Met zijn nieuwe bedrijfje LoveSteve houdt voormalig MyTomorrows-CEO Sjaak Vink ernstig zieke mensen ook weer voor het lapje

1470351_690517264316491_1238647287_nIk maakte gisteren al melding van LoveSteve in deze post vanwege de overeenkomsten met het gedachtegoed van het Inspire2Live duo Peter Kapitein en Coen van Veenendaal die o.a. gestalte (blijven) geven aan de onwelkome erfenis van Mark Bos.

LIEFDE ALS VERKOOPPRAATJE

Tranentrekkerij doet het tegenwoordig in het algemeen behoorlijk goed, en daar pikt o.a. Sjaak Vink een graantje van mee:
Afgelopen maandag gepost op zijn FB-pagina:

We could have picked any name for serious ill patients. Barbara, Elisabeth, Daniel or Bernard. Mothers, fathers, friends we love and want to have the best treatment available. We name them ‘Steves’. And at LoveSteve.com we support them. They and their doctors can buy the best precision treatments from around the globe with us. Most of the time not yet available in your own country! The very best. Because we love them.

Coen van Veenendaal ook afgelopen maandag:

Weer een rake blog van Willem Pinksterboer over de starre houding van in dit geval de voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Mark zag deze houding in zowel de reguliere als de alternatieve zorg. Daarom is het zo belangrijk dat de brug geslagen wordt uit liefde voor elke patiënt.

Harteloos de ene leugen na de andere verkopen en voor de rest niks.

ECHTE DESKUNDIGEN WETEN VAN NIETS EN/OF WORDEN MISBRUIKT


In het artikel van de Volkskrant gaf Hans Gelderblom, voorzitter van de beroepsgroep van medisch oncologen, al aan dat dat zijn beroepsvereniging van niets weet en dat hij niet door het bedrijf LoveSteve is benaderd. Maar het kan nog erger. Door een twitteractie werd gisteren vrij snel duidelijk dat er helemaal geen samenwerkingsverband bestaat tussen LoveSteve en UMC Utrecht:
CN2Cts8UkAAY8ib

UMC Utrecht ‏@UMCUtrecht 15 u15 uur geleden
@caseofdees @Farmatweets @carolinewb
We hebben het uitgezocht. De info op de site was niet gebaseerd op een geldige overeenkomst met ons 1/2

UMC Utrecht ‏@UMCUtrecht 15 u15 uur geleden
@caseofdees @Farmatweets @carolinewb
we hebben dan ook gevraagd alle verwijzingen naar het UMC Utrecht op de site te verwijderen. 2/2

Ook bij Medisch Contact was Dees/Désirée Hairwassers gisteren actief:

“Vreemd artikel. Gaat Medisch contact reclame maken voor elk bedrijf? Dit bedrijf LoveSteve importeert vanuit het buitenland medicijnen die elders geregistreerd zijn. Dat kan al heel lang via de internationale apotheek: http://www.ip-pharmacy.com/content.asp?key=specialist Er is toestemming van IGZ nodig om het voor te schrijven.

Niks nieuws dus. De website http://www.lovesteve.com heeft een hoog tranentrekkend gehalte en lijkt op andere initiatieven, waardoor patiënten informatie met elkaar kunnen delen, zoals PatientsLikeMee, maar er zijn talloze van dit soort initiatieven.

Wat mij het meest bevreemdt is de diagnostische kankertest van het UMC Utrecht die via deze site LoveSteve commercieel aangeboden wordt: http://www.lovesteve.com/pages/why-molecular-diagnostics De genoemde markers voor borstkanker (ER, PR en HER2Neu) van de standaardtest worden in elk ziekenhuis bepaald. De uitgebreide testen kunnen ook gedaan worden. Waar kunnen we meer informatie vinden over de validering van deze door het UMC Utrecht aangeboden commerciële testen?

D Hairwassers, Patient advocate, – 01-09-2015 14:41

Ook hier gisteravond de bevestiging dat UMC Utrecht van niets wist:

“UMCU heeft het uitgezocht en twitterde: We hebben het uitgezocht. De info op de site was niet gebaseerd op een geldige overeenkomst met ons. We hebben dan ook gevraagd alle verwijzingen naar het UMC Utrecht op de site te verwijderen.

Dat riekt naar oplichting”
D Hairwassers, Patient advocate, – 01-09-2015 22:09

Tegen forse betaling van alles aanbieden dat er allang is, riekt inderdaad sterk naar oplichting. Onder de noemer liefde patiënten onnodig geld uit de zak kloppen is eigenlijk te erg voor woorden, maar charlatans zoals Sjaak Vink komen daar nog te makkelijk mee weg zo lijkt het. Het wachten is op adequate maatregelen tegen dit soort ongein.

Update 2 sept. 19:28 met de insteek van medisch journalist Frank van Wijck: Voorbij de solidariteit
Ook van Wijck merkt op dat Sjaak Vink nog steeds onverantwoord bezig is en de zogenaamde oplossing die hij biedt voor de meeste mensen sowieso onbereikbaar is.

eindquote:

Bovendien zadelt Love Steve de behandelaar op met discussie over de vraag of een middel al dan niet van waarde kan zijn voor zijn patiënt. De patiënt kan een middel immers pas op de site bestellen als de behandelaar er een recept voor heeft uitgeschreven. Moet die behandelaar geconfronteerd worden met de vraag: “Het kost me al mijn geld dus als het niet werkt, laat ik mijn gezin berooid achter. Denkt u toch dat ik het moet doen dokter?” Dat is een discussie waarin een arts niet betrokken hoort te worden.

5 Responses to Met zijn nieuwe bedrijfje LoveSteve houdt voormalig MyTomorrows-CEO Sjaak Vink ernstig zieke mensen ook weer voor het lapje

 1. wilmamazone says:

  Tegen forse betaling van alles aanbieden dat er allang is, riekt inderdaad sterk naar oplichting. Onder de noemer liefde patiënten onnodig geld uit de zak kloppen is eigenlijk te erg voor woorden, maar charlatans zoals Sjaak Vink komen daar nog te makkelijk mee weg zo lijkt het. Het wachten is op adequate maatregelen tegen dit soort ongein.

  Met MyTomorrows deed praatjesmaker Sjaak Vink nog aan een andere vorm van karaktermoord:
  Wilmamazone:

  Geplaatst op 16 april 2013 at 7:59 pm
  En ja hoor! Daar istie weer! Het overbekende vooroordeel, zwart-wit denken:
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3426841/2013/04/16/Testmedicatie-voor-uitbehandelde-patienten.dhtml

  “Zowel bij patiënten als bij artsen zijn er twee soorten mensen: je hebt hele proactieve mensen, die alles willen doen om een oplossing te vinden. Dan zijn er ook nog patiënten die denken: ‘Er is niets meer aan te doen’ en het hoofd laten hangen.

  Bij deze bent u -wat mij betreft- van harte gediskwalificeerd meneer Sjaak Vink, directeur en medeoprichter van MyTomorrows! Uw verkooppraatjes zijn aan mij niet besteed. (**)

  Nu in 2015 zou je dus kunnen stellen dat ‘hoofdhangers’ niet genoeg van zichzelf houden en/of van hen gehouden wordt, want anders zou er -links- of rechtsom- wel voor gezorgd worden dat de benodigde centjes binnengeharkt worden. Zoiets. Valse sentimenten had/heeft Sjaak Vink in ieder geval meer dan voldoende in de aanbieding. Nu is het ook weer zaak om er niet in te trappen.

 2. Renate says:

  Vindt iemand het vreemd, dat ik inmiddels bij ieder zielig verhaal over de een of andere kankerpatiënt, of lijder aan een andere dodelijke ziekte, waarbij familie, of de persoon zelf, geld probeert in te zamelen voor de een of andere dure behandeling, natuurlijk in het een of ander buitenland, die natuurlijk niet vergoed word door de verzekeraar, het gevoel krijg dat er weer eens valse hoop verkocht is?

 3. wilmamazone says:

  @Renate

  Nee dat vind ik niet vreemd.
  Een van de personen die bij LoveSteve.com prominent genoemd wordt is overigens Danny van Brenk, en jij maakte hier op 9 aug. j.l. zelf melding van zijn verhaal via de Volkskrant:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/nieuwe-nieuwsbox/comment-page-1/#comment-51051

  En ik weet nog steeds niet wat ik er van moet denken. Ik begrijp aan de ene kant heel goed dat de man langer wil leven. Helaas roept het idee van tot het uiterste gaan bij mij ook beelden op van mensen als Wubbo Ockels en anderen, die in het kader van ‘tot het uiterste gaan’ ook allerlei kwakzalverij besluiten te omhelzen.

 4. wilmamazone says:

  @tinkeebell12 You’re a #FIGTHER You’re #STRONG We #LOVE you. Join us to support all Steves around world!Because We #LoveSteve #SpreadLove ️❤

 5. wilmamazone says:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: