Eerbetoon aan de Nobelprijs waardige Dr. Denis Mukwege

CQ5Sbx4UwAAwgAU [Bron]

Sinds 2009 wordt hij genoemd i.v.m. de Nobelprijs voor de Vrede en dit jaar was hij een van de grote kanshebbers, maar het mocht weer niet zo zijn. Het was hem door velen zo van harte gegund. Vandaar de vandaag (9 okt.) bedachte alternatieve Nobelprijs voor de Vrede met het verzoek erbij deze boodschap zoveel mogelijk te delen, dus bij deze.
(dit betekent niet dat er geen waardering is voor de Tunesische prijswinnaars van dit jaar)

Gisteravond was Denis Mukwege te gast in het programma College Tour.
De uitzending is daar terug te zien en dat is de moeite waard. Deze opmerkelijke man zit niet eens op de echte Nobelprijs te wachten omdat hij dat een momentopname vindt en er mogelijk niets, of te weinig, door veranderd. Een reden te meer om hem langs deze weg in het zonnetje zetten.

Doktor Mukwege, keep up the incredible work!

Update 10 okt. 08:30 met post van Joop.nl:

Over Mukwege werd de documentaire ‘The Man Who Mends Women: The Wrath of Hippocrates’, gemaakt. De VARA kocht de film en zal deze eind maart 2016 uitzenden, rond het Movies That Matter Festival.
Synopsis van de film:

In de door geweld verscheurde en door armoede geteisterde Democratische Republiek Congo wordt seksueel geweld sinds jaar en dag ingezet als oorlogswapen. Om de slachtoffers niet alleen medische, maar ook psychologische hulp te kunnen bieden, stichtte Mukwege in 1999 in Bukavu het Panzi-ziekenhuis. Daarnaast werpt Mukwege zich op als mensenrechtenactivist en maakt hij zich sterk om het probleem van seksueel geweld in zijn land wereldwijd op de agenda te krijgen. Hij veroordeelt de politieke onwil om het probleem aan te pakken en schuwt het niet de vinger op de zere plek te leggen.
Dat zijn werk niet zonder gevaar is, ondervond Mukwege in 2012 toen gewapende mannen zijn huis binnenvielen en het vuur openden. Mukwege en zijn familie ontsnapten, maar zijn bewaker werd dodelijk getroffen. De film volgt de man en zijn exceptionele missie en de effecten van zijn werk op familie en vrienden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: