Het hart vasthouden voor 2013

facepalm-jesus-222x150
Op 22 december werd ik vroeg wakker en luisterde naar de oorverdovende stilte, die slechts even werd onderbroken door het geluid van mijn koffiezetapparaat en het opstarten van de computer. Ik woon erg rustig, maar deze morgen leek het stiller dan normaal. Toen de wereld langzaam verlicht werd door het ochtendgloren, bleek ook buiten geen milimeter veranderd te zijn en gek genoeg voelde ik teleurstelling.

Ik dacht aan alle links die ik al klaar had staan over Tips om de kersthel te overleven en Hoe voorkom je kerststress in de keuken en aan tafel? en de prangende vraag: Heeft u de kerstinkopen al gedaan? en nog zo vanalles, maar het kwam er niet van om er een artikeltje over te schrijven. Een flauwekuldip werd mijn deel en had behoefte aan wel twee facepalms, en een paar extra handen voor tegen de oren. Ik kon het niet meer, of maar met moeite, zien en (aan)horen.

De kerststress is inmiddels moeiteloos overgegaan in ondermeer de vuurwerkstress, en daarna is het wachten op de 1e verschijnselen van de voorjaarsstress en de vakantiestress en, en, en.

Ik dacht aan de woorden van Renate:

Ja, als de wereld niet vergaat, dan vindt er in ieder geval een bewustzijnsverandering plaats. Maar die wordt alleen opgemerkt door de mensen die er in geloven.
Ik zal maar niet verwachten dat die bewustzijnsverandering betekent dat al deze mensen ineens inzien dat ze al die tijd apekool hebben lopen verkopen.

Op 23 dec. ontdekte ik wat bewustzijnsverandering voor sommigen betekent, en werd ik met stomheid geslagen:

Daarnaast moeten we niet vergeten dat de moordpartij op deze kinderen plaatsvond, precies 1 week voor de 21ste December, de energetische overgangspoort waar we inmiddels doorheen zijn. Het kweken van wereldwijde ontzetting en angst voor de levens van je kinderen, is één van de beoogde gevolgen van deze aanslag. Er zijn inmiddels veel mensen bezig op het internet om naspeuringen te doen naar de ‘losse eindjes’, die aan de officiële versie van deze aanslag hangen..!

Ik deed snel wat research over de Sandy Hook Shooting, maar de smerigheid die ik vond te erg voor woorden. De energetische overgangspoort, ja aan m’n hoela! Het blijkt beschouwd te worden als een vrijbrief voor nóg meer kwaadaardigheid. Als dit het licht is dat ook in Nederland moet blijven schijnen, had ik op de 21e mijn portie graag aan Fikkie gegeven.

Ik dacht inmiddels voldoende hufterproof te zijn, maar word nog steeds -het liefst op onverwachte momenten- geraakt door ongeleide projectielen, en slaat de moedeloosheid stevig toe. Op de laatste dag van 2012 houd ik mijn hart alvast vast voor 2013, want het gaat maar door en gaat maar door met ondermeer het beantwoorden van de supersmerige vraag van eergisteren: Had Emily Parker een tweelingzusje..?, en gisteren poepleuk verder met: ‘t Creepy verhaal van de Sandy Hook-basisschool..!:

‘Over de verschillende interviews met nabestaanden van Sandy Hook kan ik als ik puur op mijn onderbuikgevoel af ga, het deugd niet! het klopt niet hoe deze ouders reageren, zie geen dikke wallen van het huilen en de slapeloze nachten, geen verdrietige trekken op het gezicht, geen doffe blik,ik zie enge lachende gezichten, sprankelende ogen alsof er iets te vieren valt bijna, fris gebadderd en in het pak of nette jurk met make-up enkeurig gekamde haren,alsof er niets aan de hand is!!!
Ik voel me erbij alsof ik in een film zit waarin niet menselijke wezens, psychopaten een rol neerzetten. Ook nog zo’n punt: ze hadden bewijs over het motief van de dader, maar je hoort er helemaal niets meer over, het wordt verder doodgezwegen.’

Hoe diep kunnen (mede)mensen nog zakken en waarom wordt er geen paal en perk aan gesteld? De berg bagger wordt steeds maar hoger zo lijkt het, en dat alles onder het mom van vrijheid van meningsuiting.

Vanmorgen werd ik gelukkig ook geraakt door een berichtje waarin de liefde, en waardering, uitgesproken werd voor de (v)echtgenoot.
Tja…het is een enorme open deur, maar het zijn inderdaad de kleine dingen die het doen. Daarom ga ik nu maar eens oliebollen bakken want die, ook nog peperdure, vetbollen blief ik niet. Voor een paar cent de lekkerste bollen van de hele wereld, jammie jammie!

En nee..ik ben nog niet zover om iederéén een prettige jaarwisseling te wensen, want sommigen zou ik toch met liefde en plezier naar de maan schieten ofzo. Enkele reis. Opgeruimd staat netjes. Morgen een nieuw begin.

80 Responses to Het hart vasthouden voor 2013

 1. Renate says:

  Tja, wat kun je verwachten van want to know en niburu? Deze mensen zijn zo geschift, dat je ze het beste maar kunt isoleren van alles wat maar op enige mogelijke wijze verbinding kan leggen met internet.

  Dit keer geen appelbeignets bakken. Ben na Tweede Kerstdag een beetje ziek geworden en heb nog steeds problemen met m’n maag. Maar vooruit, die gaan ook wel weer over. Voor vanavond nog wel wat vis gekocht om wat vishapjes te maken.

  Voor iedereen die de flauwekul van Niburu en aanverwante organisaties niet geloofd, een gelukkig nieuwjaar gewenst.

 2. wilmamazone says:

  Renate:

  Tja, wat kun je verwachten van want to know en niburu? Deze mensen zijn zo geschift, dat je ze het beste maar kunt isoleren van alles wat maar op enige mogelijke wijze verbinding kan leggen met internet.

  Naast Don’tWantToKnow en Niburu zijn er nog tig sites die in de virtuele isoleercel kunnen, en van wat er dan nog overblijft word ik ook niet (altijd) vrolijk. Het wordt steeds lastiger om een grens te trekken en als medebeheerder van deze site, kan ik dan net zo goed ophouden met bloggen als ik mijn ogen wens te sluiten voor het totaalplaatje.

  Niet dat ik alles met punt en komma lees, maar ik vind wel dat ik op de hoogte moet zijn van wat er zoal speelt op deze aardkloot en met name de zaken die de lichamelijke en/of geestelijke gezondheid aangaan. Het kan dat ik er teveel werk van maak en eens nodig moet gaan netzconsuminderen in 2013. Dat goede voornemen heb ik wel vaker gehad, maar dat verdomde bloed dat telkens toch weer kruipt waar het niet gaan kan………..*zucht*

 3. wilmamazone says:

  Ik stoorde me vanmorgen ook aan de berichtgeving en wilde daar net wat over posten, maar GeenStijl bleek me voor met: Dit vindt Nederland dus een rustige jaarwisseling

  Voor zover we tot nu toe weten, waren er ondermeer ook ‘Minder jongeren met oogletsel’ en komen er maar een paar -geheel of gedeeltelijk- blinden bij. Doorlopen mensen, want het valt allemaal zó mee!

  Alles beter dan o.a. met een vuurwerkbril voor joker lopen nietwaar?

 4. Renate says:

  Onder een rustige jaarwisseling lijkt men ieder jaar iets anders te verstaan dan ik er onder zou verstaan. De gebeurtenissen op een ‘rustige’ jaarwisseling zouden op een andere dag in het jaar, afgezien misschien op dagen tijdens een EK of WK voetbal, beslist niet als rustig betiteld worden.

  Ja, de hoeveelheid websites met verwerpelijke onzin is beslist groter dan alleen Niburu en Want to know. Dat zijn gewoon de bekendste. En als je er over wilt schrijven, zul je ze wel moeten lezen. Overigens vind ik de reacties bij sommige, misschien wel fatsoenlijke blogs, bijvoorbeeld bij Barracuda, wel van een dermate dieptreurig niveau, dat ze met de eerder genoemde blogs te vergelijken zijn. De reacties lees ik dan ook vaak maar niet meer, om m’n maaltijd niet onmiddellijk te verliezen.

 5. Jan Willem Nienhuys says:

  ik heb gisteren geprobeerd een artikel in de laatste Skeptical Inquirer te lezen. Het was een nogal onverteerbaar stuk met sociologenonderzoek (heel veel statististische analyse op verzamelingen vragenlijsten) maar er stond iets opmerkelijks in.

  Mensen die geloven in de ‘mayaprofetie’ (wat dat dan ook is) geloven tegelijkertijd niet in enigerlei concrete voorspelling die deze inhoudt. Kennelijk (zo is mijn interpretatie) interpreteren de gelovigen die profetie als ‘er gaat iets belangrijks gebeuren, maar we weten niet wat, en pas als het gebeurd is, dan weten we het’. In het artikel zelf stond iets over ‘gestalt’, maar ik was te slaperig om die abstracte sociologenpraat te kunnen volgen op dat punt.

  Als ik af en toe wil ontspannen zap ik wat. Zo kwam ik een cabaratier tegen, net toen die over SGP’er Van der Staaij praatte. VdS had gezegd dat de kans om na verkrachting zwanger te worden heel klein was. Maar 7% (volgens mij ongeveer dezelfde kans als bij elk onbeschermde
  coïtus…). Cabaretier verbaasde zich erover dat VdS toen bescherming kreeg na dreigementen. De kans dat je wat overkomt na een dreigement is toch veeeeel kleiner dan 7% ? Nou dan! Toch?

  Toen kon er weer uren tegen (tegen het saaie administratieve werk).

 6. wilmamazone says:

  Renate:

  Onder een rustige jaarwisseling lijkt men ieder jaar iets anders te verstaan dan ik er onder zou verstaan. De gebeurtenissen op een ‘rustige’ jaarwisseling zouden op een andere dag in het jaar, afgezien misschien op dagen tijdens een EK of WK voetbal, beslist niet als rustig betiteld worden.

  Hier nog een voorbeeld van wat ik vanmorgen ook al ong. zo zag:

  Hoe verliep de Oudjaarsnacht? Ach, wat is je norm van rustig of onrustig? Of vreedzaam of gewelddadig?

  Je kunt makkelijk de indruk krijgen dat het nat en rustig was.

  Voor deze ‘ik stond erbij en keek ernaar’ zijn al hélemaal geen woorden te vinden:

  (..)De politie vroeg omstanders water te gaan halen om de brandwond te koelen, maar daar gaf niemand gehoor aan.(..) (..)In plaats van te helpen, werd tijdens het verzorgen van de jongen vlakbij nog meer vuurwerk afgestoken. Daardoor had een van de agenten tijdelijk geen gehoor meer. De ambulance voor de jongen was op dat moment onderweg.(..)

  Ikke en de rest kan stikke, is de Westerse moraal. Zonder vragen jaren jagen op het ondermaanse goud. Twee seconden slaan soms wonden die ik zwijgend achterhoud…….

 7. wilmamazone says:

  JWN:

  (..)Cabaretier verbaasde zich erover dat VdS toen bescherming kreeg na dreigementen. De kans dat je wat overkomt na een dreigement is toch veeeeel kleiner dan 7% ? Nou dan! Toch?

  Toen kon er weer uren tegen (tegen het saaie administratieve werk).

  Van ondermeer deze uitspraak van Guido Weijers kikkerde ik ook behoorlijk op. 😉

 8. Renate says:

  Ja ons plezier mag niet onderbroken worden door zoiets onbenulligs als het behandelen van een brandwond.
  Ik heb een gloeiende pesthekel aan vuurwerk. Inmiddels ben ik er iets minder bang voor, maar toen mijn moeder bij de jaarwisseling van 1981/82 in het ziekenhuis lag, was er iemand zo aardig om een stuk vuurwerk vlak achter me de tram in te gooien, zodat ik het bezoek aan m’n moeder moest combineren met een bezoekje aan de eerste hulp, voor een fluitend oor. Een gehoorbeschadiging heb ik er gelukkig niet aan overgehouden. Ik hoor nog steeds alles, tot vervelens toe.

  Of het een en ander alleen een Westers probleem is, weet ik niet. Op de Filipijnen is er met Kerstmis brand in een krottenwijk geweest, waarbij de brandweer met stenen en dergelijke werd bekogeld, omdat ze niet snel genoeg blusten of zo.

 9. wilmamazone says:

  Renate:

  Of het een en ander alleen een Westers probleem is, weet ik niet. Op de Filipijnen is er met Kerstmis brand in een krottenwijk geweest, waarbij de brandweer met stenen en dergelijke werd bekogeld, omdat ze niet snel genoeg blusten of zo.

  Voor alle duidelijkheid het hele gedicht dat ene Jos halverwege de jaren 80 schreef:

  ik kom niet klaar met deze wereld
  ik voel me een misplaatste clown.
  een Gekke Teuntje
  die zijn deuntje
  van de mensen zingen mag.
  zij verbergen
  zich als dwergen
  daaglijks achter hoongelach.

  vroeger heb ik leren bidden
  maar ik weet niet meer waarvoor.
  voor de Vromen
  had toen Rome
  altijd wel een antwoord klaar.
  woorden bleven
  maar ze geven
  een verouderd repertoire.

  tranen transporteren vragen
  maar geen mens meer die het ziet.
  al het leed
  wordt uitgekleed
  in klinieken van beton
  ver verborgen
  zonder zorgen
  boeken wij de zomerzon.

  ikke en de rest kan stikke
  is de westerse moraal.
  zonder vragen
  jaren jagen
  op het ondermaanse goud.
  twee seconden
  slaan soms wonden
  die ik zwijgend achterhoud.

 10. wilmamazone says:

  Hoop doet leven zegt men. Zou het toch nog wat worden in 2013? Dit is alvast een spetterend begin:
  Alternatieve behandelaars zoals acupuncturisten en osteopaten hebben, na jarenlang politiek gekrakeel en tijdrekken, vanaf vandaag/1 januari geen recht meer op btw-vrijstelling.

 11. Jan Willem Nienhuys says:

  Ikke en de rest kan stikke, is de Westerse moraal.

  In het oosten kunnen ze er ook wat van. Ik herinner me nog de opwinding dit jaar in China toen iemand (een kind?) lag dood te gaan op straat en iedereen er met een boogje om heen liep. Dat was gedeeltelijk ingegeven door de angst voor iets anders: als je iemand helpt en het gaat fout dan zullen het slachtoffer of de nabestaanden je verantwoordelijk houden en dan krijgen ze nog de rechters mee; op zijn minst moet je dan een enorme schadevergoeding betalen.

  In het ‘Oosten’ staat de eigen familie voorop en dan een hele tijd niks, en dan komt ‘eigen volk’ en dan weer een hele tijd niks …

  In het nabije Oosten ging het weer anders dan in het verre Oosten maar daar is het niet beter, vrees ik.

 12. wilmamazone says:

  Ik houd mijn hart vast voor 2013 als zelfs de NOS berichten uit de boulevardpers gaat/blijft posten:
  ‘Van der Vaart en Sylvie uit elkaar’

  Jullie willen niet weten hoe vaak dit item bij ons gelezen is, en nog steeds wordt:
  Sylvie van der Vaart kaal.

  Mijn goede voornemen was/is om eens wat vaker 3e rangssites -waaronder voor mij ook de Telegraaf en het AD- over te slaan, maar dat lijkt dus geen zin te hebben. *zucht*

 13. Renate says:

  Tja, als het om voetballers gaat, is alles nieuws, of het nu in de boulevardpers staat of niet.
  Moet ineens denken aan “Im nächsten Leben werd’ ich Spielerfrau” van Heinz Rudolf Kunze.
  http://werkzeug.heinzrudolfkunze.de/musik/songs/imnaechstenlebenwerdichspielerfrau.html

 14. wilmamazone says:

  Gelukkig kwam het voor Silvie niet als een donderslag bij heldere hemel, want ze zag op de trouwdag al een omen van de breuk.

  Volgens de vriendin heeft Sylvie de afgelopen jaren vaak teruggedacht aan het bewuste moment. “De eerste keer was natuurlijk toen zij ziek werd. Toen dacht de bijgelovige Sylvie dat haar angst waarheid zou worden. Dat Maria tóén al had willen zeggen dat zij met Raf niet oud zou worden.”

  Dan toch maar ff klikkerdeklikken naar de bron met het bestbewaarde geheim van haar huwelijksdag!, dat een Mariakaars blijkt te zijn die absoluut niet wilde branden. Agossie!

  Het sprookje van het meisje/Meis met de bruidsjurk van honderdduizend euro en een goedkope flutkaars en geen ‘ze leefden nog lang en gelukkig’, want daar stak Maria dus een stokje kaarsje voor.

  Dat alles op nuchtere maag in het begin van 2013. Gek hè dat ik mijn hart vasthoud voor de rest van dit jaar? Ondermeer Barracuda had ik namelijk van tevoren al voor mijn kiezen gehad.

  Het lijkt me voor Sylvie verstandig om zich volgende week naar Oudewater te begeven en haar zieltje te luisteren te leggen bij Johan Oldenkamp, want zowel op 8, 9, 10 en 11 januari:

  Wie inzage wenst in de eigen geboortehoroscoop, die vermeldt bij de aanmelding ook de eigen geboortedatum, -tijd en plaats.

  Wie weet stond het bij haar geboorte al in de sterren geschreven; je weet maar nooit…..

 15. wilmamazone says:

  ‘Sylvie ging naar haar trainer, at wat, en ging naar huis. Daar hebben we beelden van’

  Televisierecensent Jean-Pierre Geelen volgde het echtscheidingsdrama van de Van der Vaartjes via Showniews, Boulevard en de NOS en keek zijn ogen uit. ‘Nieuwste trouvaille is de ‘imagodeskundige’, een professie die jaren universitaire studie vergt.’

  eindquote:

  Toch nog opmerkelijker was de legitimatie van Sacha de Boer in het sterrenjournaal van de NOS: ‘Een echtscheiding is niet zo bijzonder, zeker niet in een land waar twee op de drie huwelijken stranden. Maar soms praat iedereen erover.’ De correspondent in Duitsland: ‘Ook serieuze media pakten uit over de klap die Rafael haar op oudejaarsavond had verkocht.’

  En zo toastte ieder zijn eigen glaasje op deze sprankelende nieuwsjaarsreceptie. Je keek je ogen uit, als imagodeskundige.

  De 1e week van januari is nog niet voorbij…….

 16. Renate says:

  Tja, alles draait om kijkcijfers. Als RTL iets prominent in het nieuws brengt, kan de NOS niet achterblijven. De mensen willen het weten en ook de NOS geeft de mensen het nieuws dat ze willen horen.

 17. Renate says:

  Natuurlijk De Speld. En je moet je vrouw natuurlijk nooit in het openbaar slaan. Dat doe je achter gesloten deuren, zodat niemand het ziet.

 18. wilmamazone says:

  De NOS weer met in grote chocoladeletters: Column Sylvie: een knaljaar!

  In een gisteren verschenen column in tijdschrift Grazia vertelt Sylvie van der Vaart over het geweldige eindejaarsfeest dat ze gehad heeft. Zij en haar man Rafael zijn “proostend 2013 ingegaan”, schrijft ze.

  eindquote:

  Adjunct-hoofdredacteur Nobel van Grazial noemt het “een stukje literaire vrijheid”. Omdat de column pas op 2 januari zou verschijnen besloot Sylvie in overleg met de redactie het stukje over het eindejaarsfeest in de verleden tijd te schrijven.

  Toen het nieuws over de breuk gisteren naar buiten kwam was het blad al gedrukt. Van der Vaart heeft een wekelijkse column in Grazia. Nobel heeft “geen idee of die van komende week binnen gaat komen”.

 19. Renate says:

  Tja, de NOS kan het nooit goed doen. Als ze zich niet met dit soort onzin bemoeien, krijgen ze het verwijt elitair te zijn en als ze er wel aandacht aan besteden, krijgen ze het verwijt dat ze zich met echt nieuws bezig moeten houden.

 20. wilmamazone says:

  Omdat een politierechter in Den Haag van mening is dat de jaarwisseling als een normale uitgaansnacht beschouwd moet worden, werd er mild gestraft.

  Dat leverde volgens de politiebond veel frustatie op onder agenten en ook het OM deelt de teleurstelling over de lager uitgevallen straffen.

  Heeft supersnelrecht op deze manier wel zin vraag ook ik me af, als ook nog blijkt dat een rechter in Rotterdam wèl de strafeisen volgt van geweld op oud en nieuw.

  Het OM eist sinds een aantal jaar structureel hogere straffen voor wandaden die tijdens de jaarwisseling worden gepleegd, namelijk 75 procent hoger dan anders. Wanneer het gaat om geweld tegen bijvoorbeeld politie of hulpverleners, eist het OM 200 procent hogere straffen.

  Of het in 2013 gaat lukken om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen?

 21. Renate says:

  De grote vraag blijft wat mij betreft of al deze strengere straffen daadwerkelijk helpen. Over het algemeen zijn er flinke hoeveelheden alcohol in het spel en als mensen straalbezopen zijn, zullen ze echt niet nadenken over de consequenties van hun gedrag, hoe streng de straffen ook mogen zijn. Volgend jaar zijn ze die weer vergeten en gaat het gewoon weer mis. Pogingen om het drankgebruik aan banden te leggen zullen wel weer als betuttelend worden uitgelegd.

 22. wilmamazone says:

  Er vragen zich gelukkig nog meer mensen af wat Rafael en Sylvie in onze ‘serieuze’ media doen.
  Wat doet de breuk tussen Rafael en Sylvie van der Vaart in het Achtuurjournaal? En waarom haalt het beroemde koppel een dag later de voorpagina van nrc.next? De ‘serieuze’ media moesten het gisteren en vandaag ontgelden omdat de scheiding tussen twee beroemde Nederlanders prominent gebracht werd. Belachelijk, was de teneur op Twitter. nrc.next-chef Hans Nijenhuis pareert: ‘Als het het eerste is waar je het met anderen over hebt, is het nieuws’.

  Moeten de media die zichzelf een imago van kwaliteit hebben aangemeten, en in dit geval met name de NOS en nrc.next, dergelijk plat nieuws zo prominent meenemen? Op Twitter kreeg de NOS de wind van voren tijdens en na het Journaal, waarin het onderwerp een kleine twee minuten zendtijd kreeg: het was ‘NOS Boulevard’ geworden. “Voortaan aan het eind niet naar het weer, maar naar Wilma Nanninga.”

 23. wilmamazone says:

  http://www.joop.nl/media/detail/artikel/17878_nos_blundert_twee_keer_op_een_dag/

  NOS blundert 2 keer op 1 dag
  Journalistiek geklungel met reportage over gsm-straling en doodgestoken meisje

  Is de NOS nog een serieuze nieuwsorganisatie? De omroep ligt al langer onder vuur vanwege de onderwerpkeuze en het luchtige karakter van het Journaal. Zo besteedde de NOS gisteren volop aandacht aan een echtscheiding tussen een profvoetballer en een tv-presentatrice die beiden in Duitsland werkzaam zijn. Dat society-‘nieuws’ werd gebracht na een reportage over Syrië.

  Morgen pas dag 4 van het nieuwe jaar en de moed begint me nu al in de schoenen te zakken.
  Tot nu toe is er nog niet veel van gebakken.

  We wensen elkaar -op de automatische piloot- het beste tussen bergen bagger, putluchten en stinkende beerputten of wat? Het beste ook (meteen) leveren kost teveel moeite of wat?

 24. wilmamazone says:

  Renate:

  (..) Overigens vind ik de reacties bij sommige, misschien wel fatsoenlijke blogs, bijvoorbeeld bij Barracuda, wel van een dermate dieptreurig niveau, dat ze met de eerder genoemde blogs te vergelijken zijn. De reacties lees ik dan ook vaak maar niet meer, om m’n maaltijd niet onmiddellijk te verliezen.

  Soms kan ik niet eens volgen waar de vaste reageerders bij Barra het over hebben, dus sla ik die ‘discussies’ vaak over of scrol ze snel even door. Neemt niet weg dat ik vind dat Barracuda vaak ijzersterke stukkie’s schrijft; zo ook vandaag. De gesproken nieuwjaarswens van Micha Kat blijkt niet in goede aarde in het water gevallen te zijn en daar krijg ik goede zin van eerlijk gezegd/dat werkt op mijn gevoel voor humor.

  Het doet me denken aan die mop met een baard, over twee gekken die samen wandelen in de tuin van een gekkenhuispsychiatrische inrichting en de een tegen de ander zegt: ‘Vooruit, laat mij nou ook eens in het midden lopen!’

 25. wilmamazone says:

  Naar verluidt hoeft Silvie volgende week niet naar Johan Oldenkamp, want ze werd/wordt al bijgestaan door medium Sarina Bruens.

  Sylvie noemt het medium haar ‘coach’ en zou haar zelfs aan huis laten komen. De invloed van Sarina werd steeds groter: “Het ging van kwaad tot erger” vertelt een ingewijde vandaag aan De Telegraaf.

  Nu maar hopen dat deze Sarina een keurmerk heeft………

 26. Renate says:

  Tja, dan kan ik me voorstellen waarom Sylvie een tik van Rafael heeft gekregen. Na een klap van de molen kon dat er ook nog wel bij.

 27. Jan Willem Nienhuys says:

  Een van de bekende roddelbladen, ik meen Privé pakt deze week flink uit over de relatie Sylvie – Sarina .

 28. Renate says:

  Roddelbladen? Die laat ik zelfs bij de kapper links liggen.

 29. wilmamazone says:

  Nounounou,noumoe, ik vind dat showbizzdeskundige Evert Santegoeds wel èrg ver gaat door te stellen dat we allemaal met open ogen in het sprookje van het perfecte huwelijk van Syl en Rafje zijn getrapt. O.a. ik heb niks met voetballers en ook niet met (levende) Barbiepoppen.

  Het weekblad Privé schijnt vandaag te zijn gekomen met een 40 pagina’s dikke special over de scheiding. Toch knap om dat in zo’n korte tijd volgeluld volgeplempt te krijgen, zelfs met een hoop duimzuigerij.

 30. Renate says:

  Sprookjeshuwelijken bestaan niet en met voetballers en levende barbiepoppen, of ze nu Sylvie heten of een andere naam hebben heb ik minder dan niets.

 31. Hans says:

  Iedereen lekker stiekum smullen van de scheiding van het jaar.
  En in Syrië zijn er intussen al 60.000 doden gevallen. Daar zien en horen we maar af en toe iets over.
  Ik vind het ronduit walgelijk!

 32. Renate says:

  Een scheiding van bekende Nederlanders is vermoedelijk iets gemakkelijker te behappen voor de meeste mensen dan het gedoe in Syrië, waar men nauwelijks nog weet wie de goeden en wie de slechten zijn. Weliswaar is de heer Assad een schoft, maar de ontwikkelingen in andere landen hebben inmiddels ook geleerd dat de tegenstanders van schoften er misschien ook wel ideeën op na houden waar we niet op zitten te wachten.

 33. Renate says:

  Hier- voor de zoveelste keer- uitleg waarom de straling van mobieltjes ongevaarlijk is.

  En natuurlijk weer een hoeveelheid reacties, waar je broek van afzakt. Zelfs nog iemand die aan komt emmeren met de gevaarlijke kwakzalverij die Germaanse NIeuwe Geneeskunde heet.

 34. wilmamazone says:

  De NOS doet het wéér op basis van berichtgeving in een boulevardblad en een/DE twitterfoto van Sylvie.

  In 2013 nóg meer werk om het nieuwskaf van het koren te scheiden. Een opstekertje is dan de opfriscursus van Mallemoeder, maar of die door de juiste personen gevolgd wordt/gaat worden?

  Ik houd mijn hart voorlopig nog maar even vast.

 35. Renate says:

  Tja, als men vanmorgen bij RTL aankomt met meer nieuws over Nederlandse voetballers in Duitsland, natuurlijk uit Bild, waar men vervolgens ook het nieuws over het nieuwe vliegveld in Berlijn uit haalt, terwijl het Duitse ontbijtprogramma wel het nieuws over de vertragingen bij het nieuwe vliegveld van Berlijn brengt, maar niets over de huwelijksperikelen van voetballers in Duitsland, dan ga ik me toch wel afvragen waar het een en ander over gaat. Het wordt echt tijd dat men in Nederland eens het verschil leert tussen nieuws en roddels.

 36. JennyJo says:

  Samenvatting nieuws Sylvie en Rafael: vrouw gaat scheiden, buuf ook.

 37. Renate says:

  Lekker belangrijk.

 38. JennyJo says:

  Toen ik het opschreef moest ik al gapen, want gaat helemaal nergens over. *gaap*

 39. Renate says:

  Inderdaad, het gaat helemaal nergens over. Zelfs het feit dat mevrouw Van der Vaart een waarzegster raadpleegt, is non-nieuws van de eerste orde.

 40. JennyJo says:

  Ik voel ineens dat buuf ook naar de waarzegster gaat! Zou het dan toch waar zijn dat waarzeggen waarlijk mogelijk is?

 41. Renate says:

  Tja, waarom zou je verwachten dat de vrouwen van voetballers over enig gezond verstand beschikken.

 42. wilmamazone says:

  Eindquote van deze reactie van mij in de nieuwsbox:

  Nu we het toch over wassen neuzen hebben c.q. de vraag stellen wat sommigen in het BIG-register te zoeken hebben, maak ik melding van deze -alwéér- doorn(en) in mijn oog. Ook een nieuw blog van homeopaat Frans Kusse met daaronder een ( zoals gebruikelijk denigrerende) reactie van niemand minder dan de zéér omstreden prof. dr. J.M. Keppel Hesselink, arts-farmacoloog *kuch*, Bosch en Duin – 07-01-2013 16:21 die met zijn IOCOB heel wat schone schijn op tracht te houden.

  Wie weet wat dit soort figuren in 2013 nog op Artsennet te zoeken hebben, mag het zeggen. Ik krijg er de schijt van. Patiënten worden op velerlei wijzen voor het lapje gehouden door mensen met boter op hun hoofd.

  In het eerste nummer van 2013 van het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) geeft het blad ruim baan aan een acupuncturiste. Dat is dan weer koren op de molen van ondermeer Jan Marius Schone Schijn Keppel Hesselink die van huis uit acupuncturist is.

  Zijn we weer terug bij de 1e reactie onder dit item waarin Renate vroeg:

  Tja, wat kun je verwachten van want to know en niburu?

  Daar verwacht ik sowieso niks van, maar intussen dus ook niet veel meer van de media die zichzelf een imago van kwaliteit hebben aangemeten en ondermeer het Artsennet en het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde.

  Het moge duidelijk zijn dat ik mijn hart vasthoud vanwege het totaalplaatje en ik niet weet of ik nog zin heb om een hoop tijd en energie te steken in al deze waanzin. Ben er steeds sterker over aan het denken om mijn blogportie aan Fikkie te geven.

  De tweede week van het nieuwe jaar is pas begonnen en heb ik niet eens alles benoemd wat me dit jaar al onder ogen kwam.

 43. Renate says:

  Strijden tegen onzin die verkondigd wordt op sites die je in principe serieus zou moeten kunnen nemen, lijkt me dus wel een prioriteit. Dus onzin die verkondigd wordt door het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde, of Artsennet, is belangrijker dan onzin die verkondigd wordt door alu-hoedjes-sites als Want To Know of Niburu. De mensen die de laatste sites serieus nemen, zijn toch niet meer te redden.

 44. wilmamazone says:

  En ja hoor! Nu MC met ‘volgens De Telegraaf’. *zucht*

  Lees ook deze post van mij:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/crypto-nieuwsbox/comment-page-2/#comment-31909

  Welke bronnen zijn tegenwoordig nog serieus te nemen?
  Ik ben geen onderzoeksjournalist met een bijbehorend budget…….

 45. Renate says:

  Tja tegenwoordig moet alles gericht zijn op de massa, want elitair is een scheldwoord. Dus waarom dan niet De Telegraaf, of Bild als bron gebruiken.

 46. Hans says:

  Een beetje laat nog iets over Syrië. Ik vind Assad een gruwelijke griezel met een blotebillengezicht. Maar inderdaad, als hij “straks” weg is, moeten we maar afwachten wat er voor godsdiensttwisten gaan uitbreken. Daar kun je op wachten. Ik was er in april 2011, net voordat de oorlog begon en ik vond het erg prettige en behulpzame mensen. Iedereen hield natuurlijk zijn mond dicht over politiek en ik ook, dus dat zegt weinig.

 47. DaSilva says:

  Speciaal voor jou Hans.

  http://www.nu.nl/tag/syrie/

  http://nos.nl/dossier/215542-arabische-lente/thema/syrie/

  http://www.nrc.nl/nieuws/trefwoord/syrie/

  http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/

  http://www.nieuws.be/Syrie

  Het is niet lullig bedoeld van me, maar je opmerking “En in Syrië zijn er intussen al 60.000 doden gevallen. Daar zien en horen we maar af en toe iets over.” slaat natuurlijk helemaal nergens op.
  De ellende in Syrië is zichtbaar , ook voor jou.

  Edit WMZ : uit filter op 11 jan. om 08:45

 48. wilmamazone says:

  Als aanvulling op deze post van mij over straling, een artikel van Pepijn van Erp vandaag met het beantwoorden van de vraag: of mieren gestoord worden door GSM

  Een en ander ook mede door de blooper van de NOS:

  Vorige week donderdag bracht NOS op 3 een item over een nieuw bedrijfje dat een nanofolie aan ‘t ontwikkelen is om de vermeende schadelijke straling van mobiele telefoons om te zetten in ‘harmonische’, niet schadelijke straling. Dit zou mogelijk gemaakt worden door de ontdekking van mineralen, gewonnen uit klei, die dit klusje zouden kunnen klaren. (..)

  Wat mij blijft verbazen, is dat dit soort duimzuigerij blijkbaar geen oplichterij genoemd mag worden en er juridisch geen maatregelen genomen (kunnen) worden. Waar blijft dan ondermeer een zwarte lijst van onzinverkopers? Consumenten/patiënten/cliënten worden geacht om het maar zelf (te blijven) uitzoeken of wat?!

 49. Renate says:

  Tja, het probleem is dat de mensen die opgelicht worden bij dit soort zaken, niet het gevoel hebben dat ze opgelicht zijn. Kijk maar naar de reacties, als dergelijke oplichterij aan de kaak wordt gesteld, of als iemand beweert dat mobieltjes helemaal niet schadelijk zijn.
  De man die een ondeugdelijke auto verkoopt, zal door iedereen aan de schandpaal genageld worden en al helemaal door de koper van deze ondeugdelijke auto.
  Als iemand echter met een niet-bestaande oplossing, voor een niet-bestaand probleem komt, dan zijn de klanten juist degenen die deze persoon het fanatiekst verdedigen.

 50. wilmamazone says:

  Ik voorspel -zonder glazen bol oid- een hoop heisa rondom het bericht dat Boston de noodtoestand heeft uitgeroepen vanwege oprukkende griep.”

  De huidige griep is een variant van het subtype H3N2 die vrij zware griepverschijnselen veroorzaakt. Volgens Google’s griepstatistieken is de griepactiviteit van december 2012 hoger dan elk eerder jaar door Google gemeten (is sinds 2006).

  Het wachten is op honend commentaar van de anti-vaccinanten, en de bijbehorende kwakzalfremedies.

  Hier de huidige situatie in Nederland en Vlaanderen waar de griep ook in opmars is:
  https://www.degrotegriepmeting.nl/

  Epidemioloog Sander van Noort heeft inmiddels de situatie met voorgaande jaren vergeleken en verwacht op grond daarvan voor dit jaar een ‘bovengemiddelde griep’.

 51. DaSilva says:

  Gisteren nog een idioot stuk gelezen over een ui en griep en nog wat bla bla, lees en huiver.

  http://www.mdjunction.com/forums/bipolar-support-forums/tips/3549525-important-about-onions

  In 1919 when the flu killed 40 million people there was this Doctor that visited the many farmers to see if he could help them combat the flu…

  Many of the farmers and their families had contracted it and many died.

  The doctor came upon this one farmer and to his surprise, everyone was very healthy. When the doctor asked what the farmer was doing that was different the wife replied that she had placed an unpeeled onion in a dish in the rooms of the home, (probably only two rooms back then). The doctor couldn’t believe it and asked if he could have one of the onions and place it under the microscope. She gave him one and when he did this, he did find the flu virus in the onion. It obviously absorbed the bacteria, therefore, keepingthe family healthy.

  Lots of times when we have stomach problems we don’t know what to blame. Maybe it’s the onions that are to blame. Onions absorb bacteria is the reason they are so good at preventing us from getting colds and flu and is the very reason we shouldn’t eat an onion that has been sitting for a time after it has been cut open.

  LEFT OVER ONIONS ARE POISONOUS!

 52. Hans says:

  @DaSilva: ik reageerde op de meer dan overdreven aandacht voor DE SCHEIDING van een over het paard getild voetballertje en zijn BN-vrouwtje. Ik persoonlijk ben meer geïnteresseerd in het drama in Syrië en zag dat gedurende een aantal dagen een beetje in het niet verdwijnen door DE SCHEIDING. Meer niet.

 53. DaSilva says:

  @Hans
  Je overdrijft, ik ben ook absoluut niet geïnteresseerd in het wel en wee van Bn’ers en heb het nieuws over Syrië uitstekend kunnen volgen dus ligt het aan jou of aan mij?

 54. wilmamazone says:

  Het gelijk van de Mayakalender …….
  2013 © Dineke Jongepier-Rijskamp

  Toen ging er bij mij een lichtje op; was het niet zo dat de Maya’s met hun kalender hadden voorspeld dat na afloop van de lange telling op 21 december 2012 er een nieuw tijdperk zou aanbreken, waarbij de huidige mens een transformatie zou ondergaan !

  Welnu, bij het meten constateerde ik dat bij deze persoon in de omslag van eind oktober het aantal strengen DNA van 2 naar 12 is gegaan. 12 strengen DNA actieve ontwikkeling is zeer bijzonder. Ik realiseer mij wel dat het activeringsproces tijd nodig heeft en dat men niet een twee drie ten volle kan werken met de 12 strengen op dit moment.

  In de loop van november en december kon ik bij mijn cliënten die kwamen voor een consult steeds weer dezelfde verbluffende resultaten meten. Hoe dichter bij de 21e december des te meer mensen begonnen te resoneren met de 5e dimensie. En allen, die resoneerden met deze dimensie gingen van 2 of 3 naar 12 strengen DNA actief en van allen mat ik de Boviswaarde tussen de 8500 en 10.500.

  eindquote:

  Ik zeg altijd: blijf goed bij jezelf, dus in je eigen energie en laat je niet meeslepen met de waan van de dag. Heb een goed onderscheidingsvermogen over de dingen die op je afkomen. Juist in deze tijd zijn er veel profeten en voel in je hart of ze je op een juiste aanvoeling aanspreken. Tenslotte vertrouw op de onvoorwaardelijke Liefde die vanuit de hoogste bron ons mensen zal loodsen naar het Gouden Tijdperk.

  Mocht ik in mijn metingen via radiësthesie nieuwe ontdekkingen doen die te maken hebben met de ontwikkelingen naar de 5e dimensie dan zal ik via WantToKnow daar zeker kennis van geven.

  Morgen is het pas 14 januari. Had ik al gezegd dat ik mijn hart vasthoud voor 2013? Ik voorspel nog meer van dit soort onzin.

  http://www.skepsis.nl/andeweg.html

  (..)een populair boek over het emotionele leven van planten (Tompkins &
  Bird 1973) kwam hij een verwijzing tegen naar de Fransman André
  Bovis, die in de jaren 1930 een pendel gebruikte om de vitaliteit van
  voedingsmiddelen te bepalen. Bovis meende de golflengte van de uitstraling
  in ångström te kunnen meten door een pendel over een schaal
  van 0 tot 10.000 te bewegen. Natuurkundig gezien kon dit niet kloppen:
  zichtbaar licht heeft een golflengte van 4000 (violet) tot ongeveer 7000
  (rood) ångström. De Franse ingenieur André Simoneton
  kwam tot de conclusie dat er iets anders werd gemeten. Hij noemde het
  de Boviswaarde en stelde vast dat deze bij gezonde mensen tussen de 6500
  en 8000 ligt. Navolgers van Simoneton stelden vast dat alles een Boviswaarde
  heeft: organismen, voorwerpen, plaatsen en zelfs symbolen. De hoogste
  waarden (circa 18.000) werden op heilige plekken gemeten. Daar kun je
  een flinke stoot energie krijgen….
  Hoe kun je zulke abstracte waarden meten? Dat blijkt
  kinderlijk eenvoudig te zijn. Trek een lijn van 20 cm en plaats bij elke
  centimeter een streepje dat correspondeert met een bepaalde Boviswaarde.
  Zeg nu tegen jezelf ‘Dit is de Bovisschaal’ en beweeg een pendel langzaam
  van links naar rechts over de schaal. Het instrument zal gaan draaien
  op het moment dat hij boven de juiste waarde hangt.

  http://www.skepsis.nl/vrom.html

  (..)een zogenaamde biometer, waarmee het ‘energieniveau’ van de ruimte kon worden vastgesteld.
  Het is in feite een schaal van nul tot tienduizend waarboven men met de
  hand een pendel moet bewegen. Het punt waar de pendel uitslaat, correspondeert
  met de correcte Boviswaarde. Deze energetische waarde is vernoemd
  naar Antoine Bovis, een ijzerwarenhandelaar uit Nice die in de jaren ’30
  allerlei merkwaardige uitvindingen op de markt bracht. Hij was ook de
  eerste die beweerde dat je vlees en eieren langer goed kunt houden in
  een kartonnen miniatuurpiramide.

  Nog meer weten over rare apparaten die uiteraard niet werken:
  http://skepp.be/nl/rare-apparaten/alfabetisch

 55. Renate says:

  12 strengen DNA? Heeft mevrouw zichzelf wat DNA afgenomen en een echte DNA-test gedaan? Ik vermoed van niet, maar ze zal dit wel met een soort indirecte (onzin)-test hebben bepaald.

 56. wilmamazone says:

  De trieste optelsom van alleen al oogletsel:
  http://nos.nl/artikel/461462-23-ogen-blind-door-vuurwerk.html

  Tijdens de afgelopen jaarwisseling zijn 23 mensen aan een oog blind geraakt. Acht ogen moesten worden verwijderd, waarvan twee bij kinderen.

  In totaal raakten 264 ogen beschadigd, waarvan er 101 blijvende schade opliepen.

 57. Renate says:

  Tja, maar voor een verbod op consumentenvuurwerk krijg je hier nog steeds de handen niet op elkaar. Ik vrees trouwens dat een verbod niet zal helpen, omdat de mensen het vuurwerk dan nog altijd illegaal zullen kopen.

 58. JennyJo says:

  12 strengen DNA?

  Mevrouw lijkt mij ernstig in de war, het lijkt op een soort van religieuze waan, waarin ze zelf de hoofdrol speelt van “zieneres”.

 59. Renate says:

  Dat mevrouw in de war is, lijkt me wel duidelijk.

 60. JennyJo says:

  Het zal mij worst wezen wat mensen allemaal willen afsteken, zolang het maar NIET in woonwijken is. Laat de overheid maar braakliggende terreinen buiten de bebouwde kom reserveren – of ergens anders waar niemand er last van heeft – waar de liefhebbers zichzelf en hun medeliefhebbers de ogen uit en de handen af kunnen knallen.

 61. wilmamazone says:

  JJ:

  Het zal mij worst wezen wat mensen allemaal willen afsteken, zolang het maar NIET in woonwijken is”.

  In mijn straat heeft dit jaar maar een/1 iemand vuurwerk afgestoken en is de rotzooi daarvan min of meer in de goot geveegd. Die ligt er nu nog steeds. Blijkbaar over het hoofd gezien door de gemeente.

  Dat vind ik een aanvullend punt van het motto: ‘Ik de lusten, de ander de lasten’.
  Waarom ruimt niet iedereen de eigen rotzooi op en moet/mag dat miljoenen kosten?

  Update:
  Ik heb de gemeente maar even gebeld om er melding van te maken. Het gaat opgeruimd worden.

 62. wilmamazone says:

  De volgende gekte waar ik dit jaar weer mijn hart voor vasthoud: De onbesuisde Nederlandse schaatser. Óók elk jaar hetzelfde liedje en waarschuwingen aan dovemansoren gericht. *zucht*

 63. Renate says:

  Tja, maar ook als je vuurwerk op een afgesloten terrein afsteekt, zullen er slachtoffers zijn. Goed, het gaat dan om mensen die zelf met vuurwerk bezig zijn geweest, maar de kosten voor oogzorg worden er niet minder door, nog maar afgezien van de maatschappelijke kosten die met het een en ander verbonden zijn. Als iemand blind, of slechtziend wordt, of een hand verliest, zal dit ook gevolgen hebben voor de mogelijkheden om gewoon werk te verrichten, zonder dat er allerlei dingen aangepast moeten worden.

  Tja, de onbesuisde schaatser. Maar ja, dat geldt voor zoveel dingen. Roekeloze skiërs op wintersport, roekeloze fietsers, bromfietsers en andere verkeersdeelnemers, die menen dat verkeersregels niet voor hen gelden. Vandaag een brommer en een scooter op elkaar op een fietspad. Een van de twee reed tegen het verkeer in, een situatie waar je vrijwel dagelijks mee geconfronteerd wordt. En het zijn niet alleen jongeren, maar ook ouderen en zelfs keurige dames. Ik wil het dan nog maar niet hebben over invalidenscooters.

 64. wilmamazone says:

  Vervolg op deze post over oprukkende griep:
  Toestemming in deze staat om met name kinderen te gaan vaccineren:
  (Reuters) – New York Governor Andrew Cuomo declared a public health emergency on Saturday, giving pharmacists permission to administer flu vaccinations to more people as officials seek to stem the worst flu outbreak in that state in several years.

  Er zijn in deze korte tijd al 20 kinderen overleden:

  Nine of the 10 U.S. regions had “elevated” flu activity last week, and 20 children across the country have died, the Centers for Disease Control and Prevention said on Friday.

  Al veel ziekenhuisopnamen met bewezen influenza:

  As of January 5, the state health department had reports of 2,884 patients hospitalized with laboratory-confirmed influenza, compared with 1,169 total hospitalizations in 2011.

  Met het gevolg dat ZHen nu al noodmaatregelen hebben moeten nemen:

  The severity of the flu season has forced hospitals in some states to turn away people arriving at the emergency rooms, tighten restrictions on visitors and open extra facilities to accommodate more patients.

  De balans kan uiteraard nog niet opgemaakt worden:

  Tens of thousands of Americans die every year from flu, even in non-epidemic years. The threshold for an epidemic is that it results in more than 7.2 percent of deaths, but so far there is no definitive count of the total caused by flu this year.

 65. wilmamazone says:

  Tja.. wie de billen brandt, moet nu eenmaal op de blaren zitten. Dat krijg je nou als zogeheten serieuze media zich gaan ophouden aan roddel en achterklap, dus met veel genoegen melding van deze blooper op de site van het NRC, die ook de koptekst aanpastte met: Nee, toch niet :

  Update 17:32: We blijven bezig. De twee laten nu via hun management weten dat vooralsnog geen sprake is van een hereniging. De voetballer en de presentatrice hebben “verrast” kennis genomen van de berichten van vandaag die een verzoening suggereerden. De quote die Gala optekende, blijkt dus uit de duim gezogen.

  Dat er sprake was van grote duimen las, en hoorde ik vanmorgen al in de Privéflits van de Televaag met een hoop geouwehoer van Evert Santegoeds. Dat je op zo’n manier überhaupt je brood wilt verdienen, maar het zal wel aardig goed schuiven.

  Het was mij vanmiddag al duidelijk dat Anouk Eigenraam van het NRC niet eens met een juiste interpretatie kwam van die berichtgeving in de Telegraaf. De link die ze gaf, was van vanmorgen 6 uur……….Een reden temeer om nog maar eens even af te wachten.

  Van de media moet je het hebben, óók in 2013. *zucht*

 66. Renate says:

  Tja, geef de mensen wat ze willen en dat geldt ook voor de ‘kwaliteits’-media. Je wilt toch niet voor elitair versleten worden?
  Liever elitair dan ordinair, zou ik zeggen, maar wie ben ik?

 67. Renate says:

  De volgende gekte waar ik dit jaar weer mijn hart voor vasthoud: De onbesuisde Nederlandse schaatser. Óók elk jaar hetzelfde liedje en waarschuwingen aan dovemansoren gericht. *zucht*

  De onbesuisde schaatser blijft bezig. Er ligt ijs, dus er moet geschaatst worden, kostte wat het kost.
  http://nos.nl/artikel/463764-brandweer-redt-schaatsster-uit-wak.html
  Kosten in rekening brengen voor dit roekeloze gedrag?

 68. wilmamazone says:

  Ongenuanceerde berichtgeving blijft eerder regel dan uitzondering in álle media, en de sociale media wordt ook alsmaar broekafzakkender. In de Romeinse tijd gaf men het volk “Panem et circenses” of “brood en spelen”,en tegenwoordig gaan langs andere weg de duimen ijverig omhoog of omlaag.

  De mond vol over ondermeer zinloos fysiek geweld en pesten, maar enkele ongenuanceerde woorden zijn al genoeg om volksverontwaardiging op te zwepen en het volkstribunaal een (zoveelste) oordeel te laten vellen: ‘De boerenbraadlul moet deaud’

  Geestelijk zinloos geweld als voorbeeld voor onze kinderen/kleinkinderen, die op school zouden moeten leren dat o.a. pesten not-done is. Hoe krom wil je het hebben? Thuis mogelijk een ouder die zelfvoldaan in de rondte springt na het versturen van (doods)bedreiging nummer zoveel en/of er sowieso een vocabulaire op nahoudt waar de honden nog geen brood van lusten.

  Ik blijf mijn hart vasthouden voor 2013.

 69. Renate says:

  De lynchgedachte is nooit ver weg, ook niet als er terechte kritiek wordt geleverd.

 70. wilmamazone says:

  Het blijft bij de NOS boulevardbladbladeren, dus vandaag in grote chocoladeletters:
  ‘Kate, doe vaker dezelfde jurk aan’

  De oproep van Westwood (Britse modeontwerpster red.) aan Kate Middleton komt niet uit de lucht vallen. De hertogin van Cambridge vertoont zich namelijk wel eens in een jurk die ze vaker heeft gedragen. In de Britse media volgen dan onmiddellijk discussies over de vraag of dit zuinige gedrag valt te prijzen of dat Kate een enorme blunder slaat op modegebied.

  Gadsamme!!!

 71. Renate says:

  Tja, geef de mensen wat ze willen nietwaar?
  Verheffing van het volk als ideaal is achterhaald, dus nu wordt het meer: “u vraagt en wij draaien”. Als het volk non-nieuws over koningshuizen wil, dan voorzien we in die behoefte. Alles voor de kijkcijfers. De publieke omroep is voor ons allemaal, dus mag niet te elitair zijn en mag geen onderwerp beneden haar waardigheid achten. RTL en SBS doen het ook, dus moeten we wel meegaan.
  Als je daar niet in mee wilt gaan, krijg je het verwijt (voor mij eerder een compliment) elitair te zijn.

 72. wilmamazone says:

  Renate:

  Tja, geef de mensen wat ze willen nietwaar?

  Bij met name de NOS is er eerder sprake van het omgekeerde: wij draaien waar u niet om gevraagd heeft. Het heeft meer te maken met ondermaatse journalistiek waar de NOS al langer dan vandaag kritiek op krijgt.

  Het onbenul van de NOS loopt steeds meer de spuigaten uit, en of dat te maken heeft met niet elitair willen zijn? Dat mag m.i. betwijfeld worden.

 73. Renate says:

  Ik weet niet of de NOS draait waar men niet om gevraagd heeft. Ik denk dat men zich spiegelt aan RTL en SBS en die kijkers wil men ook graag binnenhengelen. Het feit dat ik het een en ander niet wil zien, wil niet zeggen dat niemand dit wil zien.

 74. wilmamazone says:

  Renate:

  Ik denk dat men zich spiegelt aan RTL en SBS en die kijkers wil men ook graag binnenhengelen.

  De NOS maakt deel uit van de Publieke Omroep en heeft -ondermeer- niet als taak om meer kijkers binnen te hengelen. De NOS ontvangt per jaar van de regering een vast bedrag van zo’n 140 miljoen euro, dus mogen ze wel wat beters leveren dan de bagger die tegenwoordig schering en inslag lijkt.

 75. Renate says:

  Nou, of men niet de taak heeft kijkers binnen te hengelen weet ik niet. Ik ben het met je eens dat de publieke omroep te veel bagger uitzendt, maar het argument lijkt toch vaak te zijn dat de publieke omroep door iedereen betaald wordt en derhalve ook iedereen moet bedienen, dus een zo groot mogelijke kijkersgroep aan zich moet binden. Dat wil dus zeggen dat men meent zich ook te moeten richten op de kijkers van RTL en SBS. Het gaat uiteindelijk allemaal om reclameinkomsten.

 76. wilmamazone says:

  Renate:

  (..) maar het argument lijkt toch vaak te zijn dat de publieke omroep door iedereen betaald wordt en derhalve ook iedereen moet bedienen, dus een zo groot mogelijke kijkersgroep aan zich moet binden.

  Ik heb het gevoel dat we langs elkaar heen aan het praten zijn, dus nog maar een voorbeeld van de bagger waar ik het over heb/wil hebben:

  Ger Wieberdink zegt: 17-07-12 om 11:49

  Hoe fantastisch het brede miljoenenpubliek van de NOS bediend wordt, bleek bij het 8-uur journaal van 9 juli maar weer eens, in het op twitter al uitgebreid becommentarieerde item over homeopathie. Aanleiding was een nieuw voorschrift van het ministerie van volksgezondheid: op het etiket van een homeopathisch geneesmiddel mag voortaan niet meer staan tegen welke kwaal het bedoeld is, tenzij met degelijk wetenschappelijk onderzoek bewezen is dat het daar inderdaad tegen helpt. En regel die al sinds jaar en dag geldt voor reguliere geneesmiddelen. Wat schotelt het 8-uur Journaal zijn brede miljoenenpubliek voor?
  1 Een ‘homeopathische kweker’ (wat dat ook moge zijn): “als het je weet dat het helpt is het wetenschappelijk onderbouwd”.
  2 Een man van de vereniging van producenten van homeopathische geneesmiddelen: “voor homeopathische geneesmiddelen gelden homeopathische wetten en daar worden ze op beoordeeld, niet op wetenschappelijke”.
  3 Een woordvoerder van de vereniging tegen kwakzalverij die slecht uit zijn woorden komt en niets meer zegt dan “het is niet bewezen want ze dènken alleen maar dat het helpt”.
  4 Een enthousiaste voorbijgangster: “alles wat je uit je eigen omgeving neemt is altijd veel beter voor je”.
  Vier meningen dus (waarvan twee van mensen met directe commerciële belangen en één irrelevant), geen enkel feit. Terwijl het er in deze zaak juist om gaat dat de vermeende werking van homeopathische geneesmiddelen door hun producenten nooit afdoende aangetoond is (feit) en dat de minister vindt dat voor alle geneesmiddelenproducenten dezelfde regels moeten gelden (ook een feit). Is het niet de taak van een journalist om 1) die feiten te melden en 2) die feiten te duiden? Bij de NOS blijkbaar niet. De baarlijke nonsens die de homeopathische drankjesmenger uitslaat blijft onweersproken, niemand legt uit waar de schoen wringt bij homeopathische claims. Hoe bewijs je de werking van een geneesmiddel? Waarom zouden homeopathische geneesmiddelen aan andere wetten mogen voldoen dan reguliere? Allemaal vragen die niet gesteld worden. Blijkbaar zijn meningen het enige wat telt.
  Je hoeft echt geen wetenschapsredacteur te zijn om zo’n item in elkaar te zetten. Zelfs is het niet noodzakelijk dat je een exacte wetenschap gestudeerd hebt (hoewel het wel helpt). Het is een kwestie van meningen van feiten kunnen onderscheiden, en zin van onzin. Basale journalistieke vaardigheden dus, die bij het NOS-Journaal blijkbaar niet zo vanzelfsprekend zijn als zijn chef doet voorkomen.

  Je hoeft inderdaad geen wetenschapsredacteur te zijn om zo’n item fatsoenlijk in elkaar te zetten, dus had het -letterlijk en figuurlijk- voor hetzelfde geld beter gekund.

  Uit goed ingelichte bron weet ik, dat redacties van Publieke Omroepen te wensen overlaten en dat mag gelezen worden als een understatement.

 77. Renate says:

  Dat is inderdaad een heel ander verhaal. Ik moet zeggen dat ik over het algemeen maar met een half oog naar het journaal kijk, zodat dit soort dingen me niet opvallen. Het voorbeeld dat je aanhaalt en waarvan er nog wel meer te vinden zullen zijn, heeft misschien ook te maken met het idee wederhoor te moeten toepassen, gecombineerd met een soort relativisme waarbij iedereen z’n eigen waarheid mag hebben. De wetenschappelijke kennis van journalisten is vermoedelijk ook niet zo groot. Waarschijnlijk hebben de meesten een alfa-achtergrond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: