelen gebruikt, zoals breinaalden en zeepsop. Illegale aborteurs, die ‘engeltjesmakers’ werden genoemd, hadden vaak geen enkele medische kennis. Niet zo gek dat dit vaak tot complicaties leidde: blijvende onvruchtbaarheid of sterfte van de vrouw. In 1887 werd abortus officieel strafbaar gesteld in het wetboek van strafrecht. Het grote taboe op abortus, stond goed en gedegen onderzoek in de weg. Dit veranderde in de jaren 1960. Vrouwen pikten het niet langer dat de moraal en wetgeving konden bepalen of zij zwanger bleven of niet. ‘Baas in eigen buik’, was de leus van feministische Dolle Mina’s. Engeland was het land dat als eerste met legalisering van abortus kwam, in 1968. Omdat veel vrouwen vanuit Nederland naar Engeland afreisden voor een abortus, werd in 1981 besloten abortus ook in Nederland te legaliseren.

 102. wilmamazone says:

  JJ:

  Ze verbeelden zich waarschijnlijk dat ze er zoveel werk in gestoken hebben dat ze erg veel recht van spreken hebben.

  Als je dan ook nog zo’n d’rop-d’rin-d’raf getroffen hebt, valt dat al hélemaal vies tegen. 😉

 103. Renate says:

  Het zijn niet alleen gelovigen die voor zondagswinkelsluiting zijn. Het een en ander heeft ook te maken met de wens van kleine winkeliers om een dag in de week vrij te zijn, zonder dat men door de grote bedrijven weggeconcureerd wordt, omdat die hun deuren wel open kunnen houden. Zowel mijn grootvader als mijn moeder, die geen van beide gelovig waren, waren wel voor winkelsluiting op zondag. M’n grootvader was zo’n kleine winkelier.

 104. wilmamazone says:

  Tjonge jonge toch! Van der Staaij schijnt sinds gisteravond persoonlijke bewaking te hebben vanwege zijn uitlatingen over abortus en verkrachting. Die bewaking met goedkeuring van de Here of wat?
  http://www.nu.nl/politiek/2895398/van-staaij-krijgt-bewaking-uitspraak.html

  Ook tijdens het televisieprogramma Knevel & Van de Brink had Van der Staaij naar verluidt bewaking bij zich en dat snap ik nou niet helemaal. Hij mag van zijn kerkgenootschap wel op tv verschijnen, maar de achterban mag/kan daar niet naar kijken omdat een televisietoestel in huis verboden is? Die mogen dan ook geen computer e.d.? Want tegenwoordig heb je geen tv meer nodig om vanalles te kunnen zien/terugzien.

  Niet dat ik bedreigingen uiten aan het adres van iemand goedkeur, maar van der Staaij had van tevoren kunnen weten dat hij het nodige voor zijn kiezen zou krijgen omdat dit soort zendingsdrang niet meer van deze tijd is.

  Sinds 1981 is abortus in Nederland gelegaliseerd. Punt.
  Volgens de Nederlandse wet is het afbreken van zwangerschap na de 24e week beperkt en dat is het enige dat soms nog ter discussie staat op de politieke agenda. De eerste vraag in Ref.dag. is dus niet correct/onvolledig beantwoord:

  Is dat een nieuw standpunt van de SGP?

  Nee, in het geheel niet. Zolang de SGP bestaat en zolang abortus een politiek vraagstuk is, is dit het standpunt van de partij geweest.

  Dat de SGP de klok maar wat graag terug zou draaien, is nu al hélemaal bekend en dat daar geen draagvlak meer voor is, zou de SGP nu overduidelijk moeten zijn. Abortus in het 1e trimester is al ruim dertig jaar geen politiek vraagstuk meer en zal dat nooit meer worden en dat is maar goed ook.

 105. JennyJo says:

  @Renate
  Het gaat om de argumentatie, dat god het niet wil. Daar heb ik niks mee te maken, ik wil op zondag kunnen zwemmen.

 106. wilmamazone says:

  Hier een artikel van febr. 2011:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2011/02/05/abortus-geen-aanwijzingen-voor-ernstige-psychische-gevolgen/

  Abortus: geen aanwijzingen voor ernstige psychische gevolgen

  Dat u het even weet. Daarom laat men aan gggristelijke zijde ook geen mogelijkheid onbenut u dood te gooien met onderzoekjes over abortus. Pro-life en anti-abortus-bewegingen nemen hun mond vol over de psychische gevolgen van abortus. Depressiviteit, schuldgevoelens, angst, verdriet en spijt zullen uw deel worden als u besluit uw vrucht af te drijven. Dit is beter bekend als het Post Abortus Syndroom (PAS).

  Oorverdovend is de stilte aan gene zijde als er dan een onderzoek wordt gepubliceerd wat niet in de smaak valt bij de pro-lifers.

  In een van de reacties dit artikel:
  http://nos.nl/artikel/219650-rutte-geen-wijziging-abortustermijn.html

  Rutte: geen wijziging abortustermijn

  Het kabinet is niet van plan om de abortustermijn te verkorten. Premier Rutte heeft dat vandaag (17 feb 2011 red.) gezegd. De premier zei dat nieuwe wetenschappelijke inzichten bekeken moeten worden, “maar volgens mij is dat wetenschappelijk bewijs er helemaal niet.”

  Dus nogmaals: hoezo nu nog een actueel politiek vraagstuk meneer Van der Staaij/SGP?

 107. wilmamazone says:

  In dit stukkie kan ik mij wel vinden wat het onnodig bedreigen betreft:
  http://www.dejaap.nl/2012/08/29/kees-van-der-staaij-staat-volledig-in-zijn-recht/#more-63747

  Kees van der Staaij staat volledig in zijn recht

  Dat SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij in campagnetijd plotseling in het middelpunt van de belangstelling staat is net zo logisch als Alexander Büttner die plotseling bij Manchester United speelt. En toch gebeurt het. Een kijkersvraag in het RTL-programma Wat kiest Nederland over abortus na verkrachting leverde een voorspelbaar antwoord op:………

  Hoe vanzelfsprekend het in dit tolerante (?) en vooruitstrevende (?) land dan ook is dat we de mogelijkheid hebben om abortus toe te passen, zo vanzelfsprekend zou het moeten zijn dat iemand een afwijkende mening mag(!) hebben. Een SGP-er vragen naar zijn standpunt over abortus is altijd retorisch.

  Dat Van der Staaij niet alleen staat in zijn opvatting, bewijst het feit dat hij zo ongeveer een abonnement heeft op twee Kamerzetels. Blijkbaar zijn er pakweg honderdduizend(!) Nederlanders het met hem eens. En het mooie van een democratie is: dat mag!

  (..)Het is bizar dat nu de tendens met beveiligde politici eindelijk lijkt af te nemen – Wilders komt er vermoedelijk nooit meer vanaf- zelfs Kees van der Staaij met een groep bodybuilders over straat moet. Dat vind ik een stuk zorgwekkender dan een kleine minderheid met een afwijkende mening.

 108. JennyJo says:

  Het is geen onderwerp, behalve voor meneer Van der Staaij en geestverwanten. Hij kan er daarom maar het beste enkel in eigen parochie over preken, want daarbuiten zit niemand er op te wachten, integendeel.

 109. wilmamazone says:

  En je bent ook een politiek rund als je met Twitter stunt:
  Ophef om tweet D66-fractielid: ‘Van der Staaij zélf bewijs noodzaak abortus’

  ‘Ironisch eigenlijk: van der Staaij zélf is het ultieme bewijs dat abortus soms hard nodig is’. Dat schreef D66-fractiemedewerker in Amsterdam Pieter Rietman gisteren op Twitter.

  Als het zo doorgaat, weet ik iig zeker op welke partijen ik absoluut niet wil stemmen……..

 110. Renate says:

  Tja, de heer Van der Staaij hoeft wat mij betreft niet dood en doodsbedrijgingen vind ik ook uit den boze. Hoewel ik de standpunten van deze heer en z’n achterban absoluut niet begrijp. Abortus en euthanesie mogen niet, maar tegen de doodstraf heeft men geen bezwaar. Als je dood wilt, mag dat niet, maar als je vervolgens een misdrijf pleegt, mag je wel ter dood worden gebracht?

 111. wilmamazone says:

  @Renate

  Kun je voor alle duidelijkheid even linken en quoten wat de SGP over de doodstraf zegt? Die willen ze in Nederland weer herinvoeren ofzo?

 112. JennyJo says:

  Meneer Van der Staaij mag van mij denken en geloven wat hij wil, voor mijn part gelooft hij dat het heilzaam is om met een duinkonijn te huwen, ik vind alleen dat zijn denksels in eigen kring moeten blijven want velen geloven niet in het bestaan van zijn god – noch in wat voor god dan ook. De gereformeerden zijn vrij om geen abortussen te ondergaan als zij dat om wat voor reden dan ook niet willen. Daar moet het bij blijven vind ik. Soevereiniteit in eigen kring, om het maar even op zijn gereformeerds te zeggen, behalve natuurlijk als het strijdig is met de grondrechten, zoals het participatierecht. 🙂

 113. JennyJo says:

  Standpunt SGP inzake de doodstraf: http://www.sgp.nl/Standpunten?letter=D&standid=59

 114. Renate says:

  Ik las over het standpunt over de doodstraf van de SGP in een interview met de heer Van der Staaij. Hij mag op zich wat mij betreft geloven wat hij wil en als z’n vrouw er mee akkoord is mag hij haar wat mij betreft naar de keuken verbannen, maar hij moet dit wel tot z’n eigen kring beperken.

 115. LK says:

  @JJ: zo werkt het natuurlijk niet in een democratie. Het staat iedereen vrij om een partij op te richten en te proberen zijn/haar standpunten in een wet te verwezenlijken. Zowel de alterneuten (Spirit partij), de pedofielen (NVD), de moslimbashers (uch) en de reformatorischen.
  Natuurlijk zit er een veiligheidsclausule in onze wetgeving om al te drastische plotselinge veranderingen te voorkomen (als het tegen de grondwet ingaat, moet eerst de meerderheid (2/3e?) er mee eens zijn, wordt de kamer ontbonden, komen er nieuwe verkiezingen en moet er opnieuw gestemd worden).

  Overigens vind ik best dat er een discussie over abortus op gang mag komen. De termijn ligt nu op 22-24 weken. Ik ken zelfs verhalen van patienten die met 25 weken naar een ander land trokken om daar alsnog een abortus uit te laten voeren. Het blijft een bizar iets dat in de ene kant van het ziekenhuis een kindje van 24 weken met toeters en bellen en groot inzet van geld en middelen in leven wordt gehouden, terwijl even verderop het leven van zo’n kind beëindigd wordt.
  Ik weet overigens niet of die discussie moet gaan over het verlagen van de termijn, maar meer over hoe we mensen bewustmaken over anticonceptie, etc… De meeste abortussen worden gedaan in de leeftijdscategorie 20-30 en dan ben je te oud om de anticonceptie nog niet begrepen te hebben en vaak te jong om al een volledig gezin te hebben. Dus wat die mensen dan drijft?… (Kleine kanttekening: dat is natuurlijk wel de vruchtbaarste periode van de vrouw en de periode waarin ze seksueel actief is, dus dat er dan meer abortussen zijn is niet zo gek)
  Bovendien zie je dat doordat abortus zo ingeburgerd is er ook vrijwel geen bezwaar tegen bestaat in de goegemeente. Dat is gewoon de feiten negeren: voor veel vrouwen is het helemaal niet zo’n makkelijke keuze. Aan de andere kant zijn er natuurlijk de verhalen van stellen die hun kind al laten aborteren bij goed behandelbare afwijkingen (klompvoetje, open gehemelte). Ik heb ooit een casus gehad van een vrouw die met veel moeite zwanger was geworden middels IVF. Ze was zwanger van een tweeling: de één bleek een grote kans te hebben op, ik geloof, down syndroom, de ander was gezond. Het kind met Down werd geaborteerd, maar in het proces verloor ze ook het andere.
  Hoe maakbaar is het leven, enzo…

  Maar in ieder geval: als mannen (volgens sommigen hier) niet mogen beslissen over vrouwen op dit gebied, dan mogen vrouwen die geen abortus hebben ondergaan dat ook niet. Je weet pas wat het is als je er zelf een keer voor staat.

  Ter info:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/1877468/2011/04/19/Abortusgrens-blijft-staan-op-24-weken.dhtml
  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/publicaties/artikelen/archief/2011/2011-3322-wm.htm
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/05/aantal-abortussen-na-20-wekenecho-verdubbeld/

 116. LK says:

  Het staat in de bijbel dat God de overheid het zwaard heeft gegeven, daarom vinden ze dat de doodstraf mag. Echter, er staat niet heel duidelijk in de bijbel dat abortus niet mag. Het is niet voor niets dat er in het Jodendom niet zo’n harde anti-abortus opstelling is.

 117. wilmamazone says:

  In de bijbel valt uiteraard heel wat te shoppen om tekst te vinden die bij de standpunten past/passend gemaakt kunnen worden met wat fantasie.
  Van der Staaij & Co. mogen best een eigen mening hebben, maar die niet presenteren als onomstotelijke feiten.

  Wat ik ook uiterst hypocriet en laakbaar vind, is het refereren aan pseudo-wetenschappelijk onderzoek/rapport uit de jaren 80 van de vorige eeuw: ‘Politiek, moraal en grondwet’. Normaal gesproken willen ze in deze hoek ab-so-luut niets van katholieken weten, behalve dus als de kulargumenten/drogredenaties in het eigen straatje te pas komen.

  Een geloofsovertuiging en/of vrijheid van meningsuiting is geen vrijbrief om naar believen te draaien/verdraaien of nog erger te liegen en bedriegen.

  Van der Staaij is hoogopgeleid, dus hij had intussen makkelijk kunnen weten dat het rapport van Dr. Stephen M. Krason nergens op gestoeld is en dus niet in de strijd gegooid had mogen worden. Die uitglijder heeft ie toch echt aan zichzelf te danken, en doe je m.i. bovendien aan volksverlakkerij op de wijze waarop kwakzalvers dat ook doen.

  Hij had niet meer moeten/mogen zeggen dan dat het standpunt van de SGP over abortus bekend is en ze nog steeds van mening zijn dat het nooit toegestaan zou mogen worden.

  Wie de billen brandt moet nu eenmaal op de blaren zitten, dus wat dat betreft kan ik geen medelijden met ‘m hebben.

 118. JennyJo says:

  @JJ: zo werkt het natuurlijk niet in een democratie.

  Jawel, zo werkt het dus natuurlijk wel in een democratie. Ik betwist niemand het recht om een politieke partij op te richten. Maar ten eerste heeft de SGP bij lange na geen meerderheid, dat is een uitkomst van het democratisch systeem. Ten tweede – of misschien had ik moeten zeggen: ten eerste – hebben wij grondrechten en die kun je niet zomaar ongedaan maken. Een van die grondrechten is het passief en actief kiesrecht voor iedereen, mannen én vrouwen. Ze zijn er al een keer voor op de vingers getikt dat ze dat hun vrouwen onthouden. Dat mag dus niet en ik zie het echt niet gebeuren dat wat dat betreft de wet teruggedraaid wordt, niet in Nederland maar zeker ook niet in Europa.

  Wat het standpunt m.b.t. abortus na een verkrachting betreft: dat mogen ze zeggen, maar ze mogen het niet aan anderen opleggen. Meneer Van der Staaij gaat simpelweg niet over abortussen, ook niet over die van niet-staatkundig gereformeerde vrouwen, al dan niet na een verkrachting. Hij doet onder andere aan de verkiezingen mee om te proberen dat voor elkaar te krijgen, maar zolang hem dat niet is gelukt hebben zijn opvattingen alleen gewicht (geen rechtskracht!) in eigen kring.

 119. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/412104-vd-staaij-andere-formulering-beter.html

  Vd Staaij: andere formulering beter

  SGP-leider Kees van der Staaij vindt dat hij gisteren niets onjuist heeft gezegd over de kans op zwangerschap na verkrachting. In het Reformatorisch Dagblad blijft hij erbij dat de feiten kloppen.

  eindquote:

  Achteraf gezien zou hij zijn opvatting wel anders hebben geformuleerd. “Om misverstanden zoals je die nu ziet te voorkomen”, zegt hij in het Reformatorisch Dagblad.

  De SGP-leider is geschrokken van de heftige reacties. “Er is een categorie mensen die puur reageert op alleen een flard uit een gesprek en denkt: er moet een galg worden opgericht. Barbertje moet hangen.”

  http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/van_der_staaij_barbertje_moet_blijkbaar_hangen_1_670382

  Van der Staaij: Barbertje moet blijkbaar hangen

  http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/wat_zei_van_der_staaij_precies_1_670320

  De SGP-leider reageerde op een vraag van RTL-journalist Wester over de uitspraak van de Amerikaan Akin die onlangs beweerde dat vrouwen een „mechanisme” hebben waardoor ze bij verkrachting zelden zwanger raken. Zijn exacte woorden:………..

 120. wilmamazone says:

  Volgens zijn woordvoerder zal de SGP-leider het onderwerp na het interview met het Reformatorisch Dagblad voorlopig laten rusten.
  Dat dacht ik ook maar te gaan doen, maar ik keek -zoals bijna elke dag gebruikelijk- ff bij http://botd.wordpress.com/top-posts/?lang=nl

  Als iemand die claimt arts te zijn beweert dat abortus na verkrachting o.a. de preventie van borstkanker in de weg staat, kan ik het uiteraard niet laten:
  http://ingridairam.wordpress.com/2012/08/28/over-abortus-kees-van-der-staaij-en-de-publieke-overreactie/
  Over abortus, Kees van der Staaij en de publieke overreactie

  (..)Dat kind kan er niks aan doen dat hij verwekt is door iemand die zich als schoft gedroeg, maar zou desondanks in stukken geknipt of weggezogen mogen worden. Daarnaast kan je daarmee de vrouw nogmaals schaden, zowel lichamelijk als geestelijk (denk bijvoorbeeld aan een vergrote kans op borstkanker, beschadiging van de baarmoeder door de procedure of vergrote kans op psychische problematiek die er soms is). Met andere woorden, waar er op het moment van de verkrachting één slachtoffer is, komen er op deze manier twee en wordt mogelijk het eerste slachtoffer meermalen leed aan gedaan. Dat lijkt me toch niet helemaal de bedoeling.

  Ik heb ook het door Ingrid Airam bijgevoegde artikel gelezen en daarin wordt o.a. gesteld dat abortus als een tweede verkrachting is.

 121. JennyJo says:

  ROTFL!

 122. wilmamazone says:

  JJ:

  ROTFL!

  Eerlijk gejat van Cryptobulles. 😉

  Ik was/ben research aan het doen n.a.v. de Heilige Gianna Beretta Molla, beschermheilige van moeders, artsen en ongeboren kinderen, die prominent op de homepage staat van bovenstaande basisarts Ingrid Airam.

  Je vraagt je toch af of fundamentalisten zomaar elk beroep mogen uitoefenen nietwaar, en waarom bij geneeskundige opleidingen niet beter gescreend wordt?
  Als het aan de 25-jarige Ingrid Airam ligt, zou de klok makkelijk minstens 50 jaar teruggedraaid worden. Als ik het goed begrepen heb, is het kind pas enkele jaren geleden volledig bekeerd/heeft ze Het Licht gezien in katholieke huize. Ben nog wel even bezig met lezen daar.

 123. Renate says:

  Die late bekeerlingen zijn vaak het ergst.

 124. DaSilva says:

  De volgende stelling komt van een prominente priester “Bij misbruik is jongere vaak de verleider”

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3308541/2012/08/30/Prominente-priester-Bij-misbruik-is-jongere-vaak-de-verleider.dhtml#.UD9VusOsAcw.facebook

  ‘Veel mensen gaan er vanuit dat zo iemand handelt vanuit voorbedachten rade – ze zien een psychopaat’, vertelt Groeschel op de nieuwssite National Catholic Register. ‘Maar
  zo gaat dat niet. Stel: een man heeft een zenuwinzinking en een jongere zet zijn zinnen op hem. In veel gevallen is de jongere – van 14, 16 of 18 jaar – de verleider.’

 125. JennyJo says:

  Zelfs al zou dat waar zijn – waar ik overigens niks van geloof – dan nog moet de volwassene de wijste zijn er er niet op ingaan. Zo simpel is dat.

 126. Renate says:

  Ja en de arts die met z’n patiënte naar bed gaat, is door de patiënte verleid. Een variant op de vrouw die er zelf om vroeg om verkracht te worden.
  Zelfs als een vrouw of kind die aan iemands hoede is toevertrouwd, een poging zou doen om de persoon te verleiden, moet deze toch de wijste zijn. Dit geldt voor iedereen, of het nu een kind of een geestelijk gehandicapte, of een psychiatrisch patiënt is.
  Moeten we kinderen ook maar een boerka laten dragen, zodat ze geen priesters kunnen verleiden? Je zou bijna medelijden met mannen krijgen. Ze zijn zo gemakkelijk te verleiden, dat vrouwen zich maar het beste kunnen verhullen en nu zou dit dus ook voor kinderen gelden.

 127. JennyJo says:

  Ja, het is niet veel soeps met die mannen, eigenlijk kunnen ze helemaal niks qua zelfbeheersing. Maar frappant is natuurlijk wel dat het altijd de misdrijvers zijn die dit soort laffe verhalen ophangen.

 128. wilmamazone says:

  Waar ik al hélemaal van over mijn nek ga, is kinderporno en dat lijkt ook dweilen met de kraan open. Die daders zullen óók hun eigen hoofdstuk geschreven hebben in het Grote Seks Smoezenboek.

  http://nos.nl/artikel/412897-kinderpornomaker-vs-gepakt-via-m.html

  Kinderpornomaker VS gepakt via M.

  In het internationale onderzoek naar kinderporno waarbij Robert M. is opgepakt is nog een verdachte aangehouden. Het gaat om een 38-jarige man uit Kansas City in Amerika.

  Hij wordt verdacht van het produceren van kinderporno. Eén slachtoffertje heeft verklaard dat de verdachte hem met een pistool bedreigde, terwijl hij seksuele handelingen bij de man moest verrichten.

  en meteen een update:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3309011/2012/08/31/Kinderporno-op-computer-pastoor-aangetroffen.dhtml

  Kinderporno op computer pastoor aangetroffen

  Bij een Veldhovense pastoor is een kleine hoeveelheid kinderporno op zijn computer aangetroffen. Dat meldde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie vrijdag. Het gaat niet om zelfgemaakte porno.

 129. JennyJo says:

  Ja, die kinderen weten ook precies hoe ze een man met een pistool moeten verleiden, uitgekookt tot en met!

 130. wilmamazone says:

  De meest uitgekookten zijn uiteraard de baby’s, peuters en kleuters die op mogen treden in een pornofilm……….

 131. Renate says:

  Ja en dan kan je als pedofiel nog beter in Thailand zitten. Dan hoef je geen smoesjes te verzinnen over kinderen die je verleid hebben, maar geef je hen of hun familie gewoon een fooi, waarna ze spontaan hun aanklachten intrekken.

  En ach, die arme pastoors en priesters, die in momenten van hoge nood ineens door een kind verleid worden. Geeft een heel nieuwe betekenis aan de uitspraak “laat de kinderkes tot mij komen”.

 132. JennyJo says:

  En ach, die arme pastoors en priesters, die in momenten van hoge nood ineens door een kind verleid worden. Geeft een heel nieuwe betekenis aan de uitspraak “laat de kinderkes tot mij komen”.

  God ja, daar zeg je wat! Brrrr….

 133. wilmamazone says:

  Akin en Van der Staaij drukten zich -uiteraard achteraf gezien- al ‘ietwat ongelukkig uit’ en hier is de volgende:
  Priester: sorry dat ik misbruikte tieners verleiders noemde

  De prominente Amerikaanse priester die deze week stelde dat tieners bij seksueel misbruik niet zozeer slachtoffer maar verleider zijn, biedt zijn excuses aan. In een verklaring vertelt Benedict Groeschel dat zijn ‘manier van uitdrukken niet meer zo helder is als vroeger’

  Ach denk ik dan, vroeger zou ie er makkelijk mee weggekomen zijn, maar na heftig verontwaardigde reacties lukt dat in 2012 niet meer. Of zijn eigen orde toen ook gekomen zou zijn met:

  ‘Zijn gezondheid, geheugen en cognitief vermogen zijn de afgelopen maanden sterk achteruitgegaan. (…) Hoewel die zaken zijn opmerkingen niet legitimeren, helpen ze ons te begrijpen hoe zo’n betrokken man zoiets fouts, ongevoeligs en oneigens kon zeggen.’

 134. Renate says:

  De redenering vind ik toch wat vreemd. Meneer drukt zich zeer helder uit, maar is vergeten een nuance aan te brengen. Alsof het met die nuance ineens anders ligt.

 135. wilmamazone says:

  Hervormde theoloog waarschuwt: Donald Duck lezen is zondig

  Een godvrezende, bijbelgetrouwe christen doet niet aan ledig vermaak. Maar mag hij wel de Donald Duck lezen? Beter van niet, schrijft de Katwijkse theoloog M. Muilwijk op de online vraagbaak Refoweb.

  Iedere zondag meermaals ter kerke gaan, geen of nauwelijks televisie kijken: ‘zwarte kousen’, orthodox-protestantse christenen, zijn doorgaans niet bepaald enthousiast over de andersgelovige buitenwereld. Wat Muilwijk betreft kunnen reformatorische gezinnen beter ook het ‘vrolijke weekblad’ op de zwarte lijst zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: