Waarschuwing: kijk de komende maanden uit voor STS (Smartphone Tan Syndrome) !!!

CEyI4m7UsAAjijb.jpg-large

16 Responses to Waarschuwing: kijk de komende maanden uit voor STS (Smartphone Tan Syndrome) !!!

 1. wilmamazone says:

  Het weer in de UK verschilt nauwelijks met het onze dus:
  Worried about sunscreen? The 3 key ways to avoid sunburn this summer

  Whether you’re at home or abroad, have a wonderful summer – and don’t let sunburn spoil things.

 2. wilmamazone says:

  Schrijven

  Over de autobahn rijden we naar onze vakantiebestemming. Mijn vrouw vermaakt onze dochters van 11 en 8 jaar ondertussen met quizvragen – sommetjes, weetjes, inzicht en taal. Ze vraagt hun de volgende zin in de tegenwoordige tijd te zetten: ‘De bakker schreef een brief aan zijn tante.’

  Onze jongste weet direct het antwoord: „De bakker schreef een appje aan zijn tante!”

 3. wilmamazone says:

  http://nieuws.tpo.nl/2015/06/28/attentie-het-groot-tpo-hitteplan-met-beslisboom/

  Attentie: het Groot TPO Hitteplan (met beslisboom)
  Because stating the obvious is obvious

  Het is warm, om niet te zeggen heet. Dus: PANIEK! Want: Nederland. Net als wanneer het twee millimeter sneeuwt of er heel misschien waarschijnlijk niet maar toch eventueel een harde woei komt, kruipen alle betuttelinstanties als pissebedden onder hun broeierige boomstronk vandaan om de burger als volstrekte imbeciel te behandelen en te bedelven onder goedbedoelde bemoeizorgtips die iedereen zelf al lang had bedacht. Nee, dan kunnen wij niet achterblijven. Dan volgt nu onze beslisboom.

 4. Renate says:

  Alles open

  Het RIVM vraagt mantelzorgers extra te controleren of de mensen voor wie ze zorgen zich voldoende wapenen tegen de hitte. “Ouderen hebben nog al eens de neiging binnen te zitten met de ramen dicht, omdat ze bang zijn dat het tocht”, zei Mark van Bruggen van het RIVM in het NOS Radio 1 Journaal. “Dat moet je absoluut niet doen. Als het 30 graden of warmer is moet alles gewoon open.”

  Klopt dat wel? Ik houd de ramen van de kamer in de middag juist altijd dicht. Zonneschermen omlaag en de temperatuur blijft redelijk. Bij m’n vader, die in dezelfde flat woont en ook de zonneschermen sluit, maar daarbij wel de deur naar het balkon opent, is het altijd een stuk warmer.

  Edit WMZ:
  Link naar het betreffende artikel: http://nos.nl/artikel/2044114-nationaal-hitteplan-morgen-in-werking.html

  Met het oog op het warme weer later deze week, wordt morgen het Nationaal Hitteplan van kracht. Dat heeft het RIVM besloten in overleg met het KNMI. Burgers, GGD’s, verzorgingshuizen en het Rode Kruis krijgen het advies om extra te letten op mensen die kwetsbaar zijn. Vooral ouderen en chronisch zieken hebben last van de hitte. Belangrijk is dat ze voldoende drinken en verkoeling krijgen.

 5. wilmamazone says:

  Even serieus:
  http://www.rivm.nl/Onderwerpen/H/Hitte

  Hitte

  In de zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn. Veel mensen ervaren hitte als een welkome periode van terras- en strandbezoek; voor anderen kan aanhoudende hitte juist een bedreiging zijn voor de gezondheid.

  Renate:

  Klopt dat wel? Ik houd de ramen van de kamer in de middag juist altijd dicht. Zonneschermen omlaag en de temperatuur blijft redelijk. Bij m’n vader, die in dezelfde flat woont en ook de zonneschermen sluit, maar daarbij wel de deur naar het balkon opent, is het altijd een stuk warmer.

  http://www.rivm.nl/Onderwerpen/H/Hitte/Preventieve_maatregelen_en_tips

  Houd uw woning koel: Opwarming van de woning kan worden beperkt door tijdig gebruik te maken van zonwering, ventilator of, indien aanwezig, airconditioning. Zorg voor continue ventilatie door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten.
  Tip: Zorg voor extra frisse lucht door het openen van ramen en/of deuren op tijdstippen dat het buiten koeler is, zoals ‘s avonds, ‘s nachts en ‘s ochtends.

  Het gaat er dus om en over om overdag niet alles hermetisch af te sluiten en ‘s avonds, ‘s nachts en ‘s ochtends goed te luchten zonder bang te zijn voor tocht. Ouderen kunnen daar inderdaad overdreven over doen en zitten/liggen tijdens een hittegolf al helemaal in een bakoven.

  Aanvulling 21:12
  http://www.rivm.nl/Onderwerpen/H/Hitte/Risicogroepen

  Opwarming van de omgeving
  In steden kan de temperatuur veel hoger zijn dan daarbuiten. Dit effect staat bekend als het ’stedelijk warmte-eiland’ of ‘urban heat island’. Dit komt omdat er in steden vaak sprake is van aaneengesloten en/of gestapelde woningbouw met veel beton/steen eromheen, waarbij de hoeveelheid open ruimte, groen en water, wat voor verkoeling zorgt, klein is. Naarmate de periode van hitte langer duurt en de nachttemperatuur hoger is, vindt er opwarming van het huis plaats waarbij de temperatuur – afhankelijk van de bouw – makkelijk kan stijgen tot oncomfortabele niveaus.

 6. Renate says:

  Eigenlijk zijn de tips niet anders dan als ik al gebruik. Het raam van m’n slaapkamer staat altijd open en in de kamer zit een ventilatiesysteem bij de verwarming. Ik probeer m’n vader er toe aan te zetten om het raam in z’n slaapkamer zo veel mogelijk te openen, maar hij heeft in bed altijd last van koude voeten. De laatste vakantie heeft hij zelfs een kruik meegenomen..

 7. wilmamazone says:

  Naar verluidt zit men bij het RIVM met de handen in het haar, behalve de men met een kale bulles:
  http://speld.nl/2015/06/30/zaterdag-mogelijk-70-graden/

  Zaterdag mogelijk 70 graden
  Misschien wel 80 zelfs, of 90

  Weerman Gerrit Hiemstra: “Eigenlijk moeten we erop voorbereid zijn dat het dit weekend gaat koken.”

  Aanvulling met wat er aan vooraf ging:
  http://speld.nl/2015/06/26/dossier-mooi-weer/

  Dossier: mooi weer
  Lees hier alles over het mooie weer terug

 8. Renate says:

  Misschien overstappen op Fahrenheit? Zorgt in ieder geval voor hogere cijfers.

 9. wilmamazone says:
 10. wilmamazone says:
 11. wilmamazone says:

  Djeezus! Net als je denkt dat het niet veel gekker kan, blijkt dat niet te kloppen:
  http://nos.nl/op3/artikel/2044960-sunburnart-ziet-er-leuk-uit-maar-is-extreem-gevaarlijk.html

  #SunburnArt: ziet er leuk uit, maar is extreem gevaarlijk

  Het is een nieuwe vorm van body art: met zonnebrandcrème een vorm op je lichaam tekenen en vervolgens in de zon liggen. De rest van je lichaam verbrandt, behalve het getekende vormpje. Het levert opmerkelijke ‘kunstwerkjes’ op maar is ontzettend gevaarlijk, zeggen dermatologen. Zij waarschuwen niet mee te gaan in de trend.

  Hoewel iedereen wel weet dat verbranden door de zon niet goed voor je is, heeft een aantal mensen daar blijkbaar lak aan. Zij delen hun creaties op social media onder de hashtag #SunburnArt. Op de foto’s is duidelijk te zien dat ze flink verbrand zijn.

 12. wilmamazone says:

  Hitteplan (Ikje NRC)

  Ma, 88, zou ongetwijfeld last krijgen van de warmte. Als bezorgde kinderen ontwikkelden wij een hitteplan voor ma in haar al even oude woning. Deel één bestond uit het provisorisch plaatsen van een verrijdbare airco. Een slang werd met kunst- en vliegwerk door een raam gemanoeuvreerd, instructies hoe het apparaat in werking te stellen veelvuldig herhaald.

  Deel twee was eenvoudiger: vinger aan de pols houden door frequent te bellen. Dat laatste werd niet gewaardeerd. Haar reactie op mijn tweede telefoontje: „Nu stoppen, ik bel je wel als ik er niet meer ben.”

 13. Renate says:

  Voor mijn vader hoef ik geen hitteplan te ontwikkelen. Ik probeer er een beetje op te letten dat hij genoeg drinkt en dat is al lastig genoeg. Ik zit niet de hele dag bij hem, maar als ik ’s avonds bij hem ben, probeer ik hem meestal nog wel iets te drinken op te dringen. Als er iets is, belt m’n vader mij wel, soms zelfs wat te veel. Als m’n telefoon gaat spring ik meestal onmiddellijk in de alarmmodus. Echt alarm is, als ik z’n alarm aan de lijn krijg. Dan krijg ik te horen dat ik het hekje in moet toetsen en op dat moment weet ik dat er echt iets mis is. Tot nu toe valt dat altijd mee. Een paar keer een bloedvoet was eigenlijk het ergste en dan viel er uiteindelijk niet veel meer te doen dan het opruimen van het bloedbad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: