In België pleiten religieuze organisaties voor opereren zonder verdoving

image Een gezamenlijke commissie van Joodse, Moslim en Christelijke organisaties pleit voor een totaalverbod op verdoofd opereren. Ze willen daarmee terug naar een traditie die eeuwen heeft standgehouden, maar door moderne geneeskunde is ‘verketterd’, aldus de organisaties.

De drie grote religies in ons land vinden elkaar wel in een heel apart standpunt: imams, priesters en rabijnen pleiten in een gezamelijke open brief aan Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) voor een totaalverbod op verdoofd opereren in Belgische ziekenhuizen. Concreet wil dat zeggen dat u voor bijvoorbeeld een hartoperatie of amputatie niet langer verdoofd zal worden.

De religieuze leiders hebben daar hun redenen voor. ‘Narcose is er niet altijd geweest. Pas sinds de moderne geneeskunde de rol van God probeerde over te nemen, worden mensen verdoofd voor een operatie’, aldus aarsbisschop André-Jozef Léonard, ‘voordien voldeed een stokje om de pijn op te verbijten prima. Laten we ook niet vergeten dat Jezus onverdoofd stierf aan het kruis.’

Lees vooral ook de rest van dit bericht bij TV Olen

4 Responses to In België pleiten religieuze organisaties voor opereren zonder verdoving

 1. Renate says:

  Het is nog geen 1 april.

  Berichtje uit De Speld?

  Ik zie het al een andere satirische bron. Heel leuk.

 2. wilmamazone says:

  Tjonge toch! Wat een eer. 😉 Bovenstaand artikel wordt besproken in DE virtuele kroeg:
  http://www.nujij.nl/algemeen/in-belgie-pleiten-religieuze-organisaties-voor.33113423.lynkx

  In België pleiten religieuze organisaties voor opereren zonder verdoving
  cryptocheilus.wordpress.com

  Er zijn pas een paar reacties gepost en dit is tot nu toe de leukste. Mogelijk het artikel helemaal niet gelezen of niet begrepen:

  4 een kritische burger 1 uur 13 minuten geleden door een kritische burger

  Die Belgische religieuze organisaties zijn gewoon weg knettergek, ze moeten zich zelf maar zonder narcose laten opereren omdat steekje los op te laten sporen.
  Als men voor onverdoofd opereren is dan moeten ze ook geen gebruik willen maken van de andere moderne technische hulpmiddelen zoals röntgentechnieken, MRI scans, echografie enz.enz.

  Is kijken wat ze er dan van zeggen, laten ze dan vooral geen gebruik maken van ALLE medische zorg en keren ze terug naar tovenaars, heksen enz.

 3. Nurse Marcie says:

  Gewoon niet te geloven, wat is het tegenvoorstel? Bidden. Alles komt op de helling te staan: hun gedachtengoed over palliatieve sedatie, wetenschap is toch voor hen een door god ingeplante gave… Ongelooflijke stomme kloten.

 4. wilmamazone says:

  Nurse Marcie:

  Ongelooflijke stomme kloten.

  Serieus?! Dan lijkt het er toch sterk op dat de schrijvers van het artikel jou alsnog flink bij de kloten gehad hebben. :mrgreen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: