Els Borst is gedood door de hand van God!

bor
Dit bericht werd vandaag naar buiten gebracht door RTV Utrecht. Bij de NOS: Dominee: dood Borst geen toeval en hier geeft de betreffende dominee Van Andel een een mondelinge toelichting.

De God van de Hersteld Hervormde Kerk is wel èrg haat- en nadragend dan en niet die van het spreekwoord ‘God straft onmiddelijk’. Dan laat je niet bijna 13 jaar zwaar vergrijp op de plank liggen nietwaar?

Euthanasie in Nederland is geregeld in de wet Toetsing levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding. De wet is met een parlementaire meerderheid van D66, VVD en PvdA, vastgesteld op 12 april 2001. Een jaar later traden de wetsregels in werking, op 1 april 2002.

Els Borst werd in 2011 al getroffen door borstkanker, maar toen liet de Hersteld Hervormde Kerk nog niet van zich horen, want dat voldeed niet aan de voorspelling uit 2001 -van een door Van Andel niet nader genoemd iemand (audio NOS)- in die kringen:’deze vrouw zal geen natuurlijke dood sterven’. Het resultaat van deze gristelijke koffiedikkijkerij liet jaren op zich wachten, maar dan heb je ook wat. *kuch*

Els Borst zei zelf over doodgaan in december 2012: ‘We weten niet waaraan en we weten niet wanneer, maar het gaat gebeuren’.

In datzelfde interview:

U werd bijna weggestuurd toen u na het aannemen van de Euthanasiewet in deze krant ‘het is volbracht’ zei, Christus’ laatste woorden aan het kruis.
“En dat op de zaterdag voor Pasen. Het was een blunder, koren op de molen van de kleine christelijke partijen. De minister drijft de spot met ons. Dat was natuurlijk helemaal niet mijn bedoeling. Flauw om te zeggen, maar bij twee van de evangelisten waren het helemaal niet Christus’ laatste woorden.”

In een apart kadertje:

Uitspraak zorgde voor veel commotie
Borst werd bekend door het euthanasiebeleid. Nadat de euthanasiewet in 2001 door de Eerste Kamer was geloodst verzuchtte ze in een interview met NRC: ‘Het is volbracht’. Over het gebruik van deze kruiswoorden ontstond de nodige commotie. Borst bood haar excuses aan en benadrukte dat ze geen associatie had gehad met de godsdienstige betekenis. Lees het bewuste interview met NRC hier terug (gratis voor abonnees).

Een welgemeend excuus was/is voor deze afdeling orthodox-gelovigen van de Hersteld Hervormde Kerk van dominee Van Andel niet voldoende en nu nog steeds reden genoeg om iemand na gewelddadig overlijden nog een flinke trap na te geven? Geef mijn portie dan maar aan Fikkie!

Advertenties

5 Responses to Els Borst is gedood door de hand van God!

 1. wilmamazone says:

  http://nos.nl/artikel/623339-kerk-neemt-afstand-van-predikant.html

  Het landelijke bestuur van de Hersteld Hervormde Kerk, de Generale Synode, heeft afstand genomen van de uitlatingen van predikant Van Andel uit Montfoort.

  eindquote:

  Predikant Reinier van Kooten uit Apeldoorn noemde in de EO-uitzending Dit is de Dag de uitspraken van zijn collega Van Andel uit Montfoort ‘ontzagwekkend’ en ‘afschrikwekkend’.

  Hij vindt dat de synode het gesprek met Van Andel moet aangaan en hem duidelijk moet maken dat er grenzen zijn aan wat oorbaar is.

  Van Kooten meent verder dat de Montfoortse predikant afstand moet nemen van zijn woorden voordat hij weer kan verschijnen op de preekstoel.

  Op staande voet ontslag zou beter zijn of doen ze daar bij dit kerkgenootschap niet aan?

 2. wilmamazone says:

  Tja…Pechtold kan uiteraard niet gewoon zeggen dat hij het nog erger dan van de pot gerukt vindt, maar ‘weinig naastenliefde’ is wel erg eufemistisch.

  http://nos.nl/artikel/623436-weinig-naastenliefde-dominee.html

  D66-leider Alexander Pechtold vindt de opmerkingen van predikant Van Andel over oud-minister Els Borst getuigen van weinig naastenliefde. “Als je dit zegt dan zeg je eigenlijk dat de moord op Els Borst gelegitimeerd was”, zei Pechtold in het tv-programma Pauw en Witteman.

  http://pauwenwitteman.vara.nl/media/311181

 3. wilmamazone says:

  Laat ons lachen:

  Wim Daniëls ‏@wimdaniels ·4 uur

  God zet dominee Van Andel uit ambt. Engelenkoor zingt: Tarara boem-di-ee/de dikke dominee/die heeft zijn gat verbrand/al aan de kachelrand.

  https://twitter.com/wimdaniels

 4. wilmamazone says:

  Laat ons lachen 2:
  http://goedgelovig.wordpress.com/2014/03/15/uitslag-wie-is-de-engel-des-doods-gelekt/

  Uitslag ‘Wie is de Engel des Doods’ gelekt

  De vraag houdt ieder jaar weer miljoenen kijkers bezig: wie is dit seizoen de Engel des Doods (#EDD)? Komende week zou de uitslag bekend worden gemaakt. #EDD watchers discussiëren massaal via de sociale media: Zijn het de moslims? Is het wéér Adolf Hitler, deze keer in de gedaante van Geert Wilders? Of toch de oudgediende D66 underdog Els Borst?

  Dominee Van Andel, de presentator van #widEDD, bevestigde gisteren in het clubblad definitief wat iedereen inmiddels al vermoedde: Borst was de #EDD.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: