Fanmail van Wim Gelderblom

Kijk dat is nog eens aardig. Post van Wim Gelderblom van het Centrum voor Complementaire Geneeskunde en het CCG FORUM’s weblog.
hallo zakkenvuller!

Wim Gelderblom van het CCGFORUM reageert op een comment dat ik maakte op dit topic van zijn website.

Maar wat schreef ik om de woede van Wim Gelderblom op de hals te halen?


hij is weg hoor Wim!

klikkerdeklik

Precies kan ik het niet meer reproduceren. Het verdween bij Wim Gelderblom direkt van zijn site. Ik doe even uit het hoofd een poging;

Of meneer ook even wat wetenschappelijke referenties kan geven t.a.v. de producten die hij hier boven aan iedereen aanraad.

Nee?

Dacht ik al.

Het is gevaarlijke bullshit. Gewoon reclame voor de eigen zaak. Inspelen op angst van mensen om je producten die uit niets meer bestaan dan geheugenwatertjes en suikerpilletjes aan de man te brengen.

Shame on you.

Want kritiek op kwakzalvers en kwakmiddeltjes mag niet. Daarom moeten lastige vragenstellers afgeschilderd worden als onbetrouwbaar, onwetend en werktuig van de reguliere geneeskunde. Hun reacties moeten dan ook per ommegaande verwijderd worden van zijn website. Antwoord geven m.b.t. onderbouwingen hoeft Wim Gelderblom niet. (Hij kan het ook niet)

Wim Gelderblom wil natuurlijk (sic) wel zijn zakken blijven vullen met de verkoop van zijn bullshitmiddeltjes.

16 Responses to Fanmail van Wim Gelderblom

 1. jennyj0 says:

  Ik heb er ook eens wat gepost, weet niet eens meer wat. Is ook meteen verwijderd. Altijd het zelfde liedje. Gewoon een normale vraag om onderbouwing is al onacceptabel.

 2. Cluny says:

  ====================================================
  Mexicaanse griep? Niet inenten!!

  Al eerder is er op onze weblog http://ccgforum.wordpress.com melding gemaakt van de opvallende effectiviteit van Fulvinezuur (CHD-FA; Carbohydrate Dirived Fulvic Acid) tegen pathogene (=ziekteverwekkende) bacteriën, virussen en schimmels. Ook tegen het Mexicaanse griepvirus is deze 100% natuurlijke substantie verrassend effectief.

  Donderdag jl. werd CCG gebeld door een cliënt die aangaf dat hij de diagnose Mexicaanse Griep had gekregen. Alle verschijnselen wezen daar ook op. Het betrof een musicus die zaterdag ergens als dirigent moest optreden, maar hij zag dat niet doorgaan op deze manier. Hij vroeg me of wij er misschien een oplossing voor hadden. Hij is diezelfde middag begonnen met stomen met Fulvinezuur. We maken daarvoor gebruik van een inhalator waarin Fulvinezuur samen met wat heet water en wat eucalyptus wordt gemengd. Om de 2-3 uur enkele minuten stomen, dat is alles. Al na de eerste keer stomen, zo vertelde hij CCG 2 dagen later, was er een verbetering merkbaar. Die verbetering zette door en de volgende ochtend was hij koortsvrij. Het hoesten was al veel minder. Nog wel moe, maar zodanig opgeknapt dat hij vandaag gewoon naar z’n uitvoering kon gaan.

  Een spectaculaire verbetering in nog geen 24 uur. Dit is een geweldige illustratie van de effectiviteit van Fulvinezuur bij de behandeling van (luchtweg)infecties.

  Zeewolde, 9 november 2009

  ===================================================

  Ik moet er wel om lachen.

  ===================================================
  Huma-Tech
  Fulvic 1400™

  Omschrijving

  Fulvinezuur is een sterk extract van humaten, wat een hele reeks aan voordelen voor beide de bodem en de plant biedt. Huma-Tech Fulvic 1400™ is een 8% fulvinezuur vloeistof, welke een myriade aan oogst-verbeterende kwaliteiten bezit. Wanneer Fulvic 1400 aan een programma wordt toegevoegd, reageren de meeste kwekers met de woorden: “Hoe heb ik ooit zonder gekunnen?”. In principe bevat Fulvic 1400™ dezelfde eigenschappen als Soluble Fulvic Acid Powder™, met het verschil dat Fulvic 1400™ kant en klaar opgelost is, waardoor het gemakkelijker in gebruik is.

  Verpakking

  Huma-Tech Fulvic 1400™ wordt geleverd in kannen van 1, 5, 20, 200 en 1000 liter.

  ==================================================

 3. marer says:

  @ Cluny:Ontzettend leuke reclame voor een middeltje.
  Waar is de wetenschappelijke onderbouwing? Testimonials gelden natuurlijk niet. Hoeveel mensen hebben/hadden de “mexicaanse griep”? etc. etc.
  Ik vind zelf een kannetje van 1000 liter wat veel. Maar het zal wel lekker verdienen. U roept wij draaien! En dat het zou helpen bij virussen en bacterieën?
  Nogmaals graag de wetenschappelijke onderzoeken.(Pubmed?)

 4. marer says:

  Ja, er is nooit “respect”. Zodra kwakkers geen antwoord weten wordt de posting direct verwijderd. Jannes Koetsier, het werkgroepje welzijn kankerpatiënten, het zout van Sergio en nog veel meer.
  Zodra er een tegengeluid is heb je geen respect en daarmee wordt het tegengeluid verwijderd. Hoeveel bewijs je ook aandraagt om hun roeptoeteren aan de kaak te stellen, het is niet goed of het deugt niet. Nooit één enkele onderbouwing. Nee, je dient respect op te brengen. Respect is alleen het accepteren van complotschimmels en meegaan in onbewezen stellingen.

 5. Bram says:

  De wondere wereld van kwaksemantiek…

 6. jennyj0 says:

  Bob bij Jannes vindt mij ook niet respectvol. Ik heb namelijk gezegd dat Jannes een plaat voor zijn hoofd heeft omdat hij vandaag alweer heeft gezegd dat kinderen autistisch worden van thiomersal. Ik heb geprobeerd Bob uit te leggen dat ik een iets andere opvatting heb over wat netjes en niet niet netjes is.

  4. Dinsdag 10 November 2009 20:47 (Jennyjo) Jokken is wel netjes begrijp ik. Mensen met allerlei onwaarheden en griezelverhalen bang maken voor vaccinaties – niet alleen voor griepvaccinaties maar voor alle vaccinaties – is blijkbaar ook gewoon netjes. Al die onjuistheden die hier gedebiteerd worden en de verwijzingen naar enge complotsites mag ook allemaal, dat vinden jullie allemaal geen probleem. De feiten verdraaien is blijkbaar niet onbehoorlijk. Dat begrijp ik niet. Daar ben ik niet alleen heel verdrietig over maar ook ontzettend boos. En ik vind het ontzettend gemeen on ouders van kleine kindjes wijs te maken dat hun kindjes nu misschien autisme of ADHD krijgen van deze griepprik terwijl daar geen GREINTJE bewijs voor is! Maar toch zegt Jannes het gewoon weer. Dát vind ik nou onbehoorlijk.

 7. marer says:

  Nog een posting van Elisabeth bij Jannes. Die dezelfde ideeën heeft betr. respect. Die postings zullen wel gauw verdwijnen. Die zijn niet respectvol.

  Respect. Er wordt geroepen om respect voor bepaalde gedachten en hersenspinsels.
  Respect.
  Onduidelijkheid omtrent de vaccinaties komt door het oeverloos herhalen van onjuiste informatie b.v. autisme (bewezen onjuist) en kwik (bewezen onjuist) en zelfs een chip in de spuit.
  Het achterhouden door de overheid van informatie. Welke informatie en welk bewijs is er dat er informatie wordt achtergehouden?
  Specialisten op het gebied van influenza, zelfs de ontdekker van de “nieuwe” griep, niet één maar tientallen, worden niet geloofd.
  Australië is voorgegaan in de pandemie, die tot nu toe gelukkig mild verloopt. Daar is heel veel kennis uitgekomen. Waarom toch die verdachtmakingen tegen mensen met grote kennis van influenza’s? Waarom pretenderen huisarts en/of leek meer kennis te bezitten dan professoren en specialisten, die adviseren omtrent vaccinaties?
  Er wordt steeds om respect gevraagd. Verdienen grote wetenschappers, die ons willen beschermen tegen influenza (en dan heb ik het niet over een verkoudheid) niet ons respect?
  Respect moet je verdienen en dat komt niet door BEWEZEN onjuiste informatie steeds weer te herhalen.

  En elke dode is er één teveel. In mijn kring is nu een dood (zevenmaands)kindje geboren omdat de moeder de griep had en hoge koorts. Dus zwangeren maar niet inenten? En kindertjes die aan de beademing moeten kunnen later neurologische aandoeningen ontwikkelen. Dus maar niet vaccineren? Je werkt in de gezondheidszorg en hebt niet het morele besef dat je anderen kan besmetten (jonge mensen en kinderen) omdat je wel drager van het virus kan zijn en er zelf geen last van hebt?
  Maar je moet voor onbewezen en onjuiste stellingen RESPECT hebben.

  En met RESPECT worden veel reacties, die hier bewijs aandragen en om bewijs vragen weggehaald!

 8. Marie Prins says:

  De respectvragers doen mij heel erg denken aan de hangjongeren. Die eisen ook heel erg luid “Respect” zonder er ook maar iets voor te doen.

  Rie

 9. jennyj0 says:

  Nou, inderdaad Marie. En wat ik ook zo eigenaardig vind: alles wordt uitgelegd in termen van ‘geen respect’, ook doodsimpele vragen om onderbouwing van hun beweringen. Dat zie je maar bij Jannes. Vragen stellen mag niet meer, is niet respectvol. Maar jokken over van alles en nog wat mag wel, geen enkel probleem. Ik zal het nooit begrijpen, ik zal er wel te dom voor zijn.

 10. marer says:

  Mijn moeder zei altijd:
  Respect kan je krijgen, maar je moet het wel verdienen.

 11. Marie Prins says:

  Dat zeg ik ook tegen de hangjongeren. Ik zeg er dan bij; “Dat doe je òf te gaan werken òf te gaan leren, of allebei.”

  Trouwens om bewijs vragen is juist een vorm van respect. Je neemt daarbij immers aan dat ze dat bewijs ook echt hebben.

  Rie

 12. Edward says:

  Wat zou er gebeuren als je alternatief intern om bewijzen gaat vragen aan hen die dit niet hebben of niet opzoeken kunnen? Zouden ze blij met je wezen, en zich gerespecteerd voelen?

  Ben met je eens Marie dat dit respectvol en correct open is, maar iemand viavia eigenlijk op een ernstig tekort aan iedere onderbouwing van claims wijzen, zou dat intern in dank worden afgenomen?

 13. coosisboos says:

  Ik vraag me af waarom Willem Gelderblom zegt, dat gluten intolerantie te genezen is met homeopathie? Hij gaf aan, dat het lichaam te genezen is, zodat het daarna gewoon gluten kan verteren. Na verder onderzoek van mij, blijkt dat bijv. de tarwe van tegenwoordig zo genetisch veranderd is, dat steeds meer mensen allergisch worden voor gluten. Dan ligt het dus niet aan het lichaam maar aan onze industrieële granen, zo in het lab veranderd, zodat het makkelijk machinaal te verwerken is.
  Het lichaam blijkt juist natuurlijk te werken op iets dat niet natuurlijk is.
  Ik heb op verschillende manieren de indruk bij meneer Gelderblom, dat hij theorieën aanhangt, die niet waar zijn, maar waar wel veel geld mee is te verdienen. Er wordt dan een hele moeilijke, haast niet te begrijpen, met academische woorden vullende, langdurige uitleg, gegevendie ook veel geld kost, want elke minuut kost geld. Gelukkig had ik het snel in de gaten.

 14. wilmamazone says:

  Na verder onderzoek van mij, blijkt dat bijv. de tarwe van tegenwoordig zo genetisch veranderd is, dat steeds meer mensen allergisch worden voor gluten.

  Heb je daar ook een deugdelijke onderbouwing bij? Op deze site wordt nooit zomaar wat geroepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: