Zomer, vakantie, komkommertijd

11472_170131606492380_246894259_n

Advertenties

45 Responses to Zomer, vakantie, komkommertijd

 1. wilmamazone says:

  Komkommernieuws:
  http://nos.nl/artikel/521662-spin-brengt-weervrouw-van-stuk.html

  Spin brengt weervrouw van stuk

  Kristi Gordon dacht dat de spin op haar hoofd zat, maar in werkelijkheid zat hij op de camera en werd hij op Gordons hoofd geprojecteerd. Al giechelend en gillend rende ze heen en weer door het beeld. Het duurde even voor ze zichzelf weer onder controle had.

 2. wilmamazone says:

  DE zomerpuzzel 2013:
  Uiteraard melding hiervan bij de Televaag en hier een iets andere benadering:
  Wonder? Dit oeroude Egyptische beeld draait uit zichzelf rond

  Wie lost dit raadsel op?
  Het Manchester Museum zal deze zomer iig meer bezoekers trekken nietwaar?

 3. wilmamazone says:

  Ik vraag me al langer af of de komkommertijd tegenwoordig niet het héle jaar duurt, en er in toenemende mate sprake is van boulevard/riooljournalistiek bij álle media.

  Het bericht bij het NRC had ik eerder vandaag al geschoten, maar dat wordt hier weer ontkent:
  http://nos.nl/artikel/522665-rutte-geen-akkoord-over-zorg.html

  Het kabinet ontkent dat de coalitie een akkoord heeft bereikt over nieuwe bezuinigingen in de zorg. Volgens NRC Handelsblad is er op hoofdlijnen overeenstemming over dat het budget voor artsen en ziekenhuizen vanaf 2015 minder mag stijgen. Verder zouden de lasten van burgers omhoog gaan in ruil voor lagere premies.

  Kon de oppositie weer opheldering eisen en ga zo maar door. *zucht*

 4. wilmamazone says:

  Wat mij ook stoorde/stoort zijn de talloze onbevestigde berichten over Nelson Mandela, wiens ziek zijn compleet uitgemolken wordt in de Nederlandse media, dus hoezo respect voor deze hoogbejaarde? Dat ook die niet het eeuwige leven heeft, is iig geen schokkend nieuws.

  Dat is wel het geval met deze actie op basis van wat twitterberichten. Dan hoef je blijkbaar niet verder meer te kijken dan je eigen neus lang is:
  Amsterdamse deelraad staat vroegtijdig stil bij “overlijden” Mandela.

  Volgens dit bericht zou Mandela al kunstmatig beamend worden en zouden artsen de familie hebben aangeboden dat die mag besluiten wanneer de apparaten afgezet worden die hem in leven houden. De familie zou al onenigheid hebben over waar hij begraven moet worden en ga zo maar weer door. Daar heeft Mandela zijn eigen wensen niet kenbaar over gemaakt of wat?!

  Ik krijg op z’n minst kromme tenen van dit soort ‘nieuws’.

 5. wilmamazone says:

  Officieel wordt er niet meer gezegd dan dit:
  http://www.thepresidency.gov.za/pebble.asp?relid=15642

  President Jacob Zuma visited former President Nelson Mandela in hospital this evening 26 June 2013, around 22h00 and found him to be still in a critical condition.

  President Zuma was briefed by the doctors who are still doing everything they can to ensure Madiba’s well-being.

  President Zuma has decided………

  http://nos.nl/artikel/522909-zuma-annuleert-buitenlandse-reis.html
  eindquote:

  De 94-jarige Mandela lijdt aan een longontsteking. Verschillende buitenlandse media melden dat hij kunstmatig wordt beademd. Een woordvoerder van president Zuma wil dat tegenover de Zuid-Afrikaanse krant Mail & Guardian bevestigen noch ontkennen.

  Meer hoeven we ook niet te weten, vind ik. Ook Nelson Mandela heeft, zijn direct naasten hebben, recht op privacy. Punt.

  Update:
  http://mg.co.za/article/2013-06-26-maharaj-wont-comment-on-mandela-life-support-reports

  US news channel CNN late on Wednesday night reported that an official “who had been briefed in detail on [Nelson Mandela’s] condition” revealed that the former president was on life support.

  Presidency spokesperson Mac Maharaj would not confirm or deny the report to the Mail & Guardian.

  “I can’t comment on that. What I can repeat is that, based on doctor’s advice, we have been informed that Mr Mandela’s situation has turned critical, and it remains critical. And we have explained that we don’t go into any of the clinical details,” Maharaj said.

  He reiterated that doing so would be breaking doctor-patient confidentiality.

  “We appeal to the media that they should not become party to the breaking of that ethical rule,” Maharaj said.
  (vet door mij)

 6. wilmamazone says:

  Zonnig nieuws:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2690/Opmerkelijk/article/detail/3466866/2013/06/28/100-jarige-oma-behaalt-basisschooldiploma.dhtml

  Juni was een bijzondere maand voor de Mexicaanse Manuela Hernandez. De kranige oma heeft twee dingen te vieren: haar honderste verjaardag en het behalen van haar diploma aan de basisschool.

  Vorig jaar in oktober, Manuela was toen 99 jaar, vatte de vrouw de koe bij de horens en ging ze opnieuw naar school. Dit op aandringen van een van haar kleinkinderen. Met succes, want deze maand mocht ze haar diploma in ontvangst nemen tijdens een plechtige ceremonie. De droom van de vrouw is om ook haar middelbareschooldiploma te behalen. .

 7. Renate says:

  Dan maar hopen dat ze heel oud wordt en natuurlijk wel in goede gezondheid.

 8. wilmamazone says:

  Wat hebben we in hemelsnaam aan dit soort berichtgeving? De persoon Weer die aangesproken kan/mag worden op positief of negatief gedrag op basis van persoonlijke voorkeuren of wat?

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9104/Het-weer/article/detail/3468116/2013/07/01/Komende-dagen-mager-zomerweer-meer-zon-minder-regen.dhtml
  Komende dagen mager zomerweer: meer zon, minder regen

  De beste omschrijving voor het weer van de komende dagen is waarschijnlijk: mager zomerweer. In vergelijking met de afgelopen week is het weerbeeld flink opgeknapt: meer zon, minder regen, vijf graden warmer.

  Maar met maxima van 18 tot 23 graden bevindt de temperatuur zich nog slechts op een normaal niveau voor de tijd van het jaar. Van warm zomerweer is duidelijk nog geen sprake. Het kan dus nog veel beter, maar slecht is het natuurlijk ook niet. Het weer leent zich prima voor buitenactiviteiten.

  Vandaag blijft het overigens niet overal droog. Een zwak koufront trekt via het…..
  (schuin door mij)

  Hier het volledige, oorspronkelijke bericht:

  http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/Mager+zomerweer/1714

  Met maxima van 18 tot 22 graden bevindt de temperatuur zich op een normaal niveau voor de tijd van het jaar. Dit is in de periode van 1980 tot 2010 de temperatuur die we gemiddeld hebben behaald eind juni. We ‘mogen’ dus niet eens klagen. Dit hoort bij Nederlands zomerweer.

  Wat mij betreft is het wel de magere variant ervan. Nog een keer vijf graden erbij, zodat we tussen 23 en 27 graden uitkomen, zou echt lekker zijn. De kans daarop is deze week echter klein. Er is een enkel model dat in de tweede helft van de week met temperaturen van 25 graden komt, maar de meerderheid van de modellen houdt het op 18 tot 22 graden.

  Wat mij betreft wordt een weerbericht gegeven zonder al deze toevoegingen die ontevredenheid aanpraten.

  In bijvoorbeeld west Amerika zou men God op de blote knietjes danken als ze even met ons zouden mogen ruilen nietwaar?:

  http://nos.nl/artikel/524420-19-brandweermannen-vs-dood.html

  In Arizona zijn negentien brandweermannen om het leven gekomen bij het bestrijden van een bosbrand. Ze raakten ingesloten doordat het vuur snel om zich heen greep. 22 andere brandweerlieden zijn gewond in ziekenhuizen opgenomen.

  eindquote:

  Het vuur wordt aangewakkerd door de extreme hitte in het westen van de VS. Gisteren werd het in Death Valley 53 graden Celsius. Die temperatuur ligt maar net onder de 57 graden die er in 1913 werd gemeten, de hoogste temperatuur die ooit op aarde is gemeten.

 9. Renate says:

  Ik zou me niet zo druk maken over die persoonlijke interpretaties van het weer. Straks is het weer winter en krijgen we weer juichverhalen over de sneeuw en het ijs.

 10. wilmamazone says:

  Deze twee reacties kan ik van harte onderschrijven:

  JvdB2010

  Al die berichten wekken de suggestie dat iedereen zit te snakken naar warm weer. Liefst 30 graden of meer. Bij het TV weervolk hetzelfde. ‘Prachtig weer … met temperaturen rond de 35 graden’. Er zijn ook mensen die een hopen dat het niet warmer wordt dan 21, 22 graden. Wat ik zou toejuichen is een wat minder suggestieve, zakelijkere berichtgeving.

  wimutrecht

  Weerplaza heeft de afgelopen weken de plank al herhaaldelijk mis geslagen. Het is beter om je te beperken tot een paar dagen en de rest over te laten aan de grillen van het weer. Zie ook de tiendaagse vooruitblik van het KNMI die heel wat professioneler aangeeft welke kansen er zijn.

  Bron:
  http://www.ad.nl/ad/nl/9124/Het-weer/article/detail/3468148/2013/07/01/Fraai-zomerweer-ligt-op-de-loer.dhtml

  ‘Fraai zomerweer ligt op de loer’

  Het weer van de komende dagen omschrijft Michiel Severin, meteoroloog van Weerplaza.nl, als ‘mager zomerweer’. In vergelijking met de afgelopen week is het de komende week minder vaak grijs, regent het minder, schijnt de zon vaker en ligt de temperatuur een graad of vijf hoger. Vanaf vrijdag wordt het een tikkeltje warmer en kunnen we genieten van ‘fraai zomerweer’.

  Dat zogenoemde fraaie zomerweer zorgt o.a. bij mij alleen maar voor extra gezondheidsproblemen en is genieten er niet bij. Bij een hittegolf houd ik al hélemaal mijn hart vast, en heb dan vaak zo’n dikke voeten en onderbenen dat ik niet eens meer fatsoenlijk kan lopen. Ook mijn lymfe-oedeem in arm en hand wordt er een stuk erger van en kan ik bijv. nog geen aardappel meer schillen. Een broer is hartpatiënt en ook die ondervindt extra problemen vanaf een tikkeltje warmer. Vandaar dat ik al dat geroeptoeter over wat iedereen blijkbaar fijn weer moet vinden, niet zo goed kan hebben.

 11. Renate says:

  Ik heb niet het idee dat iemand zegt dat mensen de warmte fijn moeten vinden. Ik vind het een beetje overdreven als weermensen niet meer mogen zeggen wat ze zelf prettig vinden en wat waarschijnlijk een redelijk deel van de luisteraars of kijkers als mooi weer ervaart. Ik zit ook niet te wachten op temperaturen van boven de 30 graden, maar iets warmer mag het wat mij betreft wel worden. In de winter zit ik ook niet echt te wachten op sneeuw en ijs. De winter is voor mij toch al de tijd waarin ik een groot deel van de tijd met koude voeten zit en dan wil ik het nog niet hebben over de droge lucht in huis, waardoor ik meer last van m’n ogen en van statische elektriciteit heb.

 12. JennyJo says:

  Nee, niemand zegt dat mensen warmte fijn moeten vinden, er wordt gewoon stilzwijgend vanuit gegaan dát je het fijn vindt. Net zoals naar allerlei verre oorden op vakantie gaan, dat is ook zo’n standaard iets dat je verondersteld wordt heel leuk te vinden, en allerlei soorten van feestjes.

  Ik kan totaal niet tegen warmte en ik klaag nooit als het niet bloedgeslagen heet is. Dit weer vind ik heerlijk en dat het een paar graden te koud is zal mij worst wezen, het is heerlijk weer om te wandelen en te fietsen en gistermiddag met de zon erbij vond ik het warm zat. Met het vliegtuig naar Thailand of Bali of god weet waar de mensen zonodig naar toe moeten, daar doe je me ook geen plezier mee en naar feestjes ga ik al 10 jaar niet meer. Heerlijk.

 13. wilmamazone says:

  JJ:

  Nee, niemand zegt dat mensen warmte fijn moeten vinden, er wordt gewoon stilzwijgend vanuit gegaan dát je het fijn vindt.

  Dankjewel. Zo is het inderdaad maar al te vaak.

 14. Renate says:

  Er zijn belangrijker zaken om me druk over te maken, dan de manier waarop het weer gepresenteerd wordt.
  Ik ben het ook wel eens zat hoe mensen met een uitkering vaak worden neergezet en dat vind ik iets vervelender dan dat mensen er min of meer van uit gaan dat iedereen het heerlijk vindt als het warm is. Ik zit nog steeds op wat zomerser weer te wachten en dat wil wat mij betreft niet zeggen dat het 30 graden moet worden. Ik heb ook absoluut geen behoefte aan vliegreizen naar het een of andere tropische oord aan de andere kant van de wereld.
  Feestjes heb ik al zo lang niet gehad, dat ik nauwelijks nog weet of ik het al dan niet leuk vind.

 15. wilmamazone says:

  Renate:

  Er zijn belangrijker zaken om me druk over te maken, dan de manier waarop het weer gepresenteerd wordt.

  Wie zegt dat ik me daar druk over maak en zo ja in welke mate? Mijn oog viel er vanmorgen op en ik vond het prima bij dit item passen, niet meer en niet minder. Alhoewel….ook wel ter ontspanning/om eens even op een andere tekst te komen. Mijn moeder is namelijk ernstig ziek en met die broer met hartproblemen gaat het ook alles behalve goed.

 16. wilmamazone says:

  http://www.speld.nl/2013/07/01/tiel-pakt-vogelgekwetter-aan/

  Tiel pakt vogelgekwetter aan
  Nieuw maximum van 40 decibel

  Vogels mogen in de gemeente Tiel voortaan vóór 8 uur ‘s ochtends niet meer dan 40 decibel aan gekwetter produceren. De gemeenteraad stemde unaniem voor het voorstel, dat de toenemende geluidsoverlast van de dieren moet inperken.

  Initiatiefnemer is ChristenUnie-raadslid Arend-Jan van Gent. Hij legt uit waarom de maatregel nodig is………

  Van Gent stelt dat zangvogels inmiddels de belangrijkste bron van geluidshinder zijn in Tiel. Janneke Stevens (69) bevestigt die lezing. “Een halfjaar geleden ben ik uit Utrecht vertrokken vanwege het verkeerslawaai. Ik ben hier voor mijn rust komen wonen, maar word elke ochtend al om half 6 wakker door die ellendige vogels. Extra vervelend omdat ik er een zomers gevoel van krijg, terwijl het hartstikke grauw is.”

  eindquote:

  De maatregel gaat per 1 augustus in. De gemeente plaatst binnen een week een grote advertentie in de stadskrant. Vogels die zich niet aan de regels houden, worden afgeschoten.

 17. wilmamazone says:

  Er bestaat ook een weersverwachting i.v.m met hooikoorts. Dat de polletjes weer vervelend moeten doen, merk ik altijd aan dit item van Bram Hengeveld, dat vanmorgen tot nu toe al bijna 100 keer (update 123X Ik tik wat langzaam) is aangeklikt -sinds plaatsen al richting de 9000 keer- :
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/05/07/medinose-lichttherapie-bij-hooikoorts-of-pumpkin-positive-oplichterij/

  http://www.weeronline.nl/Europa/Hooikoorts-Nederland/135

  Zeist, 2 juli 2013 – Vooral vanochtend is het vrij zonnig en droog, waardoor de overlast toeneemt. Vanaf vanavond volgt enige regen die de lucht wat zal opschonen. Vanaf donderdag is het droog en zonnig zomerweer. Het zijn vooral de grassen die voor overlast zullen zorgen de komende dagen.

  Lees bv. ook:
  http://www.pollennieuws.nl/

  http://nos.nl/teletekst/#714_01

  Heel wat mensen dus die morgen blij zijn -een wisselvallige dag bij maxima van 16 tot 19 graden-, omdat ze ff wat opgeluchter adem kunnen halen.

 18. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3470144/2013/07/04/Komende-maand-zo-n-200-000-tekenbeten.dhtml

  In juli worden vermoedelijk zo’n 200.000 mensen in Nederland gebeten door een teek. Dat stellen het RIVM en de Universiteit van Wageningen op Natuurbericht.nl. Dat betekent ook dat mogelijk duizenden mensen de ziekte van Lyme oplopen.

  De onderzoekers maakten op basis van gegevens van voorgaande jaren een schatting van het aantal beten in de zomermaand juli, waarin veel mensen naar de natuur in gaan of in de tuin vertoeven. Zo’n 3 procent van alle mensen die door een teek worden gebeten, wordt daadwerkelijk ziek. Uit een enquête van de universiteit blijkt ook dat slechts de helft van alle mensen zich regelmatig controleert op teken na een buitenactiviteit.

  Een teek kan de Borrelia-bacterie bij zich dragen,…….

  Rond de ziekte van Lyme worden ook heel wat fantasieverhalen verteld door ingebeelde zieken, maar dat is een apart avondvullend programma. Neemt niet weg dat oppassen blijft met tekenbeten.

  update 13:26 :
  http://www.rivm.nl/Bibliotheek/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2013/Grote_aantallen_tekenbeten_verwacht_in_zomervakantie

  Meld een tekenbeet op Tekenradar.nl
  Als mensen zijn gebeten door een teek, kunnen ze dat melden op Tekenradar.nl. Sinds april loopt via deze website een onderzoek waarbij door loting de helft van de deelnemers na de tekenbeet direct een advies krijgt om een éénmalige dosis antibiotica te halen bij de huisarts. Hiermee hoopt het RIVM inzicht te krijgen of mensen hierdoor minder vaak de ziekte van Lyme krijgen. Dit jaar zijn al ruim 3600 tekenbeten gemeld, ruim 600 teken opgestuurd om te onderzoeken op de Lymebacterie en meer dan 300 mensen hebben zich opgegeven voor het nieuwe onderzoek. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer informatie het onderzoek geeft.

 19. wilmamazone says:

  In Nederland iig al jaren te koop voor binnen bij onder meer trendsetter de Bl-pieieieiep-kker en voor binnen en buiten bij tuincentra, maar nu de dringende boodschap uit Thailand dat Boeddha’s geen decoratiefiguren zijn omdat ze in Duitsland tuinkabouters dreigen te verdringen:
  http://nos.nl/artikel/526528-boeddhas-verdringen-tuinkabouters.html

  In Duitsland dreigt de tuinkabouter verdrongen te worden door het Boeddhabeeld. De handel in Aziatische beelden stijgt sterk, terwijl de belangstelling voor tuinkabouters afneemt. Boeddhisten volgen de trend kritisch.

  De tuinkabouter wordt door de Duitsers gezien als symbool van ‘Kleinbürgerlichkeit”. Er staan er nog zo’n 25 miljoen. Maar onderzoek naar koopgedrag via internet wijst uit dat vooral in het noorden van Duitsland de tuinkabouter weinig populair meer is. Bij de tuincentra zijn daarentegen de Boeddhabeelden niet aan te slepen, zo melden verschillende Duitse media.

  Een andere importeur zegt dat alles wat met Boeddha te maken heeft populair is. Het zou te maken hebben met de behoefte aan rust en reflectie in het jachtige Duitse bestaan van tegenwoordig.

  Niet-gelovigen mogen best Boeddhabeelden in hun tuin zetten, zolang ze die maar met respect behandelen. “Boeddha’s zijn geen decoratiefiguren”, zegt Pornchai Pinyapong van de Wereldvereniging van Boeddhisten (WFB), gevestigd in Thailand.

  Naar verluidt gaat Grote Smurf nu met spoed een belangenvereniging oprichten voor kabouters in het algemeen en de tuinkabouters uit Duitsland in het bijzonder.

 20. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/07/06/legionella-bij-honderden-hotels-en-campings/

  Legionella bij honderden hotels en campings

  Het RIVM zegt ook voorstander te zijn van meer maatregelen om de jaarlijkse besmetting van toeristen in vakantieverblijven te beperken. Oorzaak zijn vaak oude waterleidingnetten die de bacterie alle kans geven te groeien. Daarom wil het RIVM in Europa, net als in Nederland, een certificeringssysteem. Accommodaties met een goedgekeurd waterleidingnet moeten een Europees keurmerk krijgen. Met een jaarlijkse controle. Zoals ook de brandveiligheid wordt gecontroleerd.

  De bacterie zorgt onder toeristen in Europa jaarlijks voor tientallen doden en honderden zieken. Legionella verspreidt zich in douche en bubbelbad of bijvoorbeeld via het besproeien van gras.

 21. wilmamazone says:

  Het zal geen blikje zijn geweest, maar een glazen (jam)potje want zelfgemaakt. Neemt niet weg dat dit helemaal niet kan. Dan zouden bij ons thuis toch heel wat grote weckflessen door de kelder, en vervolgens zowat het dak er af hebben moeten vliegen. Daar zaten er altijd wel een paar tussen die na verloop van -veel langere- tijd een laagje schimmel vertoonden.

  Vers gemaakte kleine hoeveelheid na 5 dagen in de koelkast. Yeah Right!:

  http://www.nu.nl/opmerkelijk/3519368/koelkast-ontploft-rabarber.html

  Koelkast ontploft door rabarber

  Een Amerikaanse vrouw kreeg de schrik van haar leven toen ze een harde knal uit haar keuken hoorde komen. Haar koelkast bleek geëxplodeerd te zijn door een blikje rabarberpuree.

  De deur van de koelkast lag na de knal aan de andere kant van de keuken, een deel van het plafond was losgekomen en er zaten scheuren in de muren van de huiskamer en veranda. “Als ik in de keuken had gestaan, zou ik waarschijnlijk nu dood zijn geweest”, aldus de geschrokken vrouw.

 22. wilmamazone says:

  *zucht**zucht*zucht* x tig:

  Politie redt stervende hond uit snikhete auto in Roermond

  Een hond is zaterdag bevrijd uit een snikhete auto in Roermond. Het dier zat er al enkele uren in. Volgens de politie was de hond op sterven na dood. Agenten sloegen de ruit van de auto in en haalden de hond eruit.

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2013/03/11/rondje-zeuren-over-het-weer-heerlijk/comment-page-1/#comment-41033

  Post ik hier de volledige quote maar uit dat artikel:

  Zorg voor uw huisdier

  Laat uw hond nooit lange tijd in de zon of in de warmte (dus ook niet in de auto) zitten of liggen, zo raadt Hondenbescherming aan. Zorg voor voldoende schaduwrijke plekken in huis, tuin en tijdens uitjes. Plan grote wandelingen in de koelte van de ochtend en laat op de avond.
  Zorg altijd voor voldoende koel vers water.

  Beperk de lichaamsbeweging van uw viervoeter. Laat hem niet te lang achter bal of stok aanrennen en laat hem niet aan de fiets mee lopen. Houd uw bejaarde viervoeter op warme dagen koel. Net als bij de mens het geval is, heeft de oudere hond nog meer te lijden van warmte. Neem uw hond niet mee naar het strand of recreatieterreinen en dergelijke tenzij hij daar op een beschaduwde plaats kan liggen, regelmatig in het water kan afkoelen en steeds over vers drinkwater beschikt.

  Wees voorzichtig met sloten en vijvers (stilstaand water). Signaleert u dode watervogels of vissen, dan moet u voorkomen dat uw hond in het water gaat, of ervan drinkt. Zorg ervoor dat uw hond is ingeënt tegen de ziekte van Weil.

  https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/29/Brochure_10-tips-bij-warm-weer.pdf

 23. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3471758/2013/07/07/Komkommertijd-van-start-met-ponypletter.dhtml

  Met het begin van de zomervakantie begint ook de spreekwoordelijke komkommertijd. De berichtgeving over de ‘ponypletter’ afgelopen week was volgens mediasocioloog Peter Vasterman het begin van de nieuwsluwe tijd, waarin berichten die normaal slechts een in paar regels meegaan in de media ineens breed worden uitgemeten.

  Aangezien journaals en kranten toch de zendtijd en ruimte moeten vullen, ligt de lat volgens Vasterman elke zomer lager dan normaal. Daardoor scoren minder belangrijke onderwerpen die een beetje ludiek of grappig zijn beter. Ook het weer doet het altijd goed in de zomer, weet de mediasocioloog. ‘Te heet, te koud, te nat. Daar is extra veel aandacht voor.” Hetzelfde geldt voor files naar de vakantieoorden, de zwarte zaterdag. Typische komkommeronderwerpen, aldus Vasterman. ‘Maar zodra er een ramp of aanslag plaatsvindt, is de komkommertijd voorbij.’

 24. wilmamazone says:

  Onbegrijpelijk dat dit ook nog steeds elk jaar hetzelfde liedje is:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3472083/2013/07/08/Gevaarlijke-vakantie-uittocht.dhtml

  Vakantiegangers gaan net als voorgaande jaren slecht voorbereid en onveilig de weg op, zo meldt het AD. Tijdens een politiecontrole dit weekend bleek van alles te schorten aan caravans, campers en aanhangwagens.

  Volgens brancheorganisatie Bovag wordt twee derde van de 500.000 caravans nauwelijks gecontroleerd door de eigenaar. ‘Mensen willen snel op vakantie’, aldus een woordvoerder.

 25. wilmamazone says:

  http://www.artsennet.nl/Nieuws/Nieuws-uit-de-media/Artikel/134419/Steeds-meer-mensen-krijgen-huidkanker.htm

  Het aantal mensen met huidkanker stijgt elk jaar met ongeveer zeven procent. Meer dan één op de vijf Nederlanders krijgt er voor zijn 85ste levensjaar mee te maken. Hiermee is huidkanker een van de snelste groeiers van alle kankersoorten.
  eindquote:

  Nijsten vindt dat Nederlanders een voorbeeld moet nemen aan Australië met de ‘slip, slop, slap-campagne. Dit betekent shirt aan, pet op en goed insmeren

 26. wilmamazone says:

  Vakantieplannen op sociale media zetten, wordt door de Fa. Inbreker & Co. al hélemaal gelezen als een uitnodiging.
  Politie waarschuwt voor inbrekers in vakantie

  ,,Dieven draaien in de zomerperiode overuren. We merken dat mensen bij zomers weer nonchalanter worden. Ze laten makkelijker deuren en ramen open”, legt een woordvoerster van het CCV uit.

  Dieven slaan namelijk allang niet meer uitsluitend ’s nachts hun slag. ,,Juist overdag sluipen inbrekers naar binnen terwijl mensen even weg zijn voor een boodschap.”

  Overzicht van de meest voorkomende inbraakmethoden met preventietips:
  http://www.hetccv.nl/dossiers/woninginbraak/menumethoden/index

 27. wilmamazone says:

  ‘Ho Lee Fuk’: tv-zender doet gooi naar blunder van het jaar

  De lokale Amerikaanse tv-zender KTVU dacht vrijdag met een enorme primeur te komen toen alle vier de namen werden gepresenteerd van de piloten aan boord van een vorige week in San Francisco gecrashte Boeing. Doodgemoedereerd las de nieuwslezeres de namen af: Sum Ting Wong, Wi Tu Lo, Ho Lee Fuk en Bang Ding Ow.

  Pas naderhand kwam de zender erachter het slachtoffer te zijn geworden van een grap. Achter elkaar uitgesproken vertellen de woorden weliswaar het verhaal van de rampzalige landing, maar met de namen van de piloten van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana hebben ze niets van doen. Die waren bovendien al veel eerder vrijgegeven.

 28. wilmamazone says:

  En daar klinkt alweer zo’n zelfde liedje *zucht*:
  http://nos.nl/artikel/529510-kind-gered-uit-snikhete-auto-delft.html

  Bij IKEA in Delft is een jongetje gered uit een snikhete geparkeerde auto, meldt Omroep West. De politie heeft het kind uit de auto bevrijd en de ouders in de winkel opgespoord.

  De ouders hebben een proces-verbaal gekregen. Er was…….

 29. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3475604/2013/07/14/Belgisch-meisje-9-overleden-door-bacterie-in-bbq-vlees.dhtml

  Aischa Kalilova, een 9-jarig meisje uit de Belgische plaats Balen, is overleden in een ziekenhuis in Leuven na het eten van een stukje slecht doorbakken rundvlees, waardoor ze een zeldzame bacteriële infectie opliep. Dat hebben Belgische media zondag bericht.
  Het meisje raakte vorige week besmet met de E.colibacterie na een barbecue bij haar ouders thuis. Ze werd opeens zwaar ziek en had buikpijn en diarree. Daarna vielen haar nieren uit. Donderdag kreeg ze een hartstilstand. Ze overleed zaterdag.

  Volgens artsen is de infectie veroorzaakt door het HUS-syndroom (hemolytisch-uremisch syndroom), een bacteriële infectie veroorzaakt door E.colibacteriën. Volgens bacterioloog Jan Verhaegen van het Universitair Ziekenhuis in Leuven komt deze infectie in de zomer wel vaker voor als er veel wordt gebarbecued. ‘Men moet echt vermijden dat rundvlees niet goed gebakken op tafel komt, want dat is de belangrijkste voedingsbodem voor deze bacterie, die overigens niet voorkomt in ander vlees’, legde Verhaegen in Het Nieuwsblad uit.

  Hier een artikel uit 2011 met tips die het hele jaar door gelden en niet alleen wat rundvlees betreft:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2011/05/29/uitbraak-e-coli-bacterie-ehec-zorgt-voor-ophef/

  Besmetting is te voorkomen met deze adviezen:

  •was je handen voor het koken
  •was je handen nadat je rauw vlees hebt aangeraakt
  •was keukengerei direct na gebruik met heet water en afwasmiddel
  •prik niet met hetzelfde bestek in rauw vlees en daarna in gaar eten
  •gebruik nooit dezelfde ondergrond voor rauw vlees en daarna voor gaar eten
  •bak vlees door en door gaar
  •proef niet van rauw gehakt en raak rauw vlees zo min mogelijk aan met de handen
  •drink geen rauwe melk
  •was rauwe groenten grondig
  •was je handen zorgvuldig na contact met dieren op de boerderij. Vooral jonge dieren kunnen besmet zijn met E.coli.

  Wat buiten eten betreft is het extra belangrijk om alle voedsel/bijprodukten niet te lang onbeschermd in de warmte te laten staan en met name vlees b.v. vanuit een koelbox op de barbecue te leggen.

 30. wilmamazone says:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3476515/2013/07/16/Waterschappen-gaan-rivierzwemmers-en-brugspringers-bekeuren.dhtml

  Het is mooi weer en het rivierwater staat vrij laag. Daardoor ontstaan overal langs de oevers rivierstrandjes, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op dagjesmensen. ‘Maar zwemmen in de rivieren is gevaarlijk en ook verboden’, zo waarschuwen dinsdag diverse waterbeheerders.

  Eindquote:

  (..)Maar ondanks de waarschuwingen laten veel ouders hun kinderen toch in het water spelen en nemen ouderen zelf regelmatig een duik.

  ‘Wij gaan bekeuringen uitdelen’, meldt waterschap Rijn en IJssel, verantwoordelijk voor onder andere de Oude IJssel. ‘Met name jongeren blijven van de bruggen springen en duiken. Het is een overtreding en we gaan er nu extra op letten.’ Ook andere waterbeheerders houden bruggen, dammen en sluizen in de gaten.

 31. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3476557/2013/07/16/Waterspeelgoed-vaak-levensgevaarlijk.dhtml

  ‘Waterspeelgoed vaak levensgevaarlijk’

  TÜV Rheinland stelde vast dat 20 van de 50 artikelen in de Europese Unie niet eens waren toegestaan. Ze voldoen volstrekt niet aan de veiligheidsvoorwaarden. Over het algemeen is het waterspeelgoed onveilig en het kan ertoe leiden dat baby’s en kleine kinderen verdrinken, waarschuwde de TÜV.

 32. wilmamazone says:

  http://www.artsennet.nl/Nieuws/Nieuws-onderzoeken/Nieuwsartikel/134773/Ouderenzorg-onvoorbereid-op-hittegolf.htm

  Ouderenzorginstellingen zijn niet voldoende voorbereid wanneer Nederland wordt getroffen door een hittegolf. Dat stellen Anton Kunst en Rieneke Britstra, van de afdeling Sociale Geneeskunde van het AMC, na onderzoek.

 33. wilmamazone says:

  Vanwege het jaarlijkse spelletje ‘Sardientjes in blik’ :
  Drukte op wegen naar het strand – morgen lokaal 36 graden

 34. wilmamazone says:

  Werken in de hitte? Even doorzetten

  Vandaag en morgen kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden en ook de rest van de week houdt het zomerweer aan. Fijn voor wie vakantie heeft, maar op terrassen, in kantoren en op een aantal bouwplaatsen wordt gewoon gewerkt. Hoe houd je als werkende Nederlander de komende week het hoofd koel?

 35. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/532486-raam-inslaan-bij-gestrande-trein.html

  Conducteurs van een gestrande trein moeten voortaan de ruiten inslaan als de airco niet meer werkt en passagiers te weinig frisse lucht krijgen. Dat schrijft de belangenorganisatie Maatschappij Voor Beter OV in een mail aan de directie van de NS.

  De belangenclub reageert hiermee op het incident van gisteren bij Schiedam. Daar werden…..

 36. wilmamazone says:

  Hoor en wederhoor:
  http://nos.nl/artikel/532575-ns-inslaan-ramen-is-onveilig.html

  NS: inslaan ramen is onveilig

  Volgens de NS is er al een protocol voor noodsituaties. Conducteurs kunnen de deuren aan de veilige kant van de trein openen voor frisse lucht. Dat is bij de trein van gisteren ook gebeurd, zegt de NS. Het protocol zal nogmaals onder de aandacht van het personeel worden gebracht.

  Het inslaan van ramen, noemt de NS onveilig. Mensen kunnen zich dan verwonden en er bestaat een kans dat mensen uit de trein klimmen en over het spoor gaan lopen, aldus de NS.

 37. wilmamazone says:

  Goed doel

  Voor onze plaatselijke Hema zitten drie kinderen in de snikhitte – twee jongens en een meisje. Ze verkopen armbandjes.

  „Zelfgemaakt”, roept het kleinste jongetje aan één stuk door. Je moet wel heel nurks zijn, wil je hieraan voorbijlopen.

  De armbandjes kosten 50 cent per stuk. Ik gooi een munt in een plastic bekertje. Hun kas. Die zit al meer dan halfvol. „Wat gaan jullie met dat geld doen?”, vraag ik. Voor mijn geestesoog zie ik grote bollen ijs in alle kleuren. Maar nee.

  „Het is voor een goed doel”, legt het meisje uit. „Voor mijn vader, want die heeft geen werk.”

 38. wilmamazone says:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9104/Het-weer/article/detail/3480386/2013/07/23/Boeren-vrezen-voor-gewassen-bij-aanhoudende-droogte.dhtml

  Boeren vrezen voor de gevolgen van de aanhoudende droogte. Zij zijn bang dat als het nog lang voortduurt, gewassen niet kunnen overleven of van lagere kwaliteit zullen zijn. Dat zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland dinsdag.

  Als het nog een week zo warm en droog blijft, raken de boeren volgens LTO ernstig in de problemen. ‘Vooral bij de jonge plantjes, die gepland zijn voor de tweede oogst, zijn de wortels nog niet voldoende gegroeid om dieper het water weg te halen’, vertelt een woordvoerder.

  Maar ook de gewassen die…….

 39. wilmamazone says:

  Die auto zou ik nu wel even op mijn oprit willen; ik kan bijna verkocht worden als kant en klaar stoofvlees.

  http://nos.nl/artikel/532700-rijdend-zwembad-van-weg-gehaald.html

  De Duitse politie heeft een auto gestopt die was omgebouwd tot zwembad. Het interieur van de auto was lichtblauw geschilderd en gevuld met water.

  Een agent kwam de BMW zondagmiddag tegen in het dorpje Blauenthal, niet ver van de grens met Tsjechië. Hij volgde de auto omdat die geen kentekens had. Toen de cabrio door een bocht reed, klotsten er liters water uit. Daarop besloot hij het rijdende zwembad aan de kant te zetten.

  einquote:

  De politie heeft geen idee of de zwembadbestuurder kan worden vervolgd. Deskundigen zijn het niet eens over de vraag of hij iets strafbaars heeft gedaan. Wel wordt de man vervolgd voor rijden onder invloed. Ook krijgt hij een proces-verbaal omdat de auto niet was APK-gekeurd.

 40. wilmamazone says:

  http://weten.thepostonline.nl/2013/08/06/de-zes-zweverigste-zweefcursussen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=de-zes-zweverigste-zweefcursussen

  De zes zweverigste zweefcursussen

  Nog een paar weken en het cursusseizoen begint weer. Ook in het alternatieve circuit. In de categorie ‘extreem onnavolgbaar’ scharen we onderstaande lesstof. We hebben echt geprobeerd om het te snappen, maar tevergeefs.

 41. wilmamazone says:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3488452/2013/08/07/Tsjech-mag-vanwege-religie-met-vergiet-op-hoofd-op-paspoortfoto.dhtml

  De Tsjech Lukas Novy is een aanhanger van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Vanwege zijn ‘geloof’ zegt hij een vergiet op zijn hoofd te moeten dragen. Hij heeft van de Tsjechische autoriteiten toestemming gekregen om met zijn aparte hoofddeksel op de foto te gaan.

  De 28-jarige Novy uit Brno zegt het vergiet van wit plastic te allen tijde te moeten dragen uit respect voor zijn god, een monster bestaande uit spaghetti en gehaktballen. De Tsjechische autoriteiten zijn van mening dat het zij het verzoek van Novy niet konden weigeren, op grond van de wetten die gelden ten aanzien van de godsdienstvrijheid. Een woordvoerder van de lokale overheid van Brno zegt: ‘Volgens de wetten van Tsjechië zijn hoofddeksels toegestaan om religieuze en medische redenen, zolang zij niet het gezicht bedekken’.

  (..)Aanhangers van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster stellen dat de aarde en alles daarop evengoed geschapen kan zijn door een vliegend monster van spaghetti. De religie wordt ook wel pastafarianisme genoemd.

 42. wilmamazone says:

  http://www.nrc.nl/youp/2013/08/10/vakantievreugd/

  Vakantievreugd

  Achtendertig jaar geleden gingen mijn vriend P. en ik naar Les Landes. In een lelijke eend van 100 gulden. Lelijke eend? De mooiste eend ooit. Dronk meer olie dan benzine, dreigde er om de zeventig kilometer voor goed mee te nokken, maar heeft ons kreunend en steunend heen- en teruggebracht. Het was half juni. In het kustplaatsje waar we heen wilden was het nog rustig. Na 1 juli puilde dat pas uit.

 43. wilmamazone says:

  Ik had er niets van willen zeggen, maar nu het er op gaat lijken dat dit onderwerp minstens de komende week tot de allerallerlaatste druppel uitgemolken gaat worden à la boulevardblad, mogelijk extra versterkt door de komkommertijd, geef ik toch maar uiting aan mijn ergernis. Bij de NOS notabene:
  http://nos.nl/artikel/539566-kranten-verdrietig-en-onverwacht.html

  Kranten: verdrietig en onverwacht

  Intens verdrietig en toch nog onverwacht. Dat schrijven de ochtendkranten over het overlijden van prins Friso.

  Vrijwel alle kranten hebben een grote portretfoto van Friso op de voorpagina geplaatst.

  Gooi ik een stok in het hoenderhok met mijn spontane 1e reactie van gisteren: ‘Hè hè eindelijk!’

 44. wilmamazone says:

  Bij de Volkskrant wordt er druk gespeculeerd, en vraag ik me opnieuw af waar de privacy opeens weer gebleven is:
  Welke complicaties kunnen bij Friso zijn opgetreden?

  Prins Friso is overleden aan complicaties als gevolg van de hersenbeschadiging die hij opliep na zijn skiongeluk in februari 2012. Comapatiënten overlijden meestal aan een longontsteking, zeggen deskundigen.

  Ik vind dit al hélemaal niet kunnen, maar ja wie ben ik?

 45. wilmamazone says:

  Hebben de speculanten en vermeende Oranjekenners toch mooi het nakijken, nu bekend is dat Friso in besloten kring begraven wordt. Of de mediajacht nu eens eindelijk afgelopen is, valt nog te bezien.
  Friso behoorde niet meer tot het Koninklijk Huis en stelde privacy boven alles. Dat is maandag iig uitgebreid met voeten getreden door álle media, en maar blijven roeptoeteren over niet ter zake doende dingen. Nu weer de duidelijke, indirecte boodschap: ‘Laat ons met rust’, en wie zegt dat de koninklijke familie heeft gekozen voor een besloten afscheid? Een en ander kan Friso makkelijk zelf besloten hebben voor zijn fatale ongeluk, en anders is het Mabel die beslist.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9644/Prins-Johan-Friso-overleden/article/detail/3491960/2013/08/14/Begrafenis-van-prins-Friso-wordt-geen-publieke-show.dhtml

  Begrafenis van prins Friso wordt geen ‘publieke show’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: