CryptoChatBox

Ja, ja
alweer de vijfde chatpagina!

neuqen?

Lekker los.. zonder das…casual…off-topic…wauwelen.

vorige chats….
Hierr (oudst) hierrr (ouder), hierrrrr en hier (jongste)

159 Responses to CryptoChatBox

 1. LK says:

  Ik ga dit onbeschreven blad eens even onteren met een reactie:

  Kwakzalverij: baat het niet, het kan wel schaden
  http://www.artsennet.nl/opinie/artsen-blogs/Jan-Peter-Rake/Blogbericht-16/115136/Kwakzalverij-baat-het-niet-het-kan-wel-schaden.htm?newmessage=true

 2. Hehe, dhr Boukema krijgt er flink van langs, daar in de reacties…

 3. DaSilva says:

  Onder het motto “Maar wat is het” heb ik het volgende filmpje voor u.
  Wat komt er in godsnaam uit dit been?

  http://moetenwenietwillen.nl/2012/06/redneck-surgery-met-een-vleesmes/

 4. wilmamazone says:

  @Da Silva

  Het filmpje kwam op mij ongeloofwaardig over en deed me denken aan nepwonden die heel echt kunnen lijken. In dit geval is het zwarte spul dat zgn. uit de wond komt m.i. het hoogtepunt van deze practical joke.

  http://www.ehbo.nl/lotus.htm

  http://www.lotus-shop.nl/

 5. DaSilva says:

  Dat zou e.e.a. verklaren inderdaad ik zou pus verwachten uit een onstoken? wond maar geen zwarte klodders.

 6. LK says:

  Voor een arts heb ik een absurde afkeer van tv-operaties, dus daarom zonder gekeken te hebben de mogelijkheden:

  -necrotisch materiaal kan zwart lijken
  -iemand kan aarde in zn wond gestopt hebben (maar die wond ziet er op het eerste gezicht niet van buiten vies uit), of iets anders dat ingekapseld is door bloed en er daarom zwart uitziet
  -bloedstolsels kunnen zwart zijn

  In Amerika zijn mensen nogal eens aan het doe-het-zelven vanwege de kosten van de gezondheidszorg vs. het gebrek aan goede verzekeringen voor bepaalde groeperingen, dus thuisoperaties zijn niet ongebruikelijk, hoewel je wel extreem stupide bent als je daar een kartelmes voor gaat gebruiken.

  Even ter vergelijking: ik was in Amerika naar de huisarts geweest, moest 3 bloedwaarden laten prikken die in nederland een nog geen twee euro per stuk kosten en in Amerika wordt er 25 dollar per waarde gerekend, exclusief labkosten. Totale kosten zouden daarmee (inclusief laboratoriumkosten en huisartsbezoek) in Nederland neergekomen zijn op zo’n pakweg 60 euro, in Amerika mocht ik 300 dollar aftikken (is zo’n 240 euro omgerekend, viervoudige van wat ze hier vragen)

  Maar goed, ik geloof WMZ meteen als ze zegt dat het nep is…

 7. JennyJo says:

  Zijn wij nou te goedkoop of zijn ze in de USA veel te duur? (ik vermoed het laatste)

 8. DaSilva says:

  Op You Tube staan nog meer van die filmpjes o.a. een waarbij de nagel van een grote teen afgetrokken wordt, ik heb maar niet gekeken.
  Voor de liefhebbers; toets Redneck Surgery in op You Tube en eet voorlopig maar even niets.

 9. wilmamazone says:

  LK:

  Voor een arts heb ik een absurde afkeer van tv-operaties, dus daarom zonder gekeken te hebben de mogelijkheden:

  Normaal gesproken ben ik ook geen liefhebber, maar dit filmpje deed me niks/kon ik met gemak naar kijken èn luisteren. Wie weet is dat bij jou ook wel zo heldin op sokken, 😉

  De operatie was al begonnen, maar de hele patiënt is geen moment in beeld geweest. Je hoorde alleen een mannenstem die geen blijk gaf van pijn, zelfs niet toen de wond met de kartelrand van het steakmes nog wat verder opengesneden werd door een vrouw -alleen handen in beeld- met lange vierkante nagels met een spierwit randje. Dat was een paar jaar geleden in de mode, dus ws geen recent filmpje.
  Geen enkele uitleg over het hoe en waarom en dus ook geen echt begin, maar ook geen einde.

  In het fragment wordt de wond meestal door de patiënt zelf uitgeknepen en de 1e keer verscheen er o.a. een donker balletje ter groote van een flinke erwt dat op de grond rolde.
  Dat werd op verzoek van de pat. opgeraapt om eens nader te bekijken. Dat was het moment dat ik al hélemaal de lachkriebels kreeg.

  Maar goed, ik geloof WMZ meteen als ze zegt dat het nep is…

  Of dat nou zo verstandig is? Wie weet zie ik het helemaal verkeerd.

 10. LK says:

  @JJ: ik heb geen idee waarom ze vragen wat ze vragen, maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat het bepalen van bijvoorbeeld een natrium of kalium 25 dollar per stuk moet kosten. Dat is gewoon massa-werk. Waarschijnlijk willen ze een nieuwe MRI-scan financieren en is dat doorberekend in de kosten ofzo. Ik denk dat een ‘general practitioner’ gewoon gezien wordt als een specialist en dus een dergelijk tarief mag rekenen. Wat dat betreft is het systeem in Nederland met de huisarts als poortwachter wel geniaal en redelijk uniek. In de meeste andere landen kun je een rechtstreekse afspraak maken met de specialist. In Amerika heb je ook niet een echte huisarts. Wel een ‘family doctor’, maar die was niet geinteresseerd in mij in mn uppie, dus werd het de ‘internal general practitioner’, wat misschien gewoon wel een internist is, ik weet het niet…

 11. LK says:

  @WMZ: Ik heb stukjes gekeken, het ziet er wat mij betreft wel echt uit. Het is natuurlijk niet zo’n goede resolutie, maar als je de wondranden in het begin bekijkt en vergelijkt met het einde, zij die volgens mij een stuk meer opgezwollen, wat logisch is als je het de hele tijd loopt te irriteren met dat mes. Waarom ze zo raar loopt te poeren snap ik niet. Waarschijnlijk is er iets in zn been geschoten dat een ontsteking veroorzaakt heeft en dat proberen ze er met een mes uit te halen (kan me anders niet bedenken waarom je dit doet). En dan zie je dus allemaal zwarte stolsels eruit komen. Ik weet niet of ik iets gemist heb (werd er echt niet goed van, vandaar het skippen van een aantal delen), maar ik zag geen gek balletje. Tenzij dat ding dat op de grond viel dus een vreemd lichaam was wat ze probeerden te verwijderen.

  Ik vind die Lotus-slachtoffers van dichtbij nooit zo indrukwekkend, meestal zie je vaak meteen dat het nep(bloed) is (wat vaak een stuk lichter is dan echt bloed). Dat zou je bij dit filmpje ook kunnen stellen, maar aan de andere kant kan het vermengd zijn met wondvocht. Maar wonden bij een lotusslachtoffer zijn redelijk statisch, je zou, als hij in zn been knijpt, dan moeten zien dat het materiaal niet mooi meeveert en dat doet het wel…

 12. wilmamazone says:

  @LK: Ik heb jou toch maar fijn aan het kijken gekregen en dat was nou precies mijn bedoeling. 😆

 13. DaSilva says:

  IK weet ook niet goed wat ik van het filmpje moet denken, je ziet op een gegeven moment wel dat het been vocht vasthoudt wanneer er in geknepen wordt dus ja…

 14. LK says:

  @wmz, ik ben niet zo van de horror, heb de hele nacht niet kunnen slapen, snif, ach en wee en steun…

 15. Jan Willem Nienhuys says:

  Bram :

  Hehe, dhr Boukema krijgt er flink van langs, daar in de reacties…

  Dat is Ruud A. Boukema (geb. 1956, artsexamen 1996) die zich weliswaar arbo-arts noemt, maar gewoon basisarts is (geen arts voor arbeid en gezondheid dus) en ABNG-2000 lid is. Zie ook zijn website http://www.praktijkcentrumhetgemeentehuis.nl/?sid=1&id=55

  Kortom een allround kwakzalver.

 16. LK says:

  Wow, ik wist niet dat arbo-arts helemaal geen beschermde titel is… Sjonge, die kan ik nu dus ook op mn visitekaartje laten bijdrukken.

  In de categorie ‘Belangrijk blijft (…) Dat je probeert veel zuurstof in te ademen, zodat je steeds goed kunt revitaliseren’>/i>, een quote van die site:

  Biofysische geneeskunde gaat er van uit, dat leven een dynamisch proces is.

 17. Jan Willem Nienhuys says:

  Zie:

  http://www.hphc.nl/blog/bedrijfsarts-of-arbo-arts-de-verschillen-op-een-rij.html

  Er staat net niet dat een basisarts die zich arbo-arts noemt een oplichter is.

  Ook mooi is:
  Het leven kent een groot aantal ritmische processen. Enkele voorbeelden: dag en nacht,
  Dat kunnen bewoners van de poolstreken, en natuurlijk alle diertjes, bacteriën (da’s ook leven) enzovoorts die onder de grond leven zich aantrekken. Mollen leven niet, en trouwens de regenwormen die ze opeten ook niet.

 18. JennyJo says:

  Het leven kent een groot aantal ritmische processen.

  Oh JW, ik zit te snikken van het lachen, het is toch niet te begrijpen hoe ze het allemaal bij elkaar verzonnen krijgen. Het lijkt wel een soort Bommel-taal.

 19. LK says:

  Hehe, het Laat ons lachen topic verschuift gewoon naar elders op de site…

 20. Mbt het filmpje: ik denk ook dat het echt is. Heb het een paar keer bekenen, maar kan me niettemin geen duidelijk beeld vormen van wat er uit die wond komt. Het lijkt qua kleur – voor zover duidelijk te zien – op gestold bloed. Maar ik vraag me af of het daar niet te solide voor is. Als het necrose zou zijn, heb je kans (hoeft niet per se) dat het enorm zou stinken, dat hadden we vast wel gehoord (believe me…) Gok: ingekapselde troep?

 21. Renate says:

  Een kogeltje? Men is in die contreien nogal gek op wapens.

 22. DaSilva says:

  Ik geef het op met die nieuwsbox, ik kom er niet op.

 23. wilmamazone says:

  @Da Silva

  Kuren van WordPress? Op het moment doet de nieuwsbox het (weer) prima, dus probeer het nog een keer zou ik zeggen.

  update: ik heb jou inmiddels weerus uit het spamfilter kunnen vissen, dus probleem en raadsel opgelost.

 24. DaSilva says:

  Ik schijn me daar erg prettig te voelen, in die spamfilter.

 25. DaSilva says:

  Zo prettig dat ik er weer in zit?

  Edit WMZ: Yep!

 26. DaSilva says:

  Ik durf het bijna niet te vragen maar…

 27. wilmamazone says:

  @ Da Silva

  Ik zie dat je de ene keer linkt naar gravatar.com en de andere keer naar je eigen weblog, ook bij WordPress, dus het zou kunnen dat dat de problemen veroorzaakt. Heb je weer uit het spamf. gevist en omdat er niet veel tijd tussen zat dat niet meer vermeld.

  Hartstikke fijn trouwens dat jij het belangrijkste nieuws ook een beetje bijhoudt.

 28. DaSilva says:

  Okay dan probeer ik het nu vanaf mijn blog.
  Test…..

 29. DaSilva says:

  Problem solved.

 30. wilmamazone says:

  Jeugdsentiment:
  http://nos.nl/artikel/389013-malle-pietje-overleden.html

  Malle Pietje overleden

  In zijn woonplaats Soest is de acteur Piet Ekel, vooral bekend als Malle Pietje uit Swiebertje, vanochtend overleden. Hij was 90.

  eindquote:

  Piet Ekel was de laatste acteur uit de tv-serie Swiebertje die nog in leven was. De serie, uitgezonden door de NCRV, was in de jaren 60 en 70 razend populair. Naast Ekel bestond de cast onder anderen uit Joop Doderer en Riek Schagen.

 31. Soms is een griepje niet wat het lijkt.

  Medisch gezien onderscheidt men een officiële griep – influenza – en griepverschijnselen, dat lijkt op griep, maar wordt niet veroorzaakt door het influenzavirus. De pseudo-griep kan zo veel oorzaken hebben dat het nauwelijks te beschrijven valt. Nou, met één ervan ben ik goed bekend geraakt. Hij komt niet voort uit het lichamelijke, maar uit het astrale domein

  http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/meelezen/een-bizarre-griep/

  Gelukkig is Westerhout arts. Anders had het nog slecht kunnen aflopen.

 32. JennyJo says:

  Ik las het gisteren en ben er een paar uur beroerd van geweest – en niet omdat ik griep had. Van de reacties ga je trouwens ook over je nek, wat dacht je van deze, van ene Cozmic, die zichzelf waarschijnlijk ook heel spiritueel vindt:

  De zogenaamde 6 miljoen jodendoden dienen een doel in de tegenwoordige geschiedschrijving , nl de legitimatie van de jodenstreek .
  Andere slachtpartijen in de geschiedenis liggen wat kwetsbaarder voor de heersende elite en worden onder het vloerkleed geveegd om maar snel vergeten te worden .
  De geschiedenis , de werkelijke geschiedenis van de slavenhandel komt ook zelden naar voren , deze was nl vrijwel geheel in handen van een joodse clan , daar hoor je ook nooit iets over . Jahweh heeft ze namelijk uitgekozen als het uitverkoren volk , zij kunnen op zijn bord schijten en hij eet nog smaakvol verder .
  De bijbel staat ook vol met slachtpartijen tegenover andere volken , er moeten een x aantal onbesneden snikkels getoond worden voor een queeste .
  De duistere kant van de astrale wereld heeft een feestje met beide/meerdere partijen , geen volk heeft schone handen .
  Het dualistische spel kan gespeeld blijven worden zolang het ego nog een slachtofferrol kan spelen .
  Als ik hier iemand mee kwets ; vette pech , get over it .

  Het is werkelijk te ziek voor woorden daar, bij die Guido-Jonkerssecte.

 33. Renate says:

  Deze dame lijkt me toch echt rijp voor een opname in een psychiatrische kliniek. Hoewel, het lijkt er op dat de mensen die op het een en ander reageren daar ook wel voor in aanmerking komen. Hoe weet iemand dergelijke baarlijke nonsens bij elkaar te verzinnen? En hoe komt het dat er mensen zijn die dit allemaal nog heel serieus nemen ook?
  Die website lijkt wel een verzamelplaats van zieke geesten. Ik word spontaan misselijk als ik het een en ander lees.

 34. JennyJo says:

  Heel erg onprettig gestoord, die mevrouw.

 35. LK says:

  Ik vind dat altijd wel geruststellend als ze de Joden erbij gaan halen. Was er ook maar de geringste twijfel aan het waarheidsgehalte, dan weet je op dat moment 100% zeker dat je absolute lulkoek zit te lezen…

 36. LK says:

  Ik kwam niet door het verhaal heen overigens… Lag al in een deuk bij

  Het bleek een aanval van een horde buitengewoon boze joden die vermoord waren tijdens de 2e wereldoorlog. Hoe ik daar aan kwam is een apart verhaal.

  No sh*t Sherlock…

  En verder begrijp ik dat ze ‘bankwezen’ en ‘bankstellen’ niet van elkaar kan onderscheiden? Vond t allemaal niet zo boeiend. Boos word ik er in ieder geval niet om. Eens op die site van haar koekeloeren, kan ik vast ook nog een hoop van leren 🙂

 37. JennyJo says:

  Tja, dat het in die kringen altijd de schuld van de Joden is, dat is me inmiddels wel duidelijk. Ik vind het verhaal eerlijk gezegd niet vermakelijk, want ik vind bepaalde vormen van gekte tamelijk eng en dit is er een van.

 38. Renate says:

  Inderdaad is dit toch wel een zeer bedenkelijke vorm van gekte, ook al omdat we in het verleden gezien hebben waar deze gekte toe kan leiden.

 39. wilmamazone says:

  JJ:

  Tja, dat het in die kringen altijd de schuld van de Joden is, dat is me inmiddels wel duidelijk. Ik vind het verhaal eerlijk gezegd niet vermakelijk, want ik vind bepaalde vormen van gekte tamelijk eng en dit is er een van.

  Johan Oldenkamp kreeg/krijgt ook een groot podium bij o.a. Guido Jonkers (WtK) en Arend Zeevat(Argusoog), maar het gezwets van Johan krijgt mogelijk een staartje middels juridische stappen:
  http://barracudanls.blogspot.nl/2012/08/dr-johan.html

  Dr. Johan

  HP/DeTijd pakte dr. Johan Oldenkamp, lijstduwer van SOPN, afgelopen week flink aan. De man die ervan droomt premier van Nederland te worden, want 76 zetels toch zeker, zal hoe dan ook de vorstin onder ogen moeten komen. Dat wordt alleen wat lastig als je Koninginnedag tot ‘Nationale Dictatordag’ wilt bombarderen. ‘Het is zeer opmerkelijk dat een schatrijke, tirannieke vrouw zo populair kan zijn onder de mensen die zij en haar parasitaire familie uitzuigen.’ O ja, en Nazi verwijst volgens Dr. Johan helemaal niet naar het Duitse Nationalsozialismus, maar naar Nationaal Zionisme. Dat soort dingen dus

  quote uit HP/DeTijd:

  Juist ja. Namens het Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) laat adjunct-directeur Esther Voet desgevraagd weten dat hier sprake is van onmiskenbaar antisemitisme. Het CIDI beraadt zich op mogelijke juridische stappen tegen Johan Oldenkamp. “We gaan zijn site goed volgen en hebben inmiddels overleg gehad met het Meldpunt Discriminatie Internet. Je kunt je echter afvragen in hoeverre deze meneer toerekeningsvatbaar is.” Ook persofficier Nicolette Stoel kan melden dat het OM de zaak zal bestuderen.

  Als Oldenkamp niet toerekeningsvatbaar zou zijn, wie dan nog meer niet? Dat wordt dan wel een erg grote gesloten inrichting.

 40. JennyJo says:

  Ik betwijfel of Oldenkamp niet toerekeningsvatbaar is. Niet toerekeningsvatbaar in juridische zin wil zeggen dat de persoon als gevolg van zijn stoornis niet in staat is de gevolgen van zijn handelingen te begrijpen. Het is niet zo dat iedereen die psychisch gestoord is, per definitie ontoerekeningsvatbaar is!

  Ik hoop van harte dat het CIDI voldoende mogelijkheden ziet om een aanklacht in te dienen.

 41. @Chryptocheilus, David Icke legt dan ook helder uit dat jullie het kindervlees steeds weer nodig hebben, de zogenaamde ‘bloeddorst’. Wel eng dat zo’n zwarte griezel als jij hier rechtstreeks van zich laat horen. [..] ben vd brink zegt:
  22 oktober 2012 om 00:13
  von stauffenberg ,kijk na de tijd van zijn geplaatste reactie 00.04 het is nu net de 22ste en vandaag en morgen zijn hun occult dagen en daarom deze zwarte bastaard op de website ,hoe duidelijk is hij door de mand gevallen ? precies gewacht tot het net de 22ste is om zijn reactie te plaatsen!!!!!!

  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.argusoog.org/kort-feitenoverzicht-zaak-familie-van-den-brink/comment-page-7/#comment-80856

  OMG

 42. wilmamazone says:

  Haddock zegt:
  22 oktober 2012 om 07:50
  Cryptocheilus in je hok. Anders zal ik je via Lex van Geer wel even duidelijk maken dat we hier niet van gediend zijn.

  Waarvan akte.

  Volgens mij is het in een gesloten inrichting een stuk gezelliger.

 43. JennyJo says:

  @Cryptocheilus

  OMG, zegt dat wel. Die mensen zijn wel heel, heel erg van het padje af en nog veel gekker dan ik al dacht.

  Die meneer Ben van den Brink komt overtuigend over als een agressief soort crimineel, die zijn rekeningen niet betaalt en bij het minste of geringste overgaat tot bedreigingen en geweld van de naarste soort, bijvoorbeeld als mensen hun geld proberen te incasseren. Geen wonder dat zijn kinderen bij hem weggehaald zijn, dat lijkt mij een zeer wijs besluit dat zeker niet teruggedraaid moet worden.

  Dat Zeevat dat soort mensen zo kritiekloos een podium geeft vind ik erg zorgwekkend. Zeevat, die zelf zeer onprettig gestoord lijkt, werkt met psychisch gestoorde mensen! Dat lijkt me nou echt helemaal niet goed.

 44. wilmamazone says:

  von stauffenberg zegt:
  22 oktober 2012 om 01:37
  * VAMPIEREN OP HET INTERNET* ‘De wesp CRYPTOCHEILUS BICOLOR is daar een mooi voorbeeld van. Vervolgens muteren deze organismen tot vampieren die door chronisch aan te vallen hun prooi trachten te ontdoen van het creatieve bloed’ zie: http://www.iocob.nl/gezondheidscolumn/vampieren-op-het-internet.html

  Reageer op deze reactie »
  Cryptocheilus zegt:
  22 oktober 2012 om 01:45
  Reactie verwijderd i.v.m. het overtreden van de huisregels.

  Redactie

  Reageer op deze reactie »
  von stauffenberg zegt:
  22 oktober 2012 om 07:57
  Roy, kun je de lezers en de redactie ook uitleggen hoe je telkens weer door de spam-filter weet te komen?

  Reageer op deze reactie »

  (vet door mij)

  Geen idee wat Crypto daar had geschreven, maar – zoals gebruikelijk bij o.a. Argusoog- zijn er opeens huisregels. *kuch*
  De hele quote is:

  Professor Von Feyermorgen wees erop dat het internet volloopt met gefrustreerden en neurotici, die door het afscheiden van onbetamelijke artikelen hun prooi trachten te verlammen met hun gif, en de wesp Cryptocheilus bicolor is daar een mooi voorbeeld van. Vervolgens muteren deze organismen tot vampieren, die door chronisch aan te vallen hun prooi trachten te ontdoen van het creatieve bloed.

  Lees alvast/of weer dit artikel van 6 nov. 2010:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/11/06/de-sokpoppen-van-het-iocob/

  Weet u nog? Cryptoweblog was een vampier. Volgens wie? Nou, volgens Ludwig von Feyermorgen. Op iocob.wordpress.com (LOL)

 45. Renate says:

  O ja, Ludwig von Feyermorgen, die Duitse wetenschapscriticus, die bij een zoektocht op internet niet echt lijkt te bestaan. Als je tenminste gaat zoeken naar Duitse websites met zijn naam. En daar zou je hem toch juist wel moeten kunnen vinden.

 46. Ik zei dat von S geslaagd was voor z’n google-examen en dat dat zijn grootste prestatie was na het behalen van z’n veterstrikdiploma. Of iets dergelijks. Naja, boeie dat ze dat weghalen.

  De huisregels?

  Mensen mogen mij impliciet uitmaken voor pedo of anderen oproepen mensen anoniem te stalken. Dat mag wel.

  Dat Zeevat dat soort mensen zo kritiekloos een podium geeft vind ik erg zorgwekkend.

  Yep. Dat zei ik ook al eens in een discussie op KDW tegen Arend himself.

  http://www.kloptdatwel.nl/2011/11/09/recente-berichten-over-satanisch-ritueel-misbruik-daar-gaan-we-weer/#comment-361004797

  Zeevat, die zelf zeer onprettig gestoord lijkt, werkt met psychisch gestoorde mensen! Dat lijkt me nou echt helemaal niet goed.

  Arend is inmiddels op non-actief.
  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.argusoog.org/ggniet-een-onmenselijke-instelling/

 47. JennyJo says:

  Arend is inmiddels op non-actief.

  Gelukkig maar. Alleen al uit wat hij er allemaal uitbraakt op zijn eigen blog wordt overduidelijk dat hij totaal ongeschikt is om mensen bij te staan die psychisch in onbalans verkeren.

 48. DaSilva says:

  Ik heb het item plus de bijbehorende reacties uitgebreid gelezen…
  Waarom valt niemand over het feit dat de vrouw plus kinderen van deze Ben van den Brink ten tijde van zijn afwezigheid misbruikt zijn door haar vader?
  Is dit feit op zich al niet reden genoeg om die kinderen uit die situatie weg te halen?
  De vrouw is duidelijk slachtoffer, daar twijfel ik niet aan, maar ook duidelijk niet in staat om haar kinderen afdoende te beschermen, ook staat ze duidelijk onder de dreigende invloed van Ben van den Brink.
  Voor de rest vind ik het alles bij elkaar een zeer schadelijke en beschamende kwestie voor de desbetreffende kinderen, je zult maar dankzij je vader en zijn idiote opvattingen op een dergelijke manier op het internet verschijnen…..
  De man is op alle fronten een gevaar voor zijn kinderen.

 49. JennyJo says:

  Je zegt het goed: misbruikt zou zijn; niet alleen door haar vader overigens, maar door zo ongeveer het hele dorp, dat uit RK-satanisten bestaat – volgens Van den Brink dan. Waarvoor geen enkel bewijs. Ook beschuldigt hij zijn schoonvader en diens vriendin ervan dat ze zijn kinderen misbruiken. Hij is zelf trouwens ook niet zo aardig tegen zijn partner, want die zat op het politiebureau met een blauw oog, omdat Van den Brink haar geslagen had. Verder is hij natuurlijk de goedheid zelve. Maar wat het misbruik betreft: ook de tijdelijke pleegouders van zijn kinderen zouden hen meermalen op satanische wijze misbruikt hebben, evenals de voogden van jeugdzorg, zo beweert Van den Brink.
  http://barracudanls.blogspot.nl/2011/11/pedojager.html
  Tja. Wat moet je met dit soort verhalen? Het lijkt me dat Van den Brink hulp nodig heeft en tegen zichzelf beschermd zou moeten worden; de “steun” die hij krijgt van Zeevat maakt het alleen maar erger. Eigenlijk vind ik de steun van Zeevat ook een vorm van misbruik, van mensen met psychische problemen. Van den Brink moet zich regelmatig verantwoorden voor de rechter en probeert zijn kinderen terug te krijgen. De hulp van Zeevat maakt dat er allemaal niet beter op.

 50. wilmamazone says:

  Da Silva:

  Waarom valt niemand over het feit dat de vrouw plus kinderen van deze Ben van den Brink ten tijde van zijn afwezigheid misbruikt zijn door haar vader?

  Jij hebt alles uitgebreid gelezen, dus quote even waaruit voor jou onomstotelijk blijkt dat het een feit is. Kijk ik daarna wel of er inderdaad iets is waarover ik zou moeten vallen.

 51. DaSilva says:

  Waarom valt niemand over het feit dat de vrouw plus kinderen van deze Ben van den Brink ten tijde van zijn afwezigheid misbruikt zijn door haar vader?

  Deze vraag is niet zo zeer aan jullie gericht maar meer aan de reageerders van Argusoog vandaar dat ik hem daar ook gesteld heb, aangezien zij het als een feit brengen, mocht hij er daar niet doorheen komen dan lezen ze het ongetwijfeld hier.
  Tot nu toe is mijn reactie nog niet door de moderatie.

 52. wilmamazone says:

  Wat zou het toch handig zijn als ik helderziend was. *zucht*

  Ik ga mezelf nu van binnen bekijken in horizontale stand, dus truste allemaal en morgen (geestelijk) gezond weer op.

 53. DaSilva says:

  Als Snip niet snapt wat Snap snapt……truste.

 54. wilmamazone says:

  Ben vd Brink is vannacht weer ijverig aan het volplempen geweest:
  Recente reacties:

  Haddock op Kinderrechtenactivist die onderzoek deed naar satanische sektes in Frankrijk ‘verdwenen’.
  Diever op Kinderrechtenactivist die onderzoek deed naar satanische sektes in Frankrijk ‘verdwenen’.
  ben vd brink op Kort feitenoverzicht zaak familie van den Brink **Update: Interviews Brian Gerrish, Micha Kat en Nieuwsuur over Jeugdzorg**
  christel v.d.dobbelsteen op We zijn allemaal Jezuïten
  ben vd brink op Kort feitenoverzicht zaak familie van den Brink **Update: Interviews Brian Gerrish, Micha Kat en Nieuwsuur over Jeugdzorg**
  ben vd brink op Kort feitenoverzicht zaak familie van den Brink **Update: Interviews Brian Gerrish, Micha Kat en Nieuwsuur over Jeugdzorg**
  ben vd brink op Kort feitenoverzicht zaak familie van den Brink **Update: Interviews Brian Gerrish, Micha Kat en Nieuwsuur over Jeugdzorg**
  ben vd brink op Kort feitenoverzicht zaak familie van den Brink **Update: Interviews Brian Gerrish, Micha Kat en Nieuwsuur over Jeugdzorg**
  ben vd brink op Dodelijke onthullingen pedonetwerk zaak vd Brink **Update: Kindertekeningen**
  ben vd brink op Bevrijd Demi en Nirvana uit de handen van de satanisten! **Update**
  ben vd brink op Kort feitenoverzicht zaak familie van den Brink **Update: Interviews Brian Gerrish, Micha Kat en Nieuwsuur over Jeugdzorg**
  ben vd brink op Kort feitenoverzicht zaak familie van den Brink **Update: Interviews Brian Gerrish, Micha Kat en Nieuwsuur over Jeugdzorg**
  ben vd brink op Kort feitenoverzicht zaak familie van den Brink **Update: Interviews Brian Gerrish, Micha Kat en Nieuwsuur over Jeugdzorg**
  Remy op Dringend beroep op OM en Haags Parket t.a.v. H. Bolhaar
  René V op We zijn allemaal Jezuïten
  tjen op Dringend beroep op OM en Haags Parket t.a.v. H. Bolhaar
  Ruud op Aankondiging Thema uitzending Satanisch ritueel kindermisbruik ***UPDATE***
  tjen op Dringend beroep op OM en Haags Parket t.a.v. H. Bolhaar
  op zoek naar de waarheid op We zijn allemaal Jezuïten
  ingrid op Aankondiging Thema uitzending Satanisch ritueel kindermisbruik ***UPDATE***

  Beperk ik me tot deze pagina:
  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.argusoog.org/kort-feitenoverzicht-zaak-familie-van-den-brink/comment-page-8/#comment-81001

  Met Ben is duidelijk meer aan de hand; die ziet overal spoken. Hij doet een oproep om te googlelen en dat heb ik gedaan, maar daar blijft het wat mij betreft bij. Ik word onpasselijk van dat zooitje ongeregeld daar, maar dat zal vast komen omdat ik bij de Illuminati hoor of zoiets dergelijks:
  http://www.illuminati-news.com/00363.html

  Die Maggie bakt ze op die pagina ook nog bruiner dan bruin. Dit alles is in ieder geval smaad en laster en dat valt nog steeds niet onder de vrijheid van meningsuiting. Persoonlijk heb ik eerder het gevoel te luisteren naar de wanen van geestesgestoorden waar ik me van afvraag of die nu wel of niet toerekeningsvatbaar zijn. Ben laat zich door niemand tegenhouden en geeft vol gas alsof er nog nooit wat gezegd is. Kritische noten gaan volledig aan hem voorbij en kan hij duidelijk de rem niet meer vinden. Dat hoeft hij van de Argusogers ook niet; die vinden zijn race prachtig om te zien. Dat hij verneuqt werd/wordt door met name Arend Zeevat heeft ie niet in de gaten.

 55. JennyJo says:

  Als je het normaal vindt je rekeningen niet te betalen en je medemensen agressief te bejegenen en daardoor uiteindelijk schuldeisers of justitie achter je aan krijgt, dan ga je gewoon moord en brand schreeuwen dat het allemaal satanische kindermisbruikers zijn die jou de mond willen snoeren omdat anders hun gore geheim aan het licht komt. Dat is zo ongeveer de standaardreactie geworden in bepaalde kringen zo lijkt het. Bewijs is niet nodig, de beschuldiging op zich is al genoeg en wie om bewijs vraagt is per definitie onderdeel van datzelfde duivelse complot. Over die schulden en je andere misdragingen praat je natuurlijk niet, want dat heeft er uiteraard allemaal niks mee te maken.

 56. wilmamazone says:

  Tja.. wie de billen brandt, moet nu eenmaal op de blaren zitten.

 57. *onder steen vandaan kruipt* watskeburt met Zeevatje?

 58. wilmamazone says:

  Grappig dat Barracuda het vandaag ook over blaren heeft:

  Ooit is Zeevat zo dom geweest om al die verhalen van Ben te geloven – zonder ook maar iets te verifiëren natuurlijk – en nu mag hij op de blaren zitten.

 59. Las net dat Zeevatje zich ook heeft voorgedaan als psychiater….

  Laten we deze slepende zaak nu eens en voor altijd settelen. Okay, ik heb een domme fout begaan, door me onder de naam Willmuyn voor psychiater uit te geven en vervolgens een psychiatrische diagnose op u te plakken.

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/arend_zeevat_vs_psychiater_willemuyn#c121674

  Daarnaast is het weer hetzelfde liedje met het stalken/hinderlijk benaderen van mensen.

  Waarop Arend Zeevat het een goed moment vond om hen een directe vraag te stellen,[…]Arend richtte na afloop zich nogmaals tot de voorzitter en stelde dat Vergunst zijn boekje te buiten was gegaan door als rechter in functie in vol ornaat met toga en bef aan zich buiten de rechtszaal te begeven en daar zijn ‘autoriteit’ te doen gelden. Hij had zich niet mogen bemoeien met de vragen die hij op de gang aan de landsadvocates stelde. […] Arend reageerde dat hij buiten de rechtszaal geen rechter was en anders zijn zwarte toga maar had moeten uittrekken, daar de zitting notabene zelf door hem geschorst was!

  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.argusoog.org/verslag-meervoudige-comparitie-rechtszitting-rechtbank-zutphen-d-d-22-oktober/

  Vergelijk

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2010/02/17/arend-zeevat-tijdbom/

  waar hij Roel Coutinho hinderlijk bestookte.

  Nou, ja hij zal zich wel laten verdedigen door ‘ík claim mijn naam’ en vrijman Luuk van Dinter die met de dwangbevelen de houtkachel aansteekt

  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.argusoog.org/redacteur-argusoog-opnieuw-geintimideerd-met-duizenden-euro-claim/comment-page-1/#comment-81398

  Dat gaat vast goedkomen

  https://cryptocheilus.wordpress.com/tag/luuk-van-dinter/

 60. JennyJo says:

  Eindelijk gerechtigheid voor Zeevatje. Het zou eens tijd worden.

 61. JennyJo says:

  Overigens, even heel iets anders. Ik nam zojuist kennis van de maatregelen voorgesteld in het regeerakkoord. Dat is nogal wat, met name voor de chronisch zieken en ouderen. Toch zie ik Rutte en Samsom de hele tijd maar lachen en grijnzen. Ik vind dat eigenlijk ongehoord onbeschoft. Wat is er zo leuk aan dit akkoord, dat de heren zo’n pret hebben?

  En misschien kan iemand mij uitleggen hoe het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremies en het eigen risico de ziektekostenvezekeraars en zorgverleners aanzet tot zo efficiënt mogelijke inkoop en zorgverlening?? Ik breek daar al de hele dag mijn hoofd over met kloosrieden en zo maar snap er werkelijk niets van.

 62. wilmamazone says:

  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.argusoog.org/kort-feitenoverzicht-zaak-familie-van-den-brink/comment-page-11/#comment-81770

  Redactie zegt:
  29 oktober 2012 om 21:28

  Beste Sherlock Holmessen.

  Bij deze roept de redactie van Argusoog voor de laatste maal op om geen volledige namen en persoonlijke gegevens van personen meer in reacties te vermelden. Gezien wat er allemaal al voorbij is gekomen op dit vlak, wat er nog te verwachten valt en de gevolgen die dit heeft voor de site en haar redactie, wil de redactie nu een absolute grens stellen.

  De redactie heeft een alternatief geboden waar de vruchten van het speurwerk uitgewisseld kunnen worden, maar dit alternatief wordt niet gebruikt. Met als gevolg dat er onder dit artikel op de oude voet wordt verder gegaan. Dit zou gezien de omstandigheden van dit moment tot meer juridisch gedoe richting bepaalde personen en de website kunnen gaan leiden. Daar zijn wij maar ook jullie als lezers uiteindelijk niet mee gediend.

  Daarom zullen wij ons genoodzaakt voelen om, indien er geen gehoor wordt gegeven aan deze oproep, de reactiemogelijkheid onder dit artikel te blokkeren.

  Tevens willen wij de reageerders op de mogelijkheid wijzen om gezamenlijk een eigen alternatief te scheppen in de vorm van een eigen forum.

  Redactie

  Mag ik een beetje leedvermaak hebben?

 63. wilmamazone says:

  JJ:

  En misschien kan iemand mij uitleggen hoe het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremies en het eigen risico de ziektekostenvezekeraars en zorgverleners aanzet tot zo efficiënt mogelijke inkoop en zorgverlening??

  Ik niet in ieder geval. Want dit begrijp ik ook niet echt en vraag me af wat in de dagelijkse praktijk de consequenties zijn/worden:
  http://www.nu.nl/nieuws/2945272/mes-in-zorg-overheid-en-sociale-zekerheid.html

  Zorgverzekeraars blijven volgens het akkoord ‘een sleutelrol’ vervullen in de zorg, waarbij zij in 2015 volledig risicodragend zijn.

  Bovendien worden er nóg meer zorgtaken overgeheveld naar de gemeente en daar word je nu al niet altijd vrolijk van weet ik uit persoonlijke ervaring. Een bezwaarschrift van mij(eind juli) is nu nog steeds niet afgehandeld. In totaliteit -met formulier aanvragen/aanvraag indienen al van half mei ermee bezig en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Probeer zo rustig mogelijk te blijven, maar dat lukte/lukt niet altijd.

 64. wilmamazone says:

  Argusoog ligt al maanden onder vuur en Arend Holvat Zeevat had op enig moment aangekondigd voorgoed naar India te vertrekken. Gisteravond besloot de zelfbenoemde klokkenluider toch maar eerst een bedelbrief te posten.

  Bedelmonnik worden in India kan altijd nog………

 65. wilmamazone says:

  Wellicht kan Holvat dan meteen der Guido meenemen voor een voetreis door India, want die bakt ze ook steeds bruin/blijft ze nog donkerder dan donkerbruin bakken:
  Codex: Codex Alimentarius stijgt op uit Auschwitz..!

  Ook het onderstaande artikel is een gedegen stuk werk, dat wij van WantToKnow je graag als Nederlandse vertaling aanbieden. Deel het artikel met mensen waarvan jij weet dat ze geïnteresseerd zijn in gezondheid en gezond voedsel! Zo komt de Codex Alimentarius in zijn naakte hemd te staan..

 66. wilmamazone says:

  Da Silva:

  @Wilma

  Niet voor het een of ander maar het begint er op te lijken dat wat ik ook zeg of doe verkeerd uitgelegd wordt.
  Lees je wel wat er staat?

  Ja hoor. Dat probeer ik althans zo goed mogelijk te doen.
  Het gaat mij nog steeds om de overtuiging die bij veel, zo niet de meeste mensen leeft: ” NEE ik zou dit nooit doen”
  Jij zoekt verklaringen die, wat mij betreft, (nog) geen voldoende hout snijden.

  Update: Naar mijn mening worden persoonlijkheidsstoornissen bijna nooit aangeboren.

 67. wilmamazone says:

  Renate:

  Gisteren hoorde ik ook een aardig staaltje van meten met twee maten, naar aanleiding van de moord op Marianne Vaatstra. Ik meen dat ik het in ‘Een vandaag’ hoorde. Een plaatsgenoot van Jasper S. merkte op dat hij vond, dat als het een vreemde dader was, deze wel gedood mocht worden, maar nu het een plaatsgenoot betrof, dacht hij er toch iets anders over.

  Da Silva:

  Ik vind ook dat de dorpsgenoten ongewoon mild zijn en toch zeker als je het vergelijkt met de asielzoekers die als eerste verdacht werden.

  Het is m.i. een variant op de aanname: ‘Nee ik zou dit nooit (kunnen) doen.’ Dus: ‘Iemand van ons doet dit toch zeker niet’?!

  Het komt te dichtbij en ik weet hoe het voelt. Toch anders dan een delict op een grotere afstand.

  Een paar jaar geleden is hier in de buurt ook een meisje vermoord door haar ex-vriendje, die na de daad een van zijn vrienden belde. Die was meteen bereid om mee te helpen alles te verdoezelen, bewijsmateriaal in het water te gooien en een alibi te bedenken. Tijdens verhoor nog behoorlijk lang volgehouden dat ze er niets mee te maken hadden. Ook dat schokte iedereen diep, maar er was ook compassie naar de ouders/andere gezinsleden toe. Uiteraard ook wel commentaar dat ze hun zoon’s dús niet goed genoeg opgevoed hadden en in die zin toch wel medeschuldig. Maar ook hier de behoefte om een stuk milder te zijn dan in het geval van vreemde dader(s), iemand van buitenaf.

  Neemt niet weg dat de opmerking van die plaatsgenoot van Jasper S., vreselijk discriminerend is, maar ergens begrijp ik die dus wel, al ben ik het er niet mee eens. Die worstelt met gevoelens die hij mogelijk eerder niet kende en hopelijk kwam het alleen maar wat rottig zijn strot uit.

  Ik heb nog niet de puf gehad om die uitzending zelf te bekijken, dus houdt mij ten goede.

 68. DaSilva says:

  Het in Duitsland verboden boek Mein Kampf mag in 2016 opnieuw worden gedrukt, omdat dan het auteursrecht afloopt.

  Ik heb dat boek al jarenlang als pdf op mijn computer, het is te downloaden in allerlei talen, een beetje stupide als je het mij vraagt.

 69. DaSilva says:

  Ik ga hier niet oordelen over wie hier goed of fout bezig is,
  Ik zie verdriet, onbegrip, onmacht en ook ik zit hier met de tranen in mijn ogen.
  Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen om dit recht te praten, dat gaat niet lukken…
  Is het misschien een idee om de hele discussie te verwijderen en met elkaar af te spreken dat we deze onderwerpen maar niet meer behandelen?
  Je ziet het niet alleen hier maar op elk forum of blog, deze onderwerpen brengen te veel emoties naar boven om objectief te behandelen er zal altijd iemand zijn die gekwetst wordt of zich gekwetst voelt door het geschreven woord wat zo anders is dan elkaar in de ogen kijken en zien hoe iemand iets bedoelt.

 70. wilmamazone says:

  Het is nooit de bedoeling geweest dat het een discussie werd, maar intussen alles gewist.
  Het geschreven woord is inderdaad niet voldoende gebleken om duidelijk genoeg te zijn.
  Ik heb mijn stinkende best gedaan en meer wil ik er niet meer over kwijt.

  Behalve dat ik hoop dat niemand mijn beslissing gaat opvatten als censuur.

 71. wilmamazone says:

  Wonderkinderen blijven verbazen, en dit muzikale talent is ook nog eens een lekkere ‘drol’ om te zien vind ik. Ontroerend goed.

  Akim Camara toen ie drie was:

  Hier is ie vijf:

  En in 2009 speelde hij al hélemaal de sterren van de hemel:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Akim_camara

 72. DaSilva says:

  Wat een pracht van een kind en dan te bedenken dat hij pas twee jaar was en nog in de luiers zat toen hij begon.

 73. wilmamazone says:

  Wonderkinderen – Het raadsel van extreme begaafdheid

  http://www.psychologiemagazine.nl/web/Artikelpagina/Wonderkinderen-Het-raadsel-van-extreme-begaafdheid.htm
  juni 2005 door Dagmar van der Neut

  Mozart schreef zijn eerste composities op zijn vijfde; ’s werelds jongste schaakgrootmeester was dertien. Gedrild door strenge ouders? Of is er een andere verklaring voor hun uitzonderlijke talent?

  Toen Gregory Smith vijf jaar oud was, redeneerde hij: ‘De kerstman bestaat niet. Alle boeken over hem staan in de bibliotheek immers bij fictie.’ Nu, tien jaar later, studeert hij aan de Universiteit van Virginia. Met zijn bachelorsdiploma al op zak wil hij promoveren in de wiskunde, biomedische wetenschappen, lucht- en ruimtevaarttechniek en internationale betrekkingen. Het geniale joch, dat als baby van drie maanden al begon met praten, bereidt zich voor om over twintig jaar president van de Verenigde Staten te worden. Terwijl zijn leeftijdgenoten met hun ouders in de clinch liggen over zakgeld, houdt Greg voordrachten over kinderrechten en wereldvrede. Hij kreeg al drie nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede.

  Gregory Smith is zonder twijfel een heel bijzondere jongen; het woord ‘wonderkind’ lijkt voor hem te zijn uitgevonden. Maar er zijn meer kinderen die opvallen door buitengewone talenten, ongewone prestaties of uitzonderlijke intelligentie. Zo werd er begin dit jaar in Engeland een driejarige lid van hoogbegaafdenclub Mensa, speelde een andere peuter van die leeftijd voor het oog van duizenden mensen viool mee met André Rieu, en werd de toen 13-jarige Noor Magnus Carlsen een jaar geleden de jongste schaakgrootmeester ooit. Wat hebben deze wonderkinderen met elkaar gemeen en waarom kunnen ze meer dan andere kinderen?

 74. wilmamazone says:

  Da Silva:

  Wat een pracht van een kind en dan te bedenken dat hij pas twee jaar was en nog in de luiers zat toen hij begon.

  Zingen kan ie ook nog. Hier een opname uit 2006:

 75. DaSilva says:

  Daar zullen we nog meer van horen denk ik zo.

 76. wilmamazone says:

  Daar zullen we nog meer van horen denk ik zo.

  Hier al wat ouder èn intussen met zelfgeschreven muziek, dus dat beloofd idd nog veel meer voor de toekomst:

 77. wilmamazone says:

  Deze slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Daarom houd ik mijn persoonlijke mening en vooral mijn emoties over dit onderwerp nog even onder de kurk. Iig heb ik dit weekend geen tijd om er een apart item van te maken, dus begin ik alvast hier met naar jullie mening te polsen:

  Minister Jet Bussemaker vindt dat: ‘Te veel vrouwen teren op hun man’ en doet ondermeer deze uitspraak:

  “Natuurlijk helpt het als kinderopvang goed geregeld is. Maar vrouwen moeten ook af van dat eeuwige schuldgevoel over hun gezin. Ze zouden zich eerder schuldig moeten voelen over het feit dat de overheid zoveel in ze heeft geïnvesteerd.”

  Zet ik daar een quote van een ander stukkie -met als uitgangspunt de exploderende kosten van de AWBZ- tegenover, dat me gisteren al in het verkeerde keelgat schoot:

  Duidelijk is in ieder geval dat de overheid zulke tegenstrijdige eisen aan burgers stelt, dat je bijna kunt spreken van schizofrenie. Want wie moet straks al die mantelzorg gaan uitvoeren? Al die vrouwen die op aandringen van diezelfde overheid fulltime zijn gaan werken omdat ze zogenaamd economisch zelfstandig moesten zijn? De recente oproep van Hans Spekman om minder te gaan werken zodat er meer tijd overblijft ‘om voor elkaar te zorgen’ is op z’n minst huichelachtig te noemen. Want is dat de toekomst waarop een slimme meid volgens de overheid voorbereid moest zijn? Of kun je mantelzorg er wel eventjes bijdoen door gewoon nog wat slimmer te multitasken?

  Wie de recente uitlatingen van Hans Spekman, staatssecretaris van Rijn en CDA-coryfee Hannie van Leeuwen bij elkaar optelt, weet precies hoe de AWBZ georganiseerd gaat worden.(..)

 78. JennyJo says:

  En als we eindelijk zover komen dat ook mannen zorgtaken op zich gaan nemen en in verband daarmee minder uren gaan werken, weet ik al wat mevrouw Bussemaker of haar opvolg(st)er dan gaat zeggen:

  Teveel mannen teren op hun vrouw

  “Natuurlijk helpt het als kinderopvang goed geregeld is. Maar mannen moeten ook af van dat eeuwige schuldgevoel over hun gezin. Ze zouden zich eerder schuldig moeten voelen over het feit dat de overheid zoveel in ze heeft geïnvesteerd.”

 79. DaSilva says:

  Ik kwam dit juweeltje tegen…..;-)

  http://stienschrijft.blogspot.nl/2013/05/slimme-meid.html

  Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, dus Stien gaat haar CV maar eens bekijken.

 80. wilmamazone says:

  Enkele weken geleden een casus die ook veel stof deed opwaaien:
  http://www.eenvandaag.nl/binnenland/45155/jonge_weduwen_boos_om_aanpassing_nabestaandenwet

  Jonge weduwen boos om aanpassing nabestaandenwet

  De Algemene Nabestaandenwet (ANW) gaat op de schop. Dat heeft grote gevolgen voor jonge weduwen. Wie zijn partner verliest en kinderen jonger dan 18 jaar heeft, mag in de toekomst maximaal één jaar beroep doen op de regeling.

  Na dat jaar, zo staat in het regeerakkoord, moet het gezin de draad weer hebben opgepakt. Een ouder die werkt, stelt volgens Staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma het goede voorbeeld.

  (vet door mij)

 81. DaSilva says:

  De baantjes liggen voor het oprapen zullen we maar zeggen, laat staan een volwaardige baan waarmee je als (toch al onderbetaalde!) vrouw in je levensonderhoud zou kunnen voorzien.

 82. wilmamazone says:

  Het kost enige moeite, maar ik zeg nog niks.

  Steven de Jong (1981) in NRC met:
  Poetsen met een diploma aan de muur? Betaal die studie dan maar terug, vrouwen

  Eindelijk legt een minister de vinger op de zere plek. Niet de trage studenten, maar de vrouwen die hun studie niet effectueren zijn de grote kostenposten in deze samenleving. Nu doorpakken, Jet Bussemaker. Waarom geen sollicitatieplicht voor die gediplomeerde poetsdames?

  “Natuurlijk helpt het als kinderopvang goed geregeld is”, zei de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tegen dagblad Trouw. “Maar vrouwen moeten ook af van dat eeuwige schuldgevoel over hun gezin. Ze zouden zich eerder schuldig moeten voelen over het feit dat de overheid zoveel in ze heeft geïnvesteerd.”

  Spijker op de kop.

 83. DaSilva says:

  Eindelijk legt een minister de vinger op de zere plek. Niet de trage studenten, maar de vrouwen die hun studie niet effectueren zijn de grote kostenposten in deze samenleving. Nu doorpakken, Jet Bussemaker. Waarom geen sollicitatieplicht voor die gediplomeerde poetsdames?

  Wat een bullshit!
  Waar zijn de cijfers waaruit blijkt dat dit probleem zich uitsluitend bij vrouwen voordoet?

 84. wilmamazone says:

  Schakelen we over naar HET virtuele dorpsplein NuJij, waar het stof zo hard opwaait dat er weer eens een waarschuwing geplaatst is en de allerergste schreeuwers verwijderd zijn:

  @all

  Houd het on-topic mensen. Sommige reacties dwalen te veel af van het huidige onderwerp. Word niet persoonlijk: speel niet op de man en geen hate/flame aub. Fijne dag verder.

  Redactie NUjij

  http://www.nujij.nl/politiek/bussemaker-vindt-dat-vrouwen-te-veel-teren-op-man.23026712.lynkx?pageStart=1

  Bussemaker vindt dat vrouwen te veel teren op man

 85. DaSilva says:

  De cijfertjes (geen tijd om e.e.a. te quoteren got to go)

  http://www.scp.nl/content.jsp?objectid=30104

 86. wilmamazone says:

  Via deze twitter van Halsema vandaag wat cijfers uit 2010:

  Femke Halsema @FemkeHalsema
  Ter ondersteuning van #bussemaker & de discussie, mijn Romein-Verschoorlezing uit 2010: http://www.femkehalsema.nl/2010/03/11/annie-romein-verschoorlezing/ … (thuis, geen luxe maar armoe)11:13 AM – 11 May 2013
  57 Retweets 20 favorites

  http://www.femkehalsema.nl/2010/03/11/annie-romein-verschoorlezing/

  Mijn stelling is dat het met veel vrouwen in Nederland niet goed, of niet goed genoeg gaat en dat dit een verwaarloosd maatschappelijk en emancipatieprobleem is. Armoede en kansarmoede concentreren zich onder vrouwen; financiële en emotionele afhankelijkheid zijn eerder regel dan uitzondering. Bij veel vrouwen is ook geen sprake van keuzevrijheid maar eerder van keuzedwang.

  Om die stelling te onderbouwen, moet ik u eerst – excuus daarvoor – een aantal cijfers geven.

  Van de 10% hoogste inkomens in Nederland is 85% man. De laagste inkomensgroepen in Nederland bestaan voor tweederde uit vrouwen. Rijke mensen zijn veelal man en – helaas is het omgekeerde ook waar: arme mensen zijn vaker vrouw. Armoede komt het meeste voor onder jonge alleenstaande moeders in de bijstand. Bijstandsmoeders lopen het grootste risico op langdurige armoede.

  Zoals u allen weet gaat armoede niet alleen over het bij elkaar schrapen van dubbeltjes of de eindjes aan elkaar knopen; arme mensen zijn dikwijls ongezonder, zij hebben een kortere levensverwachting, wonen beroerder en hebben minder sociale contacten. Armoede leeft ook dikwijls voort van generatie op generatie, en heeft grote invloed op de ontwikkeling en opleiding van kinderen. In het rijke Nederland groeien 310.000 kinderen op in armoede, voor een belangrijk deel bij alleenstaande moeders.

  Hier staat tegenover dat een toenemend aantal vrouwen een eigen inkomen heeft. Door loon of een uitkering heeft 84% van de vrouwen inmiddels zelf geld, tegenover 97% van de mannen. Het gemiddelde inkomen van vrouwen is echter nauwelijks de helft van dat van mannen. Vrouwen verdienden in 2006 gemiddeld 18.000 euro per jaar, bij mannen was dat 33.000 euro. Hoewel vrouwen dus wel vaker een inkomen hebben, is maar een minderheid van hen economisch zelfstandig. Economisch zelfstandig ben je namelijk als je jaarlijks 70% verdient van het wettelijk minimumloon. Dat is 13.000 euro bruto; netto is het 11.000 euro – bepaald geen vetpot.
  Maar 45% van de Nederlandse vrouwen verdient jaarlijks meer dan 11.000 euro en mag daarmee economisch zelfstandig worden genoemd. 55% Van de Nederlandse vrouwen is voor een leefbaar inkomen – en daarmee voor de zekerheid van verzekeringen, van pensioenopbouw en voor het garanderen van de welvaart van hun kinderen – afhankelijk van een partner.

  Bovendien zijn dit gemiddelden van alle vrouwen. Als je onderscheid maakt naar opleidingsniveau dan zie je dat vooral laagopgeleide en oudere vrouwen in armoede en werkloosheid leven. Van de vrouwen die alleen basisonderwijs hebben gehad, werkt slechts een kwart, tegenover 50% van de mannen.
  Nog somberder worden de cijfers als je onderscheid gaat maken naar etniciteit. Van de Turkse en Marokkaanse vrouwen in Nederland heeft…………………………

 87. JennyJo says:

  De oplossing lijkt mij kinderlijk eenvoudig: de mannen gaan gewoon iets minder werken en iets meer poetsen en klaar zijn we. Zo kunnen ze allebei in deeltijd hun academische vaardigheden ten dienste stellen van de samenleving die zoveel in hen geïnvesteerd heeft en komen de kinderen ook niks tekort. Wat ik wel een probleem vind is dat het gezanik zoals dat van mevrouw Bussemaker altijd en eeuwig gericht is tegen vrouwen. Alsof mannen met al die kinderen helemaal niets uitstaande hebben. Heel raar vind ik dat.

 88. wilmamazone says:

  Dat het vandaag een veelbesproken onderwerp zou worden, zelfs even het meest besproken op Twitter, voelde ik vanmorgen al zowat aan mijn water. 😉

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3439787/2013/05/11/Bussemaker-kan-zich-beter-druk-maken-over-betaalbaarheid-kinderopvang.dhtml

  ‘Bussemaker kan zich beter druk maken over betaalbaarheid kinderopvang’

  De woorden van Bussemaker roepen op internet veel en vooral gemengde reacties op. Zo noemt Femke Halsema, de voormalig politiek leider van GroenLinks, het ‘heel terecht en moedig’ dat Bussemaker de emancipatie van vrouwen weer aan de orde stelt. CDA-Kamerlid Mona Keijzer reageert daarentegen cynisch: “Toch knap hoe Bussemaker een reële discussie elke keer weer laat verzanden in jij-bakken en schuldgevoel.”

  Die kritiek van Van Dijk komt vaker terug. Zo ook in het radioprogramma Tros Kamerbreed. “De minister kan zich beter druk maken over de betaalbaarheid van de kinderopvang. Ik had liever gezien dat ze daar een punt van zou maken”, zegt Corrie van Brenk, die kandidaat is om de nieuwe FNV-voorzitter te worden.

  Betaalbare, en vooral ook goede, kinderopvang is maar een deel van het probleem. Het gaat zoals altijd om een totaalplaatje, en als daar geen/te weinig oog voor is, schiet je met je druk maken over een detail daarvan geen donder op, vind ik.

 89. Renate says:

  Tja, gezien de werkloosheid lijkt het me aardiger om het werk eerlijker te verdelen. De zorg wordt onbetaalbaar en er zal dus meer door vrijwilligers en mantelzorgers gedaan moeten worden, maar aan de andere kant krijgen deze mensen dan dus ook te horen dat ze vooral een betaalde baan moeten hebben. Tegelijkertijd krijgen mensen in de bijstand te horen dat ze maar vrijwilligerswerk in de zorg moeten gaan doen.
  Zonder betaalde baan tel je niet mee.

  Ik ben het na meer dan 30 jaar aan de kant staan wel eens een keertje zat.
  Eerst arbeidsongeschikt door psychische problemen. Later door ingrijpende veranderingen niet echt welkom op de arbeidsmarkt, ook niet als vrijwilliger. Vervolgens een te grote afstand van de arbeidsmarkt.

 90. wilmamazone says:

  JJ;

  Wat ik wel een probleem vind is dat het gezanik zoals dat van mevrouw Bussemaker altijd en eeuwig gericht is tegen vrouwen. Alsof mannen met al die kinderen helemaal niets uitstaande hebben. Heel raar vind ik dat.

  Inderdaad raar dat de handel en wandel van de Fa. Piemeledokus & Co., toch een onlosmakelijk onderdeel van het probleem/belangrijk stuk van het totaalplaatje, onderbelicht blijft.
  Hier wat cijfers over zorgvaders/huismannen:
  http://www.huismannen.nl/site/artikel.php?id=2245

  Begin juli 2010 publiceerde het CBS wederom nieuwe cijfers op het gebied van ouders en werken. Dit onderzoek betrof vorig jaar gezinnen met twee ouders.
  In 2009 telde Nederland 1,6 miljoen ouderparen (3,2 miljoen mensen dus) met minstens één minderjarig kind. 62 procent van deze ouderparen is het de man die de meeste uren werkt. Ondanks het feit dat steeds meer vrouwen een baan hebben ligt de voornaamste tijdsbesteding voor 70 procent bij de moeder.

  En 10 procent van het zorgen ligt de voornaamste tijdsbesteding bij de man. Waar ouders een baan hebben van gelijke omvang (2009 is dat 13 procent in vergelijking met 3 procent in 2002) zegt dat ook 10 procent van de vaders het meest zorgt. Je zou kunnen zeggen dat er zeker 160.000 vaders zijn, die fulltime of bijna fulltime zorgen.

  Met de eenoudergezinnen bij elkaar opgeteld waren er toen 235.000 mannen die fulltime of bijna fulltime zorgden.

 91. wilmamazone says:

  Ik was er nog niet aan toegekomen om de Hoofdlijnenbrief Emancipatiebeleid van Jet Bussemaker door te nemen. Dat heb ik nu wel gedaan -het zijn 14 pagina’s-, en er is minder mis mee dan je door al dat geroeptoeter in de media zou denken.

  Intussen ook een hoop ongenuanceerde reacties bij de Televaag, maar ook hier tussen het geschreeuw door, de nodige noodkreten die met enkele woorden een rampzalig persoonlijk verhaal duiden. Het komt regelmatig wat rottig de strot uit, maar er valt wel een lijstje van kernproblemen m/v mee samen te stellen t.b.v. het totaalplaatje. Het huidige Nederlandse totaalplaatje heet dat, maar dat is op zich ook al minstens een/1 avondvullend programma.

 92. wilmamazone says:

  Renate:

  Zonder betaalde baan tel je niet mee.

  Dat geldt inderdaad niet alleen voor moeders, maar dat is weer een ander hoofdstuk van het totaalplaatje.

  GeenStijl kwam op 8 mei met : Enge heks eist moedersalaris van 2500 euro

  De ‘enge heks’ Mariët Hauwert blijkt van ene Sociocratische Partij Moeder CAO te zijn, die ik eerder dan blijkbaar gemist heb of vergeten ben. Daar nog maar een fractie gelezen, mede doordat de site erg slecht leesbaar is voor iig mijn kippige oogjes. Ik word dus al doodmoe door alleen al naar de homepage te kijken:
  http://www.moedercao.nl/moedercao.htm

 93. wilmamazone says:

  Mariët Hauwert mag wat mij betreft iig een enge heks genoemd worden door een andere hobby die ze eropna blijkt te houden als zelfbenoemd deskundige van de Fa. Alterneut & Co.:
  http://www.hetmoederfront.nl/

  Hauwert kwam vorig jaar maart negatief in het nieuws omdat ze reclame maakte voor een preparaat dat ‘binnen drie weken kanker en aids verwijdert’. De Reclame Code Commissie oordeelde dat er sprake was van bedrog. En twee jaar eerder, in 2010, dreef Hauwert de gemeenteraad van Alkmaar tot wanhoop door alle onderwerpen op het stadhuis aan te grijpen om ‘in te spreken’. Een aantal raadsleden vonden dat ze ‘bedreigend en intimiderend’ overkwam.

  Hier wel een oude bekende:

  Hauwert staat niet alleen in haar pleidooi voor een moederCAO: in Haarlem strijden Erika Mauritz en Laura Greijn met de partij ‘MenS‘ voor hetzelfde, bericht de Telegraaf.

  Mauritz zegt in het Telegraaf magazine Vrouw: ‘De vrouwenbeweging is eigenlijk te vroeg gestopt. Eerst verkregen we recht op werk. Nu is er dwang tot werk. Maar kinderen hebben ook recht op hun moeder. Het basissalaris biedt iedereen in ieder geval de keuzemogelijkheid te doen wat belangrijk is, zonder je zorgen te hoeven maken over geld.’

  De Partij MenS werd in 2008 opgericht door astrologe Lea Manders.

  Lea Manders is dan weer de (v)echtgenote van ‘ons aller’ Arend Zeevat van Argusoog, die heel wel mogelijk al tijden op de zak van vrouwlief aan het teren is.

  Gadsamme! Heb ik alwéér minstens een/1 avondvullend programma te pakken om een en ander naar behoren toe te lichten. Als ik daar nou eens een redelijk bedrag per uur voor betaald zou krijgen…………

 94. wilmamazone says:

  Omdat ik het niet kan laten:
  Uit link van Annabel Nanninga (GeenStijl) die ik nog niet aangeklikt had :
  http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/alkmaar/article14580953.ece

  De stichting I-K is van Mariët Hauwert uit Alkmaar. Zij genoot in de jaren negentig landelijke bekendheid wegens haar fanatieke lobby voor een moeder-cao. Toen de politiek dat voorstel niet serieus nam besloot ze twee jaar terug zelf een gooi te doen naar een zetel in de Alkmaarse gemeenteraad. Dat mislukte.

  In de omstreden advertentie, die begin dit jaar in ’Alkmaar op Zondag’ stond, werd verwezen naar ’Miracle Mineral Solution’, volgens Hauwert ’een doeltreffende geneesmethode’ die ’kanker, aids, reuma, diabetes, astma en giftige materialen verwijdert’. Ook wordt verwezen naar een inwoner van Alkmaar, die op zijn website onthult hoe hij zichzelf met een ’suiker- en stressvrij menu’ van keelkanker genas.

  Die stichting had ik wel al ontdekt, maar nog niet gelezen:
  http://www.psychosomatisch.info/

  Alle in en outs van deze rotzooi op onze site te vinden door de inspanningen van Bram Hengeveld:
  MMS: Meditech, Misleiding en de Stormram der stomheid

 95. Renate says:

  Die stichting had ik wel al ontdekt, maar nog niet gelezen:
  http://www.psychosomatisch.info/

  Oef, het lezen daarvan is slecht voor m’n hersentjes. Zoveel onzin en dan nog een “quack Miranda warning”.

 96. wilmamazone says:

  Dit stukkie kwam ik toevallig tegen. Een Nederlandse vrouw die blijkbaar van zichzelf vindt een normale reactie te geven onder het mom van:

  Mensen die normaal zijn en normen en waarden hebben, die worden weer geschoffeerd.

  De zak terende Jet Bussemaker

  Deze weken staat het opvallend veel in de krant, neukbaar, Patricia Paay met of zonder Helen van Royen. En als klap op de vuurpijl, Nederlandse vrouwen moeten meer werken, we teren teveel op de zak van de man. Aldus Jet Bussemaker.

  Patricia Paay is zelfstandig. Dat is gewoon een feit. Nu ze gedropt is en in geldnood zit, gaat ze in de playboy staan en verteld iedereen die het niet wil horen met wie ze het gedaan heeft. En dan met haar dochter als getuige. Zo ziet Jets Bussemakers ideale geëmancipeerde vrouw er dus uit. Je bespreekt je seksleven met je dochter. Okay…. vergeef me dat ik dat niet begreep.

  Haar onvolprezen manniemannie heeft een hekel aan:

  (..) carrière bitchen die partner naar partner verslinden en die hun kinderen belasten met allerlei nieuwe liefdes.(..)

  Ze houdt/houden? zich met haar/hun? hoogstaande normen en waarden ook ‘verre’ van dit soort discriminatie:

  Wat mij het meeste stoort is dat veel mensen echt misbruik maken van ons systeem, dat de PvdA dan niet zwetst over op de zak teren, de asielzoekers, de Bulgaren etc. werklozen projecten, fietscursussen en brijclubjes voor allochtone vrouwen.

  eindquote:

  (..)Laat Bussemaker maar eens naar zichzelf kijken, zij profiteert net zo hard van iedere werkende man en teert net zo hard op hun zak, wie betaald immers haar loon? Idd dezelfde man wiens vrouw zij nu beticht op zijn zakken te teren.

  Laat ik niet meer zeggen dan dat Jet Bussemaker op dit moment niet iemand is om jaloers op te zijn.

 97. wilmamazone says:

  Trouw komt vanmorgen met: Schuldgevoel is niet nodig om emancipatie weer tot prioriteit te maken

  Misschien hebben mannen net zo vaak last van schuldgevoelens als vrouwen, maar over vrouwen en schuldgevoelens wordt op zijn minst openlijker gesproken.

  De tachtigjarige theologe Riet Bons-Storm zei zaterdag in een interview in deze krant dat ze nog nooit een vrouw heeft ontmoet zónder schuldgevoelens. In diezelfde editie constateerde minister van onderwijs en emancipatie Jet Bussemaker (PvdA) dat vrouwen die werken zich vaak schuldig voelen tegenover hun gezin. Van dat eeuwige schuldgevoel moeten ze af, sprak de minister. Want het idee dat ze tekortschieten, helpt hen niet verder.
  eindquote:

  Emancipatie blijft een relevant thema. Voor de overheid, om belemmeringen weg te nemen. Voor mannen, om verantwoordelijkheid te nemen voor de zorg van kinderen en familie. En voor vrouwen, om hun talenten te gebruiken, ook in de samenleving.

  Al ruim 25 jaar geleden gebruikte ik het woord emensipatie.

 98. Renate says:

  En ja hoor, natuurlijk zijn het weer de mensen zonder werk die neergesabeld moeten worden als profiteurs. Misschien niet zo vreemd gezien de bron.
  Geef me maar een touw, dan hang ik me op, zodra m’n vader dood is, want hem wil ik in ieder geval geen verdriet doen, ook al is het voor het genoegen van al degenen die mensen zonder werk als profiteurs afschilderen.
  Geef me gewoon een baan, dat kan natuurlijk ook, maar dat is natuurlijk weer te veel gevraagd. Ik heb vaardigheden genoeg en maar 2 echte nadelen, namelijk dat ik niet echt goed met mensen om kan gaan en dat ik een zwakke rug heb.

 99. wilmamazone says:

  Renate:

  En ja hoor, natuurlijk zijn het weer de mensen zonder werk die neergesabeld moeten worden als profiteurs. Misschien niet zo vreemd gezien de bron.

  De reacties uit dit soort bronnen zijn overbekend, dus in die zin inderdaad niet vreemd te noemen. Ze zeggen meer over zichzelf, dan over welke andere persoon ook.
  Laat dus vooral je gevoel van eigenwaarde niet afhangen van deze schreeuwlelijkers

  Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, weet ik uit persoonlijke ervaring, maar toch blijven proberen om erboven te staan. Dat is mij -met een hoop vallen en opstaan- ook grotendeels gelukt.

 100. Renate says:

  Mij lukt dat helaas nog steeds niet.

  Op zich heeft mevrouw Bussemaker geen ongelijk, maar het is wat onhandig gepresenteerd door de media, of door mevrouw Bussemaker. Dat het zinvol is om er rekening mee te houden dat je ook als vrouw in je onderhoud zal moeten kunnen voorzien, lijkt mij ook wel. Iedereen roept overigens ook onmiddellijk over de keuzevrijheid van de vrouw, maar van een man lijkt men nog altijd te verwachten dat hij voor het gezinsinkomen zorgt.
  De reactie van het SGP vond ik ook wel aardig. Maar goed, die is te vergelijken met die van mensen die menen dat de boerka er is om de vrouw te beschermen.

  Vroeger was het zo dat vrouwen, als ze trouwden, ontslag moesten nemen, omdat hun man de kost verdiende en ze de plaats van een kostwinner innamen. Dat is al heel lang niet meer zo. Anderzijds lijkt het er op dat vrouwen nog steeds worden geacht alle mogelijke zorgtaken op zich te nemen. Zeker met alle bezuinigingen op de zorg en de wens dat mensen weer voor hun eigen ouders gaan zorgen, zal deze zorg voor het grootste deel op de schouders van de vrouw terecht komen.
  Vreemd is ook dat er veel ophef ontstond, toen met het idee kwam om het weduwenpensioen te beperken. Een vrouw die weduwe wordt, moet de gelegenheid krijgen om voor de kinderen te blijven zorgen, maar voor een man die weduwnaar wordt, lijkt dit niet te gelden. De dood van een partner is natuurlijk vreselijk en niet iets dat je iemand gunt, maar ik vraag me wel af waarom er dan met 2 maten moet worden gemeten.

  Iedereen moet z’n talenten kunnen gebruiken in de samenleving, niet alleen mannen, maar ook vrouwen. Emensipatie is nog niet zo’n gek idee.

 101. wilmamazone says:

  Renate:

  Op zich heeft mevrouw Bussemaker geen ongelijk, maar het is wat onhandig gepresenteerd door de media, of door mevrouw Bussemaker. Dat het zinvol is om er rekening mee te houden dat je ook als vrouw in je onderhoud zal moeten kunnen voorzien, lijkt mij ook wel. Iedereen roept overigens ook onmiddellijk over de keuzevrijheid van de vrouw, maar van een man lijkt men nog altijd te verwachten dat hij voor het gezinsinkomen zorgt.

  In de kern heeft Bussemaker gelijk met te stellen dat emancipatie in Nederland alles behalve voltooid verleden tijd is en derhalve zeer zeker op de agenda moet blijven staan.

  Om alle invalshoeken recht te doen, heb je echter aan een/1 avondvullend programma lang niet genoeg. Ik vind zeer zeker dat iedere vrouw in principe -op alle gebied- op eigen benen moet kunnen staan , maar dat geldt ook voor mannen wat mij betreft, en gaat dus veel verder dan het hebben/houden van een volledige betaalde baan. De huidige maatschappij is, ondanks enkele veranderen ten goede, nog steeds zodanig ingericht dat keuzevrijheid m/v een wel èrg groot woord is, en de consequenties van ‘keuzes’ in onze maatschappij dus lang niet altijd om over naar huis te schrijven. Van weloverwogen kunnen kiezen is -net als binnen de gezondheidszorg- toch meestal geen sprake of veel te weinig, en ligt ook hier de nadruk wat veel op zelf overal verantwoordelijk voor zijn.

  Ik vind dat er in het algemeen een onevenredige druk wordt uitgeoefend op vrouwen en met name (jonge) moeders toch niet altijd wat te lachen hebben. Om het dan niet eens te hebben over de regelrechte haatdragende opmerkingen van ‘heren’, die ik de laatste dagen voorbij heb zien komen. Dan is het m.i. niks gek dat o.a. Blijf-van-mijn-lijfhuizen nog steeds nodig zijn.

  Anderzijds lijkt het er op dat vrouwen nog steeds worden geacht alle mogelijke zorgtaken op zich te nemen. Zeker met alle bezuinigingen op de zorg en de wens dat mensen weer voor hun eigen ouders gaan zorgen, zal deze zorg voor het grootste deel op de schouders van de vrouw terecht komen.

  Daar ben ik ook bang voor, en de nodige mantelzorgers waren/zijn nu al overbelast.

  Lees vooral ook: Wie wil zich nu laten douchen door de buurman?

  De nieuwe agenda van het affectief burgerschap kent echter ook een groot aantal risico’s. De genoemde overbelasting van een aanzienlijke groep mantelzorgers is er één.

  Een tweede risico hangt hier direct mee samen: het beleid leidt tot nader order tot grotere sekseongelijkheid, want de meeste mantelzorgers en zorgvrijwilligers zijn vrouwen. Het extra beroep op vrijwilligers en mantelzorgers zal dus vooral bij hen terecht komen. Terwijl vrouwen zich vanaf de jaren zeventig in toenemende mate hebben bevrijd van ‘het aanrecht’ en de publieke sfeer hebben veroverd, zal dit beleid er toe leiden dat ze weer terugkeren naar de huiselijke sfeer – niet alleen naar het aanrecht, maar ook naar de wastafel en het bed.

  Burgers moeten meer voor elkaar zorgen. Die moeten dat wel willen en kunnen, vinden Evelien Tonkens en Jan Willem Duyvendak. We staan veel te weinig stil bij de stapsgewijze ontmanteling van de verzorgingsstaat.

  De zorg moet goedkoper en de gemeenschapszin moet beter. ‘We moeten elkaar proberen te helpen voordat we de rekening naar de overheid sturen’, betoogde staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, PvdA) onlangs bij de lancering van zijn nieuwe plannen voor versobering van de langdurige zorg (NRC Handelsblad 26 april). Tegelijkertijd bezwoer hij dat ‘we mensen die echt zorg nodig hebben, niet in de steek laten’.

  Wat dat precies betekent, bleef in het interview onduidelijk. Eén ding stond echter voorop: mensen moesten minder rechten claimen en zich meer van hun plichten bewust zijn. Van Rijn: ‘Het kan zijn dat een persoon alleen hulp bij het douchen nodig heeft. Of bij het boodschappen doen. Moet je dat allemaal als rechten definiëren? Eenzaamheid bestrijden met een recht lijkt me niet logisch.’

  De staatssecretaris herhaalt hier een beproefde tactiek van de afgelopen jaren: wat de overheid niet meer wil betalen, noemt ze geen ‘echte zorg’, en dus kan de overheid die met een gerust hart overlaten aan ‘de gemeenschap’. Maar hoezo is hulp bij douchen of boodschappen een kwestie van eenzaamheidsbestrijding? Wie niet kan douchen, heeft hulp bij douchen nodig, geen gezelschapsdame. En hoezo zou ‘de gemeenschap’ de wekelijkse douchebeurt overnemen? Wie wil worden gedoucht door de buurman?

  Hulpbehoevenden moeten, in de woorden van de staatssecretaris, ‘in huiselijke kring’ worden geholpen. Nu gaat het nog om ouderen die zelf geen boodschappen meer kunnen doen of hulp nodig hebben bij het douchen, straks gaat het ook om intensievere hulp. En zoals gezegd blijft de omwenteling niet beperkt tot de zorg. Van burgers wordt in toenemende mate ook verwacht dat zij bibliotheken, speeltuinen en buurthuizen beheren, gezamenlijk hun straat en buurt schoonhouden, criminelen weren, elkaar via een onderlinge burenhulpcentrale opvangen, in psychische nood bijstaan en nog veel meer.

  Binnen ‘de zorg’ is de verandering veel groter dan alleen wat meer zorg bieden aan mensen thuis. Er zijn al zorginstellingen waar familieleden verplicht ‘vrijwillig’ diensten draaien. Verplicht vrijwilligerswerk is allang geen oxymoron meer, maar een standaardingrediënt van deze revolutie. Om de bezuinigingen op personeel op te vangen, is het namelijk heel ‘logisch’ dat mensen wegbezuinigd betaald werk als vrijwilliger overnemen. Steeds meer gemeenten gaan over tot het verplichten van vrijwilligerswerk voor bijstandsgerechtigden, inburgeraars en anderen die aanspraak maken op hulp van de overheid. Wie iets krijgt, moet ook iets terugdoen, zo luidt het nieuwe motto. Het is dus ‘logisch’ om deze plicht uit te breiden naar bijvoorbeeld Wajongers en AOW’ers.

 102. wilmamazone says:

  Nog meer aanvullende informatie:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/crypto-nieuwsbox/comment-page-2/#comment-32475

  en vanaf hier ook meer invalshoeken over dit onderwerp:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/crypto-nieuwsbox/comment-page-2/#comment-32700

  Ook het saillante detail dat de overheid maar wat snel twee alleenstaanden ziet als partners en dús een economische eenheid, dus hoezo op eigen benen kunnen blijven staan wat iig de centjes betreft? Teveel mantelzorgen kan -alle goede bedoelingen ten spijt- sommigen duur komen te staan. Hoe krom wil iedereen het hebben?!

  Kortom: het schrijven van Evelien Tonkens en Jan Willem Duyvendak is mij uit het hart gegrepen.

 103. Renate says:

  Vandaag in het commentaar van De Volkskrant ook een aardige reactie. Ik ben even te lui om het op te zoeken, bovendien vrees ik een link te plaatsen die niet leesbaar is. De kritiek was ook dat opeenvolgende ministers vaak tegenstrijdige signalen gaven. Ouders moeten meer voor hun kinderen zorgen, vrouwen moeten meer werken, vrouwen moeten hun carrière minder centraal stellen en meer voor hun ouders zorgen en zo gaat het maar door.

 104. wilmamazone says:

  Het potje mantelzorg werd al -op onnavolgbare wijze- voorgekookt in 2011 door toenmalig CDA-Kamerlid Sabine Uitslag:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2011/07/20/cda-kamerlid-sabine-uitslag-vraagt-zich-vanalles-af-over-mantelzorg/

 105. wilmamazone says:

  Renate:

  Vandaag in het commentaar van De Volkskrant ook een aardige reactie. Ik ben even te lui om het op te zoeken, bovendien vrees ik een link te plaatsen die niet leesbaar is

  Je bedoelt dit artikel? Dat staat op de site idd achter een slotje:

  Vrouwen aan het werk
  Bussemaker wekt bij vrouwen schuldgevoel op en verdoezelt daarmee zwabberend emancipatiebeleid. Minister Bussemaker heeft dit weekeinde nogal wat stof doen opwaaien met haar oproep aan vrouwen te werken aan economische …

  14/05/13 00:00

  De kritiek was ook dat opeenvolgende ministers vaak tegenstrijdige signalen gaven. Ouders moeten meer voor hun kinderen zorgen, vrouwen moeten meer werken, vrouwen moeten hun carrière minder centraal stellen en meer voor hun ouders zorgen en zo gaat het maar door.

  Er wordt op velerlei gebied maar wat afgezwabberd in Den Haag, maar dat heeft onder meer ook te maken met dat Kamerleden bezwijken door te veel informatie

  De berg informatie die een Kamerlid moet verwerken, is enorm. Elke week krijgt hij gemiddeld 700 pagina’s tekst van de regering, 100 brieven van instanties, organisaties en burgers, 500 e-mails en leest hij of zij 40 kranten, 20 tijdschriften en 15 rapporten. Daarnaast vinden er elke week ruim 20 Kamercommissievergaderingen plaats en 120 andere politieke vergaderingen waaraan hij kan deelnemen. En dan leest hij ook nog de hele dag tweetjes en sms’jes. Een informatietsunami overspoelt wekelijks het gemiddelde Kamerlid.

  eindquotes:

  Tijdens politieke onderhandelingen wordt vaak, bewust, aangestuurd op het bezwijken van Kamerleden door de informatietsunami. De tijd wordt beperkt, men mag maar een paar uur het regeerakkoord lezen voordat men toestemt. De agenda wordt overspoeld, tijdens fractievergaderingen van een uur met vijftien tot twintig onderwerpen. Een woonakkoord wordt binnen 48 uur gesloten voordat informatie van experts beschikbaar is. Stress, druk en onvoldoende tijd leiden ertoe dat Kamerleden akkoord gaan. Dat kan leiden tot slechte besluiten of afwezige controle. Reflectie ontbreekt.

  Het gevolg is dat slechts enkele Kamerleden goed geïnformeerd zijn. De rest laat het er al snel bij zitten en ziet informatie nog enkel als illustratie van het eigen gelijk. Vandaag agendeer of beslis ik iets, denkt het Kamerlid. Maar waar begin ik, in godsnaam?

  Neemt niet weg dat de nodige Kamerleden in verleden en heden sowieso te weinig bagage in huis hadden/hebben en dat daar ook eens nodig wat aan gedaan zou mogen worden.

 106. wilmamazone says:

  Niet dat deze ‘vers van de pers’ mij nog verbaast, ik voelde ‘m al aankomen als gevolg van de ingeslagen heilloze weg:
  http://www.artsennet.nl/Nieuws/Nieuws-uit-de-media/Artikel/132056/Gemeenten-willen-verplichte-mantelzorg.htm

  Gemeenten moeten mensen kunnen verplichten om mantelzorg bij familie en vrienden te zoeken. Alleen dan zijn de AWBZ-bezuinigingen haalbaar, stelt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
  Bij gemeenten, net als in de Tweede Kamer, de nodige medewerkers die niet genoeg bagage in huis hebben om weloverwogen beslissingen te nemen, maar bij gemeenten óók een kwestie van het water tot aan de lippen staan, door dichtgedraaide kranen vanuit de Tweede Kamer.

  Door het afschuifsysteem dreigen met name Jan-met de-Pet en/of Jannie-met-het-Hoedje het slachtoffer te worden, áls ze dat niet al een tijdje zijn.

 107. wilmamazone says:

  Hier wordt gevonden dat Bussemaker onder meer een slechte preek afgestoken heeft en daarmee de grenzen overschreed van hoever een politicus zich mag mengen in de privélevens van burgers, en daarom veel kritiek kreeg/krijgt, volgens bestuurskundige Paul Frissen en Europarlementariër Esther de Lange heet dat:
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3440890/2013/05/14/Bussemaker-gaf-een-preek-een-slechte.dhtml

 108. wilmamazone says:

  Nu eens een koptekst in grote chocoladeletters met het woord MAN erin: ‘Goed dat Bussemaker de zweep over de man haalt’ n.a.v. een opiniestuk van Margriet van der Linden, hoofdredacteur van Opzij.

  Wat mij meteen stoorde is het gebrek aan nuance in de openingszin:

  opinie Wie niet wil dat vrouwen worden aangemoedigd om te gaan werken, bezondigt zich aan bijtend cynisme, vindt Margriet van der Linden

  .
  Waarom niet ‘aangemoedigd om betaald werk/betaalde baan erbij te gaan doen’?. Nu is het net alsof alles wat (huis)vrouwen thuis doen per definitie niet onder de noemer werken valt en met name huismoeders zich verzekerd hebben van een langdurige vakantie. Zoiets dergelijks heb ik de afgelopen dagen iig veelvuldig voorbij zien fietsen. Het stelt niks (meer) voor, dús deze vrouwen zijn liever lui dan moe, werd er in minder nettere bewoordingen links en rechts geroeptoeterd.

  Met deze intro gaat van der Linden verder met een stukje geschiedenis, een terugblik op de afgelopen 40 jaar:

  Afgelopen zaterdag (‘de dag voor Moederdag…’, sputterde EU-parlementariër Esther de Lange (CDA) verontwaardigd), en ook nog eens twee dagen voor het begin van de Libelle Zomerweek, gooide minister Bussemaker van OCW de knuppel in het hoenderhok: Nederlandse vrouwen zouden financieel op eigen benen moeten staan en niet afhankelijk moeten zijn van het inkomen van hun man.

  Eindelijk staat vrouwenemancipatie weer eens hoog op de agenda met de nieuwe Emancipatienota en is de economische zelfstandigheid van vrouwen een van de belangrijkste speerpunten. Uiteraard barsten de sociale media en de reactiefora op verschillende krantensites uit hun voegen. De hear, hears van ‘witte, intellectuele wijven’ (dixit) en de tegenwerpingen van mensen ‘die pas echt weten wat emancipatie is, namelijk: keuzevrijheid’.

  eindquote:

  Wake-upcall
  De dag voor Moederdag moest de zweep niet zozeer over de vrouwen, mannen zijn in de nota terecht een onderdeel van die zelfde emancipatie. Het is een wake-upcall: het is tijd voor een maatschappelijke balans. Mensen, ook politici, die hier niet tegen kunnen en die vinden dat u dit zelf moet kunnen uitzoeken, zeggen eigenlijk: u heeft recht op uw eigen armoede. Strikt genomen klopt dat. Maar die opvatting getuigt, onder het mom van de vrije keuze, ook van een bijtend cynisme.

  Het klopt wel dat in Nederland tot op de dag van vandaag de gevolgen van het kostwinnersmodel -mede door het het christelijke gezinsdenken- zichtbaar zijn, maar ook bij Van der Linden zijn geen praktische oplossingen te bespeuren. De handvaten die vrouwen aangereikt kregen/krijgen zijn m.i. zo onstabiel -naast behoorlijk hypocriet- dat het gevaar van een nieuwe slaventijd (ik chargeer) dreigt door de vele petten die vrouwen al geacht worden te dragen/nog meer moeten gaan dragen. Een meer dan overvolle agenda die niet vol te houden is, althans niet op een gezonde manier.

 109. Renate says:

  En een stukje verder een ingezonden brief van een psycholoog die werkende moeders min of meer de schuld geeft van ontsporende kinderen en zo.

  … Het moederschap is een der belangrijkste, zo niet dé belangrijkste taak in onze samenleving.
  Wat denk je dat het de overheid kost, om al die opvoedkundig verwaarloosde kinderen later op te vangen in de psychiatrie of op te laten bergen door justitie? Heb je dat ooit uit laten onderzoeken, voordat je ons met je kwetstende uitspraken opzadelde? …

  Frans Schütt, psycholoog

  Dan wordt er nog betoogd dat er voor gezorgd moet worden dat vrouwen het moederschap naar behoren kunnen uitvoeren.
  (Hoe? Met een huisvrouwensalaris?)
  Concrete oplossingen worden natuurlijk niet gegeven. Het blijft weer bij roeptoeteren vanaf de zijlijn. Alsof alle kinderen van werkende moeders op de een of andere manier ontsporen en alle kinderen die gewoon door hun moeder zijn opgevoed allemaal brave oppassende burgers worden, die geen psychische problemen hebben.
  De vraag is dan natuurlijk wat die vrouwen moeten doen als hun rol als moeder is uitgespeeld. De kans dat ze dan nog een plaatsje op de arbeidsmarkt kunnen krijgen is heel klein en de vraag is hoe meneer de psycholoog dat wil veranderen.

 110. wilmamazone says:

  De volledige tekst van Frans Schütt, die -naar ik mag aannemen- hetzelfde is als in de ingezonden brief : http://zinenrede.nl/?p=2985

  Doe ik even de eindquotes:

  Je schrijft dat gezinnen met niet-werkende vrouwen niets hebben om op terug te vallen, als het inkomen van de man wegvalt door overlijden of scheiding. Draai het eens om Jet, en vertel jij mij, waar het gezin op terug moet vallen, wanneer de rol van de moeder wegvalt, door scheiding, overlijden, of een drukke baan?

  Als je écht emancipatoir bezig wil zijn, vecht er dan voor dat vrouwen het moederschap naar behoren kunnen uitvoeren, in plaats van ze op te zadelen met nóg een schuldgevoel.

  Ik vind dat Schütt iig wel een punt heeft met de vraag de boel eens om te draaien en eens goed naar de resultaten daarvan te kijken. Wat kost het pappa o.a. letterlijk als hij er -al of niet onverwacht- alleen voor komt te staan?
  Vanmorgen sprak ik bijvoorbeeld een jonge moeder met een peuter van bijna 2, die zich part-time een alleenstaande voelt, omdat haar man werkzaam is als internationaal vrachtwagenchauffeur. Denk toch niet dat die zich in geval van nood een inwonende huishoud(st)er kan permiteren.

  In het verlengde van een en ander, vraag ik me o.a. ook af waarom banken koppels (mogen) blijven zien als een economische eenheid bij met name het verstrekken van een hypotheek. Een alleenstaande en/of alleenverdiener moet op het moment toch van goede huize komen, om er überhaupt nog een rond te kunnen krijgen. Bij koppels -niet alleen m/v- zou het criterium dan toch moeten zijn/worden, dat in principe ieder voor zich de hypotheek e.a. vaste lasten kan betalen om Leiden niet in last te laten komen bij onder meer een scheiding.
  ..

 111. Renate says:

  De ingezonden brief begint met ‘Ga naar huis Jet’.

  Ja, als je de zaken omdraait is er ook een probleem, maar ik vind toch dat de heer Schütt de rol van de vrouw wel erg reduceert tot haar taak als moeder. Als de moeder wegvalt, zullen er goede opvangmogelijkheden voor de kinderen moeten zijn. Uiteindelijk gaat het er om dat beide partners de mogelijkheid moeten hebben om zorgtaken en betaald werk met elkaar te combineren en dan geeft het geen pas om een persoon (de moeder) alleen verantwoordelijk te maken voor de zorg.

  Het hypotheekprobleem ligt in zekere zin niet helemaal op hetzelfde vlak. In de eerste plaats zal in veel gevallen een van de partners misschien een veel lager inkomen hebben dan de andere partner. Bovendien telt naar ik meen een inkomen niet helemaal mee in de verdiencapaciteit. Bij een hypotheek bestaat er altijd de mogelijkheid om het huis te verkopen en goedkoper te gaan wonen. Hierbij geef ik toe dat dit momenteel ook wel voor meer problemen zorgt, gezien de dalende huizenprijzen en dergelijke.

  Waar het uiteindelijk om gaat is dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om een inkomen te verdienen en eventueel zorgtaken op zich te nemen. Het is nu eenmaal niet zo dat mensen, als ze lang niet gewerkt hebben, omdat ze zich tot zorgtaken hebben beperkt, eenvoudig aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt.

 112. wilmamazone says:

  Renate:

  Waar het uiteindelijk om gaat is dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om een inkomen te verdienen en eventueel zorgtaken op zich te nemen.

  Malou van Hintum brengt punten naar voren die ook het overdenken waard zijn, vind ik.

  Cement
  Zorg is het cement van de samenleving, zonder zorg kan niemand. Kinderen niet, zieke mensen niet, hulpbehoevende mensen niet, en ook mannen die het geld verdienen niet. Het aantal mensen dat een groot deel van de dagelijkse zorg kan uitbesteden, is beperkt. Want dat kost geld, veel geld. Het is niet voor niets dat het kabinet heeft besloten dat mensen voortaan meer naar elkaar moeten omzien. Als we al die zorg moeten uitbetalen in euro’s, wordt doodgewone zorg te duur.

  Liefde
  Zorg heeft dus wel degelijk een waarde die in geld is uit te drukken, maar dat geld wordt niet betaald. Veel mannen en vrouwen vinden het een kwestie van ‘liefde’ om te zorgen; en die onbetaalde liefde wordt voornamelijk door vrouwen geleverd.

  De prijs die zij daarvoor betalen is financiële onzekerheid en afhankelijkheid. Een prijs die pas zichtbaar en voelbaar wordt, als de constructie omvalt waarin die zorg wordt geleverd. Bij scheiding, werkloosheid of……..(..)
  (..)Hoe waar dit doemscenario ook is, het is nauwelijks een reden voor vrouwen die nu fulltime zorgen om aan het werk te gaan. En dat begrijp ik wel. Want wie alleen om deze reden betaald gaat werken, verdient haar geld op basis van angst.(..)

  quote van de dag:

  Wie een verdienmachine wordt, laat net zo goed talenten en kansen liggen als iemand die zich volop in het zorgen stort en de arbeidsmarkt mijdt.

  (vet door mij)

  Renate:

  Waar het uiteindelijk om gaat is dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om een inkomen te verdienen en eventueel zorgtaken op zich te nemen.

  Van Hintum zegt in de kern precies hetzelfde.

 113. Renate says:

  Inderdaad heeft mevrouw van Hintum sterke punten. Mijn probleem met het verhaal van Frans Schütt was dan ook dat ik het erg eenzijdig vond en vrouwen eigenlijk alleen maar als moeder weg leek te zetten, waarbij dan vergeten wordt, dat die taak van de vrouw als moeder op een gegeven moment tot een einde komt.

  Zorgen kan misschien ook wel bevredigend zijn, maar ik kies toch wel graag voor wie ik wil zorgen en dat zal dan iemand zijn die me te na staat en zelfs daar heb ik m’n grenzen.

 114. wilmamazone says:

  Renate:

  Inderdaad heeft mevrouw van Hintum sterke punten. Mijn probleem met het verhaal van Frans Schütt was dan ook dat ik het erg eenzijdig vond en vrouwen eigenlijk alleen maar als moeder weg leek te zetten, waarbij dan vergeten wordt, dat die taak van de vrouw als moeder op een gegeven moment tot een einde komt.

  Verhaaltje bedoel je dan toch zeker? Ook afgelopen december een nog korter dan kort stukkie van psycholoog Frans Schütt over : Het drama van ouders en kind. Hij vergeet alles behalve dat die taak van de vrouw als moeder op een gegeven moment tot een einde komt, integendeel:

  Soms gaat er iets mis met dit klassieke verhaal. De ouders gaan al vroeg in het kinderleven scheiden, er is nooit een actieve vaderfiguur geweest, of vader heeft het te druk met zijn carrière. Er is dan niemand die het kind uit de warme armen van de moeder haalt. Langzaam maar zeker draaien de functies om: niet meer het kind heeft de armen nodig, maar de armen het kind. Het moeder zijn wordt een onmisbaar deel in de identiteit van de vrouw, ze kan niet meer zonder en er is geen partner die ze haar warmte kan schenken.

  Voor het opgroeiende kind worden haar armen steeds meer een beknelling. Kan, of beter nog, mag het zich hiervan bevrijden en de wereld instappen, of is het verplicht om degene die hem het leven geschonken heeft het gevoel te blijven geven dat ze onmisbaar is als moeder?

  Van Frans Schütt heb ik nog geen bouwjaar gevonden, maar aan deze foto te zien issie al wat ouder en heeft ervaring met het begeleiden van mensen en afdelingen die geconfronteerd worden met reorganisaties: http://zinenrede.nl/?page_id=2

  Klikkerdeklik en er schijnt al wat meer licht in de duisternis: http://zinenrede.nl/?p=604

  Het strenge katholieke regiem van de jaren vijftig in de vorige eeuw gekoppeld aan de levensdrift van mijn ouders maakte dat ik uit een groot gezin kom; vader, moeder en tien kinderen, waarvan acht meisjes. Plus een oudoom, die de tuin onderhield. Mijn moeder wilde in het voorjaar wel eens de uitgebloeide narcissen wegsnijden, maar verder kwam ze niet. Daarvoor had ze het te druk met de vele andere taken die horen bij het managen van een klein bedrijfje met tien opgroeiende consumenten en een mededirecteur wiens aandeel zich beperkte tot het vergaren en overhandigen van het maandelijkse salaris. Een in die tijd nog als normaal geziene taakverdeling: moeder en dochters de huishoudelijke taken, vader het werken buitenshuis en de jongens het grovere werk in en rondom het huis als kolen scheppen, kachels brandende houden en ‘s zomers meer en meer in de tuin meehelpen.

  Voor zover ik weet was toentertijd nog geen sprake van een maandelijks salaris, maar van het beroemde en beruchte loonzakje op vrijdag, waar Moeder de vrouw maar al te vaak met angst en beven tot laat in de avond op zat te wachten, omdat de nodigen vanuit het werk rechtstreeks naar de kroeg vertrokken om de toch al karige inhoud van het zakje iig gedeeltelijk op te zuipen.

  Maar goed. Omdat ‘onze’ psycholoog bijna niet verder komt dan het dumpen van oneliners/wel erg kort van stof is, kan ik daar niet echt uit halen wat hij in de tegenwoordige tijd nou precies voor ogen heeft voor het oplossen van problemen m/v in de algemene dagelijkse praktijk. Wat hij wel laat zien van zijn gedachtengoed, riekt ook wat mij betreft niet helemaal lekker, en lijkt het alsof ie in de loop van de tijd ergens is blijven hangen door onder meer deze eindquote/oneliner (drama van ouders en kinderen):

  Dit drama van de symbiose tussen moeder en kind en de afwezige vader kan soms op een vreselijke manier uit de hand lopen.

  In een reactie de vraag van ene Joost: Adam Lanza? (die in december een bloedbad aanrichtte op een basisschool in het Amerikaanse Newtown. red.)
  Het antwoord van meneer de psycholoog:

  2.Frans Schütt says:
  29 december 2012 at 00:03 .

  Ja Joost, en het zoontje van de rauwkost-moeder en….ja, wie herkent zijn eigen situatie hier nog meer in?

  Hopelijk ging/gaat het begeleiden van mensen en afdelingen die geconfronteerd worden met reorganisaties hem wel goed af……….

  ..

  ..

 115. JennyJo says:

  Hoe je het ook wendt of keert, als er iets misgaat met de kinderen, is het altijd de schuld van ma, hetzij omdat ze altijd werkte, hetzij omdat ze niet werkte en teveel aan haar kinderen bleef klitten.

 116. wilmamazone says:

  Ik wilde de volgende stok in het hoenderhok gooien, maar José van der Sman schreef in 2010 al ongeveer hetzelfde, dus vloek ik van harte met haar mee in de kinderclichékerk:
  http://www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2010/9/Afgepeigerde-peuters-na-een-lange-dag-creche-ELSEVIER275377W/

  Afgepeigerde peuters na een lange dag crèche

  Omwonenden kunnen gek worden van de herrie van een kinderdagverblijf, maar wat dacht u van de baby’s en peuters zelf? Raken die niet ook over hun toeren als ze de godganse dag in een omgeving moeten verkeren waarin geen seconde stilte heerst?(..)

  Iedereen ziet het, maar niemand durft er nog hardop iets over te zeggen. Want als hier één ding taboe is verklaard, dan is het wel de discussie of een paar dagen per week naar een druk kinderdagverblijf op zeer jonge leeftijd wel goed is voor de ontwikkeling van een kind.

  Dat nadenken gebeurt niet goed genoeg. Om de haverklap hoor ik clichés als dat het voor een baby en peuter leuk is om tussen veel leeftijdgenoten te zitten ‘want daar worden ze socialer van.’ Hoezo socialer? Dat is nooit bewezen en ook twijfelachtig.

  Nog een cliché: een kinderdagverblijf zou ook goed zijn voor de intellectuele ontwikkeling van kinderen, ‘want ze doen er allerlei leuke educatieve dingen’.

  Ook dat is onbewezen en twijfelachtig.

  Om het niet eens te hebben over het vaak niet/niet voldoende gekwalificeerde (parttime) personeel in al die collectieve kinderbewaarplaatsen, die door hun onkunde ook meer kwaad dan goed doen. Net als bv. de nodige verzorgenden in verpleeghuizen die maar wat aanklooien naar eigen goeddunken. Jong en oud zijn onder de pannen, maar al te vaak is het ook niet meer dan -tijdelijk of permanent- een vreemd dak boven het hoofd; letterlijk een bewaarplaats dus.

 117. Renate says:

  Dan zou ik de heer Schütt toch wel eens willen vragen waar het een en ander in ons gezin mis is gegaan. Alles was redelijk traditioneel, in die zin dat m’n vader werkte en m’n moeder thuis voor het huishouden en voor mij zorgde. Toen ik op de middelbare school zat, begon m’n moeder wel wat vrijwilligerswerk te doen, maar als ik thuiskwam, was ze er over het algemeen.
  Ik ben ondanks alles altijd zeer aan m’n moeder gehecht geweest. Aan de andere kant is m’n vader altijd meer op mij gericht geweest, dan op m’n moeder (niet in seksuele zin). M’n vader was en is degene die me niet los kan laten, terwijl m’n moeder altijd betoogde dat hij me los moest laten. De enige keer dat ik alleen op vakantie ging, iets dat me niet zo beviel, omdat ik m’n moeder miste, belde m’n vader om de haverklap naar het hotel, met de vraag of ik hem eventueel terug kon bellen.

  Het argument van m’n vader is altijd geweest, dat men vele met me meegemaakt heeft. Tja, van jongs af aan bij medisch opvoedkundig bureaus geweest, altijd problemen met contacten en driftbuien en zo nog het een en ander.

 118. wilmamazone says:

  Tja…Renate. Dan komen we vanzelf op het stuk van het totaalplaatje van met name de kinderen die sowieso niet onder het ideaalbeeld Huisje-boompje-beestje vallen. Niet dat ‘normale’ pasgeborenen de roze wolkjes niet al snel weg weten te blazen, maar hoe een fulltime baan te combineren met het thuis verzorgen van een geestelijk en/of lichamelijk gehandicapt kind, of probleemkinderen van diverse andere pluimage? Die kunnen/mogen over het algemeen niet naar een collectieve kinderbewaarplaats en ga zo maar door.

  Staatssecretaris Veldhuijzen-Van Zanten zorgde eind 2011 voor verhitte debatten, en veel onrust, over het persoonsgebonden budget (pgb), het potje met geld waarmee cliënten tot dan zelf zorg konden inkopen om zo de regie over hun eigen leven te kunnen behouden.

  De fraudegevallen even buiten beschouwing gelaten: je kind(eren) dan maar naar een zorginstelling, omdat vanwege (ondoordachte) bezuinigingen het pgb daarvoor wegvalt en ouder(s) zich weer vol overgave kunnen storten op beide een fulltime baan? Of het hele gezin daar nou beter en vrolijker van wordt?

 119. wilmamazone says:

  Renate:

  Dan zou ik de heer Schütt toch wel eens willen vragen waar het een en ander in ons gezin mis is gegaan.

  Nou ik niet. Op dat gebied valt hij voor mij onder de noemer kwakzalver, dus snel doorlopen de beste remedie. Het is dat ik me netjes wil gedragen, anders had ik allang spontaan geroepen: ‘Wat een ouwehoer zeg!’

  Een psychologisch profiel van Adam Lanza -voor zover dat achteraf nog mogelijk is- wordt bv. pas komende zomer verwacht, maar er wordt al gesproken over autisme/het syndroom van Asperger omdat het opviel dat Lanza daar boeken over in zijn bezit had. Dat verklaart alles behalve dat moorden en duidt geen motief, maar blijft wel staan dat het aangeboren is, en het afwijkende gedrag dat hij blijkbaar al eerder vertoonde, niet alles te maken heeft/kan hebben met mogelijke opvoedingsfouten en als je verder noch iets weet over de vader noch over de moeder, wel erg ver naast het potje piest met de stellige bewering:

  Dit drama van de symbiose tussen moeder en kind en de afwezige vader kan soms op een vreselijke manier uit de hand lopen.

  Een hoop interessantdoenerij waar niemand iets voor koopt. Wie weet issie de reïncarnatie van Sigmund Freud. 😉

 120. Renate says:

  Ik geloof ook niet dat de heer Schütt echte antwoorden op dat gebied heeft. Ik vind het alleen altijd grappig dat men het wel heeft over moeders die hun kind niet los kunnen laten, maar nooit over vaders die hun kind niet los kunnen laten.
  Aan de ene kant is het prettig om vlak bij m’n vader te wonen, voor het geval er iets mis is, maar aan de andere kant zorgt het er ook wel eens voor dat onze levens te veel met elkaar verweven zijn, hetgeen betekent dat m’n vader het prettig vind dat ik, als ik ’s avonds weg ben geweest, nog even bij hem langs kom, om te laten weten dat ik weer thuis ben.

 121. wilmamazone says:

  Josje Weusten, cultuurwetenschapper; gepromoveerd op moederschap in Nederland, zegt m.i. terecht dat : Vrouw kan pas werken als man emancipeert en Minister Bussemaker dus de bal ten onrechte opnieuw bij vrouwen legt, terwijl die juist bij overheid, werkgevers en mannen ligt.

 122. Renate says:

  Inderdaad wordt de bal vaak te veel bij de vrouw gelegd. De vraag is overigens ook of het continu afschuiven van de zorg voor de kinderen op anderen (crèches, scholen, dagopvang) altijd een even positieve uitwerking heeft. Er wordt dan veel gesproken over Zweden als een soort modelstaat. Het grappige is dat ik in de jaren 70 een aantal Zweedse thrillers heb gekocht, waarin jongeren, waarvan de ouders alleen maar oog hebben voor hun werk en het materiële welzijn van hun kinderen, ontsporen. Natuurlijk is het fictie, maar ik sluit niet uit dat er toch wel een beetje een tijdsbeeld wordt geschapen. Mijns inziens moeten beide ouders de mogelijkheid hebben werk en zorg te combineren en moet die mogelijkheid ook bestaan als er een ouder alleen achterblijft.

  Op dit moment is het nog steeds zo dat er van iedereen geëist lijkt te worden dat er fulltime gewerkt wordt, terwijl er ook nog verwacht wordt dat men ‘vrijwillige’ zorgtaken op zich neemt. Het woord ‘vrijwillig’ staat niet voor niets tussen aanhalingstekens, want aan mantelzorg is vaak toch weinig vrijwilligs, als het alternatief is dat je je ouders, of kind aan hun lot over moet laten, omdat de professionele zorg te kort schiet, wegens geldgebrek of andere problemen.

 123. wilmamazone says:

  Barracuda vandaag met de hervonden herinneringen van ene Toos Nijenhuis, die met haar relaas al dagen van de ene complotblog na het andere hopt. Complotdenken is een ding, maar in combinatie met het volgende levensgevaarlijk te noemen:

  Maar er vallen al meteen enkele zaken op. Toos blijkt alternatief genezer en gespecialiseerd in manuele neurotherapie. In de video wordt ze bijgestaan door haar therapeut Casper Rutten, aanhanger van de omstreden Duitse kankertherapeut Dokter Hamer. De ook door Toos bewonderde Germanische Neue Medizin leert je conflicten te herkennen die de oorzaak zijn van kanker. Wonden, hoesten en pijn zijn tekenen dat je aan het genezen bent. Inmiddels zitten we dus alweer vuistdiep in de kwakzalverij.

  Casper Rutten is een oude bekende van onder meer deze site en van dit heerschap is het ook onvoorstelbaar dat die nog gewoon los rond mag lopen en de gestoorde kwakbol zich blijkbaar nog steeds therapeut mag noemen. Godgloeiende!

  Meer over Hamer:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/03/30/geerd-ryke-hamer-germanische-neue-medizin/

  https://cryptocheilus.wordpress.com/2011/10/01/oktober-borstkankermaand-met-hier-het-andere-gezicht-van-borstkanker/

  Lees daar iig: ‘Het gezicht van Michaela Jakubczyk-Eckert:’

  En hier een hele serie artikels over de handel en wandel van Geerd Ryke Hamer & Co.: http://anaximperator.wordpress.com/?s=Hamer

 124. wilmamazone says:

  http://www.kwakzalverij.nl/1101/De_Germanische_Neue_Medizin_van_Ryke_Geerd_Hamer

  8 jul 2009 | Kim Van de Perre |

  eindquotes:

  ALS INQUISITIE
  Ryke Geerd Hamer geeft geen interviews. ‘Op de een of andere manier worden mijn woorden telkens verdraaid’, klinkt het aan de telefoon vanuit Noorwegen. Casper Rutten wil ons wel te woord staan. Een believer wil hij niet genoemd worden. ‘Ik geloof niet dat dokter Hamer het bij het juiste eind heeft. Ik wéét dat het zo is.’

  Ze hebben wel zijn dokterslicentie afgenomen in 1986.
  Rutten: ‘Nog voor men de GNM heeft getest. Tot de dag van vandaag blijft de reguliere geneeskunde halsstarrig weigeren om de GNM te testen. Dokter Hamer heeft die beslissing aangevochten, maar werd uiteindelijk toch veroordeeld omdat hij zich niet wilde wederbekeren tot de staatsgeneeskunde. Het klinkt als inquisitie.’

  Volgens verschillende oncologen is het gevaarlijk om operaties en chemo af te raden.
  ‘Oncologen kunnen niet toestaan dat iemand zichzelf geneest. Ze willen het risico immers niet lopen dat hun nalatigheid wordt aangewreven. Maar ik weet: het kan anders. Het is anders.’

  Wat dan met die 150 mensen die zijn gestorven nadat ze zich tot de GNM hadden gekeerd?
  ‘Honderdvijftig is relatief. Een studie van drie Australische professoren heeft aangetoond dat de reguliere geneeskunde maar een overlevingskans van 2,2 procent biedt na vijf jaar. Dat vind ik veel erger, maar daar praat niemand over. De reguliere geneeskunde is geen wetenschap, maar een theorie zonder wetmatigheden. Dat die theorie van de overheid ons lot mag bepalen vind ik levensgevaarlijk. Men wil die in stand blijven houden, omdat het hele machtssysteem anders in elkaar stuikt. Daarvoor zijn ze bereid om over lijken te gaan.’

  Ook Rutten kwam dus aankakken met DE hoax ,die – soms met enige variatie- overigens nog steeds de ronde doet als verkooppraatje bij de Fa. Stom-geboren-en-nooit-wat-bijgeleerd en/of beter gezegd de Fa. List & Bedrog. Je weet maar nooit of die hun eigen onzin echt geloven.

  Nog maar een keer dit artikel van JennyJo dan, die uit de doeken doet hoe het precies zit met dat Australische onderzoek, dus zonder wetenschappelijke gegevens in het eigen voordeel te verdraaien:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/08/16/maar-2-procent-overleeft-chemo/

 125. Renate says:

  Het lukt me niet om dit bij het stuk over Ben Goldacre te plaatsen, dus misschien lukt het hier wel. Vanmiddag heb ik ook al geprobeerd een vergelijkbare tekst te plaatsen, maar ook toen belandde het kennelijk in de spambox:
  Ik weet het niet hoor, maar ik dacht dat fase-4-onderzoeken juist plaatsvinden als het middel al op de markt is, zodat er veel gebruikers zijn en er dan bijwerkingen zichtbaar worden, die eerder misschien niet ontdekt zijn. Hoe de heer Van der Linde dit wil doen voor een middel op de markt is gekomen, is mij niet duidelijk.
  En wanneer is een middel dan voldoende getest? Als er helemaal geen bijwerkingen zijn? Vaak zullen de bijwerkingen en het nut van het medicijn tegen elkaar afgewogen moeten worden, zoals bij de Diane-35 pil.

  En ja hoor, daar komt men weer met de farmaceutische maffia. Laten we het eens hebben over de kwak maffia, die behandelingen promoot, waarvan de werking nog nooit is aangetoond. Misschien zijn er geen bijwerkingen (hoewel dat ook nog maar de vraag is), maar dat is dan ook het enige ‘positieve’ dat men kan zeggen.

  Guido Jonkers en consorten zullen alles gebruiken dat in hun straatje te pas lijkt te komen. De heer Van der Linde kan dit kennelijk niet zoveel schelen, of gaat hier stilzwijgend mee akkoord. Mocht hij het hier niet mee eens zijn en mocht zijn kritiek alleen bedoeld zijn om uitwassen te bestrijden, dan lijkt het me toch wel eens tijd worden dat hij daar eens duidelijk voor uit komt. Vooralsnog ben ik geneigd hem in de hoek van de kwakpromotors te plaatsen.

 126. wilmamazone says:

  Ik kreeg deze melding, dus idd problemen bij WordPress. Hopelijk zijn die snel opgelost:

  Server Maintenance
  Your server is going through a few minutes of routine maintenance. Please don’t touch your browser for a few minutes.

  What do I do?

  •If you were posting a comment or making a post on your blog then do not press BACK on your browser. Wait 5 minutes and press the refresh icon on your browser. Your comment or post will be sent as normal.
  •If you are browsing a blog here just wait a few moments and hit refresh. The page you were expecting will appear.

 127. Renate says:

  En wederom lukt het me niet om bij het stuk over de heer Goldacre te reageren, dus doe ik het hier maar weer.

  Het is misschien een beetje kort door de bocht, maar de houding van de heer Van der Linde wekt op z’n minst de indruk dat hij het niet oneens is met de mensen die zijn verhalen gebruiken om hun anti-vaccinatie agenda te promoten. Hij zou er in mijn ogen misschien verstandig aan doen om zich hier met kracht van de distanciëren.

 128. JennyJo says:

  Als Ryke Geerd Hamer geen interviews geeft, kunnen zijn woorden ook niet verdraaid worden lijkt me. Interviews zijn overigens ook niet nodig, er staat genoeg zotteklap van Hamer op het internet waar op gereageerd kan worden – en wordt. De man is gewoon heel ver van het padje af, lijdt aan ernstige grootheidswaan van een zeer griezelig soort en treurig genoeg zijn daar al veel mensen onnodig het slachtoffer van geworden.

 129. wilmamazone says:

  Kwetsbaar én afhankelijk zijn is niet meer van deze tijd, vinden Imrat Verhoeven, Thomas Kampen en Loes Verplanke, wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam.

  Staatssecretaris Van Rijn (VWS) wil dat mensen het weer ‘normaal’ gaan vinden om voor hun familie, en zelfs voor onbekenden in hun omgeving te zorgen. Daarom bepleit hij een cultuurverandering, een revolutie zelfs, waarbij iedereen die zorg nodig heeft eerst naar familie, vrienden en kennissen kijkt, alvorens een beroep op professionele zorg te doen.

  eindquote:

  Een belangrijke bouwsteen van de verzorgingsstaat is het autonomie-ideaal. De zorg van de staat maakte mensen minder afhankelijk van familie, vrienden, anderen in de buurt en charitas. Vooral vrouwen, die veel zorgtaken vervulden, zagen dit als een bevrijding, omdat het minder belastend was om van de overheid afhankelijk te zijn dan van familie en buren. Dit ideaal wordt in het sluipende affectieve overheidsoffensief omgekeerd. De afhankelijkheid van de staat wordt weer ingeruild voor persoonlijke afhankelijkheden tussen individuen. De staatssecretaris beweert dat hij niet terug wil naar een situatie waarin hulpbehoevenden afhankelijk zijn van liefdadigheid. Ondertussen is hij wel een belangrijke vertegenwoordiger van het affectieve offensief dat ons allen moet doen terugverlangen naar broers die ons verschonen, de buurvrouw die boodschappen voor ons haalt en de onbekende vrijwilliger die de afstandbediening opnieuw komt instellen.

  Het wordt tijd dat we indringend stilstaan bij de vraag hoe ver we willen en kunnen meegaan in dit affectieve offensief, voordat deze veenbrand door nieuwe maatregelen oplaait tot een vuur dat we niet meer kunnen blussen.

  Zou staatssecretaris Van Rijn al eens de hele materie goed op een rijtje hebben gezet met o.a. Jet Bussemaker i.v.m. met haar versie van -speciaal voor vrouwen- ‘Kwetsbaar én afhankelijk zijn is niet meer van deze tijd’ of blijft het voorlopig nog hokjesdenken?

 130. JennyJo says:

  Van mevrouw Bussemaker moeten de vrouwen zoveel werken dat ze zichzelf en hun kinderen te allen tijde financieel kunnen bedruipen. Dat betekent doorgaans: fulltime werken. Maar dat zorgbehoevende familielid kan meestal niet wachten op zorg tot ’s avonds na zessen. En de kinderen moeten ook aandacht, want die zitten veel te veel op kinderdagverblijven, wat niet zo goed lijkt te zijn. Tegelijkertijd wordt vrouwen verweten dat ze eens moeten ophouden met zich zo schuldig te voelen dat ze hun kinderen uitbesteden vanwege het werk.

  Altijd als er wat aan de hand is in de maatschappij, moeten de vrouwen van rol veranderen. Toevallig ben ik een boek aan het lezen daarover, het gaat over de plaats van de vrouw in de Engelse maatschappij van 1910 tot 1975. Nou zijn Nederland en Engeland natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar, maar er zijn toch ook grote overeenkomsten. Het volgende citaat wil ik jullie in dat verband niet onthouden:

  A woman born at the turn of the century (n.b. van de 19e naar de 20e eeuw) could have lived through two periods when it was her moral duty to devote herself, obsessively, to her children; three when it was her duty to society to neglect them; two when it was right to be seductively ‘feminine’, and three when it was a pressing social obligation to be the reverse; three separate periods in which she was a bad wife, mother and citizen for wanting to go out and earn her own living, and three others when she was an even worse wife, mother and citizen for not being eager to do so.

  Ever since their emancipation has been accomplished, there has been a constant and pressing demand for women to change their colour, like chameleons, to fit the background of their economic and social period.

  Ruth Adam, A Woman’s Place: 1910-1975

 131. Renate says:

  Tja, soms krijg ik de indruk dat men deels terug wil naar een soort geïdealiseerde jaren 50, terwijl men aan de andere kant ook de huidige verworvenheden niet kwijt wil.
  Want hoe was het vroeger (althans als de geïdealiseerde verhalen moet geloven)?
  De moeders zorgden voor hun kinderen en eventueel voor hulpbehoevende ouders, die natuurlijk in de buurt woonden. Daarnaast deed men natuurlijk ook nog wel eens iets voor de buren, als die hulp nodig hadden. Dan zal dat waarschijnlijk vooral zijn gegaan om dingen als een boodschapje meebrengen of zaken met een zeker wederkerigheidsprincipe, zoals ik haal vandaag jouw kinderen uit school en een andere keer doe jij dat met die van mij.

  Nu wordt ons aan alle kanten ingeprent dat we vooral onafhankelijk moeten zijn. Vrouwen moeten werken en willen dat vaak misschien ook wel, zeker als ze een opleiding hebben gedaan waarmee ze een aantrekkelijke baan kunnen krijgen. Daarnaast moeten we natuurlijk bereid zijn om te verhuizen, als een baan daarom vraagt. Het resultaat is dat kinderen vaak niet meer in de buurt van hun ouders wonen. Misschien dat er nog een van de kinderen in de buurt van z’n ouders woont, hetgeen dan betekent dat die alle zorgtaken op zich gelegd krijgt, die normaal onder de kinderen verdeeld zouden worden. Voeg daar nog aan toe dat gezinnen ook kleiner worden en dat er genoeg mensen zijn die vrijwillig, of onvrijwillig kinderloos zijn en je krijgt toch wel een probleem.

  Het is maar zeer de vraag of alle zorgtaken overgenomen kunnen worden door vrijwilligers, al dan niet gedwongen. Het is namelijk een ding dat een vrijwilliger eens een klusje doet, een afstandsbediening opnieuw instelt of een boodschap doet, of mee gaat met het halen van boodschappen of een bezoek aan het ziekenhuis, maar het is heel iets anders als een vrijwilliger andere zorgtaken op zich moet nemen, zoals iemand onder de douche helpen, of helpen met aankleden en dergelijke.

  Zorg is in sommige gevallen ook gemakkelijker vol te houden als er een affectieve band bestaat, in ieder geval als je niet bewust voor een baan in de zorg hebt gekozen. Natuurlijk heeft die affectieve band ook weer nadelen, omdat het misschien gemakkelijker is om meer te doen, dan je eigenlijk aan kunt. Het is een ding om vader, moeder, of eventuele partner te helpen met zaken als wassen en aankleden, maar het is heel wat anders om dit te doen voor een vreemde, waar je geen affectieve band mee hebt.

  Ik merk het zelf in zekere zin ook met m’n vader. Gelukkig gaat het over het algemeen goed met hem en is hij redelijk in staat om voor zichzelf te zorgen, hoewel ik wel bij bepaalde dingen, zoals koken en strijken, help. Maar als hij eens ziek is, dan beginnen er toch wel eens kleine irritaties te ontstaan, zeker omdat hij in mijn ogen ook nogal eigenwijs is. Ik verlies dan echt m’n geduld wel eens een beetje. Gelukkig krabbelt m’n vader er iedere keer wel weer bovenop en gaat het na een paar dagen weer beter met hem, maar de vraag is toch hoe lang ik het vol zou houden als dit niet meer het geval is.
  In het verleden heb ik ook een tijd lang voor een vriendin met een drankprobleem gezorgd. Dat hield in feite in dat ik iedere dag bij haar kwam om voor haar katten te zorgen, waarbij ik, als ze op was, bij haar bleef om haar gezelschap te houden, als praatpaal te dienen, shag te draaien en wijn te kopen. In het weekend hoefde ik niet te komen, omdat ze dan haar partner had. Iedere dag ging ik naar haar toe met de vraag hoe ik haar aan zou treffen. Als ze in bed lag, kon ik in alle rust voor de katten zorgen en weer weggaan, dus dan was het gemakkelijk. Soms wilde ze ook dood en ik was dan ook wel eens bang dat ik haar niet meer in leven aan zou treffen. (Ik zal niet ontkennen dat ik dat soms misschien ook wel eens gehoopt heb,) Een keer had ze kans gezien om de gordijnen in brand te steken, maar dat vuurtje was snel uitgegaan.
  Het een en ander kwam mijn humeur niet echt ten goede en toen zij uiteindelijk besloot de drank te laten staan, zat ik er zelf behoorlijk doorheen.

 132. JennyJo says:

  Staatssecretaris Van Rijn (VWS) wil dat mensen het weer ‘normaal’ gaan vinden om voor hun familie, en zelfs voor onbekenden in hun omgeving te zorgen. Daarom bepleit hij een cultuurverandering, een revolutie zelfs, waarbij iedereen die zorg nodig heeft eerst naar familie, vrienden en kennissen kijkt, alvorens een beroep op professionele zorg te doen.

  Wie zegt dat mensen het niet normaal vinden om dat te doen? Heel veel mensen doen het ook, al denkt meneer Van Rijn blijkbaar van niet. Maar je moet er ook wel de tijd voor hebben, een mens is nou eenmaal niet eencellig, dan kon hij zich gewoon in tweeën delen en zou de een naar het werk kunnen gaan en de ander mantelzorgen. (Vrij naar Annie M.G. Schmidt)

 133. Renate says:

  Zouden mensen het ooit ‘normaal’ hebben gevonden om voor onbekenden in hun omgeving te zorgen? Of zouden mensen, andere mensen in hun omgeving niet altijd als onbekenden hebben gezien, omdat men misschien meer contact met elkaar had?

 134. Renate says:

  En als iemand in de omgeving dan te veel zorg verleent, loopt men weer het risico gekort te worden op de AOW.
  http://www.eenvandaag.nl/binnenland/45921/ouderen_bang_na_controle_samenwonen
  Ook iets om over na te denken als je je over een zorgbehoevende buurman ontfermt. Goed, het lijkt allemaal wel weer goed gekomen te zijn, maar het is niet iets dat ik graag mee zou maken. Voor uitkeringsinstanties lijk je schuldig te zijn, tot het tegendeel bewezen is.

 135. wilmamazone says:

  De slachtoffers zijn vaak vrouwen, en hoe zit het dan bij de rest van het medische personeel?:
  http://nos.nl/artikel/509356-seksuele-intimidatie-coassistenten.html

  Co-assistenten in het ziekenhuis hebben vaak te maken met seksuele intimidatie. Uit een enquête van het KNMG-studentenplatform onder 1394 co-assistenten, waarover artsenvakblad Medisch Contact deze week schrijft, blijkt dat bijna een op de vijf co-assistenten hiermee te maken heeft gehad.

  Daarbij gaat het om opmerkingen over het uiterlijk (66 procent), seksueel getinte opmerkingen tijdens medische handelingen (50 procent), persoonlijke vragen over seksualiteit of liefdesleven (39,4 procent), ongewenst lichamelijk contact (27,5 procent) of benadering via internet of telefoon (6,9 procent).

  http://medischcontact.artsennet.nl/nieuws-26/nieuwsbericht-1/132400/situatie-rondom-seksuele-intimidatie-niet-verbeterd.htm

  Seksuele intimidatie komt onverminderd vaak voor onder geneeskundestudenten, maar bijna niemand trekt aan de bel.

  Van de geneeskundestudenten heeft 12 procent zich tijdens de studie wel eens seksueel geïntimideerd gevoeld. Onder vrouwelijke coassistenten is dat maar liefst 23 procent. Zowel artsen als patiënten maken zich schuldig aan intimiderend gedrag.

  (..)Volgens Lucia Creveld, vertrouwenspersoon bij AMC/UvA in Amsterdam moet je behoorlijk sterk in je schoenen staan om seksuele intimidatie te bespreken ‘Veel vrouwen vrezen voor hun beoordeling en carrière. Coassistenten denken daarbij vaak: ik zit mijn tijd wel uit, ik ben zo weer weg.’

 136. wilmamazone says:

  Onzekerheden, onduidelijkheden en signalen dat gemeenten alvast ieder voor zich aan het invullen zijn:
  http://nos.nl/audio/509413-bang-dat-meer-organisaties-zullen-volgen.html

  Audio: Zorginstelling Sensire in Gelderland gaat 800 werknemers ontslaan. Het besluit is het gevolg van de bezuinigingen op de thuishulp, aldus Sensire, maar ook omdat gemeenten de financiering na 1 januari 2014 voor de thuiszorg nog niet rond hebben. Contact met Aad Koster, directeur van de belangenorganisatie zorgondernemers Actiz.

 137. wilmamazone says:

  De Noord-Hollandse evangelist Ronald Plat wil de broertjes opwekken uit de dood, want we hoeven ons -volgens zijn evangelie heet dat- niet neer te leggen bij het overlijden van Ruben en Julian.

  Een dergelijk streven naar wonderen is geen vrijblijvendheid, vertelde Plat eerder al op zijn Facebookpagina. ‘Even voor de duidelijkheid, het is een opdracht van Jezus. Hij geeft ons nergens de opdracht om te gaan argumenteren en te wikken en wegen om het wel of niet te doen. (…) Als ze terugkomt, dan komt ze terug in een gezond en vrij lichaam. En heeft ze een joekel van een getuigenis en wordt Gods naam verhoogd.’

  http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3445266/2013/05/22/Evangelist-wil-broertjes-opwekken-uit-de-dood.dhtml

  Gelukkig heeft ie tot nu toe nog niet de kans gekregen om zich op te dringen bij de moeder, die vast niet op een godsdienstwaanzinnige zit te wachten. Op afstand genezen of weer tot leven wekken kan de sukkel namelijk niet; het kan alleen met handoplegging volgens zijn zeggen.
  Waar denkt ie dan nog een hand op te kunnen leggen na bijna 14 dagen in het water?
  Kortom: wie houdt dit soort idiote kwakzalvers tegen? Wat mij betreft: opsluiten en de sleutel weggooien.

 138. Renate says:

  Misschien kan de heer Plat solliciteren bij een begrafenisonderneming? Dan kan hij naar hartelust proberen doden weer tot leven te wekken.

  Er lopen meer mafkezen buiten de inrichtingen rond, dan er in zitten.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3444924/2013/05/22/Vooral-PVV–en-SP-stemmers-geloven-in-complotten.dhtml

 139. wilmamazone says:

  JJ:

  Van mevrouw Bussemaker moeten de vrouwen zoveel werken dat ze zichzelf en hun kinderen te allen tijde financieel kunnen bedruipen. Dat betekent doorgaans: fulltime werken. Maar dat zorgbehoevende familielid kan meestal niet wachten op zorg tot ‘s avonds na zessen. En de kinderen moeten ook aandacht, want die zitten veel te veel op kinderdagverblijven, wat niet zo goed lijkt te zijn. Tegelijkertijd wordt vrouwen verweten dat ze eens moeten ophouden met zich zo schuldig te voelen dat ze hun kinderen uitbesteden vanwege het werk.

  Altijd als er wat aan de hand is in de maatschappij, moeten de vrouwen van rol veranderen.(..)

  http://nos.nl/artikel/510163-meer-zwangerschapsdiscriminatie.html

  Steeds meer vrouwen maken melding van discriminatie op het werk tijdens hun zwangerschap. Dat zegt het College voor de Rechten van de Mens.

  Volgens het college hebben 65.000 vrouwen jaarlijks last van discriminatie vanwege hun zwangerschap. Ze krijgen bijvoorbeeld geen contractverlenging of salarisverhoging. Soms moeten zwangere vrouwen vakantiedagen opnemen voor een bezoek aan de verloskundige.

  Vandaag start een campagne om zwangerschapsdiscriminatie meer onder de aandacht te brengen. Zwangerschapsverlof ligt bij de nodige werkgevers ook alles behalve lekker, dus Jet Bussemaker doet wel erg makkelijk een beroep op vrouwen in een maatschappij die nog steeds zo weinig mogelijk rekening wenst te houden met moeders/moeders in wording.

 140. wilmamazone says:

  Discriminatie van werkwillende ouderen:

  Is er ergens een overheidsloket waar je je met opgestroopte mouwen kunt melden als je op je 57ste op straat komt te staan en bereid bent alles aan te pakken? Of houdt het alleen maar in dat we pas op steeds latere leeftijd recht hebben op AOW?

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3446176/2013/05/24/Waarom-vertelt-de-overheid-nooit-dat-een-op-de-vijf-zijn-pensioen-niet-eens-haalt.dhtml

 141. wilmamazone says:

  Tijdens het werk een doktersafspraak maken, thuiszorg regelen in de pauze en na werktijd langs de apotheek om je ouders hun medicijnen te kunnen geven. Dit is de realiteit van veel werknemers die werk met mantelzorgtaken moeten combineren.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/3446044/2013/05/23/Mantelzorg-verplichten-Maak-combinatie-werk-en-zorg-gemakkelijker.dhtml

  Mantelzorg verplichten? Maak combinatie werk en zorg gemakkelijker

  Er wordt aan van allerhande kanten geduwd en getrokken, maar wie zitten uiteindelijk met de meeste brokken? Tot nu toe wat JJ ook zegt:

  Altijd als er wat aan de hand is in de maatschappij, moeten de vrouwen van rol veranderen.

 142. wilmamazone says:

  Dan deze ook nog maar met vrouwen/meisjes in de rol van gebruiksvoorwerp:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3446461/2013/05/24/Elke-week-24-aangiften-wegens-verkrachting.dhtml

  Per week doen 24 vrouwen aangifte van verkrachting. Het werkelijke aantal slachtoffers ligt veel hoger. Van alle misdrijven stappen slachtoffers van seksuele delicten het minst naar de politie. En een deel van de doorzetters haakt daar alsnog af. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

 143. JennyJo says:

  Ook nog: ’s ochtends vroeg voor het werk langs bij je ouders om ze ontbijt te geven, mijn moeder te verschonen, de hoorapparaten op gang te brengen en hun ochtendmedicatie te geven; ’s avonds warm eten brengen en om halftien de ouders naar bed helpen, wat met twee dementerenden van wie er een regelmatig last heeft van delier, zomaar 2 uur in beslag kan nemen. Tenslotte bij de ouders slapen, omdat het niet meer verantwoord is dat ze alleen slapen. En je dan helemaal lens schrikken omdat er een verwarde man (je vader) in het holst van de nacht naast je bed opduikt met een schaar of een mes om die Duitser uit het huis te jagen, uren bezig zijn om vader weer te kalmeren en in bed te krijgen en zelf tollend van uitputting naar het werk gaan.

  We hebben hemel en aarde moeten bewegen om thuiszorg te krijgen, want er was toch immers mantelzorg. En toen er dan eindelijk thuiszorg was, bleken we daar vrijwel niks aan te hebben, want ze kwamen als ze tijd hadden, bijvoorbeeld om half 7 ’s avonds om mijn ouders naar bed te brengen. Of pas ’s ochtends om 11 uur. En er kwam ook bijna elke dag iemand anders, wat bij mijn ouders grote paniek veroorzaakte. Hopeloos, echt waar.

  O ja, wat ook zo leuk was: op je werk gebeld worden door de thuiszorg of de politie, dat een man, waarschijnlijk mijn vader, ergens op straat in verwarde toestand gevonden was en of we hem maar even konden komen halen.

  Dat is dus ook mantelzorg. Hoe stelt meneer Van Rijn zich dat voor? Als je dat een half jaar doet, heb je zelf mantelzorg nodig. Als je al je baan houdt, want de meeste werkgevers, ook de mijne, zijn al gauw klaar met die mantelzorgers die om de haverklap weg moeten omdat er weer wat met de ouders is. Dan krijg je hetzelfde verschijnsel als met de zwangere vrouwen: je wordt weggepest of anderszins de ww in geholpen.

 144. JennyJo says:

  Als nou die fraude in de zorg eens een keer goed wordt aangepakt dan is er misschien wat meer geld voor ouderenzorg. Want dat idiote mantelzorgen voor familie, buren én onbekenden waar dan ook, dat wordt drie keer niks en al helemaal niet als de vrouwen doen wat ze van Bussemaker moeten doen. Economisch zelfstandig zijn en mantelzorgen voor weet ik wie allemaal, dat gaat niet lukken. En dan heb ik het over de kinderen nog niet eens gehad, want volgens dit model zullen die het moeten doen met nul zorg.

 145. wilmamazone says:

  Vervolg op: https://cryptocheilus.wordpress.com/cryptochatbox1/comment-page-1/#comment-40762

  Steunbetuigingen voor evangelist Plat: ‘Opwekken is wel degelijk mogelijk’

  Hij biedt nabestaanden aan om hun dierbare tot leven te wekken. Abject, vinden velen. Zeker in het geval van de broertjes Ruben en Julian. Toch wordt evangelist Ronald Plat niet alom verguisd: binnen de pinksterbeweging nemen sommigen nemen het juist voor hem op.

  Inmiddels meldt Plat op zijn Facebookpagina dat hij spijt heeft dat hij ‘in zijn enthousiasme’ de twee broertjes noemde. ‘Daarmee kan de indruk zijn ontstaan dat ik doe aan effectbejag en dit vreselijke drama wil exploiteren’, schrijft hij. ‘Ik begrijp dat ik hiermee de gevoelens van heel veel mensen heb gekwetst en liefdeloos op hen ben overgekomen. Ik wil aan hen en aan de nabestaanden daarvoor mijn excuses aanbieden. Dit had niet zo moeten gebeuren.’

  Volgens ’s lands bekendste gebedsgenezer, Jan Zijlstra, was Plat juist te terughoudend. ‘Hij moet natuurlijk niet afwachten tot die moeder gaat bellen’, vindt Zijlstra. ‘Ik weet niet of God in zijn hart heeft gelegd dat hij dit moet doen. Hij moet absoluut geen actie ondernemen als dat niet het geval is. Maar als hij zeker weet dat de Heer dit wil, dan moet hij naar de moeder gaan en zeggen: ‘ik heb een boodschap van God, ik kom uw zonen opwekken’. God zal hem ook helpen als de vrouw het niet ziet zitten.’

  Niet te filmen! Ongevraagd aasgieren op de stoep.

 146. JennyJo says:

  Kunnen dove doden ook opgewekt worden? Mensen van dat soort overtuiging zingen ook altijd “opwekkingsliederen“. Ik dacht altijd dat die liederen bedoeld waren om je op te wekken om tijdig je Jezusbon in te vullen, maar nou heb ik er toch ineens andere gedachtes bij als iemand weer eens een opwekkingslied aanheft.

 147. wilmamazone says:

  JJ:

  Kunnen dove doden ook opgewekt worden?

  Dat lijkt mij nou een vraag om voor te leggen aan Johan Oldenkamp die volgende week zijn nieuwe toko al moet sluiten, omdat de mensheid blijkbaar toch nog niet toe is aan de ‘werkelijke logica achter alles’.

 148. Renate says:

  De acties rond kankerbehandelingen blijven ook doorgaan en vaak vraag ik me toch af of hier nu geld wordt ingezameld voor iets dat daadwerkelijk zin heeft, of dat de patiënt zich blij heeft laten maken met de welbekende dode mus.
  http://www.metronieuws.nl/nieuws/ludieke-inzameling-voor-speciale-kankertherapie/SrZmgb!GyBcNg3h8SY/
  Dit is dus zo’n voorbeeld en ik moet dan ook denken aan dit bericht:
  http://www.kwakzalverij.nl/1582/Boek_kwakarts_Robert_Gorter_uit_handel_genomen

  Dat is dus een ander nadeel van alle kwakzalverij. Ik word wantrouwend, zodra mensen aan komen zetten met een actie om geld in te zamelen voor een nieuwe kankerbehandeling, die om de een of andere reden nog niet vergoed wordt. Ik wil niet cynisch overkomen en mensen niet alle hoop ontnemen, maar vaak vraag ik me toch wel af of mensen geld uit de zak wordt geklopt om de zakken van de volgende kankerkwakzalver te spekken. Hoop is mooi, maar valse hoop is dat niet.

 149. wilmamazone says:

  @ Renate

  Ik heb (nog) niet kunnen achterhalen om welke kankerbehandeling het gaat, maar dat men daar in Duitsland verder en beter in is, is sowieso al een broodje Aap.

  Als ik kijk naar de prijzen van tussen de 20.000 en 40.000 euro per keer, denk ik in 1e instantie aan Gorter of Vogl, met een voorkeur voor Vogl omdat het o.a. om uitzaaiing in de lever gaat.
  Dat is zijn ‘specialiteit’ waar ie een hoop geld mee binnenharkt, maar veel meer dan zakkenklopperij is het óók bij hem niet. Ik vind Vogl een handelaar in valse hoop.

  Leveruitzaaiingen zijn bij borstkanker namelijk zo goed als niet te behandelen en blijft het meestal dweilen met de kraan open.

  De dubieuze stichting No Guts No Glory is al eerder ter sprake gekomen door JJ en mij, ik weet alleen niet meer waar precies.

 150. Renate says:

  Is er iets mis met deze site? Ik krijg op dit moment steeds te zien dat er geen overzicht van de meest recente reacties is.

 151. wilmamazone says:

  @Renate

  Je bedoelt deze link? https://cryptocheilus.wordpress.com/comments/feed/

  Die werkt op dit moment bij mij iig gewoon. WordPress zal weerus kuren hebben.

 152. Renate says:

  Jouw link werkt wel, maar onder Recente reacties staat alleen de volgende tekst:
  “There are no public comments available to display.”

  Van de kuren van WordPress zou ik wel eens een punthoofd krijgen.

 153. Renate says:

  Bij Anax is het precies hetzelfde. Het zal wel weer goedkomen.

 154. Renate says:

  Ik had dit elders ook al geplaats, maar het bleek er niet te zijn. Zet het maar op een plaats waar het ’t beste past.
  Ik wist dus even niet waar ik dit moest plaatsen, dus ik besloot het hier maar te doen, omdat het over vaccinaties gaat.
  In ‘Een vandaag’ was er vandaag aandacht voor 2 echtparen, die beschuldigd werden van kindermishandeling. Misschien op zich nog wel interessant, maar op het moment dat het woord ‘vaccinatieschade’ viel, begon ik af te haken. Door de googlen kan je alles vinden, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat het klopt. Even later zag ik ook nog onze ‘vriend’ Jannes Koetsier voorbij komen en toen hoefde het voor mij helemaal niet meer.
  http://www.eenvandaag.nl/binnenland/48163/onterecht_beschuldigd_van_kindermishandeling_

 155. wilmamazone says:

  http://journalistklomp.com/2014/03/22/marokkaanse-criminelen-bestaan-niet/

  In Nederland leven Marokkanen. En criminelen. Sommige criminelen zijn van Marokkaanse afkomst. Maar wat hebben die twee eigenlijk met elkaar te maken?

  Marokkaanse criminelen bestaan niet. There. I said it.

 156. wilmamazone says:

  Dit is inderdaad lachen voor de Belgen:
  http://www.nrc.nl/ik/2014/09/26/belgenhumor/

  Belgenhumor

  Tijdens een ritje door België merkte ik hoe Belgen om ons kunnen lachen. Het ging om de gevolgen van onze sintpolitiek voor de Belgische scholieren. De nieuwe vertaling van „Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht” in „Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet, want we zingen allemaal blij een lied”, zal over de grens veel vrolijke kleuters opleveren.

  Piet betekent in België iets heel anders.

  Gustav Breuer

  Een piet is in het Vlaams een van de benamingen voor het mannelijke geslachtsdeel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: