Waarschuwing: Kees Braam helpt kankerpatiënten van de regen in de drup!!!

Kees Braam


“Kees Braam, wie kent hem niet? Webmaster van kanker-actueel en notoire ‘tussen de regels’ invuller” schreef Crypto al in 2008.

Over Braam kan inmiddels een dik boek geschreven worden. Laster en smaad, roddel en achterklap, drogredeneren, selectief quoten en linken enz. enz. zijn voor Kees normale onderdelen van zijn trukendoos. Zelfs als je daar maar een selectie van wil laten zien -en ook nog in de juiste context- wordt dat een hele klus.

Eigenlijk is Kees Braam de moeite van het praten niet waard, maar vandaag is een stevige waarschuwing voor dit heerschap op zijn plaats. Braam heeft namelijk besloten om -tegen betaling- kankerpatiënten te gaan coachen!

Coach Kees Braam:

Na afgelopen jaren een aantal malen meegeweest te zijn bij een second opinion of artsenbezoek of bij mensen thuis en op verzoek van een aantal mensen heb ik besloten om mijzelf ook toe te voegen aan de beschikbare coaches van kanker-actueel. Echter ik ben niet zoals Marijke en Diana geschoold in het coachingsvak noch lid van een beroepsvereniging. Toch denk ik als meedenkende coach een meerwaarde te kunnen betekenen voor mensen met kanker die op zoek zijn naar de beste behandelingen. Allereerst natuurlijk door de ervaring als beheerder van de website kanker-actueel. Als webmaster heb ik in de loop der jaren enorm veel contacten opgebouwd met mensen werkzaam in de gezondheidszorg en dan specifiek binnen de oncologie.

Stichting Kanker-Actueel biedt coachingshulp bij zoektocht naar de beste behandelingen bij kanker.
Artikel update 23 oktober 2011

De missie van kanker-actueel is om de kloof tussen regulier en aanvullende behandelwijzen te overbruggen en de kans op genezing zo optimaal mogelijk te benutten en/of de levenskwaliteit te verhogen.

23 oktober 2011: Kees is ook toegevoegd aan het aanbod van onze coaches

Vanuit die missie willen wij onze kennis delen met kankerpatienten en hun naasten door het aanbieden van hulp in de vorm van een informatief gesprek met een coach.

Crypto schreef begin 2010 al:

Kees Braam maakt er een gewoonte van, zonder enige voor de materie noodzakelijke kennis, zijn strohalmartikeltjes m.b.t. alternatieve geneeswijzen en promotie voor Dr. Robert Gorter, die zich als dokter in de medische wereld inlaat met experimentele therapieën (en zich derhalve bloot stelt aan kritiek op deze therapieën), op het TrosRadar-forum uit te venten.

en:

Hij moet. Daar wordt hij namelijk voor betaald. Laster? Nee hoor. Gewoon voor iedereen te controleren informatie.

De site Kanker-Actueel verkeert –niet voor de eerste keer– in zwaar weer blijkt uit de
Nieuwsbrief van 18 mei 2011
:

Als laatste toch ook een vervelend bericht: het SNFK – Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker heeft besloten ons geen subsidie meer te verlenen. Ook omdat hun inkomsten drastisch zijn teruggelopen. Of zij en ook wij als kanker-actueel over een half jaar nog bestaan weten we dus niet. We zijn hard bezig om toch op een of andere manier inkomsten te generen, maar het blijft een moeilijke situatie.

In dezelfde nieuwsbrief een treffend voorbeeld van de onkunde en het gedachtengoed van Kees Braam:

Afgelopen maand heb ik een aantal artiklen van onze site gecontroleerd op actualiteit en relevantie. Enkele berichten die mij daarbij opvielen waren o.a. deze: Chemokuren als behandeling hebben slechts 2% effect op de 5-jaars overleving bij volwassen kankerpatiënten met 22 verschillende kankersoorten blijkt uit grote Australische overzichtstudie van gerandomiseerde studies: http://www.kanker-actueel.nl/NL/on-re-9898.html

Onder die link:

12 juli 2011: ik ben kanker-actueel aan het herzien en kwam onderstaande studie tegen, al in 2004 gepubliceerd.

Een persoonlijke opmerking daarbij: zouden alle mensen en organisaties die geld geven aan het KWF zich realiseren dat het overgrote deel van hun geld gaat naar onderzoek naar weer een nieuwe chemo en zelden of nooit naar niet toxische behandelingen en middelen?

10 oktober 2004: Bron: Clin Oncol (R Coll Radiol). 2004 Dec;16(8):549-60.

Een grote overzichtstudie gemaakt door Australische onderzoekers van gerandomiseerde studies geeft aan dat chemotherapie bij volwassen patiënten met 22 verschillende soorten kwaadaardige tumoren (kankerpatiënten dus) slechts een geringe effectiviteit heeft op de vijfjaars overleving. Slechts 2,3 % in Australië en 2,1 % in de USA meer vijf jaars overlevingen werden aangetoond, gerelateerd aan de effectiviteit van chemokuren. De onderzoekers concluderen dan ook dat dringend een evaluatie is gewenst van de verhouding tusen kosten en beschikbaarheid en effectiviteit van chemokuren op de uiteindelijke overleving van kankerpatiënten en op de kwaliteit van leven. Wij vertaalden voor u het volledige abstract van deze studie welke toch wel heel schokkend zijn te noemen o.i. we hebben het volledige studierapport opgevraagd en hopen dat voor OPS donateurs binnenkort beschikbaar te hebben.

JennyJo schreef op deze site notabene al in augustus 2009 een artikel over deze studie met wèl juiste informatie.

In de Nieuwsbrief van 21 juni:

En tot besluit een mooi bericht: het SNFK – Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker heeft besloten ons voor dit jaar toch nog een subsidie te geven van € 7.500,–. We zijn daar uiteraard heel blij mee, Wel hebben we nog meer donaties nodig en/of mensen die ons ondersteunen, maar daarover ontvangt u apart een extra nieuwsbrief van het bestuur komende weken.

Of het besluit van Kees om kankerpatiënten te gaan coachen te maken heeft met het eerste bericht uit bovenstaande nieuwsbrief van 18 mei?

Nieuwsbrief van kanker-actueel van 18 mei 2011
Beste mensen,

Een nieuwsbrief met verheugende berichten en ook een triest en een vervelend bericht.

Om maar met het trieste bericht te beginnen: dr. Robert Gorter is dusdanig in opspraak gekomen en we hebben zelf ook wat minder prettige ervaringen met hem opgedaan dat het bestuur en ook zelf sta ik hier voor 100 procent achter, een waarschuwing hebben doen uitgaan. Lees onder vragen waarom wij dr. Robert Gorter op dit moment geen betrouwbare arts vinden. Voor alle duidelijkheid het gaat echt om de persoon Robert Gorter en de manier waarop hij omgaat met zijn patienten en niet om de behandelingen die worden gegeven in het Medisch Centrum Keulen, noch om verplegend en ondersteunend personeel noch om de andere artsen werkzaam in het MCC Keulen: http://www.kanker-actueel.nl/NL/mijn-ervaringen-met-drrobert-gorter-en-het-medisch-centrum-keulen-een-waarschuwing.html

Kees zou de videootjes t.b.v. Robert Gorter slechts tegen onkostenvergoeding gemaakt hebben, maar of dat inderdaad zo is?
Wel staat vast dat Kees Braam de nodige kankerpatiënten adviseerde naar Robert Gorter in Keulen te gaan en wat dat kan betekenen staat ook hier in de comments te lezen: Alternatieve kankerbehandelingen – hoe gaat dat eigenlijk?

Het zou fijn zijn als Kees Braam hélemaal zou stoppen met kankerpatiënten van de regen in de drup helpen, maar daar ziet het voorlopig dus nog niet naar uit, jammer maar helaas! Voor deze Dr. Zwamvreugde is niks te gek of te duur onder zijn motto:
‘Ja, je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben’

52 Responses to Waarschuwing: Kees Braam helpt kankerpatiënten van de regen in de drup!!!

 1. LK says:

  Het moet wel gezegd worden dat Kees lekker lijkt te aarden op die foto. In de vrije natuur, zuurstofrijke lucht, heerlijk contact maken met moeder aarde. Ik zou zeggen: Kees, blijf lekker zitten waar je zit. Doen wij het werk wel!

 2. Wat wil Kees nu helemaal adviseren? Je moet bij Valstar/Bolhuis wezen en een Budwigpaphje eten?

  Misschien wordt het tijd dat Kees een carrièreswitch maakt. In de zin van “ga es aan het werk”! Als hij dan toch tijd over heeft kan hij het besteden aan het schrijven van een jaarverslag voor die stichting van hem. De eerste moet ik namelijk nog zien.

 3. Renate says:

  Aan een meedenkende coach van het kaliber Kees Braam, zou ik als kankerpatiënt weinig behoefte hebben. Ik zou bijna zeggen dat hij helpt met het graven van het graf van de kankerpatiënt, door het propageren van kwakzalverij, waarbij hij de mensen ook nog financieel in de ellende stort, door dure behandelingen te propageren die de patiënt zelf moet betalen.

 4. wilmamazone says:

  LK:

  Ik zou zeggen: Kees, blijf lekker zitten waar je zit. Doen wij het werk wel!

  De reden waarom officieel gaan coachen voor Kees nu zo aantrekkelijk is:

  Wat kost een gesprek met een van onze coaches? Artikel update 20 juni 2011
  De kosten voor een gesprek met een van onze coaches zijn 75 € per uur inclusief 19% BTW. Elk half uur langer wordt € 37,50 incl. 19% BTW in rekening gebracht. U krijgt een factuur met 19% BTW vermelding.

  Of hij zich als coach heeft laten inschrijven bij de KvK(Kamer van Koophandel) en netjes BTW gaat afdragen of in het zwart gaat bijklussen?

 5. JennyJo says:

  Ik word denk ik ook maar coach, ik heb er tenslotte net als Kees ook helemaal niet voor geleerd dus dat moet lukken.

 6. wilmamazone says:

  Crypto:

  Wat wil Kees nu helemaal adviseren? Je moet bij Valstar/Bolhuis wezen en een Budwigpaphje eten?

  Dit is wat Braam o.a. in de aanbieding heeft uiteraard voorzien van een disclaimer:
  Complementair (alternatief en aanvullend) werkende klinieken, artsen en behandelaars in binnen- en buitenland.
  Over de onzin daarvan is Kees in de loop van de jaren al meerdere malen aan zijn jas getrokken.
  Het enige dat verdween -met een hoop pijn en moeite door aanhoudende kritiek van onze kant- was de vertaling van de lever/nierreiniging van Hulda Clark en zijn hilarische verhaal/ promotie van iemand -hoe heette die ook alweer?- die met zijn handen kon opereren.
  Toegevoegd is slechts deze waarschuwing:

  9 mei 2011 toegevoegd: Lees aub de waarschuwing voor dr. Robert Gorter en het Medisch Centrum Keulen. Dr. Robert Gorter is in opspraak geraakt in Duitsland en Egypte en ook wij distantiëren ons van dr. Robert Gorter. Klik hier of onder vragen voor uitvoerige uitleg waarom wij dr. Robert Gorter geen betrouwbare arts meer vinden.

  Lees en huiver:

  •Bio-informatietherapie
  •Brandon Bays, The Journey
  •Dr. Budwig en haar dieetvoorschriften met vlasolie en lijnzaadolie
  •Dr. Burzinsky en zijn antineoplastonstherapie (speciaal succesvol bij hersentumoren, maar ook bij andere tumoren)
  •Chinees Medisch Centrum voor ondersteuning met Chinese kruiden
  •Het Driesdieet
  •Dendritische Celtherapie (vaccinatie) O.a. praktijk van Dr. Robert Görter
  •Essaïdi en zijn Aqua Tilis therapie
  •Het Gersondieet – Gersontherapie
  •Dr. Gonzalez en zijn pancreas enzymentherapie
  •Dr. Houtsmuller en het Houtsmullerdieet
  •Theorie en aanpak van Hulda Clark, inclusief adviezen hoe de lever en nieren te reinigen.
  •Dr. Issels
  •Dr. Livingston. Vaccinatiemethode werkend met vaccins uit eigen lichaamsstoffen
  •Magneettherapie
  •Dean Ornish en zijn dieetvoorschriften
  •Dr. Rath. Cellulaire geneeskunde van Dr. Matthias Rath
  •Rifemethode. Solide tumoren behandelen via directe electrische stroom. O.a. dr. Rife en dr. Pekar en Dr. Rilling
  •Simonthontherapie
  •Sunsoup van biochemicus Alexander Sun

 7. wilmamazone says:

  Tros Radar heeft in alle ‘wijsheid’ heel wat items waar Kees Braam bij betrokken was verwijderd (o.a. een bespreking van een tal van bovenstaande kultherapieën), maar b.v. deze is bewaard gebleven. Braam in actie toen hij nog gretig de voeten van Gorter kuste:
  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=78712

  Dr. Robert Gorter revisited

  quote Pepsis:

  Ik typ niet te veel hier. Mijn gok is dat het zonder uitleg na het weekend weer verdwenen is.

 8. wilmamazone says:

  Kees postte ook zelf een item bij Tros Radar met een poll en zijn gebruikelijke poehah:
  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=82663

  Alternatieve huisartsen goedkoper en beter dan reguliere! – 08 jun 2010 10:22
  De Volkskrant komt vandaag met een bericht dat veel mensen zullen toejuichen denk ik. Een onderzoek onder 150.000 patienten van ziektekostenverzekeraar Azivo heeft namelijk uitgewezen dat huisartsen die ook alternatieve, complementaire natuurlijke middelen inzetten en voorschrijven goedkoper zijn omdat hun patienten gezonder zijn, minder vaak medicijnen nodig hebben en ook langer leven. Uitkomsten zijn gecorrigeerd naar bv. dat mensen die belangstelling voor gezond leven sowieso gezonder leven en zijn. Voorwaar een prachtig bericht dat de antikwakkers op dit forum misschien eens wat stof tot nadenken kan geven.

  Zo begint het bericht in de Volkskrant:…….

  Kees Braam lijkt patent te hebben op onderzoeken en studies die niets/niet veel voorstellen. Hij heeft een neus voor gebakken lucht.

 9. wilmamazone says:

  Er werd langs omwegen geprobeerd om de handel en wandel van Kees Braam tóch weer bij de grootste familie van Nederland ter sprake te brengen zoals b.v. hier:
  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=82&t=78646

  Kuklos:

  Hoe zit het met juridische aansprakelijkheid? – 21 jan 2010 19:18
  We bespreken op dit forum de therapiëen van 1 bepaalde website, maar er zijn meer websites welke medisch advies geven, dan wel dit pretenderen.
  Hoe zit het met de aansprakelijkheid daarvan? Er zijn al sites en hun webmasters veroordeeld omdat er haatzaaiende berichten op stonden, maar geldt dit ook voor foutieve informatie?

  Stel dat iemand afgaat op zo’n site en een bepaalde therapie probeert, en hierdoor schade ondervind, kan deze dan de site aanklagen? Onder de pretentie dat de info niet klopt, of dat de webmaster het beter had moeten onderzoeken.

  Kan je dus een webmaster aansprakelijk stellen voor foute info op zo’n site?

  Op het laatst komt Braam zelf een woordje doen en op die gevraagde onderbouwing zitten we vanaf 27 febr. 2010 nog steeds te wachten:

  Dus is het nu wachten op de onderbouwing Kees Braam, want die claimt wel te weten hoe het precies zit/dat het een normale gang van zaken is en weet vast ook wat patiënten wel of niet zelf moeten betalen en hoeveel.

  Ik kan me sowieso niet herinneren óf ik ooit een deugdelijke onderbouwing van Kees gezien heb en vandaar dus zijn bijnaam/eretitel Dr. Zwamvreugde. Kankerpatiënten doen er goed aan om héél ver uit de buurt te blijven van deze zelfbenoemde kankerdeskundige.

 10. wilmamazone says:

  De Google in mijn bovenkamer hoestte net de juiste naam op en dan is het bewijs dat het er gestaan heeft zo gevonden:

  Kanker actueel 1) Alternatieve therapieën bij kanker: welke zijn er?
  5) Alex Orbito Filippijns spiritueel medium/healer komt in juni en oktober Van de mensen
  – Stichting Pyramid of Asia – die regelmatig Alex Orbito naar
  tst.kanker-actueel.nl/sitemap/an_al.Orbito.html

  en hier de nóg veel langere lijst van meerdere jaren geleden:
  http://tst.kanker-actueel.nl/index.asp?blz=an_al&nieuws=8333

  Alex Orbito: Filippijns spiritueel medium

  Kees vertelde hier in Nederland behandeld te zijn door Alex Orbito en had zo’n bijzondere gewaarwordingen dat Braam serieus opperde dat hij zijn wonderbaarlijke genezing van kanker -iig gedeeltelijk- zeer wel mogelijk aan Orbito te danken had.

 11. Renate says:

  En natuurlijk weer met de gebruikelijke disclaimer dat het niet om adviezen gaat en dat het aanvullende behandelingen zijn, die de patiënt het gevoel geven meer controle te hebben. Deze behandelingen zorgen er alleen voor dat de patiënt zich prettiger voelt. Als de patiënt overlijdt, kan deze zich niet meer bekocht voelen.

 12. wilmamazone says:

  Om extra centjes binnen te harken wordt er op DE ‘actuele’ kankersite al een tijdje openlijk reclame gemaakt voor de sponsors en via ads door Google. Daar verschijnen regelmatig links naar wel zéér dubieuze sites over kanker.
  Nog een andere manier is artikels alleen toegankelijk maken voor OPS-leden zoals onderstaande link van vandaag. Zo’n lidmaatschap kost minimaal € 25,- per jaar.

  Sowieso is onderstaande informatie ook wel gratis te vinden op DE site, maar let op: Kees stuurt nu dus patiënten i.p.v. naar Robert Gorter poepleuk door naar andere alterneuten die op eigen houtje o.a. maar wat aanklooien met dendritische cellen. Kees heeft een disclaimer,dus wat maakt het dan uit dat je kulinformatie in de verkoop hebt?

  Rapport hersentumoren – hersenmetastases – Actueel.nl . Actuele samenvatting van recente ontwikkelingen bij hersentumoren en uitzaaiingen in de hersenen van andere vormen van kanker. Ons rapport geeft zowel reguliere informatie als experimentele informatie met adressen en verwijzingen naar lopende studies in binnen- en buitenland. Adressen voor dendritische celtherapie toegevoegd Artikel update 24 oktober 2011
  ——————————————————————————–

 13. Renate says:

  En waar staat OPS voor?
  Ook op de website van Klopt dat wel, staan regelmatig Google ads voor zeer dubieuze websites.

 14. Jan Willem Nienhuys says:

  Op de Kanker actueel site staat ergens:

  OPS = Onafhankelijke Patiënten Stem is een van oorsprong digitale nieuwsbrief met nieuwtjes e.d. die we aan de leden in de beginmaanden van deze website elke maand toestuurden. Inclusief de dagmenu’s verzameld per maand zoals die elke dag verschenen/verschijnen op de startpagina. Door het al snelle groeien van de site en het domweg ontbreken van tijd om de O.P.S. regelmatig te laten verschijnen, geven we prioriteit aan individuele tips en hulp op vragen via e-mail en het bijhouden van de actualiteit op de site.

  Verder is er overal op KA sprake van OPS-leden en OPS-donateurs etc.

 15. wilmamazone says:

  Kijken we nu even naar de twee andere coaches die al wat langer hun diensten aanbieden via Kees Braam:

  Naam: Diana Grose (1947)

  Opleiding: natuurgeneeskunde, iriscopie, emotioneel- en energetische lichaamswerk, neurofeedback

  Mijn motivatie om deze coachingsgesprekken aan te bieden voor ‘Kanker Actueel’ komt voort uit mijn wens om mensen te helpen een behandeling te kiezen die het beste bij hen past. Hiervoor is het nodig goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden van zowel de reguliere als de complementaire geneeskunde. Het is mijn overtuiging dat een authentieke keuze – d.w.z. een keuze die past bij de waarden en de belevingswereld van de persoon – kan leiden tot een beter resultaat.

  Voor wie niet nu al genoeg duidelijk is over de onkunde van deze dame, leest hier verder

  Coach Marijke Eggink

  Oorspronkelijk maatschappelijk werkster, heeft Marijke een paar jaar als zodanig gewerkt. Na een switch werkte ze ruim 8 jaar in de ICT sector. Daarna volgde Marijke een opleiding tot natuurgeneeskundig ontspanningstherapeut en vanaf 1990 heeft ze daarin een eigen praktijk gehad. In 2002 werd Marijke geconfronteerd met de diagnose uitgezaaide borstkanker. Een diepe crisis volgde: depressie en angst wisselden elkaar af. Dit leidde tot een zoektocht om te leren omgaan met deze emoties. Zo ontdekte Marijke The Work van Byron Katie. Meer informatie over deze methode is te vinden op Marijke’s website:*************

  quote:

  Bij kanker-actueel heeft Marijke zich aangemeld als coach om in eerste instantie mensen te begeleiden bij het maken van keuzes direct na of langere tijd na de diagnose. Marijke heeft zich na de diagnose waar mogelijk verdiept in de ziekte. Iedere beslissing, in dit proces, heeft ze bewust genomen, van operatie tot chemo, van fysiek tot emotioneel tot mentaal herstel. Zij miste in dit proces een klankbord, en onafhankelijke deskundigheid van anderen. Ze wil zich daarom graag inzetten om een dergelijke service mogelijk te maken, voor mensen die voor soortgelijke moeilijke keuzes staan.

  Drie ‘kankeractuele’ coaches dus waar je het beste héél ver uit de buurt kunt blijven, want èn Kees èn Diana èn Marijke helpen kankerpatiënten/hun naasten van de regen in de drup.

 16. wilmamazone says:

  Drie ‘kankeractuele’ coaches dus waar je het beste héél ver uit de buurt kunt blijven, want èn Kees èn Diana èn Marijke helpen kankerpatiënten/hun naasten van de regen in de drup.

  Belevingswereld, leren omgaan met emoties ect. klinkt allemaal leuk en aardig, maar de kankerpatiënt schiet er niets mee op want:
  Een van de oudste fabeltjes over kanker is dat wat een patiënt denkt of voelt, van invloed is op het kankerproces.
  Het staat terecht in: De zwarte lijst van kankerkwakzalverij (6)

  en verder op deze site:
  Hoezo zou vechtlust helpen bij kanker?!

 17. wilmamazone says:

  Laatste nieuws op DE ‘actuele’ site:

  Voedingsupplementenlijstje van Marjan die volledig is genezen van een recidief van eierstokkanker. Update 29 oktober 2011
  ——————————————————————————–

  Het zoveelste voorbeeld van de onverantwoorde werkwijze, en geloofsovertuiging, van Kees Braam die er dus nog steeds geen hand voor omdraait om kankerpatiënten van de regen in de drup te blijven helpen. Met het inzetten van de disclaimer praat Kees zijn rug vrij zoals gebruikelijk:

  http://www.kanker-actueel.nl/NL/voedingsupplementenlijstje-van-marjan-die-volledig-is-genezen-van-een-recidief-van-eierstokkanker.html

  Voedingsupplementenlijstje van Marjan die volledig is genezen van een recidief van eierstokkanker. Update 29 oktober 2011

  29 oktober 2011: onderstaand lijstje van voedingssupplementen kan een richting aangeven maar dit is lijstje is al wel 8 jaar oud en raadpleeg aub voor uw eigen situatie een goed gekwalificeerd orthomoleculair arts. In onderstaand lijstje zijn inmiddels een aantal veranderingen aangebracht.

  Update 6 april 2009:

  Dit is een algemeen opgesteld bericht. Wij zijn geen arts of medisch deskundige en onderstaand is dus absoluut geen medisch advies of advies in welke zin dan ook. Lees ook onze disclaimer. Raadpleeg altijd een (orthomoleculaire) arts voordat u middelen van dit lijstje gaat gebruiken. Voor elk individu geldt vaak een ander recept/advies.

  Dit is het lijstje van Marjan (recidief van eierstokkanker) en nu al 9 jaar klinisch kankervrij dus in principe genezen dat zij gebruikt heeft en nog grotendeels gebruikt. Misschien hebben sommigen er wat aan. Let ook op de klisma’s die Marjan regelmatig doet.

  Voor alle duidelijkheid dit is een lijstje dat absoluut niet meer uptodate is dus raadpleeg aub altijd een (orthomoleculaire) arts voordat u middelen van dit lijstje gaat gebruiken

  18-01-04

  hallo Kees,……..

  De update van een update die al jaren niet up to date was met supplementen die aantoonbaar slechts goed zijn voor de portemonnee van Big Suppl en het promoten van klisma’s die nergens goed voor zijn/zelfs zeer schadelijk voor de gezondheid.

  Tjongejonge toch en zo’n roeptoeter wil kankerpatiënten gaan coachen!

  Lees alvast:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2008/12/10/het-orthomoleculaire-konijn-kijkt-vol-in-de-koplampen/

  Het orthomoleculaire konijn kijkt vol in de koplampen…

  en:
  https://cryptocheilus.wordpress.com/2009/02/12/dansen-met-vitamines/

  Dansen met vitamines.

  Hallo heren orthomoleculair artsen en daarbij even de Niet Toxische Tumor Therapiepushers te na gesproken.

  U heeft uw patiënten zinloos zitten volstoppen met vitamines!

  Verzoeke daar mee te stoppen! Het kost de patiënt nodeloos veel geld. Het helpt namelijk niet. Het doet niets, nada, niënte, nothing, zip.

  Ik blijf het nondeju niet zeggen!

  Hoeveel zware onderzoeken heeft u nodig voordat u de hand aan uw eigen heilige Orthomoleculaire Koran slaat en………………….

 18. wilmamazone says:

  Kees Braam heeft nauwe banden met/maakt veelvuldig reclame voor Valstar en mag derhalve graag patiënten ook persoonlijk doorsturen naar deze zelfbenoemde kankerspecialist:

  http://www.kwakzalverij.nl/1383/BorstkankerpatiA_nt_krijgt_voedingssupplementen_opgedrongen

  Borstkankerpatiënt krijgt voedingssupplementen opgedrongen

  Onlangs hoorde ik het schokkende verhaal van een patiënt met een erfelijke vorm van borstkanker. Ze was in “behandeling” bij drs. drs. Engelbert Valstar, orthomoleculair arts en bioloog. De patiënte kreeg grote hoeveelheden vitaminen en mineralen voorschreven. Ze moest deze spullen kopen bij Valstar. Dit kostte haar een kapitaal. Ze kon dat eigenlijk niet opbrengen.

  Valstar is een oude bekende van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. De man kan ongestoord doorgaan met kwakzalven, niemand legt hem een strobreed in de weg.

  eindquotes:

  In hoge dosering duur

  Natuurgeneeskundigen en orthomoleculaire artsen schrijven hun patiënten vaak rigoureuze diëten voor. Ze raden hun patiënten aan zoveel mogelijk biologisch dynamisch voedsel te eten (wat dat ook moge zijn). Er moet vaak twee tot drie keer per week vette vis worden gegeten; vlees eten is uit den boze. Ze schrijven verder een hoge dosis voedingssupplementen voor waarvan het nut niet is bewezen. Bovendien is het gebruik er van niet zonder risico.

  Orthomoleculaire (hoge dosis) middelen zijn bovendien peperduur. De Borstkankervereniging Nederland (BVN) krijgt soms klachten van patiënten die bij een orthomoleculair arts onder behandeling zijn en daaraan duizenden euro’s per jaar kwijt zijn. Ziektekostenverzekeringen betalen uiteraard niet voor een behandeling waarvan het nut niet is bewezen. In feite is dit een ernstige vorm van misleiding van patiënten die angstig zijn en in hun vertwijfeling alles aangrijpen om het ziekteproces te beïnvloeden.

  Voedingssupplementen zijn overigens helemaal niet nodig: wie gezond eet met voldoende groente en fruit en wat melk drinkt (calcium en vitamine D) krijgt voldoende vitamines en mineralen binnen, adviseren voedingsdeskundigen van Wageningen Universiteit. Alleen kleine subgroepen worden aanbevolen een bepaald vitamine te slikken, bijvoorbeeld vrouwen die zwanger willen worden, moeten foliumzuur slikken.

 19. wilmamazone says:

  Kees Braam is DE loopjongen van Drs.Drs. Valstar en Engelbert is eigenlijk alleen maar goed in héél ver zijn bek opentrekken weet ik uit persoonlijke ervaring/aanvaring met deze zelfbenoemde erudiet. De ‘behandelingen’ van Valstar kunnen makkelijk oplopen tot 100-en euros per maand, dus wees/blijf gewaarschuwd.
  Hier horen jullie het ook nog eens van een ander:
  http://www.kwakzalverij.nl/1395/Een_inkijkje_in_de_praktijk_van_Valstar_orthomoleculair_therapeut

  Een inkijkje in de praktijk van Valstar, orthomoleculair therapeut
  13 dec 2011 | Janny Kok |

  Bij mijn echtgenoot Jaap Kok werd eind vorig jaar met succes een adenocarcinoom uit de dikke darm verwijderd.

  quote:

  Het allereerste contact met Valstar viel niet goed bij Jaap. Hij vond Valstar chaotisch. Jaap kreeg een grote hoeveelheid Engelstalige informatie over onderzoek dat in diverse universiteiten (onder meer door de universiteit van Bagdad) was uitgevoerd met voedingssupplementen en vitamines. Deze informatie was duidelijk niet toegesneden op de soort kanker die Jaap heeft. Daarbij kwam dat Valstar onmiddellijk zei: ‘meneer u had die chemotherapie helemaal niet hoeven te volgen als u direct bij mij was gekomen’. Valstar schreef Jaap, die zich aanvankelijk overdonderd voelde, vervolgens een mix van meer dan tien voedingssupplementen en medicamenten voor die Valstar meteen bij twee apotheken bestelde, een van de apotheken was…(..)

 20. JennyJo says:

  Dat drs. drs. Valstar nog steeds niet meer dan drs. drs. is, vind ik zeer verwonderlijk, want zoals hij publiekelijk liet weten had hij meerdere keren met gemak kunnen promoveren. Waarom dat precies niet doorgegaan is wil mij nu even niet te binnen schieten, maar het zal vast zijn omdat hij het te druk had met mensen genezen van kanker, of met het lezen van zijn jaarlijkse wiskundeboek.

  Wat moet je met zo’n figuur, die moet toch onmiddellijk uit de beroepsgroep gesmeten worden de artsentitel ontnomen worden?

 21. Renate says:

  Aangezien z’n beroepsgroep de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) is, lijkt het me niet waarschijnlijk dat zij hem er uit zullen smijten. Een rotte appel in een mand vol rotte appels valt niet op.
  Maar goed, de man zou wat mij betreft op z’n minst de artsentitel niet meer mogen voeren. Maar dat zal ook wel niet helpen. Enig idee wat wel tegen dit soort figuren helpt?

 22. JennyJo says:

  Maar goed, de man zou wat mij betreft op z’n minst de artsentitel niet meer mogen voeren.

  Dat bedoelde ik ook, zei het niet goed.

 23. Jo van dam says:

  Ik wil graag reageren op de div artikelen die hier staan o.a over kees braam!
  Kanker is moeilijk te genezen, kees braam heeft dit wel overleeft, en deelt zijn ervaringen.

  Elke hulpverlener kost geld ! bij een beenbreuk is het ook niet gratis in het ziekenhuis, en wat denk u van de geestelijk zorg o.a GGZ behandelingen die niet werken maar bakken geld kosten.

  Elke dienstverlening kost geld, en als kees Braam zijn prijs geeft is het aan u om er op in te gaan of niet.
  Geen dokter kan garantie geven zeker niet over kanker, dus kees braam ook niet, maar doet zijn best het proces te begeleiden en geeft adviezen, iets wat een dokter ook doet in een ziekenhuis.
  Ook daar wordt over voeding gesproken enz enz. en krijgt u de rekening.

  Kees braam is geen tovenaar, iets wat mensen misschien verwachten om van hun ziekte of te komen, iets wat we alle graag willen.
  Hoge bomen vangen veel wint.

  Ik ken kees braam als een humaan mens, die goede bedoelingen heeft met mensen die deze erge ziekten hebben.
  Als je rente weg zakt op de bank is het toch ook geen slechte bank, dit is gewoon de situatie waar we in zitten, en kanker is een lang en moeilijk proces op alle fronten.

  De kroon van iemand zijn hoofd stoten is makkelijker dan hem er op zetten.
  Mensen die buiten de reguliere zorg hulp zoek weet ook heel goed dat de doktoren in het ziekenhuis niets hebben kunnen doen voor ze, maar dat heeft ook duizenden euro,s gekost die ze ook niet terug betalen uit medeleven met u!
  Ik hoop dat div mensen nuchterder willen oordelen, en goed nadenken over hun eigen situatie, die alle problemen niet naar kees Braam schuiven.

  Jo van Dam

 24. wilmamazone says:

  Jo van Dam:

  Ik ken kees braam als een humaan mens, die goede bedoelingen heeft met mensen die deze erge ziekten hebben.

  Jammer genoeg is de weg naar de hel geplaveid met goede bedoelingen.

 25. JennyJo says:

  Je wordt niet beter van goede bedoelingen, je wordt beter van effectieve behandelingen. Als ik zou moeten kiezen heb ik liever een hork aan mijn bed die weet wat hij doet en zorgt dat ik van mijn kanker af kom dan een lieverd met goede bedoelingen die me de dood in praat omdat hij niet weet waar hij het over heeft.

  Oncologie is een moeilijk medisch specialisme. Ik vind het werkelijk van de zotte dat er leken zijn die zich verbeelden het beter te weten dan bijvoorbeeld de specialisten van het AVL. Dergelijke mensen zijn gevaarlijk en zouden hun mond moeten houden, maar helaas, in dit land mag elke idioot adviezen geven over hoe kanker te behandelen en de patiënt moet dan maar dankbaar zijn voor de “goede bedoelingen” van de onbenul. Ga toch weg.

 26. JennyJo says:

  Ook daar wordt over voeding gesproken enz enz. en krijgt u de rekening.

  Meneer of mevrouw Van Dam, misschien een goed idee om een ziektekostenverzekering te nemen.

 27. LK says:

  Verandering van voeding geneest niet iemands kanker. Ik geef mijn patiënten nooit het advies om hun voeding aan te passen in een poging van hun kanker af te komen. Zulke adviezen worden als het goed is dus ook niet gegeven in een ziekenhuis. (En wat JJ zegt: ziekenhuisbezoek wordt gewoon vergoed vanuit de basisverzekering)
  Aanpassing van voeding (en dan met name alcohol en tabakgebruik) geeft alleen een bijdrage in het voorkómen van kanker. Dan nog zijn er een heleboel andere factoren waar je geen invloed op hebt, die misschien wel veel meer bijdragen aan het risico op kanker…

  Overigens:

  humaan mens

  Zo zie je ze niet vaak

 28. JennyJo says:

  Zulke adviezen worden als het goed is dus ook niet gegeven in een ziekenhuis.

  Nee, zulke adviezen niet. Er worden andere adviezen gegeven in relatie tot voeding, zoals: het is niet nodig en soms zelfs gevaarlijk om extra vitaminesupplementen te gebruiken tijdens je behandeling. Als je dat toch wil gaan doen, overleg dan eerst met de oncoloog, want bepaalde stoffen kunnen de werking van bijvoorbeeld een chemotherapie verminderen; of: het is niet de bedoeling dat je heel veel afvalt tijdens een behandeling. Daarom wordt besproken wat goede manieren zijn om op gewicht te blijven.

  @Jo van Dam: deze adviezen worden gewoon vergoed vanuit de basisverzekering, je krijgt er dus geen rekening voor.

 29. LK says:

  En of u het Sint Janskruid even wilt laten staan, want het is een inferieur antidepressivum dat veel wisselwerking heeft met andere medicatie…

 30. wilmamazone says:

  Laat intussen duidelijk zijn/blijven -IGZ laat regelmatig op zich wachten- dat ook Drs. Drs. Engelbert Valstar kankerpatiënten van de regen in de drup helpt en het veel verstandiger is om slechts reguliere adviezen ter harte te nemen:

  http://www.kwakzalverij.nl/1401/Vereniging_vraagt_inspectie_op_te_treden_tegen_therapeut_Valstar

  Vereniging vraagt inspectie op te treden tegen therapeut Valstar

  De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gevraagd maatregelen te nemen tegen de orthomoleculair therapeut drs. drs. Engelbert Valstar.

  De man houdt zich niet aan het advies dat de inspectie hem heeft gegeven, blijkt uit twee klachten die de VtdK heeft gekregen.

  eindquote:

  Op basis van beide klachten heeft de VtdK de inspectie verzocht Valstar aan te pakken. Zo zou de IGZ het Medisch Tuchtcollege om een oordeel kunnen vragen over de handelwijze van Valstar, suggereert de VtdK. Ook heeft de inspectie de bevoegdheid de praktijk van de man direct te sluiten, schrijft de vereniging in haar brief aan de IGZ.

 31. wilmamazone says:

  Op DE ‘actuele’ site van Kees Braam:

  Vaccins: Injecties met Gc-MAF een vitamine D verbindend eiwit werken ook effectief (100% genezing) bij HIV positieve patienten (genezing duurt minimaal 7 jaar = duur studie) , Artikel update 11 november 2011
  ——————————————————————————–
  Vaccins en immuuntherapie tegen kanker: Injecties met Gc-MAF een vitamine D verbindend eiwit werken zeer effectief (100% genezing bij totaal 40 kankerpatienten na resp. 4 tot 7 jaar) als vernietiging en bescherming tegen terugkeer van prostaatkanker, borstkanker en darmkanker blijkt uit drie los van elkaar staande studies. Gc-MAF speelt ook genezende rol bij AIDS, COPD en ernstige verwondingen. Gc-MAF lijkt bepalende rol te spelen bij herstel van immuunziektes en activering van eigen immuunsysteem. Studie met Gc-Maf bij Aidspatienten toegevoegd. Artikel update 10 november 2011
  ——————————————————————————–

  http://www.kwakzalverij.nl/1416/Kwakzalvers_geloven_in_onbewezen_wondermiddel_GcMAF

  Kwakzalvers geloven in onbewezen wondermiddel GcMAF

  31 jan 2012 | Broer Scholtens |

  Onoplosbare narigheid is het gat waar kwakzalvers induiken, voor financieel gewin.

  Neem Anja, ze schrijft een noodkreet op altned.nl, een website voor alternatieve geneeskunde. Anja heeft een tumor op haar long die anderhalf keer zo groot is geworden en ook een tumor in de lever die is verdubbeld sinds het laatste onderzoek, hebben ze in het ziekenhuis op scans ontdekt.

  Anja krijgt van de behandelende internist scanbeelden mee, op een cd voor haar alternatieve arts Bertil de Klyn. De internist heeft ook een second opinion geregeld bij een serieus instituut, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam. Drie weken gaat het duren, dan komt er een oproep van het NKI, is haar beloofd. Voor Anja is dit (te) lang. Ze regelt een afspraak bij De Klyn, enkele dagen later al en begint gelijk een kuur met het middel GcMAF, schrijft de kankerpatiënte op de altned-website die een geldinzameling voor haar faciliteert.

  quote:

  Te mooi om waar te zijn, is ook het oordeel van kankerspecialisten op de website van de Britse onderzoeksfinancier en geldinzamelaar Cancer Research UK. In een paginalange weblog staat uitgebreid beschreven dat GcMAF mogelijk – eventueel – iets zou kunnen betekenen bij kankerbehandeling maar dat daarvoor nog geen enkele wetenschappelijke onderbouwing is.

 32. Pingback: In België mag Robert Gorter voorlopig weer gewoon een kwakzalver genoemd worden « Cryptocheilus Weblog

 33. wilmamazone says:

  quote uit mijn artikel:

  12 juli 2011: ik ben kanker-actueel aan het herzien en kwam onderstaande studie tegen, al in 2004 gepubliceerd.

  Een persoonlijke opmerking daarbij: zouden alle mensen en organisaties die geld geven aan het KWF zich realiseren dat het overgrote deel van hun geld gaat naar onderzoek naar weer een nieuwe chemo en zelden of nooit naar niet toxische behandelingen en middelen?

  10 oktober 2004: Bron: Clin Oncol (R Coll Radiol). 2004 Dec;16(8):549-60.

  Een grote overzichtstudie gemaakt door Australische onderzoekers van gerandomiseerde studies geeft aan dat chemotherapie bij volwassen patiënten met 22 verschillende soorten kwaadaardige tumoren (kankerpatiënten dus) slechts een geringe effectiviteit heeft op de vijfjaars overleving. Slechts 2,3 % in Australië en 2,1 % in de USA meer vijf jaars overlevingen werden aangetoond, gerelateerd aan de effectiviteit van chemokuren. De onderzoekers concluderen dan ook dat dringend een evaluatie is gewenst van de verhouding tusen kosten en beschikbaarheid en effectiviteit van chemokuren op de uiteindelijke overleving van kankerpatiënten en op de kwaliteit van leven. Wij vertaalden voor u het volledige abstract van deze studie welke toch wel heel schokkend zijn te noemen o.i. we hebben het volledige studierapport opgevraagd en hopen dat voor OPS donateurs binnenkort beschikbaar te hebben.

  JennyJo schreef op deze site notabene al in augustus 2009 een artikel over deze studie met wèl juiste informatie.

  Kees Braam vandaag op z’n ‘actuele’ site:

  Chemokuren als behandeling hebben slechts 2% effect op de 5-jaars overleving bij volwassen kankerpatiënten met 22 verschillende kankersoorten blijkt uit grote Australische overzichtstudie van gerandomiseerde studies. Artikel update 6 mei 2012

  6 mei 2012: ik ben kanker-actueel aan het herzien en kwam onderstaande studie tegen, al in 2004 gepubliceerd. Als U hier klikt kunt u het volledige studierapport tegen betaling inzien. Onderaan staat het originele abstract van de studie.

  Een persoonlijke opmerking daarbij: zouden alle mensen en organisaties die geld geven aan het KWF zich realiseren dat het overgrote deel van hun geld gaat naar onderzoek naar weer een nieuwe chemo en zelden of nooit naar niet toxische behandelingen en middelen?

  Het blijft niet te filmen met dit heerschap; een plank voor de kop van hier tot Tokio. O.a. JennyJo wist in 2009 al beter, dus……………….juist ja!

 34. JennyJo says:

  Wat heet een plank! Een muur zal je bedoelen.

 35. Joop de Gee says:

  Beste mensen,

  Bij toeval kom ik op deze site. In 2008 is mijn goede vriendin en medestrijdser Maud Buiting tot mijn intense verdriet overleden. Maud en ik waren beide deelnemer aan het forum van de website kanker-actueel. Ook namen wij beide deel aan internationale fora zoals in de US. Maud was, chemicus, wetenschapper en van nature analytisch en vooral kritisch van aard. Samen struinden wij de internationale onderzoeken af voor hulp, want zowel Maud als mijn vrouw Ria hadden uitgezaaide borstkanker. Ria overleed in 2009. Kritisch als wij waren hebben wij in die periode Kees Braam als een integere man leren kennen, die buiten de grenzen van de reguliere behandelingen de aanvullende, ondersteunende en onbekende therapeiën op zijn website publiceerde. Altijd onder voorbehoud.

  Mag ik u twee voorbeelden geven wat wij aan de website kanker-actueel en dus aan Kees Braam te danken hebben.

  Ik ontdekte in die tijd in een op Pubmed gepubliceerde studie (Rose) dat de hormoonremmer Femara een veel grotere objectieve response had dan Arimidex en schreef daarover in het forum. Maud bleek zojuist in progessie te zijn op Arimidex en haar oncoloog zette al de volgende fase in: Chemo. Dat wilde ze per se niet. Toen ze vertelde over de studie antwoordde de oncoloog: dat is hetzelfde middel! Nou zei Maud, als dat toch hetzelfde is, geef me dan maar Femara maar!
  Dat kreeg ze en ze ging vervolgens en jaar in regressie! Kortom een jaar extra leven.

  Zonder de site van Kees Braam waren wij niet tot elkaar gekomen en was dit niet gebeurd.

  Ook maakte Kees Braam op zijn website melding van de LITT laserhterapie van Prof. Vogl in de Universiteitskliniek van Frankfurt.

  Nadat mijn vrouw Ria in 2004 negen chemobehandelingen had ondergaan, bleef er toch nog een tumor over in de lever. Ik weet niet of u enig idee heeft wat dit in Nederland (anno 2004) betekent, maar dan werpt de oncoloog de handdoek in de ring. Nog een maandje of 4 á 5.

  Ondanks de waarschuwingen van het ziekenhuis dat het experimenteel was zijn wij naar Prof. Vogl. gegaan. De levertumor is er weggelaserd en mijn vrouw heeft niet 5 maanden geleefd, maar 5 jaar! Er is nooit meer en tumor in de lever teruggezien.

  Het is prima als eenieder z’n mening hier verkondigt over Kees Braam, maar dit zijn voorlopig mijn feiten.

  Wij hebben altijd de reguliere therapieën en behandelingen als absolute basis beschouwd en aanvaard, maar niet als enig zalgmakende. Er is meer onder zon.

 36. wilmamazone says:

  @Joop de Gee

  Professor Vogl werkt weliswaar in het academisch ziekenhuis in Frankfurt, maar ziet buitenlandse patiënten privé, hetgeen is toegestaan binnen het Duitse systeem, en schrijft hiervoor ook gepeperde rekeningen, dus dat is zéér omstreden bij experimentele behandelingen.

  Hij behandelt deze patiënten met een zogenaamde TACE-behandeling vaak in combinatie met locale radiofrequente ablatie. Deze behandeling wordt op een aantal plaatsen ook in Nederland gegeven door interventieradiologen echter alleen voor echte ( primaire) levertumoren en niet voor uitzaaiingen, omdat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat er ook maar enig positief of levensverlengend effect te verwachten is van deze behandeling.

  Vogl harkt dus heel wat centjes binnen op een manier die m.i. nou niet bepaald etisch genoemd kan worden en dat mag gelezen worden als een understatement. Vogl valt voor mij daardoor in ieder geval onder de catagorie hooggeschoolde kwakzalver.

  Kees Braam kijkt aantoonbaar niet op een kwakzalver meer of minder. De handel en wandel van Kees kan nou niet bepaald integer genoemd worden. Het verneukeratieve aan Braam/Dr Zwamvreugde is, dat ie af en toe ook weleens iets zinnigs zegt.

 37. wilmamazone says:

  Joop de Gee:

  Mag ik u twee voorbeelden geven wat wij aan de website kanker-actueel en dus aan Kees Braam te danken hebben.

  Ik ontdekte in die tijd in een op Pubmed gepubliceerde studie (Rose) dat de hormoonremmer Femara een veel grotere objectieve response had dan Arimidex en schreef daarover in het forum. Maud bleek zojuist in progessie te zijn op Arimidex en haar oncoloog zette al de volgende fase in: Chemo. Dat wilde ze per se niet. Toen ze vertelde over de studie antwoordde de oncoloog: dat is hetzelfde middel! Nou zei Maud, als dat toch hetzelfde is, geef me dan maar Femara maar!
  Dat kreeg ze en ze ging vervolgens en jaar in regressie! Kortom een jaar extra leven.

  Zonder de site van Kees Braam waren wij niet tot elkaar gekomen en was dit niet gebeurd.

  Het voert te ver om bij dit item alle in en outs van anti-hormoontherapie uit te doeken te doen, maar het testimonial van Joop is in ieder geval nog korter dan kort door de bocht.

  Op de 1e plaats is Pubmed een medische zoekmachine waar men alle mogelijke gepubliceerde studies kan vinden, maar net als bij ondermeer Google zegt het niets over de kwaliteit daarvan, want daar doet Pubmed geen uitspraken over.

  De Gee heeft het over deze kleine studie van pakweg 10 jaar geleden:
  http://www.asco.org/ASCOv2/Meetings/Abstracts?&vmview=abst_detail_view&confID=16&abstractID=131

  Kees Braam zette de studie op zijn site met dank aan Joop:
  http://kanker-actueel.nl/femara-letrozole-effectiever-dan-arimidex-anastrozole-blijkt-uit-fase-iii-studie.html

  Nu Arimidex als medicijn in Europa is goedgekeurd voor hormoonbepaalde borstkanker krijgt ook deze studie, gepubliceerd in 2003 wellicht extra aandacht. Zweedse onderzoekers vergeleken Femara met Arimidex in een open gerandomiseerde studie bij 731 vrouwen en komen tot de conclusie dat Femara nog beter is dan Arimidex als tweede lijns behandeling voor hormoonbepaalde kanker. Letrozole was significant superieur aan anastrozole in overall response (ORR) (19.1% versus 12.3%, P=0.013) Met dank aan Joop die ons deze studie toestuurde. Hier het abstract van deze studie.

  Er waren maar 713 patiënten bij de studie betrokken, waar bovendien van meer dan de helft de receptorstatus niet eens bekend was:

  This randomised, multicentre and multinational open-label phase IIIb/IV study enrolled 713 patients. Treatment was for advanced breast cancer that had progressed either during anti-oestrogen therapy or within 12 months of completing that therapy. Patients had tumours that were either positive for oestrogen and/or progesterone receptors (48%) or of unknown receptor status (52%).

  Het stoort me dat Joop op deze smalle basis eind 2012 nog de suggestie wekt/wil wekken dat Femara dús beter is dan o.a. Arimidex. De tijd is bovendien niet stil blijven staan en b.v. deze studie uit 2009 toont dat Letrozole (Femara) toch echt niet bij iederéén zaligmakend is en al helemaal niet bij uitzaaiingen op afstand:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19224856

  PURPOSE: Endocrine agents, such as letrozole, are established in the treatment of hormone-dependent breast cancer. However, response rates are only 50% to 70% in the neoadjuvant setting and lower in advanced disease. Thus there is a need to identify novel markers predicting for response and to understand molecular mechanisms of resistance.

  eindquote:

  CONCLUSION: To our knowledge, this is the first study to describe genetic covariables and molecular processes discriminating between tumors clinically responsive and resistant to an aromatase inhibitor. The understanding of such molecular phenotypes will be important in optimizing the clinical use of aromatase inhibitors, both in terms of identifying responsive breast cancers and developing new agents to target resistance pathways.

  Algemene info over anti-hormoontherapie:
  http://www.chirurgenoperatie.nl/pagina/borstkanker/hormoon_aanvulling.php
  http://www.chirurgenoperatie.nl/pagina/borstkanker/hormoon_verlengd.php

 38. JennyJo says:

  @Joop de Gee

  De site van Kees Braam is een vergaarbak voor allerhande studies, artikelen, meningen en wat dies meer zij van jan en alleman over kanker en kankerbehandelingen. Kees Braam is niet in staat tot het goed interpreteren van wat hij op zijn site plempt maar dat maakt hem blijkbaar ook niets uit: zolang het over kanker gaat, wordt het geplaatst en de berg wordt alsmaar groter. Braam denkt blijkbaar: hoe meer hoe beter. Dat je in die enorme en ondoorzichtige berg af en toe per ongeluk iets vindt waar een kankerpatiënt mogelijk iets aan zou kunnen hebben, betekent helemaal niet dat de site als geheel betrouwbaar is – integendeel juist. Braam is een soort van vliegende kraai en zoals u weet vinden vliegende kraaien altijd wel wat. Maar of kankerpatiënten daarmee gediend zijn waag ik zeer te betwijfelen.

  Dat kreeg ze en ze ging vervolgens en jaar in regressie! Kortom een jaar extra leven.

  Zonder de site van Kees Braam waren wij niet tot elkaar gekomen en was dit niet gebeurd.

  Er is geen enkele reden om aan te nemen dat niet hetzelfde gebeurd zou zijn met het andere middel.

  Ik ben blij dat de behandeling van Vogl zo succesvol is geweest bij uw vrouw. Wat Braam echter wel had mogen vertellen is dat Vogl al meerdere keren op de vingers is getikt omdat hij zijn behandeling ook inzet voor kankers waarvoor deze niet geïndiceerd want niet werkzaam is. Dat mag niet en daar zijn goede redenen voor, zoals onnodige dan wel voortijdige sterfgevallen. Ook heeft hij mensen verteld dat hun kanker verdwenen was terwijl dat niet het geval was. Dat is gevaarlijk, want dat kan mensen ertoe brengen zich niet verder te laten behandelen, met alle risico’s van dien. Vogl stoort zich niet aan de waarschuwingen die hij krijgt, maar informatie over zijn handelwijze hoort wel onderdeel te zijn van eerlijke informatie aan kankerpatiënten. Helaas echter ontbreekt dat bij Braam.

 39. wilmamazone says:

  JJ:

  Ik ben heel blij dat de behandeling van Vogl zo succesvol is geweest bij uw vrouw. Wat Braam echter wel had mogen vertellen is dat Vogl al meerdere keren op de vingers is getikt omdat hij zijn behandeling ook inzet voor kankers waarvoor deze niet geïndiceerd en niet werkzaam is. Dat mag niet en daar zijn goede redenen voor, zoals onnodige dan wel voortijdige sterfgevallen. Ook heeft hij mensen verteld dat hun kanker verdwenen was terwijl dat niet het geval was. Dat is gevaarlijk, want dat kan mensen ertoe brengen zich niet verder te laten behandelen, met alle risico’s van dien. Vogl stoort zich niet aan de waarschuwingen die hij krijgt, maar informatie over zijn handelwijze hoort wel onderdeel te zijn van eerlijke informatie aan kankerpatiënten. Helaas echter ontbreekt dat bij Braam.

  Ik heb hier info gevonden die een indicatie geeft over de bedragen die Vogl zonder blikken of blozen binnenharkt:
  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=2&t=79024
  (..)(de eerste reeks heeft hij zelf betaald € 40.000) (..) (..)we hebben goede hoop de benodigde 30.000 bij elkaar te krijgen (voor de 2e reeks red.)(..)
  Dan gaat het in totaal al om zo’n 70.000 euro zonder de bijkomende kosten van vervoer e.d..

  Het maakt in het algemeen ook uit voor welke soort kanker men behandeld wordt. Uitzaaiingen in de lever t.g.v. bijvoorbeeld darmkanker kent een ander behandelplan en andere prognose dan bij borstkanker. Bij bk komt het tegenwoordig bij meer dan een/1 uitzaaiing in de lever nog steeds neer op dweilen met de kraan open.

 40. Joop de Gee says:

  Er zijn altijd mensen die niet goed lezen of de strekking van een verhaal niet vatten. Ook zijn er mensen die graag een beetje met hun kennis te koop lopen, van de ene open deur naar de andere. Dat zij niet altijd goed geïnformeerd blijken te zijn deert hen niet. Het raast maar door.
  Ronduit jammer is het als zij zich daarbij bedienen van obsceen taalgebruik.

  Wilmamazone is zo iemand.

 41. wilmamazone says:

  Joop de Gee:

  Ronduit jammer is het als zij zich daarbij bedienen van obsceen taalgebruik.

  Wilmamazone is zo iemand.

  Heb je naast o.a. deze drogredenatie/dikke Ad Hominem wellicht ook nog een inhoudelijke in huis over wat JennyJo en ik te berde hebben gebracht over Vogl en anti-hormoontherapie?

 42. JennyJo says:

  Het is altijd hetzelfde liedje: omdat ze geen gelijk krijgen en niks inhoudelijks te melden hebben gaan ze maar zeuren over het taalgebruik, of over vermeend “gebrek aan respect” en meer van dergelijke dingen die er volstrekt niet toe doen.

 43. Joop de Gee says:

  Aan domme querulanten hebben we niets Jenny Jo.

 44. Joop de Gee says:

  Beste Wilmamazone,

  Je informatie over anti-hormonale therapiëen valt onder de open deuren. En als je in 2012 nog het verschil niet kent tussen RFA en LITT, neem jezelf dan niet al te serieus.

 45. JennyJo says:

  Het ging om de vraag of de site van Kees Braam betrouwbaar is of niet. In dat kader zei u:

  Het is prima als eenieder z’n mening hier verkondigt over Kees Braam, maar dit zijn voorlopig mijn feiten.

  Blijkbaar denkt u daar nu anders over. Zoals we al eerder hebben uitgelegd: dat er stom toevallig hier en daar iets op Braam’s site staat wat hout snijdt, betekent niet dat de site als geheel betrouwbaar is. Braam plempt zijn site namelijk helemaal vol met van alles, het enige criterium is zo te zien dat het woord “kanker” er in voorkomt. Ik vind het een snertsite.

 46. Joop de Gee says:

  Inspice et cautus eris

 47. wilmamazone says:

  Joop de Gee:

  Inspice et cautus eris

  Ook in het Latijn is een drogredenatie/kulargument geen inhoudelijke reactie, dus daar is nog steeds het wachten op.

  @ Allen
  Inspice et cautus eris betekent: aanschouw uzelf en u zult op uw hoede zijn.

 48. JennyJo says:

  En als je helemaal niks meer te zeggen hebt, kun je altijd nog met Latijnse spreuken gaan smijten. *gaap*

 49. JennyJo says:

  Overigens vind ik dat Braam met zijn kritiekloze aanprijzing van Robert Gorter, Hulda Clark en al die andere kwakzalvers op zijn site een reëel gevaar vormt voor kankerpatiënten.

 50. wilmamazone says:

  Joop de Gee:

  Beste Wilmamazone,

  Je informatie over anti-hormonale therapiëen valt onder de open deuren. En als je in 2012 nog het verschil niet kent tussen RFA en LITT, neem jezelf dan niet al te serieus.

  Er lezen heel wat mensen mee op deze site en voor die personen is de info niet altijd een kwestie van een open deur, integendeel. Als jij dan met ongenuanceerde uitspraken komt, zorg o.a. ik voor de broodnodige nuance, niet meer en niet minder.
  Overigens een vreemde manier om te bevestigen dat die info dús klopt; je er geen speld tussen krijgt.

  Ik ben overigens ook ervaringsdeskundige, want ik heb zelf 5 jaar anti-hormoonmiddelen geslikt.

  Wat RFA en LITT betreft. Er zijn meer methoden bekend op dit gebied:
  Radiofrequente ablatie (RFA), Laser Induced Thermal Therapy (LITT), cryochirurgie, microgolfablatie en focused ultrasound (FUS). Bij RFA, LITT, microgolfablatie en FUS wordt de tumor verhit, bij cryochirurgie wordt de tumor juist bevroren.

  De TACE behandeling (transarteriële chemo-embolisatie) is een methode waarbij de radioloog een tumor in de lever probeert te vernietigen door zowel de bloedtoevoer naar de tumor af te sluiten, als door zeer lokaal in de tumor chemotherapie te geven. Dit gebeurt door chemotherapeutica toe te dienen in een slagader die een tumor van bloed voorziet.

  Het voert weer te ver om dit bij dit item gedetailleerd uit de doeken te doen, want dat is niet relevant voor het onderwerp. Nu met name Vogl en/of Braam worden daar nog geen milimeter betrouwbaarder door; ze vormen beiden een reëel gevaar voor kankerpatiënten die bovendien onnodig veel geld uit de zak geklopt wordt.

  Wegens gebrek aan inhoudelijke argumenten van uw kant meneer de Gee, blijf ik bij mijn stelling dat Kees Braam -al zijn mogelijke goede bedoelingen ten spijt- kankerpatiënten van de regen in de drup helpt. Het wordt hoog tijd dat hij daarmee stopt.

 51. JennyJo says:

  Op Nu.nl, van Kees Braam: http://www.nujij.nl/gezondheid/ervaringen-met-dr-r-gorter.20546501.lynkx
  In dit artikel staan feiten die al jaren bekend zijn over Robert Gorter en waarover wij al sinds jaar en dag kritische vragen en opmerkingen hebben gericht aan Kees Braam, die daar dan onveranderlijk met verontwaardigde beledigingen op reageerde.

  Kees Braam moet diep door het stof, heel, heel diep, want hij heeft jarenlang willens en wetens de ogen gesloten voor het bedrog en het misbruik door Gorter van wanhopige patiënten. Gorter is een gewetenloze oplichter en Braam is jarenlang zijn trouwe hulpje geweest die hem, ondanks ontelbare indringende en gefundeerde waarschuwingen, enthousiast van nieuwe slachtoffers bleef voorzien. Kees Braam is domweg medeplichtig aan deze walgelijke gang van zaken en ik vind eigenlijk dat wanneer Gorter juridisch wordt aangepakt, dit ook met Braam zou moeten gebeuren.

 52. wilmamazone says:

  JennyJo zegt:
  december 18, 2012 om 9:58 am
  Op Nu.nl, van Kees Braam: http://www.nujij.nl/gezondheid/ervaringen-met-dr-r-gorter.20546501.lynkx
  In dit artikel staan feiten die al jaren bekend zijn over Robert Gorter en waarover wij al sinds jaar en dag kritische vragen en opmerkingen hebben gericht aan Kees Braam, die daar dan onveranderlijk met verontwaardigde beledigingen op reageerde.

  http://www.kwakzalverij.nl/1582/Boek_kwakarts_Robert_Gorter_uit_handel_genomen

  Uitgeverij Ankh-Hermes in Utrecht heeft begin januari het boek Ik heb kanker, wat nu? van ‘kwakzalver’-arts Robert Gorter, die grossiert in onbewezen behandelingen, uit de handel genomen.

  Een van die belanghebbenden die er voor hebben gezorgd dat de Nederlandse versie van het Gorter-boek niet meer officieel te koop is, is Kees Braam van de dubieuze website kanker.actueel.nl. Kankerpatiënt Braam is in behandeling geweest bij Gorter en was tot voor kort een groot fan van hem. Nu kotst hij Gorter uit vanwege opgedane ervaringen. Hij noemt de kwakarts ‘onbetrouwbaar’ omdat hij patiënten te veel belooft en in de steek laat en eigen geldelijk belang voorop stelt, zo verwoordt Braam. Braam, die het normaal niet zo nauw neemt met de waarheid, moeten we deze keer maar geloven.

  Ik zou het moeten napluizen, maar voor zover ik weet, is Braam nog nooit ‘behandeld’ door Gorter, maar heeft hij zichzelf aangeboden om -naar verluidt tegen kostprijs- videootjes met testimonials, reclamefilmpjes dus, voor Gorter te gaan maken.

  Wat ik ook mis in dit stukkie over Braam, is dat het heerschap meteen begonnen is met verzamelen van adressen van/reclame maken voor alterneuten in Duitsland en daarbuiten die ongeveer hetzelfde aanbieden als Gorter, want daar staat Kees nog steeds volmondig achter.

  Dit voor het geval dat iemand n.a.v. bovenstaande publicatie van de VtdK mocht denken dat Blaam opeens het braafste jongetje van de klas is geworden. Hij voorziet nu dus Gorter Look a Likes enthousiast van nieuwe slachtoffers, dus hier hoeven alleen maar nog meer namen ingevuld te worden:
  JJ:

  Kees Braam moet diep door het stof, heel, heel diep, want hij heeft jarenlang willens en wetens de ogen gesloten voor het bedrog en het misbruik door Gorter van wanhopige patiënten. Gorter is een gewetenloze oplichter en Braam is jarenlang zijn trouwe hulpje geweest die hem, ondanks ontelbare indringende en gefundeerde waarschuwingen, enthousiast van nieuwe slachtoffers bleef voorzien. Kees Braam is domweg medeplichtig aan deze walgelijke gang van zaken en ik vind eigenlijk dat wanneer Gorter juridisch wordt aangepakt, dit ook met Braam zou moeten gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: