De laatste nieuwe oorzaak van autisme

CWOY030U4AAWCz2

4 Responses to De laatste nieuwe oorzaak van autisme

 1. Renate says:

  Het zijn toch altijd vaccinaties?

 2. wilmamazone says:

  @ Renate

  Nee hoor. Op bijvoorbeeld een en dezelfde pagina van een niet nader te noemen homeopaat:

  Ten eerste is daar de erfelijke kwestie. Het is niet zo dat autisme wordt overgeërfd op de eenvoudige manier van dat een ouder in meerdere of mindere mate autistisch is en dat het vervolgens dan bij het kind ook zo of erger zal zijn. Wat we wel zien is dat er in het voorgeslacht bepaalde ziektepatronen zijn die de kans op een autistisch kind verhogen.(**)

  Een tweede factor die we vaak zien is dat er tijdens de zwangerschap door moeder sterke emoties worden ervaren. Dit kan één van de katalysators zijn.
  Die emoties kunnen veel variatie hebben zoals angsten, afwijzingen, oververmoeidheid, depressie, fysieke zwakte enzovoort. Ook hier geldt weer dat als deze dingen spelen er niet per se een autistisch kind hoeft te komen, maar opnieuw zien we dat het vaak voorkomt. Van belang is te beseffen dat ik hiermee dus absoluut geen beschuldiging in de richting van de ouders uit, maar slechts constatering doe dat er een samenhang is.

  Een derde belangrijke factor, die door de reguliere geneeskunde vaak betwist wordt, is de samenhang met vaccinaties. Inmiddels zijn er meerdere studies geweest die hebben aangetoond dat er een kans bestaat dat de vaccinatie een verandering in het lichaam teweegbrengt die tot gevolg kan hebben dat de autisme ontstaat. Met name de kwik- en aluminiumverbindingen die in de inentingsvloeistof zitten, brengen soms zulke schade aan het DNA dat autisme het gevolg is. Daarbij hebben we weer te maken met een mogelijke aanleg bijvoorbeeld uit de erfstroom die werkelijkheid wordt door de ingrediënten van de vaccinatie.(**)

  Een andere factor van belang is bij autisme is voeding.
  Gelijk met het opkomen van allergieën en storingen als autisme en ADHD is ook onze voedingssituatie drastisch veranderd. We zijn de laatste 20 en 30 jaar steeds meer kunstmatige dingen gaan eten, het voedsel steeds meer gaan bewerken en de laatste 50 jaar is het aantal chemische toevoegingen ( in de vorm van insecticiden, conserveringsmiddelen, kunstmatige meststoffen, enzovoort) explosief toegenomen. We eten steeds minder natuurlijk, steeds meer kunstmatige dingen, steeds meer koolhydraten (granen en suikers) en steeds minder voeding zoals die direct uit de natuur komt in de vorm van verse groenten, granen, fruit enzovoort. En aangezien we elke cel in ons lichaam moeten opbouwen met dat wat wij als voeding tot ons nemen is het voorstelbaar dat die voeding invloed heeft op ons lichamelijk, maar ook op ons psychisch en emotioneel functioneren.
  Wat ik en mijn collega’s in ieder geval zien, is dat veel autistische mensen erg gevoelig zijn op dit gebied. Vaak kunnen ze allerlei voedingsstoffen, en zeker kunstmatige toevoegingen, niet verdragen. Vaak zie je dan ook de in aanleg aanwezige neiging tot autisme sterk verergeren als de periode van borstvoeding achter hen ligt. Er ontstaat dan vaak een sterke gevoeligheid voor melk en melkproducten, voor vlees, voor suikers en kleurstoffen enzovoort. Soms is er ook gluten-intolerantie. Er is zelf een groep mensen die als autistisch gediagnosticeerd wordt, die wanneer ze stoppen met het eten van gluten en gebruiken van melkproducten het autisme volkomen verdwijnt.

  De bullshit-draaischijf had in werkelijkheid dus nog wel wat uitgebreider kunnen zijn.

 3. Renate says:

  Nu zijn homeopaten onbetrouwbaar, dus ik weet niet hoeveel waarde ik aan de uitspraken van een homeopaat moet hechten.

 4. wilmamazone says:

  De nodige homeopaten stellen zelf de diagnose autisme en dat verdwijnt dan bijna als sneeuw voor de zon met hun zelfbedachte remedies. Bullshit XXL dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: